Ερμής στην Παρθένο

Ερμής στην Παρθένο

Ο Ερμής προχωρά στις 20 Αυγούστου στο ζώδιο της Παρθένου και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Στην αστρολογία, ο Ερμής είναι ο πλανήτης που κυβερνά τα ζώδια των Διδύμων και της Παρθένου, αλλά ιδιαίτερα στην Παρθένο λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Άρα η θέση του αυτή, εξ ορισμού, είναι εξαιρετική για να αποδώσει όλες τις θετικές ποιότητες του πλανήτη, ο οποίος συμβολίζει την επικοινωνία, τις δοσοληψίες, τις μετακινήσεις, το εμπόριο.

Ο Ερμής αφορά περισσότερο στις νοητικές μας λειτουργίες, στον προφορικό και γραπτό λόγο, στον τρόπο που σκεφτόμαστε και επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που ανακαλύπτουμε ή έρχονται σε μας, αλλά και στο πως τις επικοινωνούμε και τις μοιραζόμαστε με άλλους.

Η Παρθένος είναι το πιο «εγκεφαλικό» από τα ζώδια της γης, που αναζητά ακρίβεια, πρακτικότητα και προσοχή στην λεπτομέρεια. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ερμή στην Παρθένο θα έχουμε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό διάστημα, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε τις εκκινήσεις που θέλουμε και να είμαστε αποδοτικοί, άλλοι στις δουλειές και άλλοι στις σπουδές. Επειδή η θέση αυτή του Ερμή επιτρέπει την υψηλή συγκέντρωση, την αυστηρή εστίαση στους στόχους και την αποτελεσματικότητα, πολλές φορές δεν είναι μια ευχάριστη επιρροή. Αντιθέτως, μπορεί να προκαλεί περισσότερο άγχος και στρες.

Σε αυτό υπόκεινται περισσότερο τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες. Αυτοί πρέπει να είναι και πιο προσεκτικοί, καθώς η ανάγκη τους για τέλεια αποτελέσματα μπορεί να τους καθηλώσει και τελικά εξαιτίας του… δέντρου να χάσουν το… δάσος.

Μια άλλη τάση του Ερμή στην Παρθένο είναι η υπερβολική κριτική. Όταν εστιάζουμε μόνο στο λάθος και θεωρούμε δεδομένο το καλό, έχουμε δημιουργήσει ήδη συνθήκες απογοήτευσης για τον εαυτό μας, αλλά μπορεί να κινδυνέψουν και οι σχέσεις μας, αν δεν προσέχουμε τα λόγια μας. Δεν είναι θέση που «χρυσώνει» το χάπι σε καμία περίπτωση, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε και στον αντίποδα και να τα βλέπουμε όλα μαύρα και αρνητικά και εξαπολύοντας δριμεία κριτική στους άλλους για τα λάθη τους. Πρέπει να διαλέγουμε με ευγενικό και κομψό τρόπο τα λόγια μας, ώστε να μην δημιουργήσουμε βαρύ κλίμα στις σχέσεις είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η θέση αυτή του Ερμή είναι εξαιρετική για Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς. Εσείς μπορεί να έχετε μεγάλος όφελος σε θέματα σπουδών, εξετάσεων, επαγγελματικής προώθησης, ταξιδιών, εμπορίου και οικονομικών συμφωνιών.

Στην πορεία του στην Παρθένο, θα σχηματίσει ως επί το πλείστον θετικές όψεις τριγώνου με τον Ουρανό (25/8), τον Δία (29/8), τον Πλούτωνα (1/9), τον Κρόνο (3/9) και λίγο πριν βγει από την Παρθένο στις 4/9 ένα βοηθητικό εξάγωνο με την Αφροδίτη. Η μοναδική «κόντρα» όψη, η οποία θέλει όμως προσοχή, είναι η αντίθεση του με τον Ποσειδώνα στις 30/8, διότι ο Ποσειδώνας θολώνει εύκολα τα νερά και μπορεί να παρασυρθούμε σε λάθος συμπεράσματα ή να εξιδανικεύσουμε πρόσωπα και καταστάσεις.

Για τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού η διέλευση του Ερμή από την Παρθένο με δυο λόγια σημαίνει:

ΚΡΙΟΣ: Θα έχετε μια περίοδο πιο κουραστική νοητικά, σε θέματα καθημερινότητας της δουλειάς σας και θα ασχοληθείτε επίσης με την υγεία σας.

ΤΑΥΡΟΣ: Θα αναπτερωθεί το ηθικό σας, και θα επικοινωνήσετε καλύτερα τις ιδέες σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Θα σας απασχολήσουν θέματα που αφορούν στην οικογένεια και το σπίτι και ένα απαιτητικό νέο ξεκίνημα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Θα έχετε επιτυχία αν ασχοληθείτε με τις σπουδές σας, διαπραγματευτείτε, χρησιμοποιήσετε δημιουργικά την επαγγελματική σας εμπειρία.

ΛΕΩΝ: Θα ψαχτείτε περισσότερο με τα έσοδα και τα έξοδα σας και θα έχετε μεγαλύτερο κέρδος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Θα έχετε αυξημένους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας, περισσότερο άγχος για τη δουλειά ή τις σπουδές.

ΖΥΓΟΣ: Θα είναι μια περίοδος με πολλά μυστικά, αλλά και πολύ παρασκήνιο. Εκτός από αυτό, θα ασχοληθείτε περισσότερο με τα επαγγελματικά σας ή την υγεία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Θα γίνετε ακόμη πιο κοινωνικοί, πιο συνεργατικοί, ενώ οι προσκλήσεις δεν θα σταματήσουν να έρχονται για διάφορες κοινωνικές ή φιλικές εκδηλώσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Είναι η εποχή για να κάνετε πιο αισθητή την παρουσία σας στον επαγγελματικό στίβο και γενικώς να ενδιαφερθείτε περισσότερο για τη δουλειά σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Θα ευνοηθείτε στην πνευματική εργασία, σε οτιδήποτε αφορά τον τομέα των σπουδών, το εμπόριο, τις δοσοληψίες, τις συμφωνίες, τις διαπραγματεύσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Θα πρέπει να δείτε καλύτερα τα θέματα των οικονομικών και να τα διαχειριστείτε με μεγαλύτερη σύνεση!

ΙΧΘΥΕΣ: Μπορεί να υπάρχουν νέες συνεργασίες, αλλά και η πιθανότητα να κάνετε μια νέα γνωριμία που να σας ενθουσιάσει ερωτικά.