Αστεροειδής Δήμητρα: Τι δείχνει για τη σχέση με τη μητέρα μας, αλλά και την προσωπικότητά μας ως γονείς;

Αστεροειδής Δήμητρα: Τι δείχνει για τη σχέση με τη μητέρα μας, αλλά και την προσωπικότητά μας ως γονείς;

Αστεροειδής Δήμητρα: Τι δείχνει για τη σχέση με τη μητέρα μας, αλλά και την προσωπικότητά μας ως γονείς;

Ο αστεροειδής Δήμητρα: Η γήινη, πρακτική μητέρα

Ο αστεροειδής Δήμητρα (Ceres) είναι ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις σημαντικούς αστεροειδείς, αλλά το μέγεθος του είναι μικρότερο από αυτό της Σελήνης. Στην αστρολογία, η Δήμητρα συνδέεται με την τροφή, την ανάπτυξη, την υγεία και αντιπροσωπεύει τη μητρότητα, τους ρυθμούς των εποχών, τη γυναίκα και τη γονιμότητα, τις μεταβατικές περιόδους της θηλυκότητας, τη γονική σχέση και την αναπαραγωγή, ακόμη και την αναδοχή και την υιοθεσία. Τα θέματα της είναι η άνευ όρων αγάπη, το σπίτι και η οικογένεια, οι σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών και όλα όσα έχουν να κάνουν με αφοσίωση και τα μητρικά ένστικτα. Δίνει έμφαση σε ό,τι είναι απλό, υγιεινό και φυσικό. Η Δήμητρα δείχνει την ανάγκη να προστατευθεί και να καλλιεργηθεί ό,τι υπαγορεύει το μητρικό ένστικτο, καθώς και να αντιμετωπιστούν η φύση και τα άλλα όντα όχι μόνο με ευαισθησία και σεβασμό, αλλά με προσοχή και δικαιοσύνη.

Ο συμβολισμός και τα αρχέτυπα

Η θεά Δήμητρα ήταν μητέρα της Περσεφόνης, γι’ αυτό ο αστεροειδής σχετίζεται επίσης και με τη θλίψη, τον χωρισμό και την απώλεια, καθώς και με καταστροφές που έπονται μίας απώλειας. Έτσι υπάγονται σ’ αυτήν και δύσκολα θέματα, όπως της απουσίας αγάπης ή του αισθήματος ασφάλειας σε τρυφερή ηλικία, της μειωμένης αυτοπεποίθησης και αυταξίας, της αρπαγής, τα ζητήματα επιμέλειας, της απώλειας και επανένωσης με την οικογένεια. Κυβερνά επίσης τη γεωργία, τη γη και τα τρόφιμα, τον βιοπορισμό, την υποστήριξη και τη διακοπή εργασίας. Ως αρχέτυπο μητέρας, η Δήμητρα δείχνει ποια θα είναι η σχέση με τον φυσικό κόσμο, τον ομφάλιο λώρο που μας ενώνει με τη ζωή.

Η Δήμητρα στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη

Το ζώδιο που βρίσκεται η Δήμητρα στο γενέθλιο ωροσκόπιο μοιάζει κάπως στην ερμηνεία με ό,τι αντιπροσωπεύει η Σελήνη, αλλά μπορεί να δείξει και πώς προσπαθούμε να φροντίσουμε τους άλλους. Για παράδειγμα, τα άτομα με Δήμητρα σε ζώδιο της Γης μπορεί να δείχνουν τη φροντίδα στους άλλους μέσω της πρακτικής βοήθειας, της τροφής και των υλικών αγαθών. Για όσους έχουν Δήμητρα σε ζώδιο του Νερού, ο τρόπος που επιλέγουν είναι η συναισθηματική υποστήριξη. Για τη Δήμητρα σε ζώδιο του Αέρα, η φροντίδα είναι συνώνυμη με την επικοινωνία και την πνευματική υποστήριξη και η Δήμητρα σε ζώδιο της Φωτιάς τείνει να προσφέρει ηθική υποστήριξη και ενθάρρυνση. Ταυτόχρονα δείχνει και το είδος φροντίδας που εμείς οι ίδιοι έχουμε ανάγκη για να νιώθουμε ασφαλείς.

