Πώς τα ουράνια σώματα και οι πλανήτες που βρίσκονται στον 1ο οίκο διαμορφώνουν την προσωπικότητα μας

Πώς τα ουράνια σώματα και οι πλανήτες που βρίσκονται στον 1ο οίκο διαμορφώνουν την προσωπικότητα μας

Πώς τα ουράνια σώματα και οι πλανήτες που βρίσκονται στον 1ο οίκο διαμορφώνουν την προσωπικότητα μας

Ο 1ος οίκος έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε και πώς μας βλέπουν. Είναι η πρώτη εντύπωση που αφήνουμε στους άλλους, επομένως η γνώση των επιρροών σχετικά με αυτήν τη θέση μπορεί να μας βοηθήσει να διοχετεύσουμε καλύτερα τα πιο δυνατά μας στοιχεία και να προωθήσουμε την αυθεντικότητα μας. Το πρώτο σπίτι είναι το σπίτι της προσωπικής έκφρασης και ανάλογα με τα ουράνια σώματα και τους πλανήτες που περιλαμβάνει μπορείτε να έχετε σημαντικές πληροφορίες σε θέματα γύρω από τον εαυτό, την προσωπικότητά σας, το εγώ και πώς παρουσιάζεστε στους άλλους. Για να κατανοήσετε τον 1ο οίκο σας είναι σημαντικό να συνυπολογίζονται το ζώδιο στην ακμή του οίκου και όλοι οι πλανήτες που βρίσκονται εκεί.

Για να βρείτε ποιους πλανήτες έχετε στον 1ο οίκο πατήστε εδώ.

Δείτε τι σημαίνει να έχετε κάθε ζώδιο και κάποιον ή κάποιους πλανήτες στον 1ο σας οίκο

Το ζώδιο στην ακμή

1ος οίκος στον Κριό: Προσανατολισμένοι στη δράση, επιθυμία για ελευθερία, δυναμική φύση, διεκδικητικοί, ενεργητικοί, ανταγωνιστικοί, περιπετειώδεις, φιλόδοξοι.

1ος οίκος στον Ταύρο: Προσγειωμένοι, επιθυμία για απολαύσεις, ωραία πράγματα, ήρεμοι, αργοί, νωχελικοί, ισχυρές αξίες και πεποιθήσεις, αγάπη για την αισθητική, σταθερότητα και ευκολία.

1ος οίκος στους Διδύμους: Περίεργοι, έξυπνοι, ανάλαφροι, πονηροί, ευμετάβλητοι, επιθυμία να γνωρίζουν και να κατανοήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα, κοινωνικοί, ομιλητικοί.

1ος οίκος στον Καρκίνο: Λογικοί, ευαίσθητοι, ζεστοί και φιλόξενοι, συναισθηματικοί με ανάγκη για ασφάλεια, αγάπη και αποδοχή.

1ος οίκος στον Λέοντα: Περήφανοι, κοσμοπολίτες, αξιοπρεπείς, αρχοντικοί, γενναιόδωροι, ανάγκη για θαυμασμό και προσοχή, ισχυρές αρχές, εγκαρδιότητα, έκφραση και δημιουργικότητα.

1ος οίκος στην Παρθένο: Λύτες προβλημάτων, στοχαστές, επιθυμία να είναι αποτελεσματικοί και να αποδίδουν, αναλυτικοί, έξυπνοι, επιθυμία για τελειότητα.

1ος οίκος στον Ζυγό: Ισορροπημένοι, μοντέρνοι, κοινωνικοί, γοητευτικοί, επιθυμία για την εδραίωση ισορροπίας, ανάγκη για αρμονία, ανάγκη να βρεθεί η μέση λύση σε όλα, συντροφικοί.

1ος οίκος στον Σκορπιό: Μυστηριώδεις, αιχμηροί, σαγηνευτικοί, ανάγκη για έλεγχο, σιωπηλοί, ισχυρά ένστικτα, μαχητική προσωπικότητα.

1ος οίκος στον Τοξότη: Ανοιχτόμυαλοι, φιλοσοφημένοι, επιθυμία για εξερεύνηση και εμπειρία, χαρούμενοι, κοσμοπολίτικος χαρακτήρας, περιπετειώδεις.

1ος οίκος στον Αιγόκερω: Εξαιρετικά δομημένοι, οργανωμένοι, επιχειρηματικοί, φιλόδοξοι, στρατηγική σκέψη, ορθολογικοί, ρεαλιστές.

