Ο Δίας στα 12 ζώδια

Ο Δίας στα 12 ζώδια

Ο Δίας στα 12 ζώδια

Όσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε το ζώδιο ή τον ωροσκόπο μας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τον ρόλο των πλανητών στον αστρολογικό μας χάρτη, αφού μας παρέχουν πληροφορίες τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους στη ζωή μας. Ένας από τους πιο σπουδαίους πλανήτες στον αστρολογικό μας χάρτη είναι και ο Δίας. Και δεν είναι μόνο σπουδαίος ο ρόλος του, αλλά και ευεργετικός. Για την παραδοσιακή αστρολογία ο Δίας θεωρείται «ευεργέτης» πλανήτης. Αν σκεφτεί κανείς ότι με τον τεράστιο όγκο του στο πλανητικό μας σύστημα προστατεύει τη γη μας από τα διαστημικά «υπολείμματα», τότε δεν είναι τυχαία ίσως η κατάταξη του στους ευεργέτες πλανήτες. Ο Δίας στην αστρολογία είναι ο πλανήτης που συμβολίζει την ευημερία, τη φιλοσοφία και τη σοφία. Είναι ο πλανήτης της τύχης στον αστρολογικό μας χάρτη που δείχνει πώς και που εμφανίζονται οι ευκαιρίες και η τύχη στη ζωή μας. Το ζώδιο, στο οποίο βρίσκεται, δείχνει το πώς. Ο οίκος δείχνει το πού. Δείχνει ακόμη τις φιλοσοφικές και πνευματικές μας ανησυχίες, τα ταξίδια, τη σχέση με άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες, την πίστη στον Θεό ή σε κάτι ανώτερο από εμάς, την ανώτατη εκπαίδευση. Ό,τι αγγίζει ο Δίας στο ωροσκόπιο μας το μεγεθύνει, κάτι που θα το δούμε αργότερα και στο κεφάλαιο με τις όψεις. Θεωρείται δείκτης επιτυχίας, φήμης και μιας τυχερής ζωής.

Βρείτε σε ποιο ζώδιο έχετε τον Δία στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατώντας εδώ.

Δίας στον Κριό

Έχετε ακλόνητη πίστη στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας και γι’ αυτό δεν διστάζετε να ρισκάρετε και να αναλαμβάνετε τολμηρές πρωτοβουλίες. Παίρνετε τις καταστάσεις στα χέρια σας χωρίς καθυστέρηση και δεν αφήνετε ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται. Σας ενθουσιάζει καθετί καινοτόμο ή πρωτοποριακό και παθιάζεστε όταν είστε σε θέση να καθοδηγήσετε τους άλλους. Πολύ συχνά, αποτελείτε έμπνευση για τους ανθρώπους γύρω σας, εξαιτίας του δυναμισμού, του θάρρους σας και του κουράγιου που επιδεικνύετε. Αυτός είναι και ο λόγος που σας ταιριάζουν ηγετικές θέσεις. Εμπλέκεστε διαρκώς σε νέα εγχειρήματα και σε ανταγωνιστικές ή δυναμικές δραστηριότητες, διότι μέσα από αυτές προοδεύετε και εξελίσσεστε. Οι στόχοι και η προσπάθεια κατάκτησης τους, είναι μια διαδικασία που δίνει νόημα στη ζωή σας. Ωστόσο, πολύ συχνά μπορεί να φέρεστε επιθετικά σε όποιον διαφωνεί μαζί σας ή ακόμα και εριστικά. Επιπλέον, η υπερβολική βιασύνη και ο παρορμητισμός που σας διακρίνει, μπορεί να σας κάνουν να χάσετε σημαντικές ευκαιρίες μέσα από τα χέρια σας.

