Άρης και θυμός: Τι μας κάνει να θυμώνουμε και πώς το εκφράζουμε;

Άρης και θυμός: Τι μας κάνει να θυμώνουμε και πώς το εκφράζουμε;

Άρης και θυμός: Τι μας κάνει να θυμώνουμε και πώς το εκφράζουμε;

Στη γενέθλια αστρολογία, εκτός των άλλων, η θέση του Άρη σε κάθε ζώδιο δείχνει πώς διεκδικούμε στη ζωή μας αυτό που θέλουμε, που επιθυμούμε ή έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε. Είναι ένας ακούραστος πολεμιστής που έχει ανάγκη να τον διατηρούμε σε μια ενεργητική κατάσταση «κυνηγού», προκειμένου να αποκτούμε αυτά που θέλουμε. Όμως, όλοι ξέρουμε ότι σε αυτή τη ζωή δεν παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Οι φορές που δεν θα γίνει το θέλημα μας θα είναι περισσότερες από αυτές που θα γίνει, ανεξάρτητα από το αν έχουμε έναν δυνατό Άρη. Τότε αυτό που βιώνουμε είναι η απογοήτευση και ο θυμός του Άρη αυτού. Παρακάτω θα εστιάσουμε στη «θυμωμένη» έκφραση του Άρη ανάλογα με τη θέση του σε ζώδιο στον γενέθλιο χάρτη μας. Άλλωστε, η θέση του αυτή δείχνει την έκφραση του θυμού και τη διαχείριση του.

Αν δεν γνωρίζετε τη θέση του Άρη στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Άρης στον Κριό

Θυμώνει όταν οι άλλοι μπερδεύονται στα πόδια του και δεν τον αφήνουν να κυνηγήσει ή να κάνει αυτό που επιθυμεί ο ίδιος. Ο τρόπος που εκφράζει τον θυμό του είναι ιδιαίτερα συγκρουσιακός, γίνεται πολύ ανταγωνιστικός και θέλει πάντα να αποδεικνύει ότι είναι καλύτερος ή ανώτερος από τον αντίπαλο του. Ο Άρης σε αυτό το ζώδιο (του οποίου είναι και κυβερνήτης) είναι εύφλεκτος, δεν έχει υπομονή, χάνει το μέτρο εύκολα κι η επίθεση είναι άμεση, χειμαρρώδης με τον θυμό να μετατρέπεται γρήγορα σε δράση.

Άρης στον Ταύρο

Θυμώνει όταν απειλείται ο έλεγχος και η ηρεμία του. Ως ζώδιο ο Ταύρος αγαπά την τάξη, την ησυχία και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τα απρόοπτα και τις εκπλήξεις στην καθημερινότητα του. Σε σχέση με τον θερμοκέφαλο Άρη στον Κριό, ο Άρης στον Ταύρο θα χρειαστεί πολλές δόσεις απογοήτευσης και ματαίωσης προκειμένου να θυμώσει ή μάλλον προκειμένου να εκφράσει τον θυμό του. Όταν τελικά φτάσει σε αυτό το σημείο, τότε η έκρηξη μπορεί να είναι εκκωφαντική για τους γύρω του, μολονότι τις περισσότερες φορές ο τρόπος που εκδηλώνεται ο θυμός είναι με απίστευτη ισχυρογνωμοσύνη, ξεροκεφαλιά και καμία διάθεση να κάνει ένα βήμα παρακάτω.

Άρης στους Διδύμους

Θυμώνει όταν νιώθει πως οι γύρω του δεν εκτιμούν την εξυπνάδα και την ευφυΐα του. Τα ζώδια του αέρα, και ειδικά οι Δίδυμοι, είναι λίγο πιο αποστασιοποιημένα από τα έντονα συναισθήματα κι έτσι ένας Άρης στους Διδύμους θα θυμώσει μεν, αλλά δεν θα το κρατήσει για πολύ. Συνήθως υπάρχει ένας αυτόματος μηχανισμός που θα μετατρέψει αυτό τον θυμό σε έντονη κριτική προς τον άλλο και αρκετή εκλογίκευση μέχρι να νιώσει ότι υπερέχει. Θα εστιάσει σε όλα τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου και με απίστευτα επιχειρήματα και πολύ σαρκασμό θα τον κατακεραυνώσει.

