Κριός με Ερμή στους Ιχθύς, στον Κριό ή στον Ταύρο: Τρεις διαφορετικοί τύποι ενός άμεσου, δραστήριου και τολμηρού ζωδίου

Κριός με Ερμή στους Ιχθύς, στον Κριό ή στον Ταύρο: Τρεις διαφορετικοί τύποι ενός άμεσου, δραστήριου και τολμηρού ζωδίου

Κριός με Ερμή στους Ιχθύς, στον Κριό ή στον Ταύρο: Τρεις διαφορετικοί τύποι ενός άμεσου, δραστήριου και τολμηρού ζωδίου

Ανάλογα με την ημερομηνία και την ώρα γέννησής σας ο Ερμής ταξίδευε σε κάποιο από τα 12 ζώδια. Για το ζώδιο του Κριού υπάρχουν τρεις πιθανοί συνδυασμοί: Κριοί που έχουν Ερμή στο ζώδιο των Ιχθύων, Κριοί που έχουν Ερμή στον Κριό και Κριοί που έχουν τον Ερμή τους στον Ταύρο. Επειδή ο Ερμής είναι ο πλησιέστερος πλανήτης στον Ήλιο, (δεν απέχει ποτέ παραπάνω από 28 μοίρες), η θέση του στον γενέθλιο χάρτη είναι πάντα είτε στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο ή στο επόμενο ή στο προηγούμενο. Συχνά αναρωτιόμαστε γιατί οι Κριοί είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους και πολλοί βρίσκουν μεγάλες διαφορές σε αυτούς που έχουν γεννηθεί στην αρχή, τη μέση και το τέλος του ζωδίου. Ο Ερμής ως πλανήτης της νόησης και της επικοινωνίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις διαφορές και με τη θέση του σε κάθε συνδυασμό βάζει την υπογραφή του στις προσωπικότητες των ζωδίων.

Αν δεν ξέρετε πού έχετε τον Ερμή στον γενέθλιο χάρτη σας πατήστε εδώ.

Κριός με Ερμή στους Ιχθύς: Έχουν το θάρρος να ακολουθήσουν τις επιθυμίες και τα ταλέντα τους ακόμη και στα πιο δύσβατα μονοπάτια

Αυτός ο συνδυασμός έχει την ιδιαιτερότητα του να διαθέτει έναν Ήλιο ο οποίος είναι σε έξαρση και έναν Ερμή ο οποίος βρίσκεται σε πτώση. Έτσι, ενώ έχει όλη την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και την ικανότητα να κυνηγήσει όλα όσα ονειρεύεται, μπορεί να συναντήσει προβλήματα, προκλήσεις και να μη γίνεται πάντα τόσο εύκολα κατανοητός από τους άλλους. Αυτοί οι Κριοί είναι γεννημένοι δημιουργοί, διότι είναι ιδιαίτερα καλλιτεχνικοί και ευαίσθητοι, διαθέτουν ευρηματική φαντασία και η έκφρασή τους βασίζεται συνήθως περισσότερο στο συναίσθημα και το ένστικτο και δευτερευόντως στη λογική. Τείνουν να έχουν μια ρομαντική και ιδεαλιστική αντίληψη της ζωής, επιλέγοντας να δουν το καλό σε μια κατάσταση αλλά και στους ανθρώπους. Τους αγγίζει η τέχνη διάφορων ειδών, καθώς ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ψυχής τους και συνήθως γίνεται το καλύτερο μέσον να βρουν και να μεταδώσουν τα πιο ολοκληρωμένα μηνύματα. Μπορεί να υπάρχει αγάπη για τη λογοτεχνία, τη μουσική, τη ζωγραφική και την ποίηση, αλλά και για πρωτότυπες, μοντέρνες και ασυνήθιστες μορφές της. Ο Ερμής σε αυτή την περίπτωση είναι σε θέση να αντιληφθεί και να επικοινωνήσει με πολύ πάθος συμβολισμούς, αλήθειες της ζωής και πνευματικά νοήματα που άλλοι μπορεί να δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να εκφράσουν. Αυτή η θέση ευαισθητοποιεί την αμεσότητα του Κριού και κάνει τα άτομα να έχουν περισσότερη κατανόηση και να είναι λιγότερο επιρρεπή στον εγωισμό. Συχνά όμως τους μπερδεύει και περισσότερο, προσθέτοντας στη φυσική παρόρμηση του ζωδίου την Ποσειδώνια ομίχλη. Καθώς εκ φύσεως οι Κριοί έχουν μια μοναδική τάση να παραβλέπουν αυτά που φαίνονται επουσιώδη, μπορούν, ειδικά όταν επικεντρώνονται σε κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς, να ξεχνούν πολλά, να αφαιρούνται και να μη δίνουν την πρέπουσα σημασία σε ό,τι η λογική τους καταγράφει ως περιφερειακές και ασήμαντες λεπτομέρειες. Καθώς επικεντρώνονται στην ουσία, την ομορφιά και τη δυνατότητα μιας ιδέας, βιάζονται να τη μεταδώσουν με τόσο ενθουσιασμό που μπορεί να παραλείψουν παραμέτρους, αλλά και να μην εκφραστούν αρκετά ξεκάθαρα ώστε οι άλλοι να την καταλάβουν. Όμως το όραμα και η θέληση τους είναι αξιοθαύμαστα. Αν και συχνά αισθάνονται ότι παλεύουν μόνοι, έχουν μια σημαντική διαίσθηση στα υπέρ τους, την οποία δεν πρέπει να αγνοούν, γιατί είναι κάτι που μπορεί να γίνει ο καλύτερος του σύμμαχος και να τους βοηθήσει στις εύκολες αλλά και τις πιο περίπλοκες φάσεις της ζωής τους.

