Ο Άρης, η δράση και οι σεξουαλικές επιθυμίες μας

Ο Άρης, η δράση και οι σεξουαλικές επιθυμίες μας

Ο Άρης, η δράση και οι σεξουαλικές επιθυμίες μας

Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο έχετε τον Άρη πατήστε εδώ.

Ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης μας, ο Άρης, καταλαμβάνει μια ορισμένη θέση στον ζωδιακό κύκλο. Ανακαλύπτοντας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται στο δικό σας ωροσκόπιο, μπορείτε να καταλάβετε περισσότερα για τα βασικά σας ένστικτα, για τον δυναμισμό σας, τον τρόπο που εκπέμπετε αυτοπεποίθηση, τον τρόπο που διεκδικείτε αυτά που θέλετε ή τον τρόπο που θυμώνετε, όταν δεν παίρνετε αυτό που επιθυμείτε. Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, ενώ η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αντίδρασης. Ο Άρης κυβερνά το ένστικτο επιβίωσης που υπάρχει μέσα μας, αλλά και τις σεξουαλικές μας επιθυμίες. Σε μια καλή θέση στον ζωδιακό ή με ισχυρές όψεις κάνει το άτομο δυνατό, με στοχευμένη ενέργεια, ευθύ, περιπετειώδη και ατρόμητο στο ρίσκο. Αρνητικά μπορεί να δώσει τον βιαστικό, ανυπόμονο, επιθετικό ή παθητικό και νευρωσικό τύπο. Ο Άρης δείχνει τη σεξουαλική επιθυμία όχι το συναίσθημα, καθαρά τη σεξουαλική έλξη. Όπως και στην Αφροδίτη έτσι και με τον Άρη θα βρείτε υποενότητες που αφορούν τη δράση του στο γυναικείο και αντρικό ωροσκόπιο.

Γυναίκες και άνδρες

Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο, δείχνει τον ιδανικό τύπο άνδρα που ταιριάζει σε μια γυναίκα, αυτόν που της κάνει κλικ σε πνευματικό, αλλά και σε σεξουαλικό επίπεδο όχι απαραίτητα αυτόν που θα παντρευτεί, αφού εδώ ερχόμαστε και στα «λημέρια» του Ήλιου. Σε ένα αντρικό ωροσκόπιο δείχνει τον τρόπο που ένας άνδρας διεκδικεί μια γυναίκα και προσπαθεί να την προσελκύσει και να την εντυπωσιάσει. Οι γυναίκες εκφράζουν τη θέση του Άρη τους και μάλιστα όσο πιο δυναμική είναι μια γυναίκα και αναπτύσσει την «αρσενική» πλευρά του χαρακτήρα της τόσο πιο περιγραφική είναι η θέση του πλανήτη γι’ αυτή!

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον Άρη

Κυβερνά το ζώδιο του Κριού και στην παραδοσιακή αστρολογία πριν ανακαλυφθεί ο Πλούτωνας, κυβερνούσε και τον Σκορπιό. Η έξαρση του, δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον εκδήλωσης των αρετών του είναι στο ζώδιο του Αιγόκερου! Σε αδυναμία, βρίσκεται στα ζώδια του Ζυγού και του Ταύρου, ενώ η πλέον ακατάλληλη θέση του είναι στο ζώδιο του Καρκίνου, στο οποίο βρίσκεται σε πτώση.

Λέξεις που εκφράζουν τον Άρη

Δράση, πρωτοβουλία, ενέργεια, κίνητρα, δυναμισμός, σεξουαλικότητα, θυμός, επιθυμία, ένστικτο επιβίωσης και συντήρησης, αυτοπεποίθηση, θέληση, ισχύς, ενθουσιασμός, παρόρμηση.

