Η Αφροδίτη στα ζώδια

Η Αφροδίτη στα ζώδια

Η Αφροδίτη στα ζώδια

Οι ερωτικές μας σχέσεις και ο τρόπος που αγαπάμε

Ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης μας, η Αφροδίτη καταλαμβάνει μια συγκεκριμένη θέση στο ζωδιακό. Ανακαλύπτοντας σε ποιο ζώδιο, έχετε την Αφροδίτη σας, μπορεί να κατανοήσετε πολλά για τον τρόπο που προσεγγίζετε τις σχέσεις στη ζωή σας, κυρίως σε ερωτικό επίπεδο, αλλά και τι είναι αυτό που σας δίνει χαρά, ευχαρίστηση και ευτυχία στην επαφή με τους άλλους. Πάνω απ’ όλα, η Αφροδίτη δείχνει τη δυνατότητα του καθενός από μας να κάνουμε σχέσεις, την επαφή μας με την ύλη και τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας.

Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο έχετε την Αφροδίτη στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Γυναίκες και άνδρες

Όπως θα δείτε, εκτός από την επεξήγηση της θέσης της Αφροδίτης σε κάθε ζώδιο, υπάρχει ξεχωριστή μνεία για τη λειτουργία της στο αντρικό και στο γυναικείο ωροσκόπιο. Αυτό γίνεται, διότι οι άντρες τείνουν να προβάλλουν τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης στη γυναίκα που επιθυμούν ερωτικά, ενώ οι γυναίκες τείνουν να εκφράζουν οι ίδιες τα χαρακτηριστικά αυτά. Βέβαια πλέον στην εποχή μας, οι άντρες έχουν εξοικειωθεί περισσότερο με τη «θηλυκή» πλευρά του χαρακτήρα τους, οπότε σίγουρα και η δική τους έκφραση στον τρόπο προσέγγισης των σχέσεων, επηρεάζεται δεόντως από τη θέση της Αφροδίτης στο ωροσκόπιο τους. Σε ένα αντρικό ωροσκόπιο δείχνει το είδος της γυναίκας που κάνει «κλικ» ερωτικά και πνευματικά σε ένα άντρα. Δεν δείχνει απαραίτητα όμως, τη γυναίκα που θα παντρευτεί. Αυτό ανήκει πιο πολύ στη διακυβέρνηση της Σελήνης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Αφροδίτη

Τα δυο ζώδια που κυβερνά στο ζωδιακό κύκλο, είναι ο Ταύρος και ο Ζυγός. Στους Ιχθύς βρίσκεται στην έξαρση της, δηλαδή στο καλύτερο δυνατόν περιβάλλον για να λειτουργήσει. Στα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού βρίσκεται σε αδυναμία, δηλαδή σε ένα περιβάλλον όχι ιδιαίτερα άνετο και βολικό για να εκφράσει τα θετικά της στοιχεία και στο ζώδιο της Παρθένου σε πτώση, δηλαδή σε ένα εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον!

Λέξεις που εκφράζουν την Αφροδίτη

Έρωτας, αγάπη, συναίσθημα, αξίες, ευχαρίστηση, απολαύσεις, χόμπι, χαρά, σχέσεις, γάμος, χρήμα, χάρη, ομορφιά, γοητεία, καλλιτεχνικές τάσεις!

Αφροδίτη στον Κριό

Η Αφροδίτη στον Κριό, χρωματίζεται από την Άρεια φύση και φλερτάρει με έναν άμεσο, προκλητικό και ευθύ τρόπο. Όπλα της στη φαρέτρα του έρωτα, είναι η παιδική αθωότητα και η ολοκληρωτική, πληθωρική προσέγγισή της. Ακόμα και αν δεν το εκφράσει με λόγια, το πάθος της δεν κρύβεται εύκολα. Μετατρέπεται σε πολιορκητικό κριό για να κατακτήσει τον έρωτά της και είναι εθισμένη στο κυνήγι και την έξαψη που της δημιουργεί. Λατρεύει τη μάχη πριν την παράδοση άνευ όρων και ο έρωτας για αυτήν, είναι ταυτόχρονα και πόλεμος. Η ενέργεια και η δράση είναι τα στοιχεία που διεγείρουν όσους έχουν Αφροδίτη στον Κριό, αλλά και που τους κρατούν σε εγρήγορση, ακόμα και μετά τη δημιουργία μιας σχέσης. Τα «πρέπει» και τα «μη» και οι δηλώσεις για υπεύθυνη και ώριμη σχέση, τους κάνουν να βαριούνται. Θεωρούν την ελευθερία, αυτονόητο και πολύτιμο αγαθό τού κάθε ανθρώπου και όταν νιώσουν φυλακισμένοι δεν τους μένει παρά να δραπετεύσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Η Αφροδίτη στον Κριό αντιπαθεί την εμμονή στις λεπτομέρειες και οτιδήποτε την απομακρύνει από την αυθεντικότητα και τον ενθουσιασμό μιας πηγαίας έκφρασης. Δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την τελειότητα και το κυνήγι της. Είναι ιδεαλίστρια, γενναιόδωρη, αλλά και εγωκεντρική με αποτέλεσμα κάποιες φορές, να εκδηλώνει την ανάγκη της για προσοχή με καταπιεστικούς τρόπους.

Το γεγονός ότι δεν τρελαίνεται για δεσμεύσεις, δε σημαίνει ότι δεν είναι συντροφικό ον ή ότι είναι άπιστη στις σχέσεις της. Απλά θέλει να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία ομαλά, χωρίς πίεση και πάνω απ’ όλα να διατηρήσει το δικαίωμα στην ατομικότητα και την αυτοδιάθεση. Πάντα υπάρχει μια εσωτερική πάλη σε αυτή τη θέση, καθώς το «εγώ» και το «μαζί» προσπαθούν να συνυπάρξουν και να εκφραστούν. Όταν αγαπήσει, δημιουργεί μια θέση στην καρδιά της αναλλοίωτη από το χρόνο ή τη συχνότητα της επαφής και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις με πολλούς από τους πρώην εραστές της. Όταν δημιουργεί μια σχέση, αυτή είναι συνήθως με ένα άτομο, το οποίο δεν μπορεί να ελέγξει. Για να υποταχθεί μια τέτοια δυναμική φύση, χρειάζεται έναν αντάξιο αντίπαλο. Όπως όλοι οι σωστοί πολεμιστές, η Αφροδίτη στον Κριό, φέρεται με την ίδια εντιμότητα και τον ανάλογο σεβασμό σε φίλους, αλλά και αντιπάλους.

Στον άντρα

Ο άντρας με την Αφροδίτη στον Κριό έλκεται από τολμηρές, δυναμικές γυναίκες που τείνουν να ζουν μια περιπετειώδη ζωή, χωρίς να χάνουν τον αυθορμητισμό τους, αλλά κυρίως την ανεξαρτησία τους. Εκτιμά τον φιλελεύθερο χαρακτήρα και συχνά παροτρύνει τις φίλες ή τη σύζυγο να είναι πιο ανεξάρτητες και αυτόνομες. Λατρεύει τη φλογερή ιδιοσυγκρασία μιας γυναίκας και βρίσκει στο θάρρος της, την έμπνευση που θα τον κάνει να τη φλερτάρει με μεγαλύτερο πάθος. Αφήνεται με λαχτάρα στο παιχνίδι της αποπλάνησης, κρατώντας τόση αντίσταση, ώστε να γίνει ακόμα πιο απολαυστικό. Συχνά μπορεί να πέσει θύμα στα χέρια αυταρχικών ή δεσποτικών γυναικών. Άλλες φορές, προβάλλει την ανάγκη του για υποταγή στην εξουσία μιας δυνατής συντρόφου! Σε κάθε περίπτωση, είναι ο άντρας που δεν θα δυσκολευτεί να δείξει αν του αρέσεις από την πρώτη στιγμή, όπως και το αντίθετο.

Στη γυναίκα

Είναι παθιασμένη και λαχταρά να την συνεπάρει ο έρωτας και η επιθυμία. Όταν φλερτάρει, θέλει να την κυνηγήσουν, να αντισταθεί και τελικά να νικήσει ο δυνατότερος. Είναι ανεξάρτητη και αυτάρκης και αναζητά μια εξίσου δυναμική προσωπικότητα για να την κερδίσει. Δεν υποτάσσεται εύκολα, δεν είναι ανεκτική και δεν φοβάται να υψώσει το ανάστημά της. Αν της συμπεριφερθούν άσχημα, θα βρίσει, θα φωνάξει, θα πετάξει αντικείμενα ή θα ξεκινήσει μια παράλληλη σχέση, όχι κρυφά, για να τιμωρήσει τον υπαίτιο. Ένας άντρας με ευαισθησία, μπορεί να μην αντέξει τον εγωισμό της, αλλά και το γεγονός ότι είναι καλύτερη από αυτόν στα μαστορέματα!