Εάν ένας προσωπικός πλανήτης ή το Μεσουράνημα έρχεται σε επαφή μαζί της, ή συχνά απλά και το ζώδιο που βρίσκεται, θα δείξει ένα ισχυρό γυναικείο πρωτότυπο σημαντικό στη ζωή μας, που η πρακτική φύση του μας βοηθά να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε. Εάν υπάρχουν δύσκολες όψεις, μπορεί να δείχνει δύσκολες εμπειρίες στα παιδικά χρόνια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της αυτοπεποίθησης και της αυταξίας. Σε σχέση με το στοιχείο, το ζώδιο, τον οίκο, αλλά και άλλες παραμέτρους είναι και δείκτης της γονιμότητας.

Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο έχετε τη Δήμητρα στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Δήμητρα στον Κριό

Ίσως ανατραφήκατε από μια πολύ δυνατή, ανεξάρτητη και ισχυρή μητέρα, προσωπικότητα ή οικογένεια, σε ένα σπίτι ζωντανό και θορυβώδες, γεμάτο από φασαρία και ενέργεια. Η θετική εκδοχή αυτής της θέσης είναι ότι υπήρξε πολύ αγάπη από αφοσιωμένους, διασκεδαστικούς, με χιούμορ γονείς και το σπίτι σας ήταν πάντα γεμάτο με φίλους και μέλη της οικογένειας. Η αρνητική εκδοχή είναι ότι μπορεί να υπήρχαν εσωτερικές διαμάχες και προσπάθεια να κυριαρχήσει ο πιο δυνατός ή να ήρθατε αντιμέτωποι με βία, μάχες ή εχθρότητες. Ό,τι κι αν συνέβη σάς έχει κάνει πιο δυνατούς και θέλετε να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας σε όσους αγαπάτε. Το δικό σας σπίτι πιθανότατα θα έχει επίσης δυναμική ενέργεια. Ως γονείς δίνετε ή καλείστε να προσφέρετε στα παιδιά σας ελευθερία, ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να είναι ο εαυτός τους χωρίς να τα περιορίζουν οι γνώμες άλλων, καθώς είστε πάντα έτοιμοι να τα υπερασπιστείτε και να πολεμήσετε με περηφάνια στο πλευρό τους όταν θέλουν να είστε εκεί γι’ αυτά.

Δήμητρα στον Ταύρο

Η Δήμητρα στον Ταύρο θεωρείται μια πολύ καλή θέση, διότι τείνει να προσφέρει ασφάλεια στη ζωή. Το σπίτι που ανατραφήκατε ήταν μάλλον ένα καλό, άνετο, ίσως και πλούσιο σπιτικό και σας παρείχε ό,τι είχατε ανάγκη. Η μητέρα σας μπορεί να μαγείρευε με τα χεράκια της τα καλύτερα, αλλά νοιαζόταν και για το μέλλον σας. Έτσι φρόντιζε να βάζει κάποια χρήματα στην άκρη, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μόρφωσή σας ή για να σας αγοράσει ένα σπίτι. Μπορεί να ήταν λίγο πεισματάρα και να σας ταλαιπωρούσε ώστε να κρατάτε το δωμάτιο και τον εαυτό σας καθαρό, ενώ παράλληλα έπρεπε να κάνετε και τις δουλειές που σας ανέθετε. Μπορεί να ήταν κάπως υπερπροστατευτική, ακόμη και δεσποτική ή κτητική μαζί σας. Όταν θα έρθει η ώρα να κάνετε το δικό σας σπιτικό, δεν θα συμβιβαστείτε παρά με το καλύτερο. Ένα ελκυστικό και ήρεμο περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας για εσάς. Θέλετε να φροντίσετε τους ανθρώπους σας, παρέχοντας τους υλική ασφάλεια, όμορφα πράγματα, καλή φροντίδα και πολύ αγάπη. Τα παιδιά σας θα σας αγαπούν για όλα αυτά, αλλά αντισταθείτε στον πειρασμό να κακομαθαίνετε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μερικές φορές χρειάζεται οι άνθρωποι να κουραστούν ή να κάνουν τα δικά τους λάθη για να μάθουν.