Δίας στον Ταύρο

Τα βήματα σας προς την επιτυχία χαρακτηρίζονται από λογική, οργάνωση και μεθοδικότητα. Είστε γενικά συγκρατημένοι σαν άνθρωποι και δεν κάνετε άσκοπες και ριψοκίνδυνες κινήσεις, ούτε ακολουθείτε σχέδια που δεν έχουν ρεαλιστική βάση. Ακολουθείτε μία συγκεκριμένη και σταθερή πορεία και δεν παρεκκλίνετε από αυτή, ούτε παρασύρεστε εύκολα. Η άνεση και η ηρεμία είναι βασικές προϋποθέσεις για την καθημερινότητά σας και μέσα από αυτό τον τρόπο ζωής βρίσκετε νόημα. Επίσης, έχετε πολύ καλή σχέση τόσο με τα οικονομικά και τον υλικό κόσμο όσο και με το σώμα και τη σεξουαλικότητα. Έχετε πίστη στο μέλλον και είστε αισιόδοξοι όταν έχετε αποκτήσει όσα θεωρείτε ότι χρειάζονται για να έχετε μια άνετη ζωή και όταν έχετε δημιουργήσει μια ρουτίνα που σας προσφέρει ασφάλεια και σας κάνει παραγωγικούς. Το να προσπαθείτε υπερβολικά για να κερδίσετε χρήματα ή για να αποκτήσετε υλικά αγαθά, μπορεί να σας στερεί πιο ουσιώδη πράγματα όπως η πνευματική επέκταση. Επιπλέον, η υπερβολική ανάγκη για οργάνωση και για συγκεκριμένη ρουτίνα, μπορεί να σας κάνει διστακτικούς, με αποτέλεσμα να χάνετε σημαντικές ευκαιρίες και να παραμένετε στάσιμοι.

Δίας στους Διδύμους (σε αδυναμία)

Οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες και η ανάγκη σας για μάθηση, είναι τα χαρακτηριστικά που σας βοηθάνε να εξελιχθείτε και να προοδεύσετε. Έχετε πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα και δεν διστάζετε να πειραματίζεστε και να εμπλουτίζετε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, είτε μέσω διαβάσματος είτε μέσω μετακινήσεων. Διαθέτετε ευφυΐα και ορθολογιστική σκέψη σε τέτοιο βαθμό που ορισμένες φορές μπορεί να σας χαρακτηρίζουν ψυχρούς, ενώ δεν διαθέτετε πίστη και αισιοδοξία για το αύριο. Οι πληροφορίες, οι επαφές σας και οι διασυνδέσεις σας, παίζουν καθοριστικό ρόλο για την πορεία και την πνευματική σας εξέλιξη. Τίποτα δεν περνά απαρατήρητο από μπροστά σας και δεν αποκλείεται να αποτελείτε μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών και γνώσης για τους άλλους. Το γράψιμο, η μετάδοση γνώσεων και η χρήση του λόγου με οποιοδήποτε τρόπο, είναι εκείνες οι δραστηριότητες που σας δίνουν νόημα και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, η τάση που έχετε να τα αντιμετωπίζετε όλα ανάλαφρα και επιφανειακά, ίσως να σας κάνει να παραβλέπετε ή να μην υπολογίζετε τυχόν εμπόδια και σοβαρές συνέπειες που μπορεί να συνοδεύουν τις πράξεις σας.

Δίας στον Καρκίνο (σε έξαρση)

Η ικανότητα να προστατεύετε και να προσφέρετε φροντίδα και συμπαράσταση στους γύρω σας, σας γεμίζει με αισιοδοξία και πίστη. Έχετε πολύ βαθιά σύνδεση με τις οικογενειακές αξίες και τα ιδανικά που σας μετέδωσαν ως παιδί και η προσωπική σας εξέλιξη ως άνθρωπος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτά. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, κάποια άτομα από το οικογενειακό σας περιβάλλον να παίζουν με κάποιο τρόπο ενεργό ρόλο στην πρόοδο σας και στα σχέδια σας. Όταν είστε σε θέση να εκφράσετε τα βαθιά συναισθήματα στους άλλους ή να στηρίζετε κάποιον, νιώθετε πιο καλά με τον εαυτό σας και σας βγαίνει μόνο σε καλό. Παρουσιάζεστε αρκετά αμυντικοί ή επιφυλακτικοί όταν πρόκειται να κυνηγήσετε νέες ευκαιρίες και είναι σημαντικό για εσάς να μοιράζεστε κοινές πεποιθήσεις και πιστεύω με τους ανθρώπους για να τους εμπιστευτείτε. Το να αισθάνεστε καλά σε συναισθηματικό επίπεδο αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να πάρετε πρωτοβουλίες και να κάνετε το μεγάλο βήμα για να προχωρήσετε και να επεκταθείτε. Η διαίσθηση, καθώς και το ένστικτό που διαθέτετε, είναι όπλα που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα.