Αφροδίτη στον Ταύρο

Γνήσιο παιδί της Αφροδίτης, ο Ταύρος κατέχει ενστικτωδώς την τέχνη του έρωτα και είναι προικισμένος με μια έμφυτη καλλιτεχνική ροπή. Η Αφροδίτη στον Ταύρο προβάλλει τον εαυτό της με σιγουριά και υπάρχει κάτι στον τρόπο της που υπόσχεται πως θα ικανοποιήσει τον σύντροφό της με ολόκληρο το «είναι» της. Η αγάπη της επικεντρώνεται στον κόσμο των αισθήσεων και έχει ανάγκη ένα σκηνικό χλιδής, άνεσης και αισθησιασμού για να εκφραστεί. Ακριβά εστιατόρια, μεταξωτά σεντόνια, απαλή μουσική, γαλλικά αρώματα, χαμηλός φωτισμός και ατέλειωτα χάδια εξασφαλίζουν την αμέριστη προσοχή της. Δεν αγαπά καθόλου τη βιασύνη και τις ακρότητες. Η ανάγκη της για ένα πιο παραδοσιακό μοτίβο σχέσεων είναι βαθιά και αδιαπραγμάτευτη. Αποζητά την εξάρτηση, τη σταθερότητα, τη ρουτίνα στις σχέσεις της, ακόμα και αν ο Ήλιος βρίσκεται σε ένα μεταβλητό ζώδιο στους Διδύμους ή τους Ιχθύς για παράδειγμα.

Δεν την ενδιαφέρει τίποτα φτηνό και αυτό περιλαμβάνει και την επιλογή του συντρόφου της. Η ποιότητα παίζει και εδώ τον σημαντικότερο ρόλο, όμως η αγάπη της για την ομορφιά και την υλική ασφάλεια μπορεί να την κρατήσει στην επιφάνεια και να μην ασχοληθεί με τον χαρακτήρα του υποψήφιου εραστή. Το γεγονός ότι εκτιμά την απλότητα, τη διάρκεια και ό,τι μπορεί να κρατήσει στις παλάμες της, καθιστά αόρατα και πέρα από την αντίληψή της τα «μυστήρια», όπως η αυτογνωσία, τα βάθη της αγάπης και οι λεπτές αποχρώσεις – ενδείξεις, που έχουν οι ψυχές και οι διαθέσεις των ανθρώπων. Μόνο μετά από μια μεγάλη καταστροφή στον έρωτα ή τα οικονομικά μπορεί να ξυπνήσει η ικανότητα για σοφία και η διεύρυνση της ανοχής της. Αν αυτό ποτέ συμβεί, είναι ο μεγαλύτερος πλούτος που μπορεί να αποκομίσει στη ζωή. Αν νιώσει ότι ο σύντροφος θέλει να την αλλάξει, κατεβάζει τα ρολά της άρνησης και κλείνει απ’ έξω κάθε λογικό επιχείρημα και παραίνεση. Θα φύγει με δάκρυα, φωνές ή θα χαμογελάσει συγκαταβατικά και θα κατηγορήσει το έτερον ήμισυ για παραλογισμό και ανοησία. Δεν αντέχει την ερωτική προδοσία. Ουδεμία κατανόηση δεν υπάρχει σε αυτό το θέμα και φράσεις όπως «φταίμε και οι δυο» δε σημαίνουν απολύτως τίποτα, απλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Έχει όμως δύο μέτρα και δύο σταθμά, διότι αν είναι η ίδια που έχει παρασπονδήσει, δε νιώθει περισσότερες ενοχές από εκείνες που νιώθει όταν ξοδεύει κάτι παραπάνω για να αγοράσει ένα ακριβό ρούχο.

Στον άντρα

Ο τύπος της γυναίκας που τον γοητεύει είναι η γλυκιά, τρυφερή και όμορφη παρουσία που δείχνει την αγάπη της με χάδια και φροντίδες. Συχνά τον μαγνητίζει μια γυναίκα που ξέρει να τραγουδά όμορφα ή που διαθέτει ευχάριστη, απαλή, σχεδόν μελωδική φωνή. Η οικονομική επιφάνεια της συντρόφου είναι ισχυρό αφροδισιακό για εκείνον, που η ύλη δεν τον αφήνει αδιάφορο. Προτιμά έναν πιο παραδοσιακό τύπο γυναίκας, που δεν είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητη ή ενεργητική. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στο σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης. Επειδή αγαπά τη φύση, συχνά διαλέγει συντρόφους που αγαπούν τις εκδρομές, τα ζώα και τον υγιεινό τρόπο ζωής όσο και εκείνος.

Στη γυναίκα

Στο παιχνίδι του φλερτ προβάλλει τον αισθησιακό, άνετο εαυτό της και την ήρεμη φύση της, που ανακουφίζει με την απλότητα και τη ψυχραιμία της τους γύρω της. Γοητεύει με τον ηδονικό τρόπο που εκδηλώνει τη χαρά της και επιζητά έναν σύντροφο για να μοιραστεί, βασικά, τις απολαύσεις της ζωής, δηλαδή το φαγητό, τον έρωτα, τη φύση και όλα όσα διεγείρουν τις αισθήσεις της. Λατρεύει την επαφή και χαίρεται να αγγίζει και να την αγγίζουν. Είναι μια πραγματική γυναίκα, μέσα και έξω και το αρχέτυπο της θηλυκότητας που διαθέτει, είναι το ισχυρότερο όπλο της απέναντι στο αντρικό φύλο.

Αφροδίτη στους Διδύμους

Η Αφροδίτη στους Διδύμους λατρεύει την επικοινωνία και φυσικά παραδίνεται σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Είναι πολύ πνευματώδης, ζωηρή και επιζητά να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου της, επιδεικνύοντας τα πολλά και ποικίλα ενδιαφέροντά της. Όταν την ενδιαφέρει κάποιος γίνεται πειραχτήρι και της αρέσει να παίζει μαζί του. Συχνά, φτάνει σε τέτοιο σημείο ώστε να μπερδεύει τον υποψήφιο σύντροφο, σχετικά με τη σοβαρότητα των προθέσεών της. Σε γενικές γραμμές, της είναι δύσκολο να είναι ξεκάθαρη στο φλερτ. Αυτό πηγάζει από τον βαθύτερο φόβο της να μη βρεθεί παγιδευμένη σε μια σχέση και να της συμβεί η μεγαλύτερη απ’ όλες τις καταστροφές, δηλαδή να βαρεθεί. Η Αφροδίτη στους Διδύμους είναι η πεταλούδα του ζωδιακού και αγαπάει από μια απόσταση ασφαλείας. Είναι πρόθυμη να θυσιάσει την προοπτική ισχυρών συναισθηματικών δεσμών, μπροστά στην ελευθερία των κινήσεών της. Όταν κάποιος προσπαθήσει να αγγίξει μια κρυφή χορδή της ή να κινητοποιήσει έντονα συναισθήματα μέσα της, το ρίχνει στα αστεία και απομακρύνεται διακριτικά, αλλά αποφασιστικά.

Όταν έρχεται αντιμέτωπη με πολύπλοκα και βαθιά συναισθήματα, δεν μπορεί να τα διαχειριστεί. Έλκεται, όπως η πεταλούδα στο φως, από συντρόφους που δεν τους τρομάζουν αυτά τα ανεξερεύνητα πεδία. Ένα προσγειωμένο ταίρι μπορεί να της προσφέρει την ασφάλεια που έχει ανάγκη η αέρινη φύση της. Πρέπει όμως να αποφεύγει κάθε είδους συναισθηματική πίεση και επίθεση. Η κτητικότητα δεν είναι επιλογή σε αυτή τη σχέση. Και μπορεί να οδηγήσει στη σιωπηλή, σταδιακή απομάκρυνση αφήνοντας τον σύντροφο να αναρωτιέται τι πήγε λάθος. Η Αφροδίτη στους Διδύμους δεν νιώθει ποτέ την ανάγκη να δικαιολογηθεί, ειδικά όταν έχει αφήσει μια συναισθηματική υπόθεση για πάντα πίσω της. Όταν απομακρύνεται, σημαίνει ότι είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος στη σχέση, παρότι έχει την ανάγκη να μην αφήνει συντρίμμια στο δρόμο της. Φεύγει ήρεμα και διακριτικά.