1ος οίκος στον Υδροχόο: Μοναδικοί, ανοιχτοί σε νέα πράγματα, επιθυμία για μάθηση και κατανόηση του κόσμου, ανθρωπιστικές τάσεις, αλτρουισμός, ισότιμες σταθερές απόψεις, επιθυμία βελτίωσης, φιλικοί.

1ος οίκος στους Ιχθύς: Διαισθητικοί, δημιουργικοί, πνευματικοί, ευφάνταστοι, ονειροπόλοι, οραματιστές, επιθυμία να αποδεχτούν και να βοηθήσουν.

Ήλιος

Ο Ήλιος στον 1ο οίκο είναι μια θετική θέση που χαρίζει μια ισχυρή αίσθηση ταυτότητας, αλλά και μια πιο ενισχυμένη ποιότητα του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται. Εάν έχετε τον Ήλιο στον 1ο οίκο του εαυτού, είστε εδώ για να ζήσετε αυθεντικά. Όταν παραμένετε πιστοί στον εαυτό σας, πάντα αισθάνεστε ότι έχετε τη δύναμη να κατακτήσετε αυτό που θέλετε. Αυτή η θέση αντιπροσωπεύει πολλές από τις πρωτιές της ζωής και το πρωτοποριακό πνεύμα που φέρετε μαζί σας στο ταξίδι σας. Δεν μπορείτε παρά να είστε αληθινοί και παρόντες με όλο σας το είναι σε κάθε περίσταση και κάθε πράξη της ζωής σας. Δεν έχετε ημίμετρα στην προσωπικότητα σας, ούτε μια διαφορετική περσόνα που να αναλαμβάνει όταν βρίσκεστε σε μέρη και καταστάσεις στα οποία δεν θα θέλατε να είστε. Είστε αυτό που βλέπουν, γιατί υπάρχει μια αληθινή ισορροπία με τη συνειδητή σας ταυτότητα (Ήλιος) και το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι (ωροσκόπος, που είναι ο 1ος οίκος). Σίγουρα, συνήθως ξέρετε πότε να σωπάσετε ή να αφήσετε κάποιον άλλο να έχει τους προβολείς, αλλά ακόμη και έτσι η παρουσία σας είναι ισχυρή και ατόφια. Η αυτονομία και η ηγεσία έρχονται φυσικά σε εσάς. Δεν σας αρέσει να περιμένετε την αποδοχή και την επικύρωση των άλλων ή την «άδεια» τους όταν θέλετε να κάνετε κάτι που αφορά τον εαυτό σας. Οι περιστάσεις συχνά σας έκαναν να αναπτύξετε μια αυτάρκεια νωρίς στη ζωή σας και βασίζεστε στον εαυτό σας, επειδή είναι ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος και η πηγή που αντλείτε τη δύναμη σας. Ενώ έχετε μια αποφασιστική, ζωηρή προσωπικότητα, έχετε επίσης μια θετική και ανάλαφρη παρουσία και καρδιά. Κάποιοι μπορεί να σας βλέπουν σαν παιδιά όταν είστε χαρούμενοι, όταν αντιδράτε ή όταν είστε αναστατωμένοι. Στις πιο τεταμένες στιγμές χρειάζεται προσοχή μέχρι να καταλαγιάσει η εσωτερική σας φωτιά και να βρείτε πιο δημιουργικές διεξόδους ώστε να αποφεύγετε τις εντάσεις. Είτε είστε πιο εσωστρεφείς είτε εξωστρεφείς, δεν μπορείτε παρά να συγκεντρώσετε την προσοχή των άλλων. Συνήθως δεν επιθυμείτε πολλή προσοχή ή για πολύ, καθώς προτιμάτε να είστε πιο ελεύθεροι. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική προσοχή φρενάρει την ορμή σας και την ικανότητά σας να υλοποιείτε γρήγορα τις ιδέες σας. Είστε συνήθως προσιτοί και ζεστοί, και συχνά μπορεί να κερδίζετε τη συμπάθεια ή τον σεβασμό των άλλων, αλλά επίσης μπορεί να σας θεωρήσουν περήφανους και μερικές φορές εγωκεντρικούς.

