Ο συμβολισμός του Ήλιου στον Κριό

Ο συμβολισμός του Ήλιου στον Κριό

Ο συμβολισμός του Ήλιου στον Κριό

Κριός: Ο Πολεμιστής, ο Πρωτοπόρος, ο Παράτολμος, ο Survivor!

Το σύμβολο του Κριού

Το κριάρι βάζει μπροστά τα κέρατα, αγριεύει και τρέχει… το νοιάζει αν θα σπάσει το κεφάλι του; Όχι βέβαια. Τίποτε δεν θα το σταματήσει από την πορεία που χαράζει. Δυο είναι οι περιπτώσεις και μόνο δύο, ή θα νικήσει ή θα καταστραφεί. Δυο διαφορετικά πεπρωμένα που επιλέγει ανάμεσα τους. Ο Κριός είναι η ίδια η πηγή της ζωής. Ο σπόρος που με δύναμη θα σπρώξει στην επιφάνεια της γης τον πρώτο μίσχο. Είναι έκρηξη, είναι βία, είναι η εικόνα του ηφαιστείου ή των αστεριών που εκρήγνυνται.

Η λέξη κλειδί: Θάρρος

Ο Κριός μας διδάσκει την έννοια της λέξης «θάρρος». Είναι η ικανότητα να αφήνουμε πίσω μας κάθε αμφιβολία, κάθε εμπόδιο. Είναι το ζώδιο που ξέρει τι θέλει να κάνει, τι επιθυμεί, το επιλέγει και θα το κάνει. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο ενδιάμεσο μεταξύ της επιθυμίας και της δράσης. Ο Κριός πάνω απ’ όλα είναι το ζώδιο της τόλμης, του ρίσκου και της περιπέτειας, άσχετα αν αυτό που θα κάνει είναι έξυπνο ή το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό του. Όπως περιγράφει στο βιβλίο του «The Inner Sky» ο Steven Forrest για τον Κριό, όλα συνοψίζονται στο «Είναι η ζωή μου και θα την κάνω ό,τι θέλω. Έχω δικαίωμα να επιλέξω τις εμπειρίες που θέλω να ζήσω και τίποτε δεν θα σταθεί εμπόδιο ανάμεσα σε μένα και σε αυτό που χρειάζομαι ή επιθυμώ. Ούτε οι συνθήκες, ούτε οι άλλοι άνθρωποι, ούτε ακόμη οι ίδιοι μου οι φόβοι». Ο Κριός δεν θα σταθεί στα συναισθήματα, δεν θα καθίσει να αναλύσει ψυχολογικά την κάθε του απόφαση. Το μόνο που θα τραβήξει την προσοχή του είναι η δύναμη της θέλησης να δημιουργήσει τη δική του ζωή.

Πρωτοπόρος και ανυπόμονος

Το πρώτο ζώδιο του Ζωδιακού ο Κριός, είναι πάντα πρωτοπόρος. Σχετίζεται με τα νέα ξεκινήματα, μολονότι δεν φημίζεται για την ολοκλήρωση αυτών που ξεκινά. Είναι ο ενθουσιασμός του καινούριου αυτό που τον γοητεύει κι όχι η υλοποίηση αυτή καθαυτή. Γι’ αυτό από μικρά παιδιά πρέπει να μάθουν να πειθαρχούν, να καταλαβαίνουν πώς να κάνουν οικονομία ενθουσιασμού και δυνάμεων, για να μπορούν να φτάσουν αυτό που ξεκίνησαν μέχρι το τέλος. Τους ενδιαφέρει η αρχή και δεν θέλουν να περιμένουν. Δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κρόνος, ο πλανήτης της υπομονής και της πειθαρχίας, βρίσκεται σε πτώση όταν βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Αγαπούν την αυτονομία και δύσκολα θα μπουν στη διαδικασία να ακούσουν συμβουλές και παραινέσεις από τους άλλους. Μολονότι θέλουν την αποδοχή, τίποτε δεν θα τους εμποδίσει από το να κάνουν αυτό που θέλουν με τον τρόπο που τους αρέσει. Θέλουν να έχουν τον ρόλο του «καπετάνιου» στη ζωή τους. Γι’ αυτό και τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα όταν είναι ελεύθεροι και αυτόνομοι και στον επαγγελματικό τομέα, είτε να τρέχουν τη δική τους επιχείρηση, να είναι στην κεφαλή κάποιας άλλης επιχείρησης ή να έχουν ένα πολύ ελεύθερο και καθόλου πιεστικό ωράριο αν δεν το επιθυμούν οι ίδιοι. Αν είναι κάτι που επιθυμούν δεν λογαριάζουν τις ώρες της δουλειάς. Το να κάνουν μια εξαρτώμενη εργασία είναι συνήθως κάτι παροδικό στη ζωή τους, μέχρι να βρουν την αληθινή τους κλίση.