Συχνά συμπεριφέρεται με έναν παιδιάστικο τρόπο αναγκάζοντας το ταίρι της να πάρει έναν πατρικό ή μητρικό ρόλο. Από την άλλη, απεχθάνεται το πατρονάρισμα και τις συμβουλές και προτιμά να μαθαίνει με το διάλογο, τη συζήτηση και φυσικά από τα λάθη της. Είναι κοσμοπολίτισσα, με μοντέρνο, ανοιχτό μυαλό και αεικίνητο βλέμμα που συλλαμβάνει ό,τι ενδιαφέρον κινείται στο χώρο. Η δραστήρια, πάντα περίεργη και ανοιχτόμυαλη φύση της αποτελεί, το ίδιο, το ελιξίριο της νεότητας. Όποιος είναι μαζί της, έχει το προνόμιο να το γευτεί, έστω και για λίγο.

Στον άντρα

Ο άντρας με την Αφροδίτη στους Διδύμους αισθάνεται άνετα μέσα σε μια σχέση, στην οποία η επικοινωνία, παίζει το σημαντικότερο ρόλο. Ο τύπος της γυναίκας που τον ελκύει είναι η έξυπνη, πνευματώδης, χειραφετημένη που παραμένει ένας άλυτος γρίφος. Προτιμάει το σπιρτόζικο, αλλά μέτριο εμφανισιακά κορίτσι της διπλανής πόρτας, από μια κούκλα άψογης εμφάνισης που είναι βαρετή και λιγομίλητη. Το ανήσυχο πνεύμα και η φλυαρία τον ιντριγκάρει. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, συνοδευόμενη από εγκεφαλικό φλερτ, τον σαγηνεύει. Τα χέρια της γυναίκας και ο τρόπος που αυτή τα χρησιμοποιεί για να εκφραστεί μπορεί να γίνουν φετίχ για αυτόν.

Στη γυναίκα

Ως μοντέρνο κορίτσι φλερτάρει ιδανικά μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας. Μηνύματα, e-mail και ατέλειωτα τηλεφωνήματα είναι προτιμότερα για αυτήν, από την κατά πρόσωπο αντιμετώπιση, για να εκφράσει τα συναισθήματά της. Άλλωστε χειρίζεται τέλεια τον γραπτό λόγο. Γίνεται απίστευτα πνευματώδης και απλώνει τα ερωτικά δίχτυα της, με διφορούμενες ατάκες και απαντήσεις. Μερικές φορές, τα σχόλιά της γίνονται καυστικά για να κεντρίσει και να κερδίσει το αντικείμενο του πόθου της. Η επικοινωνία είναι ο τρόπος που προσεγγίζει και προσεγγίζεται. Γι’ αυτό και αγαπά να μοιράζεται ιδέες, εμπειρίες, γνώσεις, ευχάριστες δραστηριότητες και συναναστροφές.

Αφροδίτη στον Καρκίνο

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο ταυτίζει τον έρωτα με τη θαλπωρή που νιώθει ένα παιδί, όταν είναι προστατευμένο από τη σιγουριά της οικογενειακής ατμόσφαιρας και της ζεστής αγκαλιάς της μητέρας του. Η αγάπη είναι συνυφασμένη με την ασφάλεια, αλλά και με τον κίνδυνο να τη χάσει και να μείνει εκτεθειμένη και μόνη σε έναν άγριο σκληρό κόσμο. Έχει μεγάλη ανάγκη να την κανακεύουν. Η ίδια αντίστοιχα, γίνεται εξίσου περιποιητική. Είναι συναισθηματική και ανταποκρίνεται αντίστοιχα, όταν της απευθύνονται με έναν τρυφερό, γλυκό τρόπο. Αν κάποιος μοιραστεί μαζί της τον πόνο, τα προβλήματα και τις αδυναμίες του, έχει κερδίσει την καρδιά της. Μην περιμένετε βέβαια να σας ανοίξει και εκείνη τη ψυχή της, τουλάχιστον όχι αμέσως και όχι ολοκληρωτικά. Περιφρουρεί τόσο καλά τα συναισθήματά της, που ούτε και η ίδια δεν τα γνωρίζει!

Μπορεί να έχει διανύσει δεκαετίες συντροφικότητας και να μην έχει μοιραστεί κομμάτια από τον εαυτό της και το παρελθόν της. Όταν κάποιος συναναστρέφεται μαζί της, καλό είναι να μάθει να διαβάζει τα κρυμμένα νοήματα και να ερμηνεύει τις διαθέσεις από τη συμπεριφορά της. Άλλωστε και η ίδια κάνει ακριβώς αυτό. Δίνει περισσότερη βάση στο τι μηνύματα λαμβάνει, παρά σε όσα της πουν. Η τακτική της στο παιχνίδι του έρωτα, δεν διαφέρει. Συνήθως παίρνει αυτό που θέλει τόσο αθόρυβα, που κανείς δεν προλαβαίνει να καταλάβει τίποτα! Ως υδάτινη φύση, γνωρίζει ενστικτωδώς πώς να χειρίζεται τα συναισθήματα, με υπόγειο τρόπο, για να δημιουργεί τεχνάσματα, ατμόσφαιρα, ενδείξεις ή ενοχές και ό,τι είναι απαραίτητο για να κερδίσει και να διατηρήσει κοντά της τους αγαπημένους της.

Είναι κυκλοθυμική και απρόβλεπτη, οι εκφράσεις της συχνά είναι συμβολικές και αφαιρετικές. Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί άνθρωποι με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, έχουν μια έμφυτη τάση στην ποίηση και γενικά στις τέχνες. Η τάση αυτή πηγάζει από την ακατανίκητη ανάγκη να εκφραστούν με τρόπους, όχι απαραίτητα νοητικούς.

Όσο γλυκιά και ήπια είναι η Αφροδίτη στον Καρκίνο, τόσο εύκολα μπορεί να μπερδέψει και να εξαγριώσει και τον πιο ήρεμο άνθρωπο επί της γης! Είναι δύσκολο να παραμείνει κανείς ψύχραιμος, όταν έχει να κάνει με τις ευμετάβλητες διαθέσεις, την πλάγια τακτική και τον παιδιάστικο εγωκεντρισμό της. Είναι εύκολο όμως να την αγαπήσεις, καθώς μπορεί να κατευνάζει τον πόνο, τον φόβο και να θεραπεύει την ανασφάλεια και τη μοναξιά.

Στον άντρα

Ο άντρας με την Αφροδίτη στον Καρκίνο έλκεται από μια γυναίκα με μητρική συμπεριφορά. Μάλιστα, συχνά, αρέσκεται σε γυναίκες που μοιάζουν με τη δική του μητέρα, αν φυσικά είχε καλή σχέση μαζί της. Αν δεν είχε καλή σχέση με τη μητέρα του, θα είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος για τη γυναίκα που θα επιλέξει να τον ικανοποιήσει. Συνήθως επικεντρώνεται στα σημεία της θηλυκότητας και προσέχει τις καμπύλες μιας γυναίκας. Υποσυνείδητα, ψάχνει ένα ταίρι για να δημιουργήσει οικογένεια και εκτιμά τις ανάλογες παραδοσιακές αρετές. Όταν ερωτευτεί παίρνει έναν προστατευτικό ρόλο, προσφέρει, νοιάζεται και προσδοκά να του ανταποδοθούν τα ανάλογα.

Στη γυναίκα

Είναι βασική η ανάγκη της γυναίκας με Αφροδίτη στον Καρκίνο, να κατανοήσει και να γνωρίσει τα συναισθήματα του άντρα που την ενδιαφέρει. Επιζητεί να ανήκει κάπου και προτιμά τις σταθερές σχέσεις. Είναι αισθησιακή και λατρεύει τις περιποιήσεις, τις οποίες ξέρει να δέχεται όσο και να προσφέρει. Έχει μητρική συμπεριφορά και συχνά, αποκαλεί τον αγαπημένο της «μωρό» ή του φέρεται σαν να είναι πράγματι μωρό. Μια πρόσκληση για φαγητό στο σπίτι της, το οποίο θεωρεί ασφαλές καταφύγιό της, μπορεί να ισοδυναμεί με ερωτικό κάλεσμα.

Αφροδίτη στον Λέοντα

Για την Αφροδίτη στον μεγαλόπρεπο ιδεαλιστή Λέοντα, η αγάπη είναι η δύναμη που κάνει τον κόσμο να γυρίζει. Αποτελεί την πεμπτουσία της δημιουργίας και δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο και πιο υπέροχο από αυτήν. Όταν η Αφροδίτη σε αυτή τη θέση βιώνει την αγάπη, είναι δύσκολο να πει κανείς αν γοητεύεται από το πρόσωπο που αγαπάει ή από αυτό καθ’ εαυτό το συναίσθημα του έρωτα. Φυσικά υποκλίνεται στο μεγαλείο που στέκεται η αφορμή για να νιώσει έτσι και αποδίδει τις δέουσες τιμές στο άτομο που ενέπνευσε αυτή την αγάπη. Για να τιμήσει αυτό το άτομο δεν θα διστάσει να του παρέχει μια βασιλική μεταχείριση. Το χάρισμά της είναι να κάνει το ταίρι της να νιώθει ότι πρωταγωνιστεί σε ένα ερωτικό μυθιστόρημα, γεμάτο στιλ και ρομαντισμό άλλων εποχών. Ακόμη και αυτοί που παρουσιάζονται με μια πιο ρεαλιστική συμπεριφορά, είναι βαθύτατα ρομαντικοί.

