Γεννημένοι ανάμεσα στον Ταύρο και στους Διδύμους: Το μεταίχμιο της ενεργητικότητας

Γεννημένοι ανάμεσα στον Ταύρο και στους Διδύμους: Το μεταίχμιο της ενεργητικότητας

Γεννημένοι ανάμεσα στον Ταύρο και στους Διδύμους: Το μεταίχμιο της ενεργητικότητας

Όσοι έχουν γεννηθεί από τις 17/5 έως τις 23/5 ή έχουν ωροσκόπο ανάμεσα στις 27 μοίρες του Ταύρου και τις 3 μοίρες των Διδύμων, ανήκουν σύμφωνα με τον αστρολόγο G. Goldschneider στο «μεταίχμιο της ενεργητικότητας», όπως περιγράφει στο βιβλίο του «Η μυστική γλώσσα των γενεθλίων».

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες βρίσκεται ο Ήλιος (ζώδιο) ή ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

Με την υπεροχή του Ταύρου

Ως σταθερό ζώδιο είναι ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας, διότι προσπαθεί να δημιουργήσει ασφάλεια, να έχει αξιοπιστία και να διατηρήσει τις παραδόσεις. Δεν επιθυμεί μόνο να καλύπτει τις δικές του ανάγκες, αλλά και αυτές των άλλων, κάτι που κάνει με έναν πρακτικό τρόπο. Όπως το σύμβολο του, είναι ένα δυνατό και ανθεκτικό ζώδιο.

Με την υπεροχή των Διδύμων

Το σύμβολο τους είναι οι Δίδυμοι και ο λατινικός αριθμός 2. Η δυαδικότητα αυτού του μεταβλητού ζωδίου κάνει τους εκπροσώπους του να μπορούν να είναι ευπροσάρμοστοι, αλλά και να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικές πλευρές. Εκφράζουν τη φύση τους με το να μοιράζονται ιδέες, να χρησιμοποιούν το μυαλό τους, την περιέργεια και την επικοινωνιακή τους δεινότητα. Είναι πνευματικά ευέλικτοι και σωματικά αεικίνητοι.

Ενέργεια στο τετράγωνο

Εκείνοι που έχουν γεννηθεί σε αυτό το μεταίχμιο έχουν το προνόμιο να είναι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά γεμάτοι δυναμισμό, και την ευλογία να διαθέτουν πάντα νεανική φύση και τρόπο σκέψης.

Το ζώδιο του Ταύρου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε μέσω της αγάπης, της ομορφιάς, της ευχαρίστησης και της δημιουργικότητας. Όταν συνδυάζεται με την ενέργεια των Διδύμων, παίρνει τα εξωτερικά ερεθίσματα, τα μετατρέπει σε αντίληψη για να τα επικοινωνήσει έπειτα με άλλους, δίνοντας έτσι ένα άτομο με μεγάλη δίψα για ζωή, για όμορφες εμπειρίες και διάθεση να μοιραστεί ό,τι καλύτερο έχει αποκομίσει με βιωματικό τρόπο. Υπάρχει μία φρενίτιδα στα άτομα αυτού του μεταιχμίου να μάθουν, να αγαπήσουν, να γευτούν να ταξιδέψουν και να μοιραστούν με το κοινωνικό σύνολο όσα τους έχουν συναρπάσει. Είτε πρόκειται για ένα ταξίδι, για μία συναυλία, για ένα καυτό ραντεβού, έχουν την ενέργεια και την αντοχή να τα κάνουν ακόμα και όλα μαζί, την ίδια μέρα δίχως να δειλιάσουν!

Εξωστρεφείς και φιλικοί

Οι εκπρόσωποι αυτού του μεταιχμίου μπορούν να κάνουν πολύ εύκολα φίλους, καθώς είναι ομιλητικοί και ευχάριστοι. Ο ενθουσιασμός τους είναι μεταδοτικός όταν θέλουν να ανταλλάξουν πληροφορίες, αλλά και γνώσεις με γνωστούς και αγνώστους. Η γλυκιά και προσηνής φύση τους κάνει ακόμα και τους αγνώστους να ανοίγονται με ευκολία. Έχουν έναν τρόπο να συμμετέχουν και να αλληλοεπιδρούν με τους άλλους, που τους ανοίγει πολλές πόρτες και τις καρδιές των ανθρώπων. Έχουν έτσι έναν σημαντικό αριθμό πιστών φίλων, αλλά και πάρα πολλών γνωριμιών στα πολλά στέκια και μέρη που επισκέπτονται.

Ισορροπιστές

Ο κυβερνήτης πλανήτης των Διδύμων, ο Ερμής, βοηθάει αυτά τα άτομα να έχουν την εξυπνάδα και την ικανότητα να λύνουν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στον δρόμο τους. Η θεά Αφροδίτη έχει χαρίσει από την πλευρά του Ταύρου την ευχέρεια να γοητεύουν και φέρνουν ισορροπία ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες, ακόμα και σε διαφωνίες που μπορεί να προκύψουν. Έτσι γίνονται περιζήτητοι σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς κύκλους. Δεν είναι μόνο η ευρηματικότητα που τους κάνει τόσο ικανούς, αλλά και το ισχυρό τους ένστικτο με το οποίο αντιλαμβάνονται περισσότερα από αυτά που είναι προφανή. Διαθέτουν μία πολύ καλή ισορροπία αρσενικού (Ερμή) και θηλυκού (Αφροδίτη) και έτσι μπορούν να βλέπουν τα πράγματα τόσο με τα μάτια της λογικής όσο και του συναισθήματος. Μπορεί να είναι ταυτόχρονα ενεργητικοί και δεκτικοί με την ενέργεια.