Άρης στον Κριό

Το ζώδιο του Κριού είναι η ιδανική θέση για τον Άρη, αφού αποτελεί και τον κυβερνήτη του ζωδίου, διότι τον κάνει ιδιαίτερα ενεργητικό, πάρα πολύ δυνατό, τολμηρό και με γνήσιο ηγετικό προφίλ. Η μαχητικότητα του Άρη στον Κριό ωθεί τον άνθρωπο σε διαρκή ενεργοποίηση και σε μόνιμη αναζήτηση και κατάκτηση στόχων. Ανταγωνιστικός και παρορμητικός, μπαίνει σε μάχες με την παραμικρή ευκαιρία και δε βγαίνει από αυτές παρά μόνο αν έχει νικήσει. Ανυπόμονος, ριψοκίνδυνος και επιπόλαιος, ο Άρης στον Κριό αναλαμβάνει πρόθυμα μια πολύ δύσκολη αποστολή και νιώθει ότι πρέπει μόνιμα να αμφισβητεί τις θέσεις εξουσίας, αν αυτές καταλαμβάνονται από ανθρώπους με λιγότερες δυνάμεις από αυτόν. Η διεισδυτικότητά του και η στρατηγική ικανότητά του για πολιορκία, δεν είναι εύκολα ανταγωνίσιμες από τους υπόλοιπους. Ο Άρης στον Κριό είναι γεννημένος κατακτητής. Έχει ανάγκη να λαμβάνει πρωτοβουλίες (ακόμα και σε καταστάσεις που δεν πρέπει) και να διοχετεύει κάπου τη ζωτικότητά του. Αλλιώς ασφυκτιά. Η δραστηριοποίηση δεν είναι πολυτέλεια για τον Άρη στον Κριό. Είναι συστατικό στοιχείο επιβίωσης. Έχει την τάση να μην κρίνει από τις προθέσεις των προσώπων, αλλά από τα αποτελέσματα του έργου τους. Το ίδιο κριτήριο ισχύει και για τον ίδιο. Μόνο αν παρουσιάσει αποτέλεσμα θα ησυχάσει. Οποιαδήποτε δικαιολογία, σε περίπτωση αποτυχίας, δεν του είναι αρκετή. Με τις ταχύτητες που αναπτύσσει στη δράση του, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να παθαίνει ατυχήματα, από τα οποία μάλιστα δεν βάζει μυαλό. Και την επόμενη φορά, η φόρα που αναπτύσσει είναι ίδια.

Η ανεξαρτησία του είναι πολύ σημαντική για το περιβάλλον που θα επιλέξει να κινηθεί. Δεν κάνει εκπτώσεις σε αυτήν και δεν την εκχωρεί σε κανέναν. Είναι ειλικρινής, ενθουσιώδης και δεν διστάζει να δείξει τα συναισθήματά του. Συχνά πάσχει από άγνοια κινδύνου. Του είναι σημαντικότερο να δράσει παρά να προφυλαχτεί. Είναι λάτρης του ρίσκου και νιώθει ότι ζει μόνο όταν νιώθει την αδρεναλίνη του να ξεχειλίζει. Γι’ αυτό και η σεξουαλικότητά του είναι τρικυμιώδης και ασυγκράτητη. Οι συναλλαγές και οι σχέσεις του διέπονται πολύ από το ρίσκο. Είναι ο άνθρωπος που δεν διστάζει να μπει εύκολα σε καβγάδες! Όσο πιστεύει στη δράση, άλλο τόσο πιστεύει και στην αντίδραση. Μόνο έτσι αισθάνεται ότι μπορεί να δημιουργήσει.

Στον άντρα

Ο άντρας με τον Άρη στον Κριό εκφράζεται δυναμικά, επίμονα και κατακτητικά απέναντι στο αντικείμενο του πόθου του. Έχει τεράστια αποθέματα ερωτικής ενεργητικότητας και συνήθως, δίνει την αίσθηση ενός ακούραστου μαχητή στο σεξ. Σέβεται πολύ το ερωτικό ταίρι του και πρόθυμα ικανοποιεί τις επιθυμίες του, αφού πρώτα έχει τη χαρά να τις ανακαλύψει μόνος του. Η ερωτική ικανοποίηση του άντρα με Άρη στον Κριό είναι συνυφασμένη με μια πετυχημένη, συνήθως θεαματική πολιορκία. Η επιτυχία του είναι ταυτισμένη με τις πρωτοβουλίες που παίρνει στο φλερτ. Μεγαλύτερη γοητεία του ασκεί πάντως το κυνήγι και η κατάκτηση, παρά η σταθεροποίηση της σχέσης γι’ αυτό και δείχνει εύκολα σημάδια κόπωσης όταν μπαίνει σε μακρόχρονες σχέσεις.

Στη γυναίκα

Η γυναίκα με τον Άρη στον Κριό τείνει να έλκεται από σαρωτικούς, μοιραίους τύπους που υπόσχονται περιπέτεια και ένταση. Συχνά παρασύρεται από την… τζεϊμσμποντική ικανότητα του άντρα να καταφέρνει να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα – επαγγελματικό, ψυχαγωγικό, ερωτικό. Την εξιτάρει η ιδέα ότι η ίδια συμμετέχει σε ένα διαρκές κυνήγι μαζί του. Όταν σταματήσει να θαυμάζει και να εκτιμά κάποιον για τη δύναμή του, βαριέται και αναζητά ένα νέο κατακτητή. Ανυπόμονη και εκφραστική, έχει πλήρη αίσθηση της γοητείας της. Πολλές φορές οι γυναίκες με τον Άρη στον Κριό έλκονται ιδιαίτερα από «άντρες» που φορούν στολή (στρατιωτικούς, αστυνομικούς κ.λπ.).