Δήμητρα στους Διδύμους

Η θέση αυτή δείχνει μια ζωηρή, ίσως πολύβουη ή γεμάτη εναλλαγές ζωή στο σπίτι που μεγαλώσατε. Η μητέρα σας ήταν πολύ κοινωνική, έξυπνη, ομιλητική και πολυάσχολη. Ίσως η καθημερινότητα σας να είχε δύο μητρικά πρότυπα ή δύο σπίτια, αν για παράδειγμα σας φρόντιζε παράλληλα κάποιες ώρες και η γιαγιά, ή αν οι γονείς ζούσαν χωριστά. Μπορεί επίσης λόγω εργασίας των γονέων να μετακομίζατε συχνά από τον ένα τόπο στον άλλο, χωρίς να μπορέσετε να ριζώσετε κάπου. Με αυτή τη θέση, η σπιτική ζωή είναι γεμάτη κίνηση και μεταβλητότητα. Το δικό σας σπίτι μάλλον δεν θα είναι ήσυχο και ίσως να έχετε την τάση για διάφορους λόγους να μετακομίζετε ή να το αλλάζετε κάθε λίγα χρόνια. Δείχνετε την αγάπη σας συζητώντας για οτιδήποτε απασχολεί τα αγαπημένα σας πρόσωπα και κάνοντας τα να νιώθουν καλά, καμία φορά επίσης χρησιμοποιώντας το μοναδικό σας χιούμορ. Βοηθάτε τα παιδιά σας να γίνουν πιο έξυπνα, πιο κοινωνικά και να έχουν ελεύθερο πνεύμα. Σας αρέσει να απασχολείτε τόσο το μυαλό τους με γνώσεις όσο και το σώμα τους με αθλητισμό, χόμπι και παιχνίδια και συχνά παίζετε κι εσείς μαζί τους. Ενώ μπορεί αυτή η θέση να είναι κάπως αποστασιοποιημένη συναισθηματικά σε σχέση με άλλες, έχει ως θετικό στοιχείο ότι τα παιδιά μπορούν με αυτό τον τρόπο να γίνουν πιο γρήγορα, ανεξάρτητα και υπεύθυνα για τον εαυτό τους.

