Γεννημένοι ανάμεσα στον Σκορπιό και τον Τοξότη: Το μεταίχμιο της επανάστασης

Γεννημένοι ανάμεσα στον Σκορπιό και τον Τοξότη: Το μεταίχμιο της επανάστασης

Γεννημένοι ανάμεσα στον Σκορπιό και τον Τοξότη: Το μεταίχμιο της επανάστασης

Όσοι έχουν γεννηθεί ανάμεσα στις 18/11 και στις 24/11 ανήκουν, σύμφωνα με το βιβλίο «Η μυστική γλώσσα των γενεθλίων» του αστρολόγου G. Goldschneider, στο μεταίχμιο της επανάστασης. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν ωροσκόπο από τις 28 μοίρες του Σκορπιού έως τις 2 μοίρες του Τοξότη.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιες μοίρες βρίσκεται το ζώδιο ή ο ωροσκόπος σας μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

Όταν τα δύο αυτά Ουράνια σώματα, Πλούτωνας και Δίας, παραδίδουν τη σκυτάλη τους ο ένας στον άλλον, οι δυνάμεις που εμπλέκονται είναι τεράστιες και αφήνουν μεγάλους κραδασμούς. Το απέραντο βάθος του Σκορπιού και η χωρίς όρια επεκτατική ενέργεια του Τοξότη, φέρουν μία ριζοσπαστική έκρηξη όταν συνδυάζονται και δημιουργούν άπειρες νέες προοπτικές.

Εν βρασμώ ψυχής

Τα στοιχεία των δύο πλανητών, νερό και φωτιά, δείχνουν μία ψυχή που βράζει από τη δίψα της για ζωή, αγάπη και επιτυχία. Τα άτομα αυτά συνδυάζουν τη συναισθηματική νοημοσύνη και τις εσωτερικές αντοχές, με τον ενθουσιασμό και το όραμα. Πραγματικά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο με τις επαναστατικές τους ιδέες.

Έχουν προικιστεί με ηγετικές ικανότητες, καθώς διαθέτουν έναν μεταδοτικό ενθουσιασμό και το χάρισμα να γοητεύουν και να τους εμπιστεύονται οι άλλοι. Η εμπιστοσύνη αυτή δεν είναι κάτι που τους χαρίζεται, είναι αποτέλεσμα της καλοσύνης και της φιλικότητας που τους διακρίνει, μιας ψυχικής γενναιοδωρίας που είναι άμεσα ανιχνεύσιμη και προσβάσιμη. Αυτή τους η δύναμη μπορεί να τους οδηγήσει σε δυσθεώρητα ύψη επιτυχίας και σε συσσώρευση απίστευτης γνώσης κατά τη διάρκεια του πολυτάραχου βίου τους. Σε έναν βίο που δεν θα διστάσουν να βάλουν δυναμίτη αρκετές φορές σε κάποιους δρόμους του, εάν αισθανθούν ότι πήραν τη λάθος στροφή και τα μονοπάτια του δεν τους οδηγούν στις μεγάλες λεωφόρους που ονειρεύονται.

Αυτοδύναμοι

Αντίθετα με την πλειονότητα των ανθρώπων, οι οποίοι αναρωτιούνται για τις μελλοντικές τους κινήσεις, το μεταίχμιο Σκορπιού-Τοξότη έχει συνήθως μία πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το αύριο. Με την αποφασιστικότητα και τη θέληση που διαθέτει, αλλά και τη σωματική αντοχή με την οποία είναι προικισμένο, θα πραγματοποιήσει τα σχέδια του όπως ακριβώς τα έχει ονειρευτεί.

Επειδή, κυρίως, οι εκπρόσωποι του βασίζονται στον εαυτό τους, μπορεί να γίνουν επικριτικοί με όσους αισθάνονται ότι τους καθυστερούν, όσους δεν έχουν τη δική τους αντίληψη. Μερικές φορές, έχουν την τάση να δείχνουν το επαναστατικό τους πρόσωπο στους εργοδότες τους, ιδιαίτερα όταν αισθάνονται ότι υπάρχουν αγκυλώσεις και εμπόδια που δεν θα έπρεπε.