Άρης στον Ταύρο

Ο Άρης στον Ταύρο δείχνει τον άνθρωπο που είναι ικανός να αναλάβει δύσκολες και σκληρές δουλειές. Μεγάλη φυσική ρώμη και ακούραστο πνεύμα σε ότι έχει να κάνει με μια εργασία, δημιουργούν μια σκληραγωγημένη και ανθεκτική φυσική κατάσταση που δύσκολα μπορεί να νικηθεί. Για να μπει σε μια καινούρια ιστορία, πρέπει να βεβαιωθεί για το απόλυτο όφελος που αποκομίζει από αυτήν. Είναι προνοητικός και πατάει γερά στη γη. Δεν επηρεάζεται από παρορμήσεις και ενθουσιασμούς. Αυτό που τον κινητοποιεί είναι ένα οικονομικό ή υλικό κίνητρο. Όταν το κέρδος είναι ικανοποιητικό, δεν λογαριάζει το κόστος. Αποφασιστικός, αλλά όχι γρήγορος, θεληματικός, αλλά όχι επιπόλαιος, ο Άρης στον Ταύρο κάνει τον άνθρωπο πείσμων και ιδιαίτερα ισχυρογνώμων.

Βέβαια δεν παίρνει εύκολα φωτιά και ελέγχει τους θυμούς του εξαντλώντας κάθε ψήγμα υπομονής πριν εκραγεί. Όταν το κάνει όμως, η έκρηξη είναι τεράστια και με πολύ μεγάλο εύρος απήχησης. Η εικόνα του είναι μάλλον αισθαντική και «τεμπέλικη» αλλά πίσω από αυτήν, κρύβεται μια σιγανή φωτιά που καίει ασταμάτητα. Είναι πολύ σημαντική προτεραιότητα η εξασφάλιση της ασφάλειας και της ηρεμίας του. Εργάζεται πολύ σταθερά σε αυτήν την κατεύθυνση. Όταν σταματήσει, σημαίνει ότι έχει καταφέρει να νιώσει την έλλειψη κινδύνου και απολαμβάνει τη σταθερότητα που δημιούργησε. Το χρήμα και οι κτήσεις είναι αυτά που κινητοποιούν τη δραστηριοποίησή του.

Αποδεικνύεται εφευρετικός όταν χρειάζεται να επινοήσει νέους τρόπους κερδοφορίας. Κατά κάποιο τρόπο, μοιάζει να έχει καταπιεί τον «οδηγό των σωστών επιχειρηματικών κινήσεων» και ανασύρει από αυτόν, κάθε φορά, το κατάλληλο απόσπασμα. Έχει έντονο το αίσθημα της ιεραρχίας μέσα του και σέβεται από τη φύση του, τους ανώτερους, όπως και αντίστοιχα ελέγχει πλήρως τις δυνάμεις του πάνω στους κατώτερούς του. Αποφεύγει τις συγκρούσεις και τις αδιέξοδες μάχες. Προτιμά να αφήνεται στις απολαύσεις και να χτίζει το ηδονιστικό, σεξουαλικό προφίλ του, που είναι δημιουργημένο με πολύ ένταση και βάθος. Επίσης, εκτιμά πιο πολύ τους παραδοσιακούς τρόπους σε οτιδήποτε, παρά τους μοντέρνους. Πάνω στο παραδοσιακό στιλ του, χτίζει και το σύστημα των γούστων και των απολαύσεών του, για το οποίο νιώθει και πιστεύει βαθιά μέσα του ότι είναι προνομιακό. Μπορεί να γίνει ο τύπος του αχαλίνωτου «bon viveur» που έχει κερδίσει όμως την ανεξαρτησία της πολυτελούς ζωής του. Δεν του έχει χαριστεί ή κληρονομηθεί.

Στον άντρα

Ο άντρας με Άρη στον Ταύρο μοιάζει με ένα καζάνι που βράζει υπόκωφα και διακριτικά. Όταν μια γυναίκα ανοίξει το καπάκι του καζανιού, με το σωστό τρόπο, θα βιώσει την τεράστια ερωτική δύναμη που κρύβει και θα νιώσει τον «κρυμμένο» δυναμισμό του. Είναι ο άντρας που συγκινείται με τα κάθε λογής επιτεύγματα και έλκεται από γυναίκες με μεγάλη δημιουργικότητα. Ταυτόχρονα όμως, ο άντρας αυτός αναζητά να σαγηνευτεί από τη θηλυκότητα, ακόμα και αν αυτή συνοδεύεται από τυχοδιωκτισμό. Πολλές φορές οι άντρες με Άρη στον Ταύρο είναι ζηλιάρηδες, ιδιαίτερα κτητικοί και ίσως επιθετικοί. Συχνά αναβάλλουν τη διαδικασία του γάμου μέχρι να νιώσουν ότι στέκονται γερά στα πόδια τους σε οικονομικό επίπεδο.