Δήμητρα στον Καρκίνο

Η Δήμητρα βρίσκεται στον Καρκίνο στην πιο δυνατή της θέση. Το σπίτι, οι σχέσεις στοργής και η ασφάλεια είναι σχεδόν ιερά εδώ. Μάλιστα η φροντίδα τείνει να δημιουργεί ένα ιδιαίτερο δέσιμο που δεν είναι εύκολο να κοπεί. Υπάρχει πολύ βαθιά και πολυεπίπεδη σχέση με την οικογένεια, ειδικά με τη μητέρα. Μερικές φορές, λόγω ανωτέρας βίας ή όταν η ζωή της γινόταν δύσκολη, μπορεί να αντιστράφηκαν οι ρόλοι και να τη φροντίζατε εσείς. Ή ίσως να εργαζόταν πολύ και να στηριζόταν στη βοήθεια και στη συμμετοχή σας. Ίσως πάλι από μικρή ηλικία να ήσασταν ένα πολύ τρυφερό και περιποιητικό πλάσμα και η φροντίδα να είναι ή να έγινε μέρος της προσωπικότητάς σας. Τα μητρικά ένστικτα είναι πολύ τονισμένα. Για τα αγαπημένα πρόσωπα είστε γεμάτοι καλοσύνη και αγάπη, μπορεί να μαγειρεύετε πολύ καλά και να σας αρέσουν οι οικιακές ασχολίες. Τα παιδιά είναι ο ακριβότερος θησαυρός σας, και το μόνο που θέλετε είναι την ευτυχία και την ασφάλεια τους. Μην αφήνετε τον φόβο να σας μετατρέψει σε μία υπερπροστατευτική ασπίδα που δεν τα αφήνει να ξεδιπλώσουν τις δικές τους δυνάμεις και να αναμετρηθούν με τη ζωή. Μπορεί να επικοινωνείτε και να αντιλαμβάνεστε τι απασχολεί τους αγαπημένους σας διαισθητικά. Έχετε μεγάλη ευαισθησία, όμως πρέπει να μάθετε να αγαπάτε και να φροντίζετε περισσότερο τον εαυτό σας.

Δήμητρα στον Λέοντα

Αυτή η θέση υποδηλώνει ένα φωτεινό, έντονο και δραστήριο οικογενειακό περιβάλλον. Ίσως ακόμη να είχατε ένα εξοχικό ή έναν τόπο διακοπών που νιώθατε απέραντη χαρά και να έχετε τις καλύτερες αναμνήσεις. Η μητέρα σας μπορεί να ήταν γενναιόδωρη και λαμπερή ή να είχε εξουσία και να έθετε κανόνες που κανείς δεν τολμούσε να αψηφήσει. Μπορεί να ήταν απαιτητική, αλλά γεμάτη αγάπη, προστατευτικότητα και να περνούσατε μαζί πολύ όμορφα. Το σπίτι σας ήταν ίσως το στέκι φίλων και συγγενών, με πολυάριθμες γιορτές, τραπέζια και διασκεδάσεις. Και όταν δημιουργήσετε το δικό σας σπίτι και οικογένεια, θα δώσετε στα παιδιά σας την ίδια αγάπη και στοργή που σας έδωσαν οι δικοί σας. Αλλά αποφύγετε τις αυταρχικές τάσεις αν σας έμαθαν έτσι, προσφέροντας ανεξαρτησία μαζί με την ολόψυχη υποστήριξη που ξέρετε πόσο σημαντική είναι. Βρείτε έκφραση για τις δημιουργικές τους αναζητήσεις και κακομάθετε τα με την αγάπη σας. Η δημιουργικότητα και η έκφραση είναι πολύ σημαντική τόσο για εσάς όσο και για εκείνα.

Δήμητρα στην Παρθένο

Η Δήμητρα στην Παρθένο είναι σε μία καλή θέση και αν την έχετε στο ωροσκόπιο σας σημαίνει ότι κυριαρχεί το αίσθημα του καθήκοντος και της προσφοράς στη ζωή σας. Το δέσιμο με την οικογένεια σας είναι ισχυρό και ιδιαίτερα με τη μητέρα σας, που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της διαμόρφωσης του χαρακτήρα σας. Συνήθως δείχνει ότι ανατραφήκατε από σωστούς, τίμιους, εργατικούς γονείς, οι οποίοι σας έμαθαν να είσαι ευγενικοί, χρήσιμοι, καθαροί και επιμελείς. Και όταν έρθει η ώρα να φροντίσετε τη δική σας οικογένεια θα είστε όσο πιο υπεύθυνοι γίνεται. Το σπίτι θα είναι καθαρό και τακτοποιημένο και θα υπάρχει οργάνωση και φροντίδα για όλα. Τα γεύματα θα είναι υγιεινά και θρεπτικά και οι λογαριασμοί θα πληρώνονται στην ώρα τους. Και το πιο σημαντικό, τα παιδιά σας θα μεγαλώνουν με έναν υγιή συνδυασμό αγάπης και πειθαρχίας, ώστε να γίνουν τα ίδια δυνατά, υγιή, σωστά, εργατικά και υπεύθυνα άτομα. Μην προσπαθείτε όμως να είστε τέλειοι σε όλα και να παίρνετε όλα τα βάρη στους ώμους σας, διότι μπορεί οι άλλοι να εκμεταλλευτούν τη δοτική φύση σας.