Σελήνη

Η Σελήνη στον 1ο οίκο έχει έναν υψηλότερο βαθμό συναισθηματικής και ψυχολογικής αυτογνωσίας, αλλά μπορεί επίσης να καταστήσει και πιο δύσκολο τον έλεγχο των συναισθημάτων. Δίνει συνήθως μια γοητεία και μαγνητική προσωπικότητα, αλλά μπορεί γενικά να δημιουργεί ισχυρές πρώτες εντυπώσεις, θετικές ή αρνητικές στους άλλους. Με τη Σελήνη να καταλαμβάνει τον 1ο οίκο έχετε την ανάγκη να σας αγαπούν και θέλετε να αναγνωρίζουν και να εκτιμήσουν τα ταλέντα, την προσωπικότητα και τις ικανότητες σας. Η αξιοσημείωτη διαίσθησή σας δίνει την ευχέρεια να μαντέψετε και να καταλαβαίνετε πολλά, σχεδόν με την πρώτη ματιά. Είστε συναισθηματικά δυναμικοί, αλλά αυτό επηρεάζεται από τις κυμαινόμενες διαθέσεις σας. Θα έχετε έναν κύκλο ανθρώπων γύρω σας που αγαπάτε και σας αγαπούν και μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με τη δημιουργικότητα και τις καλλιτεχνικές σας ιδέες, καθώς μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε εντυπωσιακό και όμορφο βάζοντας την προσωπική σας πινελιά. Επιθυμείτε να είστε κοντά με τους άλλους σε συναισθηματικό επίπεδο και είστε στοργικοί, γενναιόδωροι και ρομαντικοί. Ακόμη και όταν δεν θέλετε να το μοιραστείτε, οι άλλοι αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά σας πριν μιλήσετε. Τα ένστικτα σας είναι αλάνθαστα, ειδικά σε σχέση με τις ευαισθησίες ή τις ανάγκες αυτών που αγαπάτε. Η μητέρα σας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητα σας ή μοιάζετε αρκετά. Η Σεληνιακή αυτή θέση σας κάνει ιδιαίτερα τρυφερούς, αλλά δυσκολεύει τη διατήρηση των ορίων με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Συχνά μπορεί να φαίνεστε απόμακροι ή αδιάφοροι καθώς έχετε μεταπτώσεις στη διάθεση ή προσπαθείτε να προστατεύσετε τα συναισθήματα σας. Η υπερβολική ευαισθησία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νεότητάς σας, μπορεί να γίνεται εμπόδιο στην επιτυχία και στην ευτυχία σας. Φαίνεστε γνωστοί και οικείοι ακόμα και σε αγνώστους, καθώς τους η παρουσία σας τους ξυπνά συναισθηματικές μνήμες. Η ζωή σας θα σας ζητά συνεχώς να ακολουθείτε την καρδιά σας, μην επιτρέποντας στις συνθήκες και τον χρόνο να σας αφαιρέσουν τις ευαισθησίες σας.

Ερμής

Ο Ερμής στον 1ο οίκο σημαίνει μια υπολογίσιμη διάνοια, που οι άλλοι αντιλαμβάνονται αμέσως. Με αυτή τη θέση αναγνωρίζονται εύκολα η εξυπνάδα και η δύναμη του μυαλού και συνήθως όσοι έχουν αυτή τη θέση θεωρούνται άτομα με πολλές δυνατότητες. Με τον Ερμή στον 1ο σας οίκο υπάρχει οξυδέρκεια, αντίληψη, φιλομάθεια, επικοινωνιακό ταλέντο και όλη σας η προσωπικότητα σας κλίνει προς τα πνευματικά θέματα. Έξυπνοι, σοφοί, ενημερωμένοι και μορφωμένοι είναι συχνά οι τίτλοι με τους οποίους οι άλλοι σας περιγράφουν. Έχετε έναν ανήσυχο χαρακτήρα και φαίνεται να είστε πάντα εν κινήσει, να ασχολείστε με κάτι, να επικοινωνείτε και να κάνετε ερωτήσεις κι έρευνα. Είστε ιδιαίτερα εκφραστικοί, είτε προφορικώς είτε γραπτώς, και αγαπάτε να ανταλλάσσετε ιδέες. Σας αρέσει να ακολουθείτε μια ρεαλιστική προσέγγιση στη ζωή, κοιτάζοντας τα γεγονότα αντικειμενικά και λογικά πριν πάρετε οποιεσδήποτε αποφάσεις. Αν και αυτό είναι ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα σε ορισμένες στιγμές, μπορεί να οδηγήσει σε τελειομανία σε άλλες. Η εγκεφαλική διέγερση συχνά οδηγεί σε άγχος και υπερβολική σκέψη. Η ζωή θα σας ζητήσει να γίνετε πιο ελαστικοί και ρευστοί. Όμως όσα περισσότερα μαθαίνετε, τόσο συνειδητοποιείτε πόσο λίγα γνωρίζετε και πάντα θα έχετε την ανάγκη για περισσότερη επικοινωνία και μια άσβεστη δίψα για μάθηση.