Καλλιτεχνικά αυτή η θέση εκφράζεται με μεγάλη λαμπρότητα και με επιλογές έκφρασης που απευθύνονται μαζικά σε ακροατήρια. Έχει ανάγκη να γίνεται αποδεκτή από το ευρύ κοινό και να κατακτά το γούστο όλων. Η Αφροδίτη στον Λέοντα έχει ανάγκη να επιβραβευτεί ως σπουδαίος ηθοποιός, τραγουδιστής ή ένας σκηνοθέτης που συνδυάζει το έντεχνο περιεχόμενο με την πλήρη εμπορική καταξίωση.

Η ευγένεια και ο ιδεαλισμός που υπάρχει στη ψυχή της Αφροδίτης στον Λέοντα, συγκινούν. Όποιος μοιράζεται ένα ευγενές όραμα μαζί της, κερδίζει την καρδιά της. Συχνά, την κατηγορούν ότι είναι υπερφίαλη και ματαιόδοξη, επειδή ξοδεύει χρόνο και ενέργεια για να γίνει αρεστή και αποδεκτή από το περιβάλλον της. Η αλήθεια είναι ότι κρύβει ένα παιδί μέσα της που έχει ανάγκη από επιβεβαίωση, προσοχή και αγάπη για να λειτουργεί. Επιπλέον έχει ανάγκη από έναν πρακτικό, καπάτσο σύντροφο, που βρίσκεται σε μόνιμη ετοιμότητα να λύσει πρακτικά, καθημερινά προβλήματα με αποτελεσματικό τρόπο.

Η Αφροδίτη στον Λέοντα έχει βασικό αίτημα να νιώθει την ίδια περηφάνια για τον εαυτό της όση και για το ταίρι της. Αυτός είναι ο λόγος που προτιμά φροντισμένους, έξυπνους και ξεχωριστούς ανθρώπους. Τείνει να μην ξεχωρίζει την αγάπη από το σεξ και γι’ αυτό μια σχέση που περιλαμβάνει μόνο το ένα από τα δύο, δεν είναι ικανοποιητική για αυτήν. Αν την αγαπήσεις θα σε ανταμείψει με πίστη, αφοσίωση και την ευκαιρία να βιώσεις ένα μαγικό παραμύθι μαζί της.

Στον άντρα

Ο άντρας με την Αφροδίτη στον Λέοντα εκπέμπει μια γοητεία που είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Η χαρισματική προσωπικότητά του ξεδιπλώνεται όταν φλερτάρει, επιδεικνύοντας τα ταλέντα και τις αρετές του. Διαλέγει συντρόφους με αριστοκρατικό αέρα και επιβλητική παρουσία. Εκτιμά μια γυναίκα αν είναι γενναιόδωρη, θερμή, διασκεδαστική και λίγο μελοδραματική. Προσπαθεί να εντυπωσιάσει με αφηγήσεις ιστοριών για τον αριθμό των κατακτήσεων του και δεν τον ενοχλεί λίγος ανταγωνισμός, για να κερδίσει την καρδιά που ποθεί. Άλλωστε, κρύβει έναν αρχοντικό ιππότη μέσα του, που φαντασιώνεται να έχει στο πλάι του την πριγκίπισσα του ονείρου του.

Στη γυναίκα

Η κορμοστασιά και η παρουσία της γυναίκας με Αφροδίτη στο Λέοντα διαθέτει έναν αέρα μεγαλοπρέπειας. Αξιώνει τον θαυμασμό, την πίστη και τη γενναιοδωρία από τον σύντροφο που θα επιλέξει. Λατρεύει τη χλιδή και τις εκδηλώσεις αποδοχής. Όταν φλερτάρει, αναδεύει ή χρησιμοποιεί ασυνείδητα τα μαλλιά της! Η εξωτερική ομορφιά και η κοινωνικότητα, την εξιτάρει. Το πάθος και ο σεβασμός είναι απαραίτητα στοιχεία για να λειτουργήσει μέσα σε μια σχέση. Όταν την αγνοούν ή δεν την εκτιμούν, η καρδιά της ραγίζει, αλλά φεύγει πάντα με το κεφάλι ψηλά.

Αφροδίτη στην Παρθένο

Η Αφροδίτη στην Παρθένο, βρίσκει το δρόμο της προς την αγάπη με έναν ήσυχο και συνήθως αργό τρόπο. Ένα όμορφο βλέμμα ή ένα τέλειο κορμί δεν της παίρνει τα μυαλά. Είναι πολύ σκεπτικίστρια για να πέσει σε μια τέτοια παγίδα. Έχει ανάγκη να καταλαβαίνει και να ελέγχει με τη λογική τα γεγονότα. Δυστυχώς όμως ο έρωτας είναι ανεξέλεγκτος και δεν υπόκειται σε ορθολογισμούς. Για να μειώσει το ρίσκο και να προστατεύσει τον ευαίσθητο εαυτό της, δύο είναι οι λύσεις. Η μία είναι να επιλέξει πολύ προσεκτικά με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια και σε βάθος χρόνου πού και σε ποιον θα ακουμπήσει την πολύτιμη καρδιά της. Δεν εμπιστεύεται το πάθος και για αυτήν η σχέση δεν είναι λαχείο, αλλά κάτι που χρειάζεται χρόνο, σχεδιασμό και αφοσίωση για να αποδώσει και να στεριώσει. Ο άλλος τρόπος είναι να τελειοποιήσει τις σεξουαλικές δεξιότητές της και να αξιοποιήσει μόνο αυτές, αποκλείοντας το συναίσθημα και τον ρομαντισμό από τη ζωή της. Συχνά στερεί τον εαυτό της από καθετί ευχάριστο, γιατί έχει πολλά πράγματα να κάνει, τα οποία αν δε γίνουν θα τη γεμίσουν ενοχές. Αυτός είναι ο λόγος που έλκεται από συντρόφους απρόβλεπτους, λάτρεις της διασκέδασης και πιο εγωκεντρικούς για να εξισορροπήσει αυτή την έλλειψή της.

Η αίσθηση του καθήκοντος που έχει είναι βαθιά, όπως και μια τάση στη τυπικότητα και τα «πρέπει». Είναι μεθοδική, οργανωτική και πολύ πρακτική στα ξαφνικά προβλήματα που προκύπτουν και επιζητούν λύσεις.

Δείχνει την αγάπη της φροντίζοντας όλες τις μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες της καθημερινότητας και βοηθά τους συντρόφους της με όποιο τρόπο μπορεί. Όταν αρχίζει να κριτικάρει αυτούς που αγαπά, είναι επειδή θέλει να επισημάνει ελαττώματα και ατέλειες και να τους βοηθήσει να τα εξαλείψουν. Είναι λίγο ντροπαλή και το συναίσθημα την κάνει να νιώθει ευάλωτη. Όλη η απόμακρη συμπεριφορά της, η ψυχρότητα και η λογική είναι οι άμυνες για να διαφυλάξει την ευαισθησία, το ρομαντισμό και την καλοσύνη ανέπαφα, βαθιά μέσα στην ψυχή της. Αγαπάει τον πλησίον της με όλα τα ελαττώματα και τα ψεγάδια της ανθρώπινης φύσης του. Αυτό κάνει τη ζωή μαζί της πιο εύκολη στην πεζή καθημερινότητα. Το συναίσθημα ή η σεξουαλική συμβατότητα δεν της λέει τίποτα αν δεν υπάρχει πνευματική ανταπόκριση. Όλο το παιχνίδι παίζεται εκεί και αυτό πρέπει να στοχεύσει όποιος θέλει να κερδίσει την αγνή καρδιά της.

