Ο συμβολισμός του Ήλιου στον Λέοντα

Ο συμβολισμός του Ήλιου στον Λέοντα

Ο συμβολισμός του Ήλιου στον Λέοντα

Λέων: Ο Βασιλιάς ή η Βασίλισσα, ο Καλλιτέχνης, ο Ηθοποιός, ο Κλόουν, το Παιδί

Το σύμβολο του Λέοντα

Φυσικά και το σύμβολο του Λέοντα είναι ο βασιλιάς των ζώων το λιοντάρι, αλλά, όπως λέει κι ο αγαπημένος μου αστρολόγος Στίβεν Φόρεστ στο βιβλίο του «The inner sky», μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα γι’ αυτό το ζώδιο είναι ένας τραγουδιστής. Ξεκινά από μια φτωχογειτονιά, δεν έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά έχει ωραία φωνή. Λέει ένα τραγούδι και ξαφνικά παίζει παντού, σε όλα τα ραδιόφωνα. Βγάζει άλμπουμ και γεμίζει κόσμο σε κάθε συναυλία του. Είναι σταρ! Πλέον η φτωχογειτονιά που γεννήθηκε παίρνει άλλη διάσταση στο μυαλό όλων.

Η λέξη κλειδί: Αυτοέκφραση

Αυτό είναι το κλειδί για να κατανοήσεις έναν Λέοντα. Οι σκέψεις του, οι ιδέες του, ό,τι έχει μέσα στο μυαλό και την καρδιά του γίνεται ορατό. Τίποτε δεν μένει κρυφό και μόνο στη φαντασία. Παίρνει μορφή, παίρνει σάρκα και οστά. Εκφράζεται προς τα έξω. Ο Λέων νιώθει την ανάγκη να αφήσει απτό ίχνος των εσωτερικών διεργασιών του στον κόσμο. Δεν θέλει μυστικά. Για τον Λέοντα τα μυστικά είναι ανάθεμα. Είναι σημαντικό για εκείνον να εκφραστεί. Να πει προς τα έξω αυτό που νιώθει. Αυτό που ονειρεύεται. Να δείξει τη δημιουργία του, να αναδείξει την προσωπικότητα του.

Ζώντας με πάθος

Ο Λέων είναι το σταθερό ζώδιο της φωτιάς που κυβερνήτης του είναι ο Ήλιος, όχι ένας πλανήτης αλλά ένα άστρο. Είναι στο κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος, όλα περιστρέφονται γύρω του. Εκπέμπει χαρά, λάμψη, ακτινοβολία, αυτοπεποίθηση, ενέργεια και τα μοιράζεται όλα με τους γύρω του. Πολύ συχνά νιώθει την ανάγκη να ηγείται, να οργανώνει. Καθώς το σημείο που εστιάζει είναι ο εαυτός του θεωρεί ότι αυτή είναι και η θέση του. Θα το κάνει με γενναιοδωρία, με δύναμη, με θέρμη. Θα δείξει και στους άλλους πώς να πατάνε στα πόδια τους, πώς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, πώς να γίνονται ο καλύτερος εαυτός τους. Συχνά η αυτοπεποίθηση και οι ηγετικές ικανότητες συνοδεύουν τον Λέοντα από την κούνια και με λίγη ενθάρρυνση από το περιβάλλον του σπιτιού και του σχολείου καταφέρνει να φτάσει πολύ ψηλά σε ό,τι κι αν κάνει. Άλλοι μπορεί να γεννιούνται με το φυσικό χάρισμα της δημοφιλίας και της ζωντάνιας. Είναι η ψυχή της παρέας, η ψυχή του πάρτι, χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσουν γι’ αυτό. Εξαιτίας της ανάγκης τους να είναι στο επίκεντρο θέλουν αναγνώριση, θέλουν χειροκρότημα και μέσα σε πλαίσια δεν είναι κακό. Αν όμως χάσουν την ταπεινότητα και το μέτρο, τότε καταφεύγουν σε υπερβολές προκειμένου να αναγνωριστούν από τους άλλους, μπαίνοντας διαρκώς σε μια αναζήτηση ταυτότητας. Αν δεν αναγνωρίζονται αρχίζουν οι ανασφάλειες κι αυτό μπορεί να φτάσει και σε κρίση ταυτότητας.