Αφροδίτη

Η Αφροδίτη φέρνει χάρη και ομορφιά σε όποιον τομέα του χάρτη αγγίζει. Όταν όμως βρίσκεται στον 1ο οίκο του εαυτού σας, το είναι σας γίνεται τέχνη και έκφραση. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση δημιουργούν τη δική τους αισθητική. Η αύρα σας είναι γεμάτη σαγηνευτική ενέργεια. Ο μαγνητισμός σας μπορεί να οφείλεται στην εμφάνιση, τα ταλέντα ή τη γοητευτική σας προσέγγιση. Έχετε σεβασμό για τους ανθρώπους, γι’ αυτό έχετε καλούς τρόπους και διπλωματία, ενώ παράλληλα ξέρετε πώς να φροντίζετε καλά τον εαυτό σας και τους άλλους. Συχνά θα υπάρχουν κοντά σας πολλοί φίλοι, θαυμαστές, φλερτ και άλλοι τόσοι που θέλουν να σας γνωρίσουν. Το στυλ σας είναι μοναδικό και αυθεντικό. Παρόλο που μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί όταν κάνετε κάποια πράγματα με το πάσο σας, εσείς απλά δε βιάζεστε, γιατί ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε την ενέργειά σας με σύνεση. Είστε και γίνεστε εύκολα συμπαθής. Η Αφροδίτη σε αυτή τη θέση σας χαρίζει δημοτικότητα ή κοινωνική χάρη, φέρνοντας σας πολλή τύχη μέσω της προσωπικότητάς σας. Έχετε πάντα επίγνωση με ποιους κάνετε παρέα, καθώς θέλετε ιδιαίτερους και ξεχωριστούς ανθρώπους κοντά σας με ανάλογα με τα δικά σας ταλέντα και χαρακτηριστικά. Συνήθως σας θεωρούν κοινωνικές και ευγενικές παρουσίες. Η ζωή θα σας ζητήσει να δώσετε προτεραιότητα στις σχέσεις σας, καθώς είναι για εσάς βασική πηγή εκπλήρωσης και ευτυχίας.

Άρης

Ο Άρης στον 1ο οίκο δημιουργεί έναν παθιασμένο, παρορμητικό χαρακτήρα με πολλή ανθεκτικότητα και ορμή. Όποιο κι αν είναι το ζώδιο του οίκου, αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν κάποια αρειανά χαρακτηριστικά και το πιθανότερο είναι να βρίσκονται πάντα εν κινήσει. Ο Άρης είναι πολεμιστής και αυτή η θέση μπορεί να δώσει αθλητικά σώματα, ισχυρή λίμπιντο και τεχνικές δεξιότητες. Έχετε μια θαρραλέα, τολμηρή προσωπικότητα, ισχυρή αίσθηση του εαυτού σας και δεν θα διστάσετε να ακολουθήσετε αυτό που θέλετε με πλήρη επίγνωση και βάζοντας όλο σας το είναι. Έχετε μεγάλη ενέργεια και είστε οι απόλυτοι πρωτοπόροι. Είτε σας συμπαθούν είτε σας αντιπαθούν, επικεντρώνεστε σε αυτό που έρχεται από μέσα σας και στη δική σας αλήθεια και όχι στα εξωτερικά ερεθίσματα και τις παρεμβάσεις. Υπάρχει μια αίσθηση οξύτητας και νευρικότητας στο βλέμμα σας και οι άνθρωποι σας αντιλαμβάνονται ως σκληρούς και δυνατούς. Ο Άρης στον 1ο οίκο δίνει την επιθυμία να ηγηθείτε, να κατακτήσετε και να νικήσετε, και λόγω της διεκδικητικής αυτής φύσης σάς θεωρούν συχνά κυριαρχικούς σε κάποιο βαθμό. Η ζωή όμως σας διαβεβαιώνει ότι η αυθεντικότητα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το να αρέσετε σε όλους και συχνά σας φέρνει αντιμέτωπους με μια επικίνδυνη επιλογή. Όταν μένετε στη ζώνη ασφαλείας σας κινδυνεύετε να χάσετε τη σπίθα σας. Γιατί τελικά το ρίσκο, το πάθος, η δράση και η δική σας αλήθεια σάς παρακινούν όσο τίποτα.