Στον άντρα

Ο άντρας με την Αφροδίτη στην Παρθένο, έχει έναν φυσικό συντηρητισμό στα γούστα και εκτιμά πολύ σε μια γυναίκα την ευγένεια και την προσωπική ποιότητα. Φυσικά, την θέλει εκλεπτυσμένη, όμορφη και ευχάριστη. Αλλά και έξυπνη, καλλιεργημένη και με εύρος ενδιαφερόντων. Συγκινείται από τη μεθοδικότητα ενός ερωτικού σχεδίου που υφαίνει μια γυναίκα για να τον κατακτήσει. Όταν παρατηρεί τις ελλείψεις και τις αδυναμίες της συντρόφου του, σημαίνει ότι νιώθει ανασφάλεια και χρειάζεται επιβεβαίωση. Η τελειότητα -έτσι όπως ορίζεται στο δικό του μυαλό- είναι κάτι που δεν σταματά ποτέ να τον συγκινεί. Η θέση αυτή της Αφροδίτης στο αντρικό ωροσκόπιο δείχνει όμως και έντονη κριτική διάθεση.

Στη γυναίκα

Γοητεύεται από ευγενείς, καλοντυμένους, καθαρούς και περιποιημένους άντρες. Εκτιμά μια καλή συζήτηση και τα πνευματώδη αστεία, αλλά αντιπαθεί το σαρκασμό και τη σκληρότητα. Δίνει «πόντους» στα κομψά και περιποιημένα χέρια, αλλά μπαίνει σε θέση ενός αυστηρού κριτή όταν τα παπούτσια του υποψήφιου συντρόφου δεν είναι καθαρά. Θέλει έναν έξυπνο και αξιόπιστο σύντροφο. Χρειάζεται πολύ χρόνο για κατανοήσει σε βάθος τη ψυχή του άλλου και για να προσφέρει την εμπιστοσύνη της. Είναι ντροπαλή, δεν της αρέσουν οι διαχυτικότητες σε δημόσιους χώρους και συχνά εκδηλώνει έναν νευρωτικό εαυτό, όταν νιώθει ανασφάλεια.

Αφροδίτη στον Ζυγό

Η Αφροδίτη στον Ζυγό νιώθει ότι κινείται στην «αυλή» της. Έχει το χάρισμα της δημιουργικότητας, συχνά καλλιτεχνικής, της αρμονίας στις κινήσεις και της έμφυτης εσωτερικής χάρης. Επιθυμεί να ζει σε ένα περιβάλλον από το οποίο απουσιάζει η βία, ο πόνος και οι εντάσεις. Ρεαλιστικά αυτή η επιθυμία είναι ανεκπλήρωτη, οπότε η Αφροδίτη στον Ζυγό καταφεύγει στην απόδραση προς τον φαντασιακό κόσμο της τέχνης. Με τον ίδιο τρόπο που βιώνει την ισορροπία μέσα της, προσδοκά από τις σχέσεις μια ανάλογη ρομαντική συμπεριφορά. Είναι έτοιμη και πρόθυμη να αναζητήσει τον «τέλειο» σύντροφο, την άψογη δουλειά και το πιο υπέροχο σπίτι. Στην πορεία αναγκάζεται να συμβιβαστεί με μικρότερα οφέλη και μοιραία, μια ελάχιστη απογοήτευση θεωρείται πάντα δεδομένη στη δράση της. Προσπαθεί όμως ακατάβλητα και με όλες τις δυνάμεις της, να βελτιώνει διαρκώς τα πάντα με τις παρεμβάσεις της. Θέλει δηλαδή να περιβάλλεται από όμορφο διάκοσμο, γλυκούς ανθρώπους και ευχάριστες καταστάσεις.

Λατρεύει να μοιράζεται τα πάντα, κυρίως με το ταίρι της. Θέλει να την προσεγγίζουν με λεπτότητα, ευγένεια και καλοσύνη. Είναι ρομαντική, πολύ δίκαιη και με εξαιρετικό γούστο. Τη χαρακτηρίζει επίσης, η ευθυκρισία και μια μόνιμη αίσθηση «κοινής λογικής». Οι τρόποι της είναι εκλεπτυσμένοι και η εμφάνισή της αριστοκρατική. Δίνει μεγάλη σημασία στα καλόγουστα, περίτεχνα και ακριβά αντικείμενα, διότι δεν μπορεί να χαλαρώσει μέσα σε ένα άσχημο, ανισόρροπο και αρνητικό περιβάλλον. Η ασχήμια, μέσα της, είναι ταυτισμένη με μια φάλτσα νότα, μια άδικη απόφαση ή ένα χοντροκομμένο αντικείμενο. Πετυχαίνει τους στόχους της, πείθοντας τους γύρω της με κάποιο μαγικό τρόπο ότι αγωνίζονται μαζί στο ίδιο τερέν, κάνοντάς τους κοινωνούς του ίδιου παιχνιδιού. Έχει την ικανότητα να συμβιβάζεται και να συμβιβάζει.

Θέτει ιεραρχικά τις προτεραιότητές της με άξονα το όφελος, όχι μόνο το δικό της, αλλά και του περιβάλλοντός της. Λατρεύει τις συνεργασίες και τις σοβαρές σχέσεις. Γνωρίζει από ένστικτο ότι το άτομο που θα της εξασφαλίσει την ισορροπία, θα της παρέχει και τη βελτίωση της προσωπικότητάς της. Επίσης, είναι εγγενής η ικανότητά της να αναγνωρίζει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει ένα βήμα σε μια σχέση ή να φρενάρει. Έχει ανάγκη την αμοιβαιότητα στη σχέση της, αλλιώς αισθάνεται αδικημένη. Δεν δείχνει εύκολα τη δυσαρέσκειά της μην τυχόν ταράξει την αρμονία και ανατρέψει τις ισορροπίες.

Στον άντρα

Μια όμορφη θηλυκή γυναίκα φαντάζει ιδανική για τον άντρα με Αφροδίτη στον Ζυγό, επειδή πρωτίστως μπορεί να την επιδεικνύει αυτάρεσκα στο περιβάλλον του. Η εξωτερική ομορφιά είναι σημαντική για αυτόν και μπορεί να του πάρει αρκετό καιρό μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι η ομορφιά δεν υπάρχει μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στον εσωτερικό κόσμο. Αγαπά και επιζητεί την ποιότητα αλλά, συχνά, λόγω ανωριμότητας και παρορμητισμού δεν ξέρει πού και πώς να την αναζητήσει. Η ανάγκη του να επιφέρει συμβιβασμό και αρμονία, μπορεί μερικές φορές να τον οδηγεί σε ανθρώπους ταραχώδεις και ευέξαπτους, μόνο και μόνο για να καταφέρει να τους ισορροπήσει.

Στη γυναίκα

Η γυναίκα με την Αφροδίτη στον Ζυγό, αντιπροσωπεύει την κοινωνική, εγκεφαλική, αέρινη πλευρά του πλανήτη. Είναι πολύ γοητευτική στα μάτια του αντίθετου φύλλου. Διαθέτει χάρη, ομορφιά και κοινωνικές αρετές, τις οποίες αξιοποιεί σε όλους τους ρόλους της ζωής της. Διαθέτει επίσης κοφτερό μυαλό, ξαφνιάζοντας εκείνους που πιστεύουν ότι οι ωραίες γυναίκες είναι συνήθως και ανόητες. Επιζητά τη συντροφικότητα και συνήθως έχει πολλές ευκαιρίες για σύναψη σχέσεων ή γάμων στη ζωή της. Προτιμά κομψούς και έξυπνους άντρες που προάγουν την κοινωνική διάστασή τους και συχνά, τα ανταγωνιστικά παιχνίδια που παίζει μαζί τους, γίνονται για να φτάσει λίγο κοντύτερα στην ισορροπία που μονίμως αναζητά.

Αφροδίτη στον Σκορπιό

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό διαθέτει έναν έντονο μαγνητισμό που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος. Η γοητεία της έγκειται στο ότι τα υπόγεια ρεύματα των συναισθημάτων της δονούν με την έντασή τους και προκαλούν με το μυστήριό τους, όποιον έχει την ευκαιρία να βουτήξει μέσα τους. Όταν εστιάσει σε κάποιον το ενδιαφέρον της, το κάνει ολοκληρωτικά και ο υποψήφιος εραστής έχει την αίσθηση ή και τη βεβαιότητα ότι τίποτε άλλο δεν έχει σημασία. Η αφοσίωση και η ικανότητα συγκέντρωσής της είναι απαράμιλλες. Στον έρωτα θέλει να κατέχει το ταίρι της αποκλειστικά και όταν το εξασφαλίζει, υπόσχεται και προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Ο ερωτισμός της είναι μνημειώδης και αυτό το γνωρίζει και το χρησιμοποιεί για να αποκτήσει τον έλεγχο. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι ακραία και δεν ικανοποιείται από τα ημίμετρα. Τα θέλει όλα. Ωστόσο, όταν αντιμετωπίζει έναν εύκολο αντίπαλο, είναι πολύ πιθανόν, να χάσει γρήγορα το ενδιαφέρον της. Ο έρωτας στον οποίο πιστεύει, η μυστική πύλη την οποία έχει ανάγκη να διαβεί με τον σύντροφό της, δεν είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό. Αποτελεί μια μυστικιστική εμπειρία, την οποία μόνο ένας επίλεκτος μυημένος, άξιος και δοκιμασμένος υποψήφιος εραστής, δικαιούται να βιώσει σε όλο το περιπετειώδες και σεξουαλικά ενεργό μεγαλείο της.