Στη γυναίκα

Η γυναίκα με τον Άρη στον Ταύρο, νιώθει ακατανίκητη έλξη από άντρες που έχουν, όχι μόνο την προνοητικότητα να συλλάβουν μια φιλόδοξη ιδέα, αλλά και να την πραγματοποιήσουν κιόλας αποτελεσματικά. Έχει πλήρη αίσθηση του ρόλου της και μπαίνει συχνά στα «παπούτσια» του θηλυκού που πρέπει να κατακτηθεί. Μολονότι κι η ίδια είναι δυναμική με ισχυρή θέληση, επιθυμεί ένα ισχυρό αρσενικό στο πλευρό της που θα κυριαρχεί. Είναι αισθαντική και υπαινικτική και εκδηλώνει τον ερωτισμό της, όχι με εξωστρεφείς, προφανείς τρόπους, αλλά υπόγεια και ιδιαίτερα «κρυπτικά». Όταν νιώσει σιγουριά απελευθερώνει από μέσα της έναν πολύ εκρηκτικό, ερωτικό εαυτό.

Άρης στους Διδύμους

Εξαιρετικά διπλωμάτης και κοινωνικός, ο Άρης στους Διδύμους, μοιάζει με ένα στρόβιλο που κατά τη διάρκεια της μέρας, κατευθύνεται δεξιά και αριστερά, με κομψότητα και χάρη κινήσεων, αλλά όχι με μειωμένη αποτελεσματικότητα. Πολύ νοητικός και ευχάριστος, μπαίνει σε συζητήσεις πρόθυμα και δε βγαίνει από αυτές, παρά μόνο αν έχει καταφέρει να κερδίσει ή να αποσπάσει μια πληροφορία που θέλει. Είναι γεννημένος ρήτορας και απολαμβάνει πάντα ένα προβάδισμα στην επιβολή των απόψεών του, μόνο και μόνο επειδή είναι προικισμένος να τις εκφέρει με πειστικότητα και όμορφο ύφος. Το φυσικό πεδίο δράσης του είναι η γνώση και η πληροφορία. Ο Άρης στους Διδύμους, επιδίδεται καθημερινά σε ένα παιχνίδι διεκδίκησης στοιχείων και νέων δεδομένων, που τον κάνουν να νιώθει ζωντανός και μονίμως σε «κίνηση».

Επιπόλαιος και βιαστικός συχνά, σώζεται πάντα την τελευταία στιγμή από την ταχύτητα των αποφάσεών του και την ανυπομονησία του χάρη στην δυνατότητα των κατάλληλων ελιγμών που έχει έμφυτη. Θαρραλέος και τολμηρός, δεν διστάζει να διακόπτει τους συνομιλητές του και να γίνει εριστικός, αν νιώσει ότι τον ανταγωνίζονται. Συχνά, προκαλεί λογομαχίες μόνο και μόνο για να απολαύσει την κόντρα. Είναι ο άνθρωπος που σκορπίζεται σε πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα και ασχολίες, με αποτέλεσμα να μην αποδίδει πάντα αποτελεσματικά σε όλα. Ωστόσο, δεν μπορεί να αντισταθεί στην πρόκληση να ασχοληθεί μαζί τους.

Νιώθει σεβασμό και δέος για τους ανθρώπους του πνεύματος και δε χάνει ποτέ ευκαιρία να τους προσεγγίσει και να εκδηλώσει τα αισθήματά του. Το πείσμα του είναι αδύναμο και εξαντλεί εύκολα και γρήγορα τις προσπάθειές του σε κάποιο σκοπό, γιατί νιώθει την ανάγκη να ανταποκριθεί σε μια επόμενη πρόκληση – στόχο. Ανοιχτός και προσιτός, αποτελεί ιδανική επιλογή διαχειριστή δημοσίων σχέσεων και κοινωνικών συναναστροφών. Αρέσκεται στο να διηγείται και να μεταδίδει πληροφορίες, συχνά απολαμβάνοντας πολύ περισσότερο να αφηγείται μια ευχάριστη εμπειρία του, παρά να τη βιώνει! Εγκεφαλικός και καυστικός, γοητευτικός και στιλάτος, ο Άρης στους Διδύμους είναι ο μεταφορέας του ζωδιακού κύκλου, αυτός που με τις πρωτοβουλίες του φροντίζει να μεταδοθεί ό,τι χρειάζεται. Ανάλογα, απολαμβάνει πολύ περισσότερο το φλερτ παρά την ερωτική πράξη καθαυτή. Είναι κυκλοθυμικός σε εκπληκτικό σημείο και δεν του είναι εύκολο να πειθαρχήσει σε ένα περιοριστικό πλαίσιο.