Άρης στον Καρκίνο

Θυμώνει όταν κάποιος απειλεί την ασφάλεια του και αυτή των αγαπημένων του. Είναι ευαίσθητος Άρης, αλλά από την άλλη και αρκετά δυναμικός και παρορμητικός και δε θα διστάσει να εκφράσει τον θυμό του ανοιχτά όταν η ασφάλεια του απειλείται. Θα μπει μπροστά για να υπερασπιστεί αυτά που είναι δικά του και του ανήκουν και φυσικά και την οικογένεια του, τους φίλους ή τους συνεργάτες του.

Άρης στον Λέοντα

Θυμώνει όταν οι άλλοι δεν του δείχνουν σεβασμό, αλλά και αγάπη! Η αποδοχή, ο σεβασμός, η εκτίμηση, ο θαυμασμός, είναι σημαντικά για αυτόν τον Άρη. Όταν οι άλλοι τον αγνοούν, τον θεωρούν δεδομένο, όταν η φυσική του υπερηφάνεια πληγώνεται, τότε ο θυμός εκφράζεται με τον πιο δραματικό, αυταρχικό κι επιβλητικό τρόπο, απαιτώντας να πάρει όλα όσα επιθυμεί φτάνοντας στα άκρα.

Άρης στην Παρθένο

Θυμώνει όταν δεν γίνονται όλα τόσο τέλεια όσο επιθυμεί, όταν δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρ που έχει. Όταν τα πράγματα δεν γίνονται με τον τρόπο που θέλει και που πιστεύει ότι είναι σωστά. Μπορεί να είναι μια πιο «λογική», «εγκεφαλική» και ταπεινή θέση για τον Άρη, αλλά μην μπερδεύεστε, διότι όταν προσβληθεί μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικριτικός απέναντι στους άλλους και βαθιά σαρκαστικός.

Άρης στον Ζυγό

Θυμώνει όταν νιώθει αδικημένος ή ότι δεν τον εκτιμούν ιδιαίτερα ή τον αφήνουν απέξω. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο αδυναμίας του Άρη κι η αλήθεια είναι ότι δεν θυμώνει πολύ εύκολα. Ακόμη όμως κι αν θυμώσει, σε γενικές γραμμές αποφεύγει την κατά μέτωπο σύγκρουση, εκτός πια αν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Καθώς η κοινωνική του αντίληψη είναι ιδιαίτερα υψηλή, όπως και ο βαθμός ενσυναίσθησης του, θα χρειαστεί να φτάσει στα όρια του για να δείξει μια εχθρική ή επιθετική συμπεριφορά, που συνήθως θα είναι απόρροια της επίθεσης που δέχτηκε ή του αισθήματος της αδικίας που αισθάνθηκε να διαταράσσεται.

Άρης στον Σκορπιό

Θυμώνει όταν δέχεται απειλή ή όταν κάποιος προσπαθεί να μειώσει την αξία του ή πατάει πάνω σε μια αδυναμία του. Ο Σκορπιός ως ζώδιο (θέση παραδοσιακής διακυβέρνησης του Άρη) ψάχνει να νιώσει ασφάλεια μέσα από την απόκτηση δύναμης και ελέγχου και θα παλέψει μέχρι τελικής πτώσεως αν οποιοδήποτε τολμήσει να τον αμφισβητήσει. Μάλιστα, μπορεί να μετατραπεί σε έναν ψυχρό εκτελεστή εκφράζοντας τον θυμό του. Το κεντρί πάντως θα το βγάλει την ύστατη στιγμή.