Η άγνοια και η επιφανειακή προσέγγιση τους εκνευρίζουν και θεωρούν ότι αν αφήσουν να επικρατήσουν στον κόσμο, θα τον επηρεάσουν αρνητικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θετική εξέλιξη για κανέναν. Οτιδήποτε εμποδίζει την ελευθερία κινήσεων και τους κάνει να νιώθουν περιοριστικά, πυροδοτεί την επαναστατική αντιδραστική πλευρά τους. Αυτό τους ωθεί αργά ή γρήγορα να χαράξουν το δικό τους επαγγελματικό δρόμο. Λειτουργούν καλύτερα όταν είναι αφεντικά του εαυτού τους και δεν έχουν να λογοδοτήσουν σε κανένα. Χρειάζονται συνθήκες που να επιτρέπουν στην ελεύθερη βούλησή τους να μεγαλουργήσει!

Συναισθηματικά οδοφράγματα

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί ανάμεσα στον Σκορπιό και τον Τοξότη διαθέτουν ένα ισχυρό πλέγμα πεποιθήσεων και αξιών και δεν πρόκειται να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό αν χρειαστεί να υποστηρίξουν τις ιδέες τους. Μερικές φορές αυτό τους το χαρακτηριστικό μπορεί να τους κάνει να «βγαίνουν» πολύ επικριτικοί ή αυστηροί και η ανεξαρτησία τους μπορεί να τσαλακώσει τις ευαισθησίες κάποιων κοντινών τους ανθρώπων.

Η δύναμή τους μπορεί να γίνει ισοπεδωτική αν δεν μπει στα σωστά κανάλια και η υπέρμετρη φιλοδοξία τους μπορεί να βλάψει τις πιο προσωπικές τους σχέσεις. Η ειλικρίνεια τούς κάνει να λένε τα πράγματα με το όνομα τους, αλλά και να περιμένουν οι άλλοι να ακολουθήσουν το δικό τους παράδειγμα ή κάποια δήλωση-διακήρυξη που κάποια στιγμή έκαναν. Όταν αυτό αυτό δεν συμβαίνει, μπορεί να γίνουν πολύ επικριτικοί.

Με το μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο που διαθέτουν, αλλά και τη φλογερή τους προσωπικότητα, επιθυμούν να κυριαρχήσουν στο μυαλό, την ψυχή και το σώμα του συντρόφου τους. Ταυτόχρονα όμως θέλουν να είναι ανεξάρτητος και δυνατός όπως οι ίδιοι. Είναι μία ισορροπία στην κόψη του ξυραφιού, που για να επιτευχθεί θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να κυριαρχήσει η κατανόηση και κυρίως το χιούμορ. Είναι ίσως ο πιο δυνατός μοχλός που μπορεί να κρατήσει τις σχέσεις αυτών των πανίσχυρων προσωπικοτήτων σε ισορροπία και είναι αυτό που ψάχνουν σε συναισθηματικό επίπεδο, αλλά και σαν απαραίτητο συστατικό στην εργασιακή τους καθημερινότητα. Το καλό χιούμορ λειτουργεί σαν δικλείδα ασφαλείας από το βάρος της ζωής και της ρουτίνας.

Μπορεί να γίνουν πολύ πνευματώδεις και παιχνιδιάρηδες όταν τους αποδέχονται και τους αγαπούν. Έχουν τη δύναμη να δώσουν ζωή σε όμορφα όνειρα και δημιουργικά ταξίδια και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν ό,τι ξεκίνησαν, είτε πρόκειται για ένα σχέδιο, είτε για μία δουλειά, είτε για μία σχέση. Κυρίως όμως, μπορούν πάντα να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους και να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο.

Διασημότητες στο μεταίχμιο Σκορπιού-Τοξότη

Voltaire, Indira Gandhi, Toulouse Lautrec, Charles de Gaulle, George Eliot, Joe Biden, Baruch Spinoza, Calvin Klein, Larry King, Owen Wilson, Goldie Hawn, Meg Ryan, Jodie Foster, Bo Derek, Kim Wilde, Miley Cyrus, Bjork

Ηλίας Μαμαλάκης, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ζέτα Δούκα, Δανάη Μπάρκα