Στον άντρα

Συχνά με μια τάση επίδειξης παραπάνω από τους υπόλοιπους, ο άντρας με τον Άρη στους Διδύμους, θέλει να δείχνει διανοούμενος και πνευματώδης χωρίς να χάνει το σεξαπίλ του. Φροντισμένος στις λεπτομέρειες της εμφάνισής του απλώνει τα δίχτυα του με έναν στιλάτο, κομψό τρόπο και εκτιμά ερωτικά, ένα αντίστοιχο γυναικείο κάλεσμα κοντά του, με κοινό παρονομαστή μια ιδέα ή ένα εσωτερικό στοιχείο που τους δένει. Ενθουσιώδης και χαμογελαστός απολαμβάνει το παιχνίδι των ελιγμών και το κυνήγι του ερωτικού αντικειμένου του. Συνήθως προσπαθεί να εντυπωσιάσει το αντικείμενο του πόθου του μιλώντας διαρκώς, λέγοντας ή κάνοντας αστεία. Μια γυναίκα με ζώδια του αέρα στο ωροσκόπιο της Διδύμους, Ζυγό, Υδροχόο θα ανταποκριθεί… μια γυναίκα με πολύ Ταύρο, Αιγόκερω και Παρθένο θα τον απορρίψει θεωρώντας τον απλώς «ανώριμο»!

Στη γυναίκα

Μια γυναίκα με τον Άρη στους Διδύμους αναζητά τον «δάσκαλο», τον άνθρωπο με την πνευματική επιρροή πάνω της, που θα την γοητεύσει και θα την οδηγήσει σε ένα από κοινού ταξίδι στον κόσμο της νόησης. Έξυπνη και εφευρετική, απλώνει δολώματα, ρίχνει «γάντια» με γρίφους και με έξυπνες σπαζοκεφαλιές. Ο άντρας που θα ανταποκριθεί και θα τις λύσει, έχει αυτόματα μια θέση στην καρδιά της. Εκτιμά την τρυφερότητα και τον δυναμισμό ταυτόχρονα και προθυμοποιείται να αρπάξει ξαφνικά μια βαλίτσα, για να ταξιδέψει μαζί με αυτόν που πληροί τις προϋποθέσεις. Συνήθως οι γυναίκες με Άρη στους Διδύμους έλκονται από έξυπνους, πονηρούς και ασταθείς τύπους που τις κάνουν να «αναρωτιούνται»!

Άρης στον Καρκίνο

Δύσκολη θέση για τον Άρη, αυτή στον Καρκίνο, θεωρείται παραδοσιακά, σε «πτώση». Ο Άρης, ένας πλανήτης που αιτεί την πρωτοβουλία, την κίνηση προς τα μπρος και την ενεργητικότητα, εδώ καλείται να εργαστεί σε ένα περιβάλλον ανασφαλές, διστακτικό και χωρίς ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση. Κυριαρχείται από φόβους και αντίστοιχους δισταγμούς, επιφυλάσσεται μονίμως να πάρει αποφάσεις και στη θέση του ζητούμενου δυναμισμού προβάλει η ευαισθησία και η εύθραυστη φύση του. Παρεξηγείται πολύ εύκολα, πληγώνεται και συχνά μπορεί να είναι εξαρτημένος από ανθρώπους και καταστάσεις που τον εμποδίζουν να προχωρήσει μπροστά. Η κίνηση του πλανήτη σε αυτό το ζώδιο έχει μια αντίθετη φορά από αυτή που έχει ανάγκη για να αποδώσει. Αντί να κινείται προς τα μπρος, κινείται προς τα μέσα.

Ωστόσο, η συναισθηματική δύναμη του Άρη στον Καρκίνο, είναι ανυπολόγιστη. Επειδή οι ψυχικές κεραίες αυτού του ανθρώπου είναι μονίμως υψωμένες, συλλαμβάνει λεπτές αποχρώσεις διαθέσεων και συναισθημάτων. Γίνεται κοινωνός μιας ιδιαίτερης ψυχικής επαφής με τους άλλους, μιας επαφής που δεν χρησιμοποιεί τη συμβατική γλώσσα για να επικοινωνήσει. Έχει πολύ μεγάλη ικανότητα να θεραπεύει ταραχές, να κατευνάζει καταστάσεις και να καταστέλλει εντάσεις. Ο Άρης στον Καρκίνο έχει μια ζεστή αγκαλιά για όλους και ξοδεύει όλη την εσωστρεφή ενεργητικότητά του στο να περιποιείται και να περιθάλπει. Το αίτημά του δεν είναι η ενεργητικότητα και ο δυναμισμός, αλλά η συναισθηματική προσφορά. Έχει ανάγκη ιδιαίτερη να αγαπιέται και η τάση του να ζητάει διαρκώς εκδηλώσεις τρυφερότητας και ασφάλειας μπορεί να κουράσουν τις σχέσεις του.