Δήμητρα στον Ζυγό

Μία ευγενική μητέρα, κοινωνική, με τονισμένη αίσθηση της αρμονίας ή της τέχνης, που ήταν δοτική, αλλά ίσως δεν έθετε πολλά όρια, είναι πιθανή με αυτή τη θέση. Οι γονείς ή οι φροντιστές σας ίσως ήταν αντίθετοι χαρακτήρες και υπήρχαν συχνά διαφορές μεταξύ τους. Το βάρος να εξισορροπήσετε τα πράγματα μπορεί να έπεφτε σε εσάς για να μεσολαβήσετε μεταξύ των μελών της οικογένειας που διαφωνούσαν, μια αποστολή που δεν ήταν και η καλύτερη για ένα παιδί. Όμως εσείς δεν θέλετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τα παιδιά σας να μεγαλώσουν ανάμεσα σε αντιπαραθέσεις. Θέλετε να μεγαλώσουν σε ένα όμορφο σπίτι με ηρεμία, ομορφιά και κατανόηση. Δεν θέλετε να αισθάνονται ότι στερούνται αγάπη ή ότι χωρίζονται από τους γονείς τους, όπως ίσως εσείς να νιώθατε μερικές φορές. Και όμως, παρά την αγάπη σας και τις καλύτερες προθέσεις σας, καμία φορά η ορθολογική και κάπως ουδέτερη προσέγγισή σας μπορεί να δημιουργήσει αποστάσεις με τα αγαπημένα πρόσωπα. Προσπαθήστε να είστε πιο προσιτοί συναισθηματικά και να επιβάλλετε και μερικούς κανόνες ή πειθαρχία, καθώς αυτό δημιουργεί περισσότερη ασφάλεια στις σχέσεις.

Δήμητρα στον Σκορπιό

Η Δήμητρα στον Σκορπιό μπορεί να δείχνει μια μητρική φιγούρα με έντονη προσωπικότητα και δυνατά συναισθήματα αγάπης, που σας έκανε να αισθάνεστε πολύ ασφαλείς και δυνατοί. Από την άλλη, μπορεί να έφερε τις αρνητικές ιδιότητες του Σκορπιού, όπως ζήλια ή τάσεις χειραγώγησης. Μπορεί να υπήρχαν πολύ έντονοι, δυναμικοί και παθιασμένοι άνθρωποι στην οικογένειά σας, που σας αγάπησαν, αγωνίστηκαν και σας προστάτευσαν με όλες τους τις δυνάμεις. Ίσως πάλι να υπήρχαν πάθη και σκοτεινά σημεία, όπως ένα διαζύγιο, βιαιότητα, δραματικά γεγονότα, εκδικητικότητα, καταχρήσεις και μίση που δεν θέλετε ούτε να θυμάστε. Το δικό σας σπιτικό όμως θέλετε να είναι ασφαλές, γεμάτο συναίσθημα και να έχει μέσα όσους αγαπάτε. Υπάρχει γονιμότητα σε αυτή τη θέση και μπορεί να αποκτήσετε πολλούς απογόνους αν υπάρχουν και άλλες θετικές ενδείξεις στον χάρτη σας. Είστε έντονα προστατευτικοί από τη φύση σας ιδιαίτερα για τα παιδιά σας, μέχρι το σημείο που μπορεί να αναπτύξετε ακόμα και υπερβολικό φόβο για οτιδήποτε συμβαίνει. Η αγάπη σας δεν πρέπει να σας οδηγήσει σε ακρότητες, καθώς η επιθυμία σας να τα προστατεύσετε μπορεί να υπερβεί τα όρια του φυσιολογικού. Προσπαθήστε να είστε ένας φάρος δύναμης και καλοσύνης για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Δήμητρα στον Τοξότη