Ειλικρινής και ευάλωτος

Οι προθέσεις τους είναι απλές και ειλικρινείς. Είναι τα «παιδιά» του ζωδιακού που διατηρούν την παιδικότητα τους μέχρι τη μεγάλη τους ηλικία. Είναι ευθείς, ειλικρινείς, παθιασμένοι, σούπερ ενεργητικοί και δυναμικοί και προτιμούν μια καλή αλήθεια από ένα όμορφο ψέμα. Γι’ αυτό και θέλουν να τους απευθύνεσαι με την ίδια τιμιότητα και ειλικρίνεια, διότι αλλιώς πληγώνονται. Όσο τολμηροί και δυναμικοί κι αν είναι εύκολα μια λέξη, ένα σχόλιο, μια πράξη, μπορεί να τους πληγώσει. Πίσω από τη μάσκα της δύναμης και της αυτοπεποίθησης κρύβεται ένα μικρό παιδί ευάλωτο απέναντι στα δύσκολα της ζωής.

Η σκιά

Τι κάνει όμως ο μαχητής την περίοδο της ειρήνης; Πώς διατηρεί την «εικόνα» του αν δεν υπάρχει κάποιος να τον προκαλέσει, αν δεν δεχθεί κάποια αντίσταση σε αυτό που θέλει να κάνει; Ε τότε μήπως πρέπει να ανακαλύψει ένα εχθρό για να παλέψει; Αξίζουν όλες οι μάχες που θέλει να δώσει τελικά, θα τον εξελίξουν, θα του προσφέρουν κάτι ή απλώς θέλει να μπει στη μάχη για τη μάχη; Ευτυχώς για τους Κριούς η ζωή στον πλανήτη μας προσφέρει πληθώρα δυσκολιών, για να μην μένουν παραπονεμένοι ότι δεν έχουν να παλέψουν για κάτι. Όμως, ακόμη κι όταν η ζωή δεν τους δίνει «λεμόνια» φαίνεται ότι τα έλκουν μόνοι τους. Ο Κριός γίνεται μαγνήτης άγχους. Η επιλογή βέβαια για το ποιο άγχος είναι απόλυτα δική του. Μπορεί να είναι δημιουργικό άγχος που σε κάνει να εξελίσσεσαι, μπορεί όμως να είναι και ένα ατέλειωτο ανώφελο άγχος που το προκαλεί η βαρεμάρα και η απογοήτευση τους. Και τότε αρχίζουν οι καβγάδες για εντελώς μικρά και ανούσια πράγματα. Γιατί μαγείρεψες αυτό; Γιατί φοράς εκείνο; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Όλος ο ενθουσιασμός, όλη η ενέργεια, η δύναμη, το θάρρος, η τόλμη, εξαντλούνται σε μια άσκοπη κατασπατάληση ενέργειας που δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα ουσιαστικό στόχο. Και τότε οι άνθρωποι αρχίζουν να απομακρύνονται, οι φίλοι φεύγουν, οι σχέσεις καταρρέουν, οι καριέρες εξανεμίζονται, για μικρές και ασήμαντες διαφορές. Ο αγώνας, η πάλη, δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα. Τότε ο Κριός πέφτει, απογοητεύεται, απαισιοδοξεί, πληγώνεται. Βασανίζεται από αυτολύπηση και αναρωτιέται γιατί πήγαν όλα έτσι… και η απάντηση είναι μία και μοναδική. Απλά διάλεξες τη λάθος μάχη…