Έχει ξεσπάσματα, συχνά παράλογων θυμών, τους οποίους αργότερα παραδέχεται και ο ίδιος ως τέτοιους. Η διάθεσή του μπορεί να αλλάξει κάθετα, μέσα σε λίγα λεπτά. Φροντίζει πάντα να περιβάλλεται από ασφάλεια και προστασία και δίνεται με ειλικρινή ανάγκη σε όποιον τον πείθει ότι τον αγαπάει και τον νοιάζεται. Έχει μια φυσική τάση στη δραματικότητα και σε έναν, κάπως, θεατρικό τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων του και αυτό μπορεί να τον φέρει αντιμέτωπο με συγκρούσεις που δεν έχει προβλέψει. Είναι αρκετά εγωιστής όσον αφορά τις ανάγκες του, αλλά αυτός ο εγωισμός εξαφανίζεται όταν νιώσει σιγουριά. Αν μπει στο πεδίο της διεκδίκησης ψυχικών κερδών, μπορεί να γίνει πάρα πολύ αυστηρός και απαιτητικός. Το περιβάλλον του σπιτιού, οι οικείοι και συγγενείς είναι αυτοί από τους οποίους αντλεί την απαιτούμενη ενέργεια, αλλά είναι και αυτοί στους οποίους απευθύνονται οι περισσότερες δικές του πρωτοβουλίες. Πάντως αντίθετα από ότι μπορεί να γράφεται σε βιβλία παραδοσιακής αστρολογίας, ο Άρης στον Καρκίνο είναι ιδιαίτερα δυνατός σε ότι αφορά τη σεξουαλικότητα του. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να τους «θέλουν» και να τους «χρειάζονται»!

Στον άντρα

Συχνά αγέλαστος και παραπάνω σοβαρός από όσο απαιτεί η περίσταση, ο άντρας με τον Άρη στον Καρκίνο, εκτιμά μια γυναίκα που στέκεται στο ύψος των στιγμών. Αν είναι δραματικές πρέπει αυτή να μπει σε ανάλογο ρόλο. Μόνο τότε αυτός ο άντρας ανοίγεται και μαλακώνει, νιώθοντας ότι μπορεί να μοιραστεί μαζί της κάτι κοινό. Τρυφερός και δοτικός δεν θα σταματήσει ποτέ να διατηρεί την αγκαλιά του ζεστή για αυτήν, αλλά δεν θα σταματήσει ποτέ να απαιτεί μια ανάλογη διαρκή επιβεβαίωση συναισθηματικής αφοσίωσης.

Στη γυναίκα

Η γυναίκα με τον Άρη στον Καρκίνο έχει μια φυσική κλίση στο μελό και εκτιμάει πολύ την τρυφερότητα, αλλά και την αδρή γενναιότητα του συναισθήματος στον άντρα. Εκτιμά τον ιπποτισμό και τις εκδηλώσεις αυτοθυσίας και μπαίνει χωρίς καθυστερήσεις και δισταγμούς στο ρόλο της συναισθηματικής κάλυψής του. Ερωτικά είναι αισθησιακή και απολαμβάνει το μακρύ και κλιμακούμενο φλερτ. Τα δάκρυα τα έχει, ανά πάσα στιγμή, στο τσεπάκι και μπορεί σε κάποιες στιγμές να τα χρησιμοποιήσει και ως όπλο για να καταφέρει κάτι.

Άρης στον Λέοντα

Πάντα προβεβλημένος, αρκετά ψηλότερα από το πλήθος, ο Άρης στον Λέοντα έχει εντυπωσιακή όψη, ρωμαλέα φυσική κατασκευή, μεγαλοσύνη στις κινήσεις και έντονη φιλοδοξία που επικοινωνεί με κάθε πράξη του. Η ενεργητικότητα και τα επίπεδα ζωντάνιας μέσα του είναι τεράστια και νιώθει πανέτοιμος να αρχίσει να τα εξασκεί, αρκεί να βρεθεί ένα μεγάλο κίνητρο που θα τον κινητοποιήσει. Συνήθως τα κίνητρα για να δράσει ο Άρης στο Λέοντα, έχουν να κάνουν με την κοινωνική θέση του, την εξουσία που αποκτά, τον έλεγχο απέναντι σε μια, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα. Γεννημένος στρατηγός και με μια φυσική ηρωική κλίση, είναι οπλισμένος με πολύ σπουδαία σωματική αντοχή και με ένα πείσμα που τον βοηθά να μην εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα του.