Δίας

Ο Δίας επεκτείνεται, φέρνει δώρα, θετικότητα και τύχη. Έτσι το να έχετε τον Δία στον 1ο σας οίκο μπορεί να σας φέρει γενικότερη ευημερία, αλλά επίσης σας κάνει να φαίνεστε ανοιχτοί και φιλόξενοι στους άλλους. Υπάρχει κάτι κοσμοπολίτικο και εξωτικό συνήθως στην εμφάνισή σας και είστε μια αισιόδοξη χαρούμενη προσωπικότητα, που αρέσκεται στο να αξιοποιεί τις ευκαιρίες. Έχετε κατά πάσα πιθανότητα μια έντονη αίσθηση προσωπικών αξιών, όποιες κι αν είναι αυτές, μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση των πραγμάτων και έναν μοναδικό χαρακτήρα. Σας χαρακτηρίζει μια ιδιαίτερα επεκτατική φύση, που μερικές φορές έχει υπερβάλλοντα ζήλο. Έτσι μπορεί κατά καιρούς να δοκιμάζετε την τύχη σας σε διάφορους τομείς, είτε να επιδίδεστε σε απολαύσεις χωρίς μέτρο. Επιζητείτε την ελευθερία πάνω απ’ όλα. Η σκέψη μόνο ότι κάτι μπορεί να σας εγκλωβίσει και να περιορίσει τις δυνατότητές σας είναι αρκετή για να σας κάνει να φεύγετε μίλια μακριά. Ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο ωριμότητας θα είστε πάντα νεανικοί και θα έχετε μια παιδικότητα στην προσέγγισή σας. Ο Δίας δεν γνωρίζει όρια, έτσι αντιλαμβάνεστε τη ζωή σαν μια περιπέτεια. Έχετε μια ζεστή αύρα, που εκπέμπει χαρούμενη ενέργεια σε αυτούς που συναντάτε. Οι πιο κοντινοί σας μπορεί να μπερδευτούν από την απρόβλεπτη συμπεριφορά σας και συχνά μπορεί να τους δίνετε την εντύπωση ότι είστε άστατοι και επιπόλαιοι. Αυτή η θέση σας κάνει να κυνηγάτε τις συγκινήσεις και να έχετε την ικανότητα να μη μένετε στη ζώνη ασφαλείας σας. Η αμφισβήτηση των πεποιθήσεων, των συμβάσεων και η απόκτηση εμπειρίας και αληθινής σοφίας είναι η πορεία που καθορίζει τη ζωής σας.

Κρόνος

Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στον 1ο οίκο χαρίζει έναν σοβαρό χαρακτήρα και ανθρώπους που είναι σοφοί ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Η ζωή είτε τους έκανε να ωριμάσουν γρήγορα είτε τους ενδιέφεραν πάντα τα πιο ουσιαστικά και σοβαρά θέματα της και γι’ αυτό έκαναν στόχο τους να είναι ρεαλιστές αποδεικνύοντας πόσο ικανοί και υπεύθυνοι είναι. Υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη αύρα δύναμης, εξουσίας και ωριμότητας που περιβάλλει αυτά τα άτομα, ανεξάρτητα από το ζώδιο του Κρόνου. Στον 1ο οίκο, αυτή η αίγλη που σας χαρίζει ο Κρόνος αλλά και οι ικανότητες σας γίνονται αμέσως αντιληπτά. Το μακροπρόθεσμο όραμά σας και η δυναμικότητα σας επιτρέπει να λαμβάνετε άμεσα τις αποφάσεις σας. Η υπολογισμένη εξυπνάδα και η αφοσίωσή σας δίνουν την υπομονή ενός πρωταθλητή. Στην αγάπη μπορεί να αποφεύγετε να δείξετε την ευάλωτη πλευρά σας και πολλά συναισθήματα. Ωστόσο, προχωράτε πέρα από επιφανειακές εκδηλώσεις, δείχνοντας αισθήματα μέσω των πράξεων σας, βοηθώντας και παρακινώντας τα αγαπημένα πρόσωπα να γίνουν και να έχουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Είστε πιστοί και αφοσιωμένοι, είτε πρόκειται για ένα άτομο είτε για έναν στόχο. Ενώ μερικές φορές μπορεί να νιώθετε μοναξιά λόγω της ωριμότητας σας, για εσάς αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ποιότητα έναντι της επιφανειακής ποσότητας. Η βασική σας ταυτότητα συνδέεται επίσης συχνά με την παράδοση και τη συνέχεια της, ή την επιθυμία να επαναστατήσετε και να κάνετε έτσι τη διαφορά ανάλογα με το ζώδιο. Τα άτομα με αυτή τη θέση έχουν υψηλές φιλοδοξίες και προσπαθούν να αποδείξουν τον εαυτό τους, κερδίζοντας τον σεβασμό των άλλων δίχως να φοβούνται ούτε την ευθύνη ούτε τον κόπο που τα συνοδεύουν.