Οι κεραίες της είναι μονίμως έτοιμες να δεχτούν ερεθίσματα από το περιβάλλον με έναν ψυχικό τρόπο που δεν ερμηνεύεται λογικά. Καταλαβαίνει άμεσα τις εντάσεις γύρω της, εισπράττει τις επιθυμίες και ερμηνεύει ενστικτωδώς κάθε κίνηση. Το βλέμμα της είναι διεισδυτικό, αναλυτικό και τολμηρό. Η ίδια δρα άμεσα έτσι ώστε να προκαλέσει την επόμενη κίνηση στην κατεύθυνση που την ενδιαφέρει. Μπορεί να γίνει καχύποπτη όταν νιώσει να απειλείται και να επιδοθεί σε μεθόδους όχι και τόσο ενδεδειγμένους, για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους. Μπορεί δηλαδή, να παρακολουθεί τον σύντροφό της κρυφά, να τσεκάρει το κινητό του, να τον αιφνιδιάζει με ξαφνικές εφόδους σε αναπάντεχες ώρες. Μπορεί να εκδηλώσει ζήλια για τις δραστηριότητες του συντρόφου της, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η ίδια.

Επίσης, μπορεί να ανταγωνιστεί κάθε πηγή ικανοποίησης του συντρόφου της που αποδεικνύεται μεγαλύτερης έντασης από τις απολαύσεις που του παρέχει η ίδια. Η εμπιστοσύνη της κερδίζεται δύσκολα. Συχνά τα ψυχολογικά όπλα της είναι η σιωπή, η κρυψίνοια και η άρνηση.

Στον άντρα

Η σεξουαλικότητα παίζει πρωτεύοντα ρόλο στις επιλογές του άντρα με Αφροδίτη στο Σκορπιό. Τον ελκύουν οι μοιραίες γυναίκες με βαθιά ερωτική αύρα που μπορεί να υπόσχονται απογειωτικές απολαύσεις στο σεξ. Αν η αντοχή μιας γυναίκας είναι παραπάνω από το μέσο όρο, είναι πολύ πιθανόν να την επιλέξει στο πλευρό του. Συχνά, εκδηλώνει υποτακτική συμπεριφορά και βιώνει ως πρόκληση το να αφεθεί σε μια κυριαρχική γυναικεία παρουσία που τον κατευθύνει και τον εξουσιάζει. Παραμένει πιστός και αφοσιωμένος όσο η ένταση του ερωτισμού χτυπάει κόκκινο. Πάνω από όλα όμως η θέση της Αφροδίτης στον Σκορπιό δείχνει ένα άντρα αρκετά μυστικοπαθή!

Στη γυναίκα

Η προσοχή της γυναίκας με Αφροδίτη στον Σκορπιό δίνεται σχεδόν ολοκληρωτικά στο ερωτικό παιχνίδι. Η μυστική αποπλάνηση του συντρόφου της είναι προτεραιότητα και η αφιέρωσή της σε αυτόν είναι η μεγάλη πρόκληση της ζωής της. Ζηλεύει οτιδήποτε μπορεί να απειλεί τη σχέση της, αλλά σπάνια θα βρεθεί σε θέση να το παραδεχτεί. Είναι πλήρως συμβιβασμένη με τη σκοτεινή πλευρά της και γνωρίζει καλά ότι -ειδικά στο ερωτικό πεδίο- τα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα της, στην πορεία κατάκτησης του αντικειμένου του πόθου της, δεν είναι πάντα θετικά και όμορφα.

Αφροδίτη στον Τοξότη

Με ένα πλατύ χαμόγελο και με μια φιλική, χιουμοριστική συμπεριφορά η Αφροδίτη στον Τοξότη, κερδίζει αμέσως τους ανθρώπους και συχνά γίνεται το ερωτικό αντικείμενο όσων έχουν ανάγκη ανάλαφρες, ευχάριστες παρουσίες στο πλευρό τους. Περήφανη για τα ιδανικά και τις πεποιθήσεις της, διαλαλεί τις ιδέες της με κάθε ευκαιρία και τις υπερασπίζεται με ανοιχτό μυαλό και γενναιότητα. Επιζητεί την αναγνώριση και κινείται με όμορφους, αρμονικούς τρόπους, προς την κατάκτηση του περιβάλλοντός της.

Χωρίς να χάνει ποτέ τη σοβαρότητά της, προκαλεί ένα κλίμα ευφορίας που ίσως μπερδέψει τους συνομιλητές της. Όπως και να έχει όμως θα τους γοητεύσει. Η Αφροδίτη στον Τοξότη έχει μια ρητορική δεινότητα που μπορεί να τουμπάρει εύκολα καταστάσεις και να πλασάρει διπλωματικά τις προτεραιότητές της στους άλλους. Είναι ικανή να εκδηλωθεί επικριτικά και ισοπεδωτικά και την επόμενη στιγμή εξυμνητικά και αποθεωτικά, κρατώντας στον έλεγχο των λόγων της, τη διάθεση του άλλου, με την οποία παίζει σκωτσέζικο ντους.

Αυτή η πολιτική «καρότου και ρόπαλου» υιοθετείται στο ερωτικό φλερτ, έτσι ώστε να είναι εξασφαλισμένα τα νώτα της σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη και θελήσει να κάνει μια ηρωική διάθεση. Και είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει γνώμη, καθώς η ευμετάβλητη φύση του Τοξότη δεν παρέχει καμία εγγύηση σταθερής προσήλωσης. Αυτό δε σημαίνει ότι η Αφροδίτη εδώ δεν είναι πιστή. Απλά για να νιώσει καλά με τον άλλο πρέπει να έχει εξασφαλισμένη μια διανοητική επικοινωνία που να την εξιτάρει και να την κρατά σε εγρήγορση. Ο μεγαλύτερος τρόμος της είναι η δέσμευση, η οποία μέσα της μεταφράζεται σε φυλάκιση. Όταν δεσμευτεί και νιώσει ότι καταπιέζεται γιγαντώνει μέσα της την ιδέα ότι ο κόσμος εκεί έξω… «συνεχίζει να κινείται» και προσφέρει ένα σωρό ευκαιρίες στις οποίες δεν έχει πρόσβαση. Αν οι σχέσεις της δεν ανασαίνουν, τις βιώνει ως απειλές και όταν νιώσει πλήξη, αυτό ισοδυναμεί με συναισθηματικό κώμα. Οι όρκοι αιώνιας αφοσίωσης λειτουργούν πάνω της αποτρεπτικά. Η λέξη «αιώνια» είναι ταυτισμένη μέσα της με υποβλητικά, γοτθικά μαυσωλεία!

Η δίψα της για ζωή την κινητοποιεί και την κάνει ανά πάσα στιγμή έτοιμη να βουτήξει σε όλες τις γεύσεις που προσφέρονται μπροστά της. Ένας φιλελεύθερος, ανεξάρτητος και χαρούμενος σύντροφος που δεν περιορίζει την ελευθερία της, είναι αυτός στον οποίο μπορεί να βρεθεί προσκολλημένη η ίδια, χωρίς να το καταλάβει! Βαθύτατα υπεύθυνη, δεν της αρέσει να της υπενθυμίζουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει, γιατί έχει πολύ ισχυρή αντίληψη.

Στον άντρα

Σαρκαστικός, διασκεδαστικός και απρόβλεπτος, ο άντρας με την Αφροδίτη στον Τοξότη, αρέσκεται να διηγείται ιστορίες σαν συναρπαστικές περιπέτειες και συχνά τις βιώνει με την ίδια ένταση τη στιγμή που τις επικοινωνεί στους άλλους. Αντίστοιχα, είναι σπουδαίος ακροατής και μπορεί να ερωτευτεί κεραυνοβόλα, όταν παρακολουθεί την αφήγηση μιας αντίστοιχης περιπέτειας από μια γυναίκα, πνευματώδη και ξύπνια που έχει πλήρη συνείδηση της φλογερής απήχησής της. Ιδεαλιστής και ρομαντικός κινητοποιείται αποτελεσματικά και γίνεται καλλιτέχνης προκειμένου να εκφραστεί και να εκδηλώσει τα συναισθήματά του. Αντιπαθεί τα στενά πλαίσια και την έλλειψη ανεξαρτησίας.