Μία έξυπνη, ομιλητική και αεικίνητη μητρική φιγούρα που έβγαζε νόημα κι ελπίδα και από την πιο μεγάλη δυσκολία μπορεί να είναι υπεύθυνη για τον ανεξάρτητο και αισιόδοξο τρόπο που βλέπετε σήμερα τη ζωή. Μπορεί να είχε δυνατές πεποιθήσεις, να ήταν αρκετά μορφωμένη και να διάβαζε πολύ, ή να ήταν από άλλη χώρα και κουλτούρα. Αυτή η θέση σημαίνει επίσης ότι μπορεί η ανεξαρτησία σας να σημάδεψε τους γονείς σας περισσότερο απ’ όσο σημάδεψαν εκείνοι εσάς. Είναι μια ακόμη πρωτοτυπία του περίεργου, θορυβώδη και έξυπνου Τοξότη. Όσο κι αν χρησιμοποιούσαν τα γνωστά γονεϊκά εργαλεία, από καλοπιάσματα και τιμωρίες μέχρι απειλές και ενοχές, το πιθανότερο ήταν ότι θα ήσασταν πάντα έξω από το σπίτι και πάντα έτοιμοι για καινούριες περιπέτειες. Παρά τις προσπάθειές τους να σας συνετίσουν, η παιδική σας ηλικία ήταν μάλλον ανέμελη και διασκεδαστική και μεταφέρετε την ίδια ενέργεια στη δική σας οικογένειά. Παίρνετε ενεργό ρόλο στη ζωή των παιδιών σας, ενθαρρύνοντας τον αθλητισμό, την περιπέτεια και την ατομική ελευθερία. Μπορεί ίσως να μην είστε πάντα τρυφεροί, αλλά είστε πάντα εκεί με ειλικρίνεια και χρήσιμες συμβουλές όταν το χρειάζονται. Δεν τους αναγκάζετε να υιοθετήσουν οποιοδήποτε σύστημα πεποιθήσεων, επειδή προτιμάτε να έχουν ανεξαρτησία σκέψης και θέλετε να μάθουν να αποφασίζουν σωστά τον δρόμο που θα ακολουθήσουν.

Δήμητρα στον Αιγόκερω

Ο Αιγόκερως δεν είναι η καλύτερη θέση για τη Δήμητρα. Αυτό μπορεί να σημαίνει μια μητρική φιγούρα που ίσως ήταν αυστηρή, περίμενε πολλά από εσάς και είχε θεσπίσει κανόνες στην καθημερινότητά σας. Ίσως η οικογένειά σας και ιδιαίτερα ο πατέρας σας να ήταν συναισθηματικά ή πρακτικά απών, ή ακόμη σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ήταν ψυχρός, αυστηρός και να έπρεπε να προσπαθήσετε να κερδίσετε την αγάπη ή την προσοχή του. Έτσι, ίσως μάθατε να έχετε δομή στην καθημερινότητά σας, αλλά και να δίνετε προτεραιότητα στις υποχρεώσεις και στο τι μπορείτε να πετύχετε για να αισθανθείτε ασφάλεια και να έχετε αυτοπεποίθηση. Εσείς ως γονείς αγαπάτε τα παιδιά σας με όλη σας την ψυχή και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο εργάζεστε τόσο σκληρά, για να τους εξασφαλίσετε ένα άνετο σπιτικό που έχει τα πάντα. Αλλά αυτό μπορεί να στερήσει από εσάς κι από εκείνα τη ζεστασιά, τη διασκέδαση ή τη στοργή. Προτιμάτε να δείξετε την αγάπη σας παρέχοντάς τους τα υλικά αγαθά που είναι απαραίτητα. Αλλά έχουν ανάγκη και από τη φυσική σας παρουσία ή τουλάχιστον τη συναισθηματική. Αφήστε την ψυχή σας ελεύθερη να δείξει την αγάπη που κρύβει μέσα της όσο πιο συχνά γίνεται.

