Γεννημένοι ανάμεσα στον Ζυγό και στον Σκορπιό: Το μεταίχμιο της δραματικότητας (και της επίκρισης)

Γεννημένοι ανάμεσα στον Ζυγό και στον Σκορπιό: Το μεταίχμιο της δραματικότητας (και της επίκρισης)

Γεννημένοι ανάμεσα στον Ζυγό και στον Σκορπιό: Το μεταίχμιο της δραματικότητας (και της επίκρισης)

Όσοι έχουν γεννηθεί ανάμεσα στις 19/10 και στις 26/10 ανήκουν στο «μεταίχμιο της δραματικότητας», σύμφωνα με το βιβλίο «Η μυστική γλώσσα των γενεθλίων» του αστρολόγου G. Goldschneider. Το ίδιο ισχύει για όποιους έχουν ωροσκόπο από τις 28 μοίρες του Ζυγού έως τις 2 μοίρες του Σκορπιού, διότι o ωροσκόπος καθορίζει την εικόνα την όποια προβάλλουμε προς τα έξω.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιες μοίρες βρίσκεται το ζώδιο ή ο ωροσκόπος σας, μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

Η κορυφή του παγόβουνου

Πατώντας με το ένα πόδι στον πλανήτη του έρωτα και της ομορφιάς και με το άλλο στον σκοτεινό και εκρηκτικό Πλούτωνα, οι προσωπικότητες αυτές είναι σαγηνευτικές και μυστηριώδεις. Είναι προικισμένοι με έναν εσωτερικό μαγνητισμό που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να είναι λαμπεροί, έντονοι και κάπως αιχμηροί.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν περνούν απαρατήρητοι. Μαγεύουν και ξυπνούν πάθη στο πέρασμά τους, με τον Σκορπιό να χρωματίζει με μοιραία γοητεία, διαπεραστικά χαρακτηριστικά και συχνά με κάπως σκούρα χρώματα το παρουσιαστικό τους.

Έχουν το δικό τους προσωπικό στιλ, το οποίο κινείται ανάμεσα στο διαχρονικά κλασικό και στο ακραίο. Δεν επιθυμούν μόνο να αρέσουν, θέλουν συχνά με τις επιλογές τους να προκαλέσουν, να δημιουργήσουν, να μείνουν αξέχαστοι. Κάτω από το ήρεμο παρουσιαστικό τους, κρύβεται μία έντονη σεξουαλικότητα και είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

Εσωτερικές συγκρούσεις

Μέσα τους διεξάγεται μονίμως μία δραματική μάχη, ανάμεσα στα έντονα συναισθήματα και τη λογική. Το νερό και ο αέρας συγκρούονται, με αποτέλεσμα να νιώθουν ότι υπάρχει μέσα τους μία φουρτουνιασμένη θάλασσα. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που προσπαθούν να μην το δείχνουν. Δεν θέλουν ούτε να εκτίθενται, ούτε να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Συνήθως πασχίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους, διότι δυσκολεύονται να εμπιστευτούν. Ακροβατούν ανάμεσα στην ασφάλεια που τους δίνει η εσωστρέφεια και στην ικανοποίηση που λαμβάνουν με την κοινωνικότητα και την εξωστρέφεια.

Στην πραγματικότητα διψούν τόσο πολύ να αγαπηθούν, που νιώθουν ότι αν αφεθούν σε αυτή τους την επιθυμία μπορεί να πληγωθούν θανάσιμα. Έτσι δημιουργούν τόσες άμυνες και βλέπουν τα πάντα με μία καχυποψία, που μπορεί στο τέλος να καταλήξουν να σπρώχνουν μακριά αυτό που επιθυμούν.