Κριός με Ερμή στον Κριό: Η δράση και οι καλές προθέσεις τους θωρακίζουν με θάρρος και αποφασιστικότητα

Όταν ο Ήλιος και ο Ερμής βρίσκονται στον Κριό είναι σαν μια διπλή δόση αδρεναλίνης για τον εγκέφαλο, που διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας, θάρρους και αυτοπεποίθησης σε ένα «υψηλό συνεχές». Το μυαλό τους λειτουργεί με εξαιρετική ταχύτητα. Υπάρχει μια έντονη αποφασιστικότητα που αποδεικνύεται συνήθως αλάνθαστη, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη δράση καθώς η υπομονή και ο στρατηγικός σχεδιασμός δεν συγκαταλέγονται στα «φόρτε τους». Έχουν μια ειλικρίνεια και μια παιδική αθωότητα γιατί δεν διστάζουν να είναι ο εαυτός τους. Κάποιες φορές η αμεσότητα τους μπορεί να σοκάρει εκείνους που προτιμούν πιο κοινωνικά συμβατικές συμπεριφορές, αλλά συνήθως δεν τους παρεξηγούν διότι οι προθέσεις δεν είναι κακές. Αγαπούν την αλήθεια και μιλούν αυτή τη γλώσσα. Εξαιτίας αυτού, είναι οι φίλοι που προσφέρουν τις πιο ειλικρινείς γνώμες και συμβουλές. Ο Ερμής στον Κριό είναι μια εξαιρετική θέση για να ανοίξουν οι γραμμές επικοινωνίας και δίνει την ενθάρρυνση που χρειάζεται να μοιραστεί κάποιος ακριβώς αυτά που σκέφτεται και αισθάνεται, αρκεί φυσικά, να διαθέτει τον απαραίτητο σεβασμό για τους άλλους. Τα σχόλια και οι αποφάσεις βγαίνουν ενστικτωδώς. Ένα πράγμα όμως που δεν μπορεί να κάνει εύκολα αυτός ο Ερμής είναι να συγκρατηθεί. Όταν υπάρχουν διαφωνίες θα υπερασπιστεί τις επιλογές του και θα φροντίσει να μάθουν όλοι το γιατί. Ως άτομα είναι ενθουσιώδεις και εξαιρετικά καινοτόμοι στην προσέγγισή τους και συνήθως έχουν πολύ χιούμορ. Αυτό συμβαίνει γιατί ούτε οι ίδιοι δεν θέλουν να βαριούνται ούτε όσοι είναι κοντά τους. Ο Ερμής αυτός θέλει να διασκεδάζει πάντα τους άλλους και είναι πιο ευπροσάρμοστος. Αυτοί οι άνθρωποι γενικά προσαρμόζονται εύκολα σε ένα νέο περιβάλλον, διότι έχουν συνηθίσει να είναι οι διαφορετικοί, οι περίεργοι και μάλιστα ίσως τους αρέσει αυτό. Επειδή επίσης δεν μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των άλλων, μπορεί να αγωνιούν υπό την πίεση να αλλάξουν κάποιες συνήθειες ή πλευρές τους που δεν αρέσουν. Όμως το μυαλό τους έχει μια ασίγαστη φλόγα που θέλει να μαθαίνει, να καταλαβαίνει και να μοιράζεται διαθέτοντας μια οργάνωση που βασίζεται στις προτεραιότητες. Ο Ερμής στον Κριό θέλει να εξερευνήσει νέα μέρη, να δοκιμάσει νέα πράγματα και να ξεκινήσει σχέσεις, αλλά μπορεί και να διατηρήσει όσα τον ενδιαφέρουν, κάνοντας πολλές επανεκκινήσεις κι ενέσεις ενθουσιασμού σε όσα έχουν διαχρονική για εκείνον αξία.