Ουρανός

Η προσωπικότητα είναι γεμάτη πρωτοτυπία και εκπλήξεις για κάποιον με τον Ουρανό στον 1ο οίκο, καθώς χαρίζει έναν ενδιαφέροντα σπάνιο χαρακτήρα που ηθελημένα ή χωρίς καμία τέτοια πρόθεση ξεχωρίζει όπου κι αν βρεθεί. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση είναι μοναδικοί, εσωτερικά και εξωτερικά. Όσοι έχετε τον Ουρανό στον 1ο οίκο σας αρέσει να προκαλείτε τον εαυτό σας και είστε πάνω από τις κοινωνικές συμβάσεις. Απορρίπτετε ξεπερασμένες πεποιθήσεις και παραδόσεις τις οποίες πολλοί ακολουθούν για μια εικονική αίσθηση ασφάλειας. Η εκκεντρική προσωπικότητά σας και οι τολμηρές αποφάσεις σας φέρνουν μια μοναδική διαδρομή ζωής. Μπορεί επίσης να υποδηλώνουν συχνές αλλαγές στην εμφάνιση σας και την ασυνήθιστη προσήλωση σε σκοπούς που αφορούν το γενικότερο καλό. Ως κάποιος που δεν ακολουθεί τους κανόνες, μπορεί να γίνετε το μαύρο πρόβατο, καθώς η αυθεντικές σας προθέσεις συχνά θεωρούνται επαναστατικές. Συχνά δε μένετε εύκολα σε ένα μέρος και συναισθηματικά μπορεί να δυσκολευτείτε να αισθανθείτε βολεμένοι σε μια σχέση. Όσοι έχουν αυτή τη θέση είναι οι απόλυτοι αγωνιστές της ορμής, νευρικοί όταν αναγκάζονται να παραμείνουν ακίνητοι για πολύ, σε πνευματικό, συναισθηματικό ή σε φυσικό επίπεδο. Δεν φοβούνται να αμφισβητήσουν τα πάντα και συνήθως έχουν ισχυρές πεποιθήσεις και απόψεις. Οι απόψεις σας, το σύστημα αξιών ή ο συνολικός τρόπος ζωής σας μπορεί να έχει την τάση να πηγαίνουν ενάντια στο ρεύμα. Όταν υπερασπίζεστε αυτό που έχει σημασία και στέκεστε ατρόμητοι απέναντι σε οποιαδήποτε αντίδραση, έχετε ισχυρό αντίκτυπο στο περιβάλλον σας. Το μονοπάτι της ζωής σας σάς διδάσκει ότι η διαφοροποίηση, η καινοτομία, η αλλαγή και η ανθρωπιά είναι αυτά που εξελίσσουν εσάς, τον κόσμο και σας πάνε μπροστά.