Εκτός από τον χαρακτηρισμό της δραματικότητας αυτό το μεταίχμιο διαθέτει και αυτόν της επίκρισης, διότι όταν νιώθει ότι απειλείται, η άμυνα του είναι η επίθεση. Όταν κάποιος τους θυμώσει, η ευγενική φύση τους μπαίνει στην άκρη και παίρνει τα ηνία ο σαρκασμός, η φραστική σκληρότητα και ο κυνισμός. Αυτά που μπορεί να τους εκνευρίσουν είναι η αδικία, το ψέμα, η ζήλια, η αίσθηση ότι τους εκμεταλλεύονται ή ότι τους προκαλούν. Όμως πρέπει να προσέχουν πριν εκραγούν, διότι είτε μπορεί να προβάλλουν τις φοβίες τους στους άλλους, είτε μπορεί να έχουν σαν γνώμονα την τελειομανία τους, η οποία τους αφήνει την αίσθηση του μόνιμα ανικανοποίητου. Οφείλουν να υπενθυμίζουν πότε-πότε στον εαυτό τους ότι κανείς δεν είναι τέλειος και να μην προσπαθούν να γίνουν οι δικαστές του εαυτού τους και της κοινωνίας.

Είναι καλύτερο να βασιστούν στην πραγματική τους δύναμη, η οποία είναι σπάνια, δυσεύρετη και δεν είναι άλλη από την πηγαία ικανότητα τους να νοιάζονται, να αγαπούν και να έχουν βαθιά κατανόηση της ισότητας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, μία ομάδας, ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αυτό μπορούν να το καταφέρουν με απίστευτη χάρη και επινοητικότητα. Άλλωστε, όταν θέλουν κάτι, έχουν και την αποφασιστικότητα και το νεύρο να το επιτύχουν. Παρόλο που πάντα πριν ξεκινήσουν οτιδήποτε είναι διστακτικοί, όταν το αναλάβουν είναι σίγουρο ότι θα το βγάλουν επιτυχημένα εις πέρας.

Δύναμη και φιλοδοξία

Η δύναμη που κρύβουν μέσα τους, συν το γεγονός ότι έχουν μία κοφτερή μάτια που ζυγίζει καταστάσεις, είναι και ο λόγος που είναι συνήθως πετυχημένοι επαγγελματικά. Ορισμένες φορές όμως μπορεί να εξασκούν περισσότερο έλεγχο από όσο αντέχουν οι συνεργάτες τους και να μη διστάζουν να χρησιμοποιούν μικροχειρισμούς για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όμως, ξέρουν πώς να βγαίνουν στον αφρό και να τινάζουν από πάνω τους τη σκόνη. Μπορεί αυτό να μην ακούγεται και τόσο δίκαιο, αλλά θεωρούν ότι εκείνοι ξέρουν πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα, ώστε να υπάρχει το σωστό αποτέλεσμα. Ορισμένες φορές για εκείνους ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Πάραυτα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν βλέπουν μακριά και κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι έχουν ισχυρές φιλοδοξίες. Είναι αφοσιωμένοι στα όνειρά τους, αλλά και στους ανθρώπους που έχουν γύρω τους, όταν νιώθουν ικανοποιημένοι και ασφαλείς μαζί τους.

Η αινιγματική τους προσωπικότητα γοητεύει πολλούς, αλλά εκείνοι είναι πρόθυμοι να αφήσουν μόνο κάποιους εκλεκτούς να περάσουν από τα όρια ασφαλείας τους. Ψάχνουν το αψεγάδιαστο και διαθέτουν ένα βλέμμα που μπορεί να διακρίνει οτιδήποτε κίβδηλο. Όμως, όντας σε διαρκή επαγρύπνηση, κινδυνεύουν να απομακρύνουν ακόμα και αξιόλογα άτομα, που πραγματικά νοιάζονται για αυτούς, από τη ζωή τους.

Ίσως πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν κάποια πράγματα πιο χαλαρά, με περισσότερο χιούμορ (το διαθέτουν άλλωστε), ίσως πρέπει να μάθουν να δείχνουν περισσότερη αυτοσυγκράτηση και να μην ξεχνούν ότι το ζητούμενο τους, και αυτό που θα τους κάνει να νιώσουν ηρεμία και γαλήνη, είναι η αληθινή αγάπη.

Προσωπικότητες στο Μεταίχμιο Ζυγού – Σκορπιού

Μελίνα Μερκούρη, Μάνος Λοΐζος, Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Εγγονόπουλος

Pablo Picasso, Kim Kardashian, Drake, Snoop Dogg, Katy Perry, Jeff Goldblum