Άρης στον Τοξότη

Θυμώνει όταν δεν σέβονται τα λόγια του, τις ιδέες, τα πιστεύω του. Ο Άρης στον Τοξότη θεωρείται από τους πιο ισχυρογνώμονες του ζωδιακού, με έντονες πεποιθήσεις, αντιλήψεις και κοσμοθεωρία. Το μυαλό του είναι το όπλο του και περνά ώρες ακονίζοντας το! Θα αναμετρηθεί μέχρι τελικής πτώσεως με όποιον τολμήσει να τον αμφισβητήσει ή να περιγελάσει τις απόψεις του.

Άρης στον Αιγόκερω

Θυμώνει όταν κάποιος πάει να εμποδίσει την ευόδωση των σχεδίων ή των στόχων του. Μολονότι σε αυτή τη θέση ο Άρης είναι πιο ώριμος στη διαχείριση των συναισθημάτων του (θέση έξαρσης του Άρη), έχει τον έλεγχο (πρώτα του ίδιου του του εαυτού) και προσπαθεί να παραμείνει αντικειμενικός, ο θυμός του αρχικά μπορεί να κρυφτεί ή να καλυφθεί περίτεχνα, όμως με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα θα διώξει ό,τι στέκεται εμπόδιο στη φιλόδοξη φύση του.

Άρης στον Υδροχόο

Ο πιο αντιδραστικός Άρης του ζωδιακού θυμώνει όταν οι άλλοι αμφισβητούν τις ικανότητες του ή προσπαθούν να του επιβάλλουν τον τρόπο σκέψης ή δράσης του. Ο Υδροχόος θεωρείται το πιο αποστασιοποιημένο ζώδιο σε σχέση με την έκφραση των συναισθημάτων του, συμπεριλαμβανομένων και του θυμού. Δυσκολεύεται να έρθει σε επαφή με αυτό του το κομμάτι και να το διαχειριστεί, μολονότι θα στήσει τη διαμάχη πρώτα στο μυαλό του και μετά θα την εκφράσει, αφού όμως πρώτα θα έχει βασανιστεί αρκετά μέσα του και θα έχει αποκλείσει οποιοδήποτε άλλο τρόπο διεκδίκησης του δίκιου του.

Άρης στους Ιχθύς

Ο πιο ευαίσθητος Άρης του ζωδιακού θυμώνει όταν κάποιος απειλεί τα ιδεώδη του. Ο ιδεαλισμός είναι συνυφασμένος με αυτή τη θέση του Άρη, που δεν αντέχει να τον περιγελούν, να τον ειρωνεύονται ή να του αρνούνται αυτό που είναι το όραμα του. Ο τρόπος που θα εκφράσει τον θυμό του πολλές φορές δεν θα είναι άμεσος σε αυτόν που τον έχει προκαλέσει. Τις περισσότερες φορές θα προσπαθήσει να σαμποτάρει τον άλλο έμμεσα.

Ανέκφραστος θυμός

Σε δυο περιπτώσεις έχω δει αυτό που λέμε κρυμμένο θυμό ή ανέκφραστο θυμό. Η μία είναι όταν ο Άρης είναι ανάδρομος στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας ή όταν είναι κρυμμένος στον 12ο οίκο. Συνήθως ο ανάδρομος Άρης καταπιέζει τον θυμό του, τον λογοκρίνει ή τον εκτοξεύει σε μια άκυρη στιγμή και πολλές φορές σε λάθος πρόσωπο ή κατάσταση. Ο ανάδρομος Άρης επίσης μπορεί να δείχνει εξαιρετική γκρίνια. Ο θυμός που δεν εκφράζεται μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση, άγχος και κατάθλιψη. Κάποιες φορές είναι θυμός που τον κρατήσαμε μέσα μας πολλά χρόνια, πιθανώς κι από την παιδική μας ηλικία, και τον εκτοξεύουμε απέναντι σε ανθρώπους στο «τώρα» που δεν πρέπει. Άλλη έκφραση του ανέκφραστου θυμού είναι όταν τον προσελκύουμε από τους άλλους ανθρώπους στη ζωή μας. Όταν, π.χ. ο σύντροφος μας ή το παιδί μας εκφράζει τον θυμό που δεν εκφράζουμε εμείς.