Στη γυναίκα

Χωμένη ανάμεσα σε βιβλία που επικοινωνούν όλη την γκάμα της ανθρώπινης συναισθηματικής φύσης (από κόμικς μέχρι φιλοσοφία) η γυναίκα με την Αφροδίτη στον Τοξότη, παραμένει κομψή, αλλά και πρακτική στις καθημερινές εκδηλώσεις της και δεν δίνει καμία σημασία στους τύπους. Ιδανικός σύντροφος για αυτήν είναι αυτός που την ερεθίζει εγκεφαλικά, αυτός που είναι πρόθυμος να επιδοθεί σε μια ερωτική περιπέτεια με τις ιδέες της. Γίνεται πολύ δημιουργική όταν βρίσκεται σε έναν ανοιχτό χώρο που προσφέρεται για δράση, αλλά και πολύ επιθετική όταν νιώθει να την περιορίζουν.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω

Πειθαρχία, αυτοέλεγχος και πρακτικότητα είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την Αφροδίτη στον Αιγόκερω, κάνοντάς την δύσκολο σύντροφο σε όποιον την επιλέξει… με λάθος κριτήρια. Αναλαμβάνει ευθύνες από νωρίς στη ζωή της και όχι μόνο δεν διστάζει στην προοπτική του βάρους μιας μεγάλης ευθύνης, το επιζητά κιόλας, γιατί

μόνο έτσι νιώθει ότι μπορεί να δικαιώσει την ύπαρξή της. Όταν υπηρετεί και φέρει αποτελέσματα, η Αφροδίτη στον Αιγόκερω γίνεται μια σταθερή, φιλόστοργη και ανεκτική σύντροφος. Βέβαια, δυσκολεύεται πολύ να εμπιστευτεί τους άλλους, έχει μάθει να μετράει τις προσωπικές δυνάμεις της και να βασίζεται σε αυτές. Με ρεαλισμό και προσεκτικά βήματα περιμένει καρτερικά τις κατάλληλες στιγμές για να απλώσει τα δίχτυα της και δεν της λείπει η υπομονή και το πείσμα. Σκληρή με τον εαυτό της και πρόθυμη να θυσιάσει πολλά, ρίχνεται στο παιχνίδι της επιβίωσης και η μεθοδικότητά της, την οδηγεί συχνά σε ψηλές θεσμικές θέσεις στάτους και εξουσίας.

Ο ρομαντισμός της Αφροδίτης στον Αιγόκερω είναι δύσκολο να εκδηλωθεί με απαλούς, γλυκούς τρόπους. Συνήθως προκρίνεται το καθήκον μπροστά στην απόλαυση και η δουλειά μπροστά στους ερωτικούς πειρασμούς. Ο πυρήνας της είναι ανεκτικός και συναισθηματικός, αλλά η εκδήλωση των αναγκών δεν επιτρέπεται όταν υπάρχουν άλυτες εκκρεμότητες στη ζωή της. Μπορεί να θυσιάσει έναν έρωτα προς χάρη ενός πιο συμβατικού συντρόφου, που της εξασφαλίζει όμως σημαντικές πτυχές επιβίωσης και βιοπορισμού. Οι φιλοδοξίες της είναι μεγάλες, αλλά παραμένουν στο παρασκήνιο και δεν παίρνουν ποτέ τη μορφή σαρωτικής και θεαματικής διεκδίκησης. Η σταθερότητα είναι ζητούμενη, διότι μια τέτοια Αφροδίτη τα χάνει μπροστά στην προοπτική ξαφνικών αλλαγών που ίσως δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει.

Ερωτικά, τα ένστικτά της έχουν μια απίστευτη ζωντάνια και ετοιμότητα. Τα αφήνει ελεύθερα όμως, μόνο σε περίπτωση που έχει βεβαιωθεί ότι ελέγχει και τις συνέπειές τους. Όταν συμβεί αυτό, απελευθερώνει μια πολύ ακούραστη και ενεργητική ερωτική φύση, που μπορεί να ανταγωνιστεί και να νικήσει κάθε πιθανή πηγή αποπλάνησης του συντρόφου της. Το αδύνατο σημείο της είναι το να μη δείξει ότι νιώθει ευάλωτη, διότι πιστεύει ότι έτσι πέφτουν οι άμυνές της. Μια μικρή ματαιοδοξία, πάντα ελλοχεύει σε αυτή την Αφροδίτη και συχνά θα υπερηφανευτεί για την κοινωνική ή οικονομική θέση την οποία έχει κατακτήσει με την αξία της και θα επιδείξει τα ρούχα ή το σπίτι της για να «μπει στο μάτι» των απέναντι.

Στον άντρα

Οι δυναμικές και πετυχημένες γυναίκες, με σοβαρότητα στην έκφραση και επιρροή στο περιβάλλον τους, είναι αυτές που συγκινούν ερωτικά έναν άντρα με Αφροδίτη στον Αιγόκερω. Η ωριμότητα και η υπευθυνότητα τούς συγκινεί. Έχει την τάση να έλκεται από μεγαλύτερες γυναίκες σε ηλικία, διότι κοντά τους νιώθει σιγουριά. Όσο μεγαλώνει μπαίνει ο ίδιος στο ρόλο του συντρόφου που θα διδάξει και θα καθοδηγήσει τη γυναίκα, οπότε μπορεί να αρχίσει να κοιτάζει μικρότερες σε ηλικία κοπέλες. Ντροπαλός, φοβάται την απόρριψη και δεν ανοίγει την καρδιά του εύκολα. Το χιούμορ του είναι καυστικό, μερικές φορές στεγνό και πολύ εύκολα οι προθέσεις του παρεξηγούνται από το περιβάλλον του, όταν κάνει ας πούμε ένα γάμο με μια μεγαλύτερη του και οικονομικά πιο άνετη, θεωρώντας τον γάμο σκοπιμότητας.

Στη γυναίκα

Σοβαρή και εντυπωσιακή στην όψη, συνήθως καλλίγραμμη και με έντονα χαρακτηριστικά προσώπου, η γυναίκα με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω έχει ως σημαντική προτεραιότητα τη φιλοδοξία και την αξιοπρέπειά της. Ο σεβασμός που εμπνέει μπορεί να γίνει ο αδιαφιλονίκητος άξονας μιας σχέσης της. Χρήμα, κύρος και δουλειά λειτουργούν αφροδισιακά στην καρδιά της και μόνο όταν εξασφαλίζει την ύπαρξή τους ή την προοπτική της ύπαρξής τους, δίνεται ολοκληρωτικά στο ταίρι της. Μπαίνει με αποφασιστική διάθεση στο πεδίο του «γυναικείου» ανταγωνισμού, αλλά παραμένει τίμια σε όλη τη διαδικασία της μάχης της.

Αφροδίτη στον Υδροχόο

Όχι η πιο ρομαντική, αλλά σίγουρα η πιο ειλικρινής με τον εαυτό της και απέναντι στους άλλους είναι η Αφροδίτη στον Υδροχόο, που παρουσιάζει μια αδεξιότητα στο ερωτικό παιχνίδι. Τείνει να εκφράζει μόνο αυτό που πιστεύει, χωρίς να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της αυτό που ενδεχομένως θα ήθελε να ακούσει ο άλλος. Μια γλυκιά ερώτηση θα απαντηθεί από την Αφροδίτη αυτή, με κοφτό, κατηγορηματικό τρόπο, χωρίς μεν ευνουχιστική πρόθεση, αλλά με αποτέλεσμα σίγουρα καθόλου ζεστό και τρυφερό. Τα κομπλιμέντα και η ενθάρρυνση που δεν πατάει σε ρεαλιστικές βάσεις δεν είναι το φόρτε της Αφροδίτης στον Υδροχόο.

Πιστή στα ιδανικά της όμως και με πολύ ευχάριστη, κοινωνική επιφάνεια δεν πρόκειται να υποσχεθεί κάτι που δεν μπορεί να φέρει σε πέρας. Η ακεραιότητα και η εντιμότητά της προκρίνονται απέναντι στη τρυφερότητα και τη ψευδαίσθηση. Μπορεί να γίνει σύντροφος στυλοβάτης που δεν θα εγκαταλείψει ποτέ μια δύσκολη μάχη, αλλά και δεν θα παραχωρήσει ούτε σπιθαμή παραπάνω, από το ζωτικό πεδίο δράσης της, σε ένα σύντροφο, παρά μόνο όσο του αναλογεί. Η ορθή λογική της είναι η απόλυτη εγγύηση της τιμιότητά της. Επικοινωνιακή, με ένα χιούμορ που χάνει μόνο όταν αισθάνεται να κλονίζεται το δίχτυ ασφάλειάς της και φιλόδοξη, η Αφροδίτη εδώ γίνεται αυτάρεσκη, αλλά και γενναιόδωρη. Η φιλία και τα υψηλά ιδανικά τη συγκινούν και η προδοσία δεν βρίσκεται ποτέ μέσα στο μενού της. Αντισυμβατική και πρωτοπόρα θα υπερασπιστεί ιδέες και πεποιθήσεις, που έχουν να κάνουν με το κοινό καλό, αλλά και θα αφεθεί σε μια αγκαλιά που θαυμάζει για το σθένος, τη σταθερότητα και τη δύναμή της.