Δίας στον Λέοντα

Οι δημιουργικές δραστηριότητες κάθε είδους είναι εκείνες που σας βοηθάνε στην αυτοβελτίωση και στην εξέλιξη σας. Είστε θερμοί και βγάζετε προς τα έξω μια πληθωρική ενέργεια, αλλά και μια υπερβολή. Τα βήματα σας προς την επιτυχία είναι σταθερά και αποφασιστικά. Επιθυμείτε την πρόοδο και την επέκταση, αλλά πάντα μένοντας πιστοί στις αξίες και τις πεποιθήσεις σας. Είστε εξαιρετικοί όταν αναλαμβάνετε ηγετικές θέσεις και όταν εμπλέκεστε σε δραστηριότητες που μπορείτε να αναδείξετε τη μοναδικότητα σας. Διαθέτετε αυτοπεποίθηση και είστε ακλόνητοι και αφοσιωμένοι στα σχέδιά σας, επομένως δεν τα παρατάτε εύκολα. Επιδιώκετε την προσοχή και πολλές φορές τα βήματα προόδου που κάνετε επιθυμείτε να έχουν αναγνώριση από τους άλλους και όχι να περνάνε απαρατήρητα ή να τα αμφισβητούν. Θέλετε να εντυπωσιάζετε, να αποτελείτε πηγή έμπνευσης και να σας αντιμετωπίζουν ως κάτι ξεχωριστό. Ωστόσο, η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να σας κάνει να μην αξιολογείτε ρεαλιστικά τους κινδύνους και τελικά να ρισκάρετε χωρίς κέρδος. Επίσης, η αλαζονεία και ο εγωισμός μπορεί να σας κοστίσουν ανθρώπους και να σας στερούν ευκαιρίες, αφού συχνά δυσκολεύεστε να δείξετε πίστη σε οτιδήποτε άλλο παρά μόνο στον εαυτό σας και στις δικές σας δυνατότητες.

Δίας στην Παρθένο (σε αδυναμία)

Η οργανωτική σας σκέψη καθώς και η ικανότητα σας να εργάζεστε με συνέπεια, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που σας βοηθούν να επεκτείνεστε και να εξελίσσεστε. Γνωρίζετε καλά πως η πρόοδος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τάξη, τον ρεαλισμό και τη συνεχή προσπάθεια για αυτοβελτίωση. Δεν πιστεύετε στην τύχη, παρά μόνο στη σκληρή δουλειά και τα απτά αποτελέσματα των πράξεων σας. Σας δίνει νόημα το να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στους άλλους και να φαίνεστε χρήσιμοι στην εργασία σας και γενικότερα στην κοινωνία. Λειτουργείτε με βάση ένα πολύ συγκεκριμένο κώδικα ηθικής και είστε ευσυνείδητοι, ταπεινοί και χαμηλών τόνων όταν εκφράζετε τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις σας. Τα βήματα σας είναι πάντα προσεκτικά σχεδιασμένα και έχετε φροντίσει να επεξεργαστείτε κάθε λεπτομέρεια και πιθανό ενδεχόμενο στο μυαλό σας. Ωστόσο, η ανάγκη σας για τελειότητα, μπορεί να σας κάνει ιδιαίτερα αγχωτικούς, αλλά και επικριτικούς ως προς τους άλλους. Επιπλέον, ο ρεαλισμός με τον οποίο αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις, έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζεστε κυνικοί ή να μην δείχνετε ιδιαίτερα αισιόδοξοι και με πίστη στη ζωή.

Δίας στον Ζυγό

Αναζητάτε την αρμονία και την ισότητα γύρω σας ώστε να νιώθετε αισιόδοξοι και να μπορείτε να έχετε θετική αντιμετώπιση απέναντι στις καταστάσεις, ενώ αποφεύγετε με κάθε τρόπο τις εντάσεις και τις συγκρούσεις. Η αντικειμενική σκοπιά που διαθέτετε, οι ευγενικοί τρόποι και η διπλωματία σας, είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά μέσα από τα οποία προοδεύετε και εξελίσσεστε. Οι διαπροσωπικές σχέσεις και οι συνεργασίες σας, είναι πολύ πιθανό να σας φέρνουν τύχη ή να ευνοούνται με κάποιο τρόπο. Επίσης, δεν αποκλείεται να ευνοείστε σε ό,τι έχει να κάνει με καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Τα άτομα γύρω σας παίζουν κομβικό ρόλο για την εξέλιξη σας και κατά τη διάρκεια της πορείας σας εμφανίζονται πολύ σημαντικές ευκαιρίες μέσω ατόμων ή συνεργασιών. Γενικώς, οι σχέσεις σας είναι εκείνες που σας στηρίζουν και σας ωθούν σε δράση και παίζει πρωταρχικό ρόλο για εσάς το να μπορείτε να μοιράζεστε κοινά πιστεύω και πεποιθήσεις με τους άλλους. Αν καταφέρετε να νικήσετε την αναποφασιστικότητα σας και εάν λάβετε υπόψιν και το συναίσθημα σας στις αποφάσεις σας, τότε θα μπορέσετε να πάτε πολύ μπροστά.