Συχνά η δράση του σε όποιο πεδίο επιλέξει, συνοδεύεται από ένα ιδεολογικό υπόβαθρο. Έχει ανάγκη να στηρίζει και να νομιμοποιεί τις κινήσεις του, αλλά και να εντυπωσιάζει τον περίγυρό του. Είναι ορκισμένος εραστής της αλήθειας και της τιμιότητας και ποτέ δεν αφήνει καμία μομφή ή αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του αναπάντητη. Γενναιόδωρος και ευγενής, φροντίζει να επιβραβεύει τους ανθρώπους που συμπλέουν μαζί του στην πορεία της δράσης του. Όταν είναι εκτεθειμένος σε κακές επιρροές μπορεί να χάσει πρόσκαιρα τον δρόμο του και να επιδοθεί σε πράξεις που έχουν μοναδικό σκοπό την επίδειξη δύναμης και την ανταγωνιστική πρόκληση. Έχει μεγάλη ιδέα για τις ικανότητές του πραγματικά και φροντίζει να την επικοινωνεί με έργα στο περιβάλλον του.

Πύρινος και λαμπερός, μπορεί να εκπαιδεύσει και να γαλουχήσει όσους του απευθύνονται για αναζήτηση γνώσης. Έχει μεγάλη καλλιτεχνική κλίση και μπορεί να διακριθεί σε χώρους που προϋποθέτουν πολυπρόσωπα θεάματα, λάμψη και φήμη. Δε χάνει ευκαιρία να παραβρεθεί σε γιορτές, κοσμικές εκδηλώσεις, πάρτι και νιώθει πολύ καλά όταν οι πρωτοβουλίες του πλαισιώνονται από μια ομάδα ανθρώπων που αναγνωρίζουν την πρωτοκαθεδρία του και την ηγετική θέση του. Είναι καρτερικός προκειμένου να καταφέρει αυτό που θέλει και δεν έχει ίχνος επιπολαιότητας όταν δραστηριοποιείται. Η εσωτερική ευγένειά του και η αρχοντική συμπεριφορά του τον κάνουν πάντα περιζήτητο. Στη νίκη του είναι γενναιόδωρος. Στην ήττα του, σχεδόν απελπισμένος, χωρίς όμως ποτέ να χάνει την αξιοπρέπειά του. Η κοινωνική επιφάνεια είναι το τερέν της δράσης του και φροντίζει να στέκεται πάντα με κύρος μέσα σε αυτό.

Στον άντρα

Ένα περίτεχνο και ακριβό μπουκέτο λουλουδιών, ένα εκκεντρικό, σπάνιο δώρο, ένα πανάκριβο κόσμημα (εξαρτάται από το πόσο θέλει μια γυναίκα) ή μια ασυνήθιστη «σκηνοθετημένη» παράσταση με τη σφραγίδα του ίδιου πάντα, είναι τα όπλα του άντρα με τον Άρη στον Λέοντα, προκειμένου να κατακτήσει τη γυναίκα που επιθυμεί. Αρχοντικός και ερωτικός προβάλλει τη σεξουαλική υπεροχή του και τις επιδόσεις του χωρίς να γίνεται χυδαίος, όχι από μια ανάγκη να επιβεβαιωθεί αλλά περισσότερο από μια ακατανίκητη επιθυμία να αυτοεκφραστεί. Όταν κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του, απολαμβάνει διπλά το τρόπαιό του, επειδή νιώθει ότι κατανάλωσε ενέργεια στο να συλλάβει την κατάλληλη ιδέα περισσότερο από το να την πραγματοποιήσει.

Στη γυναίκα

Μια γυναίκα με τον Άρη στον Λέοντα τείνει να έλκεται προς το αστραφτερό, το λαμπερό και το διαχρονικό. Εκτιμά τη συνέπεια και την αφοσίωση, αλλά και θαμπώνεται από τις θέσεις κύρους και εξουσίας. Νιώθει πάντα έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας «αυτοκρατορικής» συζύγου και είναι γεννημένη για να βρίσκεται κοντά στη ζεστασιά και το χαμόγελο ενός άντρα που θα εκτιμήσει πρόθυμα τον δυναμισμό της. Συχνά, μπορεί να ανταγωνιστεί το υποψήφιο ερωτικό «θύμα» της, νιώθοντας ότι έτσι οδηγείται ένα βήμα κοντύτερα στην κατάκτησή του.