Δήμητρα στον Υδροχόο

Αυτή η θέση μπορεί να υποδηλώνει μια ασυνήθιστη μητέρα που να ήταν περισσότερο λογική, παρά συναισθηματική. Επίσης σημαίνει ότι η ζωή στο σπίτι σας ήταν ασυνήθιστη, ή ίσως να ήρθατε αντιμέτωποι απρόσμενα με κάποιες ριζικές αλλαγές, ακόμη και με ξεριζωμό. Οι γονείς σας μπορεί να ήταν ένα αντισυμβατικό ζευγάρι ή συναισθηματικά απόμακροι. Ίσως να υπήρξε κάποιος χωρισμός που ανέτρεψε τη ζωή σας ή άλλες ασυνήθιστες καταστάσεις όπως υιοθεσία, αναδοχή και να αναγκαστήκατε να φροντίσετε μόνοι τον εαυτό σας. Μερικές φορές, λόγω των ιδιαίτερων αυτών συνθηκών, μπορεί να αισθάνεστε ότι είστε πολύ διαφορετικοί για να σας καταλάβει ο οποιοσδήποτε. Επιθυμείτε τα παιδιά σας να έχουν αγάπη, αποδοχή και την αντίληψη να προσφέρουν και αυτά το ίδιο, γι’ αυτό τα μαθαίνετε να βλέπουν κάτω από την επιφάνεια. Ταυτόχρονα τους δείχνετε την αξία της φιλίας, της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης. Αλλά θυμηθείτε παράλληλα να είστε κοντά τους προσφέροντας κατανόηση και στοργή. Ακόμη και τα δυναμικά παιδιά χρειάζονται μια μεγάλη αγκαλιά για να αισθανθούν την αγάπη σας, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να τους δείχνετε τρυφερότητα όταν το χρειάζονται.

Δήμητρα στους Ιχθύς

Η Δήμητρα στους Ιχθύς δεν είναι στην καλύτερη θέση της. Ίσως γι’ αυτό η μητέρα σας μπορεί να ήταν μια καλοσυνάτη και ευαίσθητη προσωπικότητα, αλλά ίσως και αρκετά σύνθετη για να συνδεθείτε με σωστό τρόπο μαζί της ή να την εμπιστευτείτε ολόψυχα. Η παιδική σας ηλικία μπορεί να ήταν ένα μείγμα από καλές και επώδυνες αναμνήσεις. Η ζωή σας μπορεί να ήταν λίγο χαοτική ή ίσως κάποιες συνθήκες να σας περιόριζαν από τον έξω κόσμο και να         εξαρτόσασταν από τους γονείς σας. Εσείς όμως μπορεί να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα σπίτι «καταφύγιο», που θα σας προστατεύει από τη σκληρότητα της καθημερινότητας και θα μοιάζει λίγο παραμυθένιο. Η τεράστια ενσυναίσθηση που σας προσδίδει αυτή η θέση σάς κάνει πολύ ευαίσθητους στον πόνο των άλλων και πολύ ανιδιοτελείς. Όμως συχνά αυτό οδηγεί σε έλλειψη ορίων και πειθαρχίας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα σπιτικό εκτός ελέγχου. Αν οι σχέσεις σας γίνουν πολύπλοκες, μπορεί να κάνουν τα παιδιά σας να αισθάνονται παραμελημένα. Περιορίστε την τάση να προσφέρετε πολλά και αγωνιστείτε για να γίνετε πιο υπεύθυνοι και πιο πρακτικοί.