Δίας στον Σκορπιό

Κυνηγάτε με πάθος και ένταση κάθε ευκαιρία που σας παρουσιάζεται, ακόμα κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μεθόδους πιο υπόγειες ή χειριστικές. Έχετε υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες και σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα τόσο το χρήμα όσο και η εξουσία. Ενδεχομένως να ευνοηθείτε κάποια στιγμή στην πορεία σας από επενδύσεις ή από κληρονομιές. Οργανώνετε προσεκτικά κάθε σας βήμα και δεν αφήνετε τίποτα στην τύχη του. Αντιθέτως, ο κυρίαρχος της μοίρας σας είστε εσείς! Δεν χαρακτηρίζεστε από ιδιαίτερα αισιόδοξη σκέψη και επικεντρώνεστε κυρίως στα αρνητικά, ώστε να είστε προετοιμασμένοι ανά πάσα στιγμή για το πιο απρόοπτο σενάριο που μπορεί να προκύψει. Δεν θα αποκαλύψετε στους άλλους τα σχέδια σας, τις προθέσεις σας ή τα πιστεύω σας και κρατάτε άσους στο μανίκι σας. Είστε από τα άτομα που μπορούν να δημιουργήσουν εντάσεις και ίντριγκες χωρίς να κινήσετε υποψίες. Είστε ιδιαίτερα φιλόδοξοι και η ψυχική αντοχή που διαθέτετε, σε συνδυασμό με τη δύναμη να αναγεννιέστε από το μηδέν, μπορεί να σας φτάσει πολύ ψηλά. Να θυμάστε πως το ένστικτό σας είναι ένα ισχυρό όπλο που μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

Δίας στον Τοξότη (θέση κυβέρνησης)

Η εξέλιξη και η πρόοδος είναι οι βασικοί στόχοι που έχετε στη ζωή σας και κάνετε τα πάντα προκειμένου να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που σας παρουσιάζεται. Είστε ιδιαίτερα ανήσυχοι και επεκτατικοί και δεν αντέχετε να συμβιβάζεστε και να μένετε στάσιμοι για πολύ καιρό. Έχετε όραμα και υψηλούς στόχους και δεν θα διστάσετε να ρισκάρετε και να κάνετε ριψοκίνδυνες κινήσεις για να τους φτάσετε. Είστε από τη φύση σας αισιόδοξοι και πιστεύετε πολύ στον εαυτό σας, στις δυνατότητες σας, αλλά και στη ζωή γενικότερα. Ωστόσο, πολλές φορές υπερεκτιμάτε τις δυνατότητες σας και είστε υπερβολικά αισιόδοξοι, με αποτέλεσμα να πέφτετε έξω και τελικά να απογοητεύεστε. Πιστεύετε ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο «όλα θα πάνε καλά» και πως «όλα γίνονται για κάποιο λόγο». Τα ταξίδια, η γνώση, η φιλοσοφία και η ανώτερη μόρφωση, είναι οι τομείς που θα σας βοηθήσουν να προοδεύσετε και να επεκταθείτε. Είναι σημαντικό για εσάς να πιστεύετε σε κάτι ανώτερο, να προσεγγίζετε τη ζωή με έναν φιλοσοφικό τρόπο ή να αναζητάτε το νόημα και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από κάθε κατάσταση.

Δίας στον Αιγόκερω (σε πτώση)

Συνδέετε την προσωπική εξέλιξη με την εξουσία και την κοινωνική καταξίωση. Είστε ιδιαίτερα φιλόδοξοι, έχετε υψηλούς στόχους και δε διστάζετε να αναλάβετε απαιτητικούς ρόλους και υποχρεώσεις, προκειμένου να φτάσετε εκεί που θέλετε. Είστε πολύ αφοσιωμένοι σε όσα θέλετε να επιτύχετε και δεν αφήνεστε στην τύχη ή στο πώς θα τα φέρει η ζωή. Είστε συνειδητοποιημένοι και προσγειωμένοι και γνωρίζετε πως μόνο μέσω σκληρής δουλειάς και πειθαρχίας θα φτάσετε στο επιθυμητό σημείο. Οι στόχοι σας χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό, αλλά ταυτόχρονα είναι απαιτητικοί. Το γεγονός ότι είστε αξιόπιστοι, υπεύθυνοι και μεθοδικοί, θα σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των γύρω σας και κατ’ επέκταση θα κερδίσετε σημαντικές ευκαιρίες. Βασίζεστε στις δικές σας δυνατότητες και λειτουργείτε αυτόνομα, αλλά και μοναχικά πολλές φορές. Η τάση που έχετε να μην πιστεύετε στην τύχη ή σε κάτι ανώτερο που σας βοηθάει, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε κυνικοί ή απαισιόδοξοι στους γύρω σας. Εάν καταπολεμήσετε την επιφυλακτικότητα και τις υπερβολικές άμυνες που βάζετε, θα μπορέσετε να φτάσετε πολύ ψηλά.