Μαθαίνοντας την αυτοπεποίθηση

Κάποιοι Λέοντες λόγω DNA, αλλά και ενός πρόθυμου οικογενειακού περιβάλλοντος, μπορεί να έχουν αυτοπεποίθηση από μικρή ηλικία. Δεν συμβαίνει όμως με όλους. Η πλειοψηφία των Λεόντων πρέπει να μάθει την «αυτοπεποίθηση» μέσα από ένα ατελείωτο αγώνα με τις βαθύτερες ανασφάλειες για την αξία τους. Οι Λέοντες δεν γεννιούνται σταρ ή τουλάχιστον όχι οι περισσότεροι. Μαθαίνουν όμως στην πορεία μόνοι τους και με σκληρή δουλειά να δείχνουν ή να γίνουν σταρ! Συνήθως κατατρύχονται από ένα υπαρξιακό άγχος, κρυμμένο όμως πίσω από ένα λαμπερό και εξωστρεφές παρουσιαστικό που παραπλανά. Πίσω από την αγέρωχη μορφή του λιονταριού κρύβεται ένα γατάκι, εύθραυστο, γλυκό κι αδύναμο. Αυτό το «γατάκι» θέλει συνεχές ντάντεμα και σταθερή διαβεβαίωση πόσο οι άλλοι το αγαπάνε και το αποδέχονται. Κάποιες φορές οι ανασφάλειες και οι φοβίες νικούν και την εσωτερική ανάγκη του ζωδίου να είναι στο επίκεντρο. Στέκεται στο πλάι παρά κάτω από τον προβολέα. Με πολλή εσωτερική δουλειά με τον εαυτό τους μπορεί να υπερνικήσουν τις δυσκολίες και τις ανασφάλειες μέσα στον χρόνο. Το θέμα είναι αν θα προσπαθήσουν…

Δημιουργία και παιδί

Δεν υπάρχει άλλο ζώδιο στο ζωδιακό που να συνδέεται τόσο πολύ με την έννοια της δημιουργίας όσο ο Λέων. Για κάποιους Λέοντες η δημιουργία μπορεί να είναι η συγγραφή ενός άρθρου, ενός κειμένου, ενός ποιήματος, για άλλους ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα γλυπτό, ένα διακοσμητικό, ένα κόσμημα που έφτιαξαν μόνοι τους. Σαφώς όλες οι τέχνες παρέχουν μια δημιουργική διέξοδο στην ανάγκη αυτοέκφρασης ενός Λέοντα. Κάποιοι προτιμούν την απευθείας σύνδεση με τους άλλους, το κοινό τους. Λάμπουν περισσότερο όταν σαν ηθοποιοί παίζουν έναν ρόλο στο θέατρο, σε μια ταινία, μια σειρά, όταν τραγουδούν σε μια συναυλία, όταν χορεύουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η υποκριτική και το θέατρο κυβερνώνται από το ζώδιο του Λέοντα. Όταν υπάρχει κοινό που τους χειροκροτεί η ενέργεια που παίρνουν και που δίνουν πίσω είναι αστείρευτη, είναι ο δικός τους παράδεισος. Η επένδυση του χρόνου και της ενέργειας τους σε όποια δραστηριότητα μιλά στην καρδιά τους, είτε είναι ο αθλητισμός είτε ακόμη το να διοικούν μια τράπεζα, δεν έχει σημασία ποια θα είναι η έκφραση του ταλέντου και των ικανοτήτων τους, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει ένας Λέων στη ζωή του. Το να διαλέξει ένα επάγγελμα μόνο για να έχει τα προς το ζην δεν φτάνει. Πρέπει να βρίσκει χαρά και πάθος σε αυτό που κάνει για να καταφέρει να είναι καλά. Ο Λέων λόγω της χαρισματικής του φύσης ήταν το σύμβολο των βασιλιάδων στην αρχαιότητα. Η μεγαλύτερη αλήθεια όμως είναι ότι ο Λέων είναι το σύμβολο του παιδιού, αφού το παιδί είναι η ύψιστη μορφή δημιουργίας.

Η σκιά

Η σκιά του Λέοντα είναι η «περηφάνια». Πολλές φορές στα βιβλία αστρολογίας, αλλά και στο διαδίκτυο, υπάρχουν αρκετά στερεότυπα σε σχέση με τον Λέοντα. Εγωιστής, αλαζόνας, σνομπ, νάρκισσος. Και ναι μπορεί να γίνει όλα αυτά, αλλά πότε; Αυτό που έχει ανάγκη ο Λέων δεν είναι ακριβώς ο θαυμασμός, μολονότι αυτό πιστεύουν όλοι όσοι έχουν μια επιφανειακή σχέση μαζί του. Ο Λέων θέλει αγάπη. Ζητά αγάπη από τους άλλους, αλλά χωρίς να το λέει. Προσπαθεί να τους εντυπωσιάσει, να τους κάνει να γελάσουν, να κλάψουν, παλεύει να δημιουργήσει συναισθήματα στους άλλους. Έτσι αν οι άλλοι είναι αδιάφοροι απέναντι του θα προσπαθήσει έστω να τους θυμώσει, να τους δημιουργήσει αρνητικό συναίσθημα. Φτάνει να μην τους είναι αδιάφορος. Βλέπετε η «περηφάνια» του δεν του επιτρέπει να ζητήσει αυτό που πιο πολύ θέλει από τους άλλους, «την αγάπη». Και σε αυτή τη ζωή πρέπει παρά τις ανασφάλειες, τις φοβίες, να μάθει να το ζητά. Να μάθει να ζητά στήριξη, αγάπη. Αλλιώς το περήφανο Λιοντάρι θα συρρικνωθεί σε ένα άτολμο γατάκι.