Κριός με Ερμή στον Ταύρο: Χάρη, ακόμα και υπό πίεση

Σε αυτό το ζώδιο ο Ερμής υιοθετεί μια πιο προσεκτική και σταθερή στάση. Είναι οι πιο λογικοί και προσγειωμένοι Κριοί όσον αφορά τον τρόπο επικοινωνίας τους και οι σταθερές αξίες του Ταύρου μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και τους πιο ορμητικούς και αεικίνητους εκπροσώπους του ζωδίου να καθαρίσουν το μυαλό τους και να κατευθύνουν την προσοχή τους σε ένα πράγμα τη φορά. Έχουν ένα έμφυτο χάρισμα να κατανοούν τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούν οι άνθρωποι, αλλά και διαδικασίες ή αντικείμενα, ίσως γιατί έχουν πάντα γερή αντίληψη και ισχυρή κοινή λογική. Χαίρονται να αναπτύσσουν καθημερινά τις δεξιότητες που αισθάνονται ότι διαθέτουν ώστε να είναι χρήσιμοι και να προσφέρουν έργο. Ο Ταύρος είναι επίσης το ζώδιο της τέχνης, των απολαύσεων και της ομορφιάς, και το πιο εστιασμένο στο φυσικό κόσμο. Αυτό ενισχύει λίγο τις υλιστικές τάσεις, αλλά είναι επίσης η πηγή ενός ιδιαίτερου ταλέντου και γούστου. Ο Ερμής εδώ γίνεται ο καλλιτέχνης που σκέφτεται και αισθάνεται περισσότερο οπτικά και αισθητικά παρά νοερά. Μπορεί στη διάρκεια της ζωής τους να αλλάξουν περιβάλλον, παρέες, μέσα έκφρασης, αλλά δεν θα αλλάξει ποτέ το γεγονός ότι διαθέτουν ξεχωριστό στυλ. Πολλοί Κριοί με αυτή τη θέση του Ερμή έχουν ιδιαίτερα ευχάριστες και όμορφες παρουσίες και φωνές. Η προσγειωμένη ποιοτική γοητεία του Ταύρου σε συνδυασμό με την ειλικρίνεια του Κριού φαίνονται συχνά στην επικοινωνία, επομένως είναι μάλλον απίθανο η έκφρασή να είναι ωμή κι απότομη, ή ακραία ευγενική και συγκαταβατική. Αντίθετα, είναι βασισμένη σε στοιχεία που οδηγούν σε συμπεράσματα, δομημένη, έξυπνη και εμποτισμένη με έναν ρεαλιστικό τόνο που τους δίνει έναν αέρα αυθεντίας. Οπλισμένοι με ένα γλυκό χαμόγελο, δεν φαίνεται συνήθως να έχουν πολλά να πουν, αλλά δεν θα χαριστούν σε κανέναν. Ξέρουν τι πιστεύουν και θα μιλήσουν όταν αισθάνονται ότι είναι σημαντικό να το κάνουν, με σοβαρότητα και χάρη. Δυστυχώς, ο Ερμής στη σκοτεινή πλευρά αυτών των ζωδίων μπορεί να εμφανιστεί και να τους κάνει να γίνουν κάπως πιο μονομερείς. Σίγουρα, ο τρόπος σκέψης τους είναι πιο συγκεντρωμένος, αλλά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο περιορισμένης ευελιξίας σε κάποια θέματα, αλλά και μιας δυσκολίας σε κάποιες μορφές πολυσύνθετων εργασιών. Αυτό, επίσης, μπορεί να κάνει ακόμα και την πιο μικρή διαφωνία μνημειώδη, γιατί είναι δύσκολο να μην παίρνουν τόσο προσωπικά τα πράγματα, αλλά και να αλλάξουν τη στάση τους βλέποντας την πιο σφαιρική εικόνα.