Ανεξάρτητοι και περήφανοι

Οι άνθρωποι αυτού του μεταιχμίου είναι πολύ ταλαντούχοι και εξαιρετικά ικανοί για ομαδική δουλειά. Έχουν συνεργατικό πνεύμα, μεθοδικότητα και μπορούν να εμπνεύσουν τους άλλους. Μπορούν να διαπρέψουν στην εργασία τους και να κερδίσουν πολλά χρήματα, ιδιαίτερα αν ασχολούνται με την τέχνη, το εμπόριο, τα ταξίδια τα ΜΜΕ και την πολιτική. Όμως, θα πρέπει να αφήνουν και τους άλλους κάτω από τα φώτα του προβολέα λίγο περισσότερο και να μην τα κρατούν μόνιμα για τον εαυτό τους. Αυτό μπορεί να κρατήσει μακριά τους τη ζήλια που προκαλεί η έντονη και ιδιαίτερη προσωπικότητα τους.

Θέλουν τον χρόνο τους για να δεσμευτούν

Θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο πρώτα και μετά να κατασταλάξουν. Συνήθως η ιδανική ηλικία για να μπουν σε σοβαρή σχέση είναι γύρω στα τριάντα τους και μετά, όταν ο προοδευμένος τους Ήλιος βρίσκεται στον Καρκίνο. Το μεταίχμιο της ενεργητικότητας λατρεύει το φλερτ, τα καυτά ραντεβού και τους παθιασμένους εραστές. Έχουν τον τρόπο τους να κερδίζουν στο παιχνίδι του έρωτα και γι’ αυτό έχουν έναν σημαντικό αριθμό κατακτήσεων.

Όμως, θα πρέπει να προσέχουν ώστε μην παγιδευτούν ανάμεσα στην ανάγκη για σταθερότητα που τους υπαγορεύει ο Ταύρος και στα διαρκή διλήμματα που προέρχονται από τους Δίδυμους.

Εσωτερικές συγκρούσεις

Με τόση ενέργεια που διαθέτουν θα πρέπει να προσέχουν να μην εξαντλήσουν τον εαυτό τους. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν και τα όριά τους. Επειδή ότι κάνουν το κάνουν πολύ, χρειάζεται να επιδείξουν λίγη μετριοπάθεια στην ενέργεια, στις απολαύσεις και στα έξοδα, διότι είναι συχνά υπερκαταναλωτικοί όσον αφορά την ένδυση, τα ταξίδια, τη διασκέδαση και πολλά άλλα. Θα πρέπει να προσέξουν να μην εξαφανίζουν τους άλλους με τη δυναμική τους. Η προσωπικότητά τους είναι πολύ ισχυρή για κάποιους που μπορεί να είναι πιο εσωστρεφείς και μαζεμένοι. Άλλο ένα σημείο τριβής είναι οι ανασφάλειες και οι φόβοι τους. Όταν νιώθουν άσχημα μπορούν να οχυρωθούν πίσω από τον αρνητισμό και να παρατήσουν κάτι σημαντικό στη μέση, να γίνουν αδιάλλακτοι και πεισματάρηδες. Θα πρέπει τότε να στραφούν στην ευελιξία που κρύβεται μέσα τους για να γυρίσουν το σενάριο προς όφελος τους. Περισσότερο από όλα πρέπει να αντιληφθούν ότι για να νιώσουν την επιθυμητή ασφάλεια πρέπει να είναι διαρκώς συνδεδεμένοι με τον εαυτό τους και τους άλλους, συνειδητοποιημένοι εσωτερικά και εξωτερικά, αξιοποιώντας έτσι το μεγαλύτερο δώρο και χάρισμά τους που είναι η αρμονική επικοινωνία.

Διασημότητες γεννημένες στο μεταίχμιο Ταύρου-Διδύμων

Ferdinand Magellan, Nicholas II Tsar of Russia, Pope John Paul II, Ho Chi Minh, Andrei Sakharov, Malcolm x, Fred Perry, Naomi Campbell.

Φιλόσοφοι/συγγραφείς

Honoré de Balzac, Omar Khayyam, Sir Arthur Conan Doyle, John Stewart Mill, Alexander Pope.

Σκηνοθέτες

Bill Paxton, Frank Capra, Ali Zafar.

Ηθοποιοί

Laurence Olivier, Dennis Hopper, Douglas Fairbanks, Joan Collins, James Stewart, Bob Saget, Andre the Giant, Tony Goldwyn.

Μουσικοί

Richard Wagner, Charles Aznavour, Artie Shaw, Fats Waller, Perry Como, Rick Wakeman, Pete Townshend, Joe Cocker, George Benson, Joey Ramone, Cher, Leo Sayer, Grace Jones, Morrissey, Kyle Eastwood.