Φήμη και διασημότητα στο ωροσκόπιο

Φήμη και διασημότητα στο ωροσκόπιο

Φήμη και διασημότητα στο ωροσκόπιο

Πολλές φορές πληροφορούμαστε μεταξύ άλλων, το ζώδιο ενός διάσημου καλλιτέχνη, επιστήμονα, πολιτικού κλπ., και θεωρούμε λανθασμένα ότι έχει απόλυτη σχέση μόνο το ζώδιο του με τον βαθμό ανόδου του και της φήμης του. Αν προσέξετε βέβαια πίνακες με τις γενέθλιες ημερομηνίες όλων των διασήμων του πλανήτη μας, θα διαπιστώσετε ότι διάσημοι (όχι απαραίτητα με την καλή έννοια, διότι διάσημος είναι ένας επιστήμονας που αφιέρωσε τη ζωή του στην βελτίωση των συνθηκών της ζωής κάποιων ανθρώπων, αλλά διάσημος είναι και ο Χίτλερ που αφαίρεσε πολλές ζωές), υπάρχουν σε όλα τα ζώδια. Άλλωστε, η διασημότητα μπορεί ίσως να ανιχνεύεται ως έναν βαθμό στο σύνολο ενός ωροσκοπίου, αλλά είναι μάλλον ζήτημα της Θείας Χάρης που έχει ο καθένας μέσα του και λιγότερο θέμα όψεων και πλανητών.

Ενδείξεις διασημότητας

Όψεις κοινές μπορεί να έχουν κάποιοι που γεννήθηκαν στον ίδιο τόπο, την ίδια ημέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα ξεχωρίσουν και θα ξεπεράσουν τα όρια της πατρίδας τους. Φυσικά υπάρχουν και στην αστρολογία κάποιες ημερομηνίες που θεωρούνται εξέχουσες (με την έννοια της εύνοιας) ή κάποιες όψεις ή η θέση στο ζωδιακό κάποιων πλανητών που θεωρείται ότι δίνουν άνοδο.

Κάποιες ενδείξεις διασημότητας μπορούν να μας δώσουν πλανήτες στη μηδενική μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (Κριού, Καρκίνου, Ζυγού, Αιγόκερω). Αν δηλαδή έχετε τα φώτα (Ήλιο, Σελήνη), τον ωροσκόπο ή κάποιον πλανήτη στη μηδενική μοίρα (0ο) αυτών των ζωδίων, τότε η φήμη μπορεί να έλθει πιο γρήγορα. Ένας ωροσκόπος σε ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων κυρίως, αλλά και Τοξότης) μπορεί να είναι ένδειξη δημοφιλίας και διάκρισης.

Η θέση της Σελήνης (που σχετίζεται με το κοινό) και οι πολλές όψεις της Σελήνης είναι ακόμη ένας παράγοντας που δημιουργεί προϋποθέσεις διασημότητας, κυρίως με τον Δία. Ένας δυνατός Ήλιος σε καλή όψη με τον Δία είναι καλή ένδειξη φήμης.

Η στατιστική έχει δείξει όμως ότι στα περισσότερα ωροσκόπια διασήμων, που ξεπέρασαν τα σύνορα της πόλης, της χώρας ή και της ηπείρου που γεννήθηκαν, σημαντικό ρόλο παίζει και ο Πλούτωνας που συνδέεται με την ψυχολογία της μάζας. Όψεις ακριβείας του Πλούτωνα με τον Ήλιο και τη Σελήνη εξασφαλίζουν στον άνθρωπο άνοδο.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι απλανείς αστέρες που μπορεί να ανατέλλουν την ώρα της γέννησης και να φέρνουν αναγνώριση, στους οποίους θα αναφερθώ σε κάποιο επόμενο άρθρο. Σίγουρα όμως για πιο ασφαλείς κρίσεις πρέπει να ελέγξουμε το σύνολο του ωροσκοπίου και όχι μόνο από το ζώδιο κάποιου ή την ημερομηνία γέννησης του, να θεωρούμε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες τύχης και φήμης από κάποιον άλλο.