Δίας στον Υδροχόο

Οι ευκαιρίες στη ζωή σας παρουσιάζονται κυρίως μέσα από κοινωνικές ομάδες, παρέες και φίλους. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θα πρέπει να εμπλέκεστε περισσότερο μέσα σε συλλογικά έργα, παρά να περιορίζεστε σε ατομικές προσπάθειες. Είστε τα κατάλληλα άτομα για να δραστηριοποιηθείτε μέσα στην κοινωνία και να προωθήσετε τις ιδέες και τις πεποιθήσεις σας, αφού διαθέτετε αίσθημα ισότητας, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Πρεσβεύετε εκκεντρικές και αντισυμβατικές θεωρίες για τη ζωή και επιδιώκετε να αμφισβητείτε και να ανατρέπετε τα υπάρχοντα δεδομένα και ό,τι μοιάζει αναχρονιστικό για εσάς. Είστε ανοιχτόμυαλοι και δείχνετε ανοχή στη διαφορετικότητα καθώς και στις πιο ιδιαίτερες φιλοσοφίες ζωής, αλλά ταυτόχρονα είστε σταθεροί στις δικές σας πεποιθήσεις. Είστε αισιόδοξοι και έχετε πίστη στο αύριο, αρκεί να είστε σε θέση να σκέφτεστε ελεύθερα και να μην σας περιορίζουν με κανόνες και κοινωνικά πρέπει. Είναι πολύ πιθανό ορισμένες ευκαιρίες ζωής να εμφανίζονται απρόσμενα ή μέσα από ασυνήθιστες συνθήκες. Δε φοβάστε το ρίσκο, τον πειραματισμό και τα παράτολμα βήματα, αλλά θα πρέπει να είστε πιο συγκρατημένοι εάν βλέπετε ότι δεν υπάρχει πρακτικό αποτέλεσμα. Το όραμα σας, πολλές φορές, μπορεί να είναι ιδανικό σαν ιδέα, αλλά στην πράξη να μην είναι εφαρμόσιμο.

Δίας στους Ιχθύς (θέση κυβέρνησης)

Έχετε μεγάλη πίστη στη ζωή και έχετε την αίσθηση πως ό,τι κι αν συμβεί, θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να προχωρήσετε. Η τύχη είναι με το μέρος σας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ακόμα και παρασκηνιακά. Η ενσυναίσθηση, η συμπόνια και η συναισθηματική σκοπιά μέσα από την οποία βλέπετε τις καταστάσεις, θα σας βοηθήσουν πολύ στο να πετύχετε αυτό που θέλετε σε κοινωνικό επίπεδο. Συνδέετε την προσωπική πρόοδο με τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που μπορείτε να προσφέρετε σε όσους είναι σε δυσμενή θέση ή το έχουν ανάγκη. Η διαίσθηση σας και η φαντασία είναι τα μεγάλα σας όπλα και με κάποιο τρόπο σάς καθοδηγούν προς το σωστό μονοπάτι. Πολλές ευκαιρίες είναι πιθανό να παρουσιαστούν στη ζωή σας, εξαιτίας των καλλιτεχνικών και δημιουργικών ταλέντων που διαθέτετε. Οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω σας επηρεάζονται από τις διάφορες συνθήκες και γι’ αυτό μεταβάλλονται και προσαρμόζονται εύκολα στις καταστάσεις. Ταυτόχρονα, δείχνετε κατανόηση και ανοχή σε διαφορετικές φιλοσοφίες ζωής από τη δική σας και δεν είστε επικριτικοί. Αν καταφέρετε να σκέφτεστε πιο ρεαλιστικά, να μην εμπιστεύεστε με τόση ευκολία και να μην παρασύρεστε από ουτοπίες, θα μπορέσετε να εξελιχθείτε και να επεκταθείτε.