Καθόλου κτητική, με μεγάλο αυτοέλεγχο στην εκδήλωση των συναισθημάτων της, έχει πολύ βαθιά ριζωμένη την αντίληψη ότι «κανείς δεν ανήκει σε κανέναν». Φιλελεύθερη και ασυνήθιστη στις απόψεις της, επιζητεί συχνά να σοκάρει τους άλλους. Όταν κάποιος ανταποκριθεί σωστά σε αυτό το σοκ είναι αυτός, που η συγκεκριμένη Αφροδίτη θα επιλέξει να έχει στο πλευρό της. Τα χόμπι και οι ενασχολήσεις της μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με το εύρος της καλλιέργειάς της. Συνήθως είναι πολλά και όλα συντείνουν σε ένα σκοπό: στην αναγνώρισή της με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από το κοινό, ως σπουδαία και απαραίτητη στο χώρο της. Το όραμά της είναι σημαντικό να βρει ανταπόκριση από τον υποψήφιο εραστή της. Όταν γίνει αυτό, απορροφά μεγάλο μέρος της ζωτικότητάς του και το χρησιμοποιεί για το κοινό καλό τους.

Στον άντρα

Το ελεύθερο πνεύμα μιας γυναίκας και η ανεξαρτησία στους τρόπους είναι αυτό που συγκινεί και γοητεύει τον άντρα με την Αφροδίτη στον Υδροχόο. Ο ιδεαλισμός και η επαναστατικότητα σε συνδυασμό με τη θηλυκότητα και τη φιλαρέσκεια είναι αυτό που μπορεί να τον κάνει να θυσιάσει πολλά στη ζωή του και να επιδοθεί στο κυνήγι μιας τέτοιας συντρόφου. Ο συναισθηματικός κόσμος περνάει πάντα μέσα από τις νοητικές ανάγκες του, γι’ αυτό και μπορεί να βρεθεί με μια σύντροφο εντελώς «κόντρα» στον αυστηρό, εγκεφαλικό κόσμο του, μόνο και μόνο για να κατανοήσει βαθιά τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να υποκύπτουν στα αισθήματά τους.

Στη γυναίκα

Μια γυναίκα με την Αφροδίτη στον Υδροχόο, προβάλλει τα νοητικά πλεονεκτήματά της και τις κατακτήσεις της, ενδεχομένως, στον επιστημονικό ή τεχνολογικό τομέα, προκειμένου να αναζητήσει το σύντροφό της. Δε χωράει στα στερεοτυπικά, θηλυκά δεδομένα της «γυναίκας – γατούλας» και δεν αντέχει έναν άντρα παραδοσιακό και στενόμυαλο. Είναι πολύ πιθανόν να επιθυμήσει να πειραματιστεί στον έρωτα και το σεξ μόνο και μόνο για να ζήσει την εμπειρία και να ικανοποιήσει την περιέργειά της. Συχνά βρίσκεται στο πλευρό πολιτικών και ακτιβιστών, γιατί εξιτάρεται χαρακτηριστικά από την δράση τους.

Αφροδίτη στους Ιχθύς

Η Αφροδίτη στους Ιχθύς είναι μια προνομιακή θέση, στην οποία η διάθεση της προσφοράς και η δεκτικότητα μπορούν να προσφέρουν ένα πολύ σπουδαίο βοήθημα στο σύντροφο. Τρυφερότητα, καλοσύνη, συγκαταβατικό πνεύμα, που φτάνει ως την αυτοθυσία, κάνει τη ρομαντική αυτή Αφροδίτη περιζήτητη σε σχέσεις και παρέες, καθώς διαχέει την καλή αύρα της, χωρίς να νοιάζεται πολύ για ανταπόδοση. Η φυσική τάση της είναι να προσφέρει και όχι να δέχεται. Είναι πολύ πιθανόν να γίνει η καλλιτέχνιδα που θα ανοίξει μεγάλους δρόμους με την τολμηρότητα και την ειλικρίνεια των έργων της και θα συγκινήσει τα πλήθη με όλα αυτά που έχει δημιουργήσει πρώτη αυτή.

Αισθησιακή και νωχελική, απολαμβάνει τις απολαύσεις και τις επιζητά, διότι μέσα σε αυτές βρίσκει την έμπνευση και το θετικό πνεύμα που την κινητοποιεί για να δράσει, δηλαδή να προσφέρει.

Ονειροπόλα και συχνά παραδομένη στις μεταφυσικές αναζητήσεις της, μπορεί να ταλαιπωρείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα από ανεκπλήρωτους έρωτες και μπερδεμένες πολύπλοκες καταστάσεις, από τις οποίες εξαρτάται και αδυνατεί να εξέλθει. Η αδυναμία και η ανασφάλεια είναι κάπως σαν το φυσικό περιβάλλον της. Επικοινωνεί την εύθραυστη πλευρά της και συνήθως κερδίζει εύκολα την αποδοχή και την τάση της προστασίας από τους άλλους. Εκλεπτυσμένη και αρμονική, δεν εκφράζεται ποτέ εγωιστικά και δεν διστάζει να δείξει ταπεινωμένη και ηττημένη όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, φαντάζει… πανίσχυρη! Διότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν τις άμυνες να αντιστέκονται μπροστά σε ένα πονεμένο, πληγωμένο και αναξιοπαθών πλάσμα.

Φλερτάρει με πλήρη συναίσθηση της αισθησιακής φύσης της, δεν ξέρει να διεκδικεί και να μάχεται. Όσα καταφέρνει να έχει τα αποκτά μόνο με τη διαδικασία της προσφοράς και της καρτερικότητας. Ο σύντροφος της Αφροδίτης στους Ιχθύς είναι προστατευτικός εκ των πραγμάτων και συγκινείται εύκολα από την τέχνη. Όπως και η ίδια, έτσι και ο σύντροφός της, είναι πολύ πιθανόν να δακρύσουν με ένα μελωδικό ρεφρέν, μια επική σκηνή αυτοθυσίας σε μια ταινία ή μια σελίδα βιβλίου που περιγράφει έναν συναισθηματικό χωρισμό και μια απώλεια.

Το παρελθόν και οι μνήμες, συχνά χτυπούν την πόρτα της Αφροδίτης στους Ιχθύς και την πισωγυρνούν, αλλά η ίδια με ιδιαίτερες ικανότητες στους ελιγμούς επιστρέφει πάλι στο σήμερα και στις αντίστοιχες παρούσες συναισθηματικές υποχρεώσεις της.

Στον άντρα

Ο άντρας με την Αφροδίτη στους Ιχθύς είναι ένας από τους πιο… περιζήτητους του ζωδιακού για τον ερωτισμό του και τη ρομαντική φύση του. Συνδυάζει αντικρουόμενα στοιχεία και μέσα από τις αντιθέσεις αναδύεται ένα πολύ γοητευτικό προφίλ. Αναζητά τη γυναίκα που θα αφεθεί στις φροντίδες και τις περιποιήσεις του και θα δεχτεί πρόθυμα τα δώρα του και τις αναπάντεχες εκπλήξεις του. Ο έρωτας εδώ παρουσιάζεται σε μια εξιδανικευμένη, υπερβατική μορφή και γίνεται ένα μόνιμο, σχεδόν μοιραίο, ζητούμενο ολόκληρης της ζωής.

Στην γυναίκα

Η γυναίκα με την Αφροδίτη στους Ιχθύς, γίνεται αυτή που δέχεται τον πόνο, τους φόβους και την ανασφάλεια του συντρόφου της στην αγκαλιά της και καταφέρνει να τα καταπραΰνει και να τα εξυγιαίνει. Σχεδόν με μια μαγική ικανότητα γίνεται ταυτόχρονα πλανεύτρα και προστάτιδα της επιθυμίας του άντρα, η οποία διαχέεται ορμητικά πάνω της. Συναισθηματικά βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα και επιζητεί μόνο την εξασφάλιση της καρδιάς της, προκειμένου να ξεδιπλώσει τις άπλετες δυνατότητές της. Είναι μια ιδιαίτερα καλλιτεχνική παρουσία, που δε γίνεται να μην ξεχωρίσει διακριτικά, αλλά αποφασιστικά στο περιβάλλον της.