Ποσειδώνας

Ο Ποσειδώνας στον 1ο οίκο ενισχύει τη διαίσθηση και τη δημιουργικότητα. Τα άτομα με αυτήν τη θέση φαίνονται ονειροπόλα, ευφάνταστα και ισορροπημένα. Είναι συχνά ταλαντούχα, καλλιτεχνικά, με πνευματικές ανησυχίες, ψυχικά ευαίσθητα και αισθάνονται τα πάντα έντονα σε ενεργειακό επίπεδο. Συχνά τους καθοδηγεί η φαντασία, ο ρομαντισμός και ο ιδεαλισμός τους. Η ψυχή τους συνδέεται άμεσα με τους αιθέρες και μπορούν να μεταφέρουν αυτό το βίωμα με καλλιτεχνικά ή πνευματικά μέσα. Μπορούν εύκολα να διαβάσουν τα συναισθήματα και τα κίνητρα των ανθρώπων, αλλά είναι επίσης οραματιστές που μπορεί να έχουν την τάση να δραπετεύουν σε έναν ονειρικό κόσμο. Η βασική τους ταυτότητα είναι ρευστή, με την έννοια ότι συλλαμβάνουν πολύ εύκολα ενεργειακά στοιχεία και προσαρμόζονται ανάλογα. Εάν έχετε αυτήν τη θέση, η αγάπη και η κατανόηση είναι το δυνατό σας σημείο. Προσαρμόζεστε σε διάφορα σκηνικά και διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, κάτι που σας δίνει συχνά στοιχεία κοινωνικού χαμαιλέοντα. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ριζωμένοι στις αξίες σας και πρέπει να θυμάστε ότι πάντα θα υπάρχει κάποιο τίμημα όταν δεν τις ακολουθείτε. Επειδή ο Ποσειδώνας κυβερνά τις ψευδαισθήσεις, όταν βρίσκεται στον 1ο οίκο είναι πολύ συνηθισμένο να γίνεστε αντιληπτοί ως κάποιοι ή κάτι που δεν είστε, καθώς λειτουργείτε ως καθρέφτες για τους άλλους. Οι άνθρωποι μπορούν να προβάλλουν εύκολα τα ιδανικά και τις προσδοκίες τους πάνω σας, βλέποντας μόνο αυτό που θέλουν να δουν. Είναι πολύ εύκολο να τους παραπλανήσετε λόγω αυτής της ιδιότητας, ή να χάσετε εσείς τον εαυτό σας στα συναισθήματα των άλλων. Η ζωή σας ζητά να παραδοθείτε στον ανώτερο εαυτό σας, καθώς ο πυρήνας της ύπαρξης σας είναι άμεσα συνδεδεμένος με κάτι πολύ όμορφο και αγνό που βρίσκεται στη συμπόνια και στην υπέρβαση των εγκόσμιων παγίδων.

Πλούτωνας

Ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο κάνει κάποιον πραγματικά σαγηνευτικό. Τα άτομα με αυτήν τη θέση έχουν έντονο προσωπικό μαγνητισμό. Η φύση τους έχει κάτι ακαταμάχητο και ελκύει τους άλλους από χιλιόμετρα μακριά. Λόγω της Πλουτώνιας αυτής επιρροής, ακόμη και όταν δεν θεωρούν τον εαυτό τους ως κάτι ξεχωριστό εμφανισιακά, υπάρχει πάντα μια δόση αισθησιασμού και πάθους γύρω τους. Είναι μυστηριώδεις και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να τους καταλάβουν και να τους «διαβάσουν», ιδιαίτερα εκείνοι που δεν τους γνωρίζουν καλά. Ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο δίνει πολλή προσωπική δύναμη και την επιθυμία να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της ζωής σας. Βρίσκετε πάντα νέους τρόπους για να αισθάνεστε κυρίαρχοι, σίγουροι και δυνατοί. Η αύρα σας είναι ισχυρή και επηρεάζει την ενέργεια του χώρου που βρίσκεστε. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτές τις δυνάμεις σας με σωφροσύνη και για καλό. Όση περισσότερη αυτοπεποίθηση έχετε και όσο περισσότερο ασφαλείς αισθάνεστε τόσο πιο ανοιχτόμυαλοι και θετικοί θα είστε. Ο Πλούτωνας ενισχύει τις επιθυμίες, τα ένστικτα και τις ορμές, αλλά και τους φόβους. Το πώς νιώθετε είναι ανάλογο με το πώς θα ενεργήσετε. Καθώς σπάνια θα ικανοποιηθείτε με μετριότητες ή κάτι επιφανειακό, ο χαρακτήρας σας θα χρωματιστεί με ιδιαίτερο βάθος και ένταση και είναι στο χέρι σας πώς θα τα χρησιμοποιήσετε. Διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τις στιγμές κρίσης. Η πορεία της ζωής σας σάς ζητά να αγκαλιάσετε και να δώσετε το ζωντανό παράδειγμα για την αέναη μεταμόρφωση σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Η δυναμική, αλλά μυστηριώδης προσέγγισή σας μπορεί να επηρεάσει πολλούς που φοβούνται να ζήσουν με πάθος, αλήθεια και ουσία.