Άρης στην Παρθένο

Οργανωτικός και μεθοδικός, ο Άρης στην Παρθένο δείχνει τον δεξιοτέχνη, τον «μερακλή» και τον εξειδικευμένο στο αντικείμενο του. Συνήθως, η δράση του Άρη στην Παρθένο έχει να κάνει με εργασίες, με αντικείμενα ή πράξεις που αποδίδουν ένα συγκεκριμένο απτό αποτέλεσμα. Η εργατικότητα και η παραγωγικότητά του είναι ανεξάντλητες, αρκεί η δράση του να κατευθύνεται σε ένα πολύ προσγειωμένο, ρεαλιστικό πλαίσιο. Ο άνθρωπος αυτός είναι προορισμένος να «φτιάχνει» πράγματα, να οικοδομεί, να δημιουργεί συγκεκριμένα. Στο μυαλό του, η προκοπή είναι ταυτισμένη με την απόδοση. Σβέλτος, λεπτομερής, αλλά και διστακτικός όταν νιώθει ότι δεν καθοδηγείται από μια πηγή ασφάλειας και αγάπης, έχει ανάγκη έμπιστους συνοδοιπόρους που τον κινητοποιούν. Όταν τον αφήσουν χωρίς κατεύθυνση και πορεία συγκεκριμένη, γίνεται νευρικός και σκορπίζει τις πρωτοβουλίες και την ενέργεια του, δεξιά και αριστερά, χάνοντας τον έλεγχο του στόχου του.

Όταν αντίθετα, νιώσει ότι πλαισιώνεται από «συνεργάτες» που μοιράζονται την ίδια προθυμία με αυτόν, είναι ικανός να αντλήσει από μέσα του ένα απίστευτα μεγάλο όγκο ενέργειας, τόσο που μπορεί να τους βγάλει όλους νοκ άουτ! Το νεύρο του, σε συνδυασμό με την αντοχή του, προσφέρει γρήγορα και αποτελεσματικά. Ίσως η εμμονή του σε λεπτομέρειες να κουράσουν την «ομάδα» και η επιμονή του να ανακαλύπτει πτυχές που δεν έχουν ίσως σκεφτεί οι άλλοι, να τον βγάζει πρόσκαιρα από το πλαίσιο τού τι είναι σημαντικό και τι όχι. Εφευρετικό μυαλό και πολύ επικοινωνιακό, γίνεται ο αγωγός της δουλειάς μιας ομάδας και ο ασφαλής σύντροφος που έχει ανάγκη να διατηρεί τα επίπεδα του ενθουσιασμού του ψηλά. Διεκδικεί με παρρησία και ζήλο τα συμφέροντα της δουλειάς του και μόνο ένα συναισθηματικό κίνητρο είναι ικανό να τον κάνει να κινητοποιήσει βουνά. Είναι ο ακούραστος εργάτης.

Εξαιρετικός τεχνίτης και ίσως παραπάνω επικριτικός και κυνικός, ακριβώς επειδή έχει πλήρη συνείδηση της δεξιοτεχνικής υπεροχής του, μπορεί να γίνει κάποιες στιγμές δυσάρεστος στους γύρω του, από την τάση του να τονίζει λάθη και παραλείψεις. Ως αντίστιξη αυτής της τάσης του, έχει να επιδείξει έναν εαυτό που δίνεται ολοκληρωτικά όταν παρουσιαστεί ανάγκη, που προσφέρει τα πάντα προκειμένου να διορθωθεί μια κατάσταση ή να επουλωθεί ένα τραύμα. Το σεξουαλικό πάθος που εκδηλώνει είναι περισσότερο εγκεφαλικό και διανοητικό παρά αισθησιακό. Ο άνθρωπος με τον Άρη στην Παρθένο «χορταίνει» με μια γενναία επιβεβαίωση, περισσότερο απ’ ότι με μια ερωτική – σεξουαλική απόλαυση.

Στον άντρα

Μοιάζει με σβούρα ο άντρας με τον Άρη στην Παρθένο, όταν κινητοποιείται για να κατακτήσει μια γυναίκα που επιθυμεί. Ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και τα πλεονεκτήματά του, επιστρατεύει την εφευρετικότητά του στο να προσφέρει αυτό που έχει ανάγκη το αντικείμενο του πόθου του και δηλώνει ένα μόνιμο συγκινητικό «παρών» στις επιθυμίες της. Όταν είναι ερωτευμένος νιώθει την ικανότητά του να προσφέρει, στο ζενίθ! Μοιάζει ολόκληρος με μια περίτεχνη, ταπεινή υπόκλιση απέναντι στον έρωτά του και επιζητεί αντίστοιχα την αποδοχή και την αγκαλιά της ως ύστατο σημάδι πίστης.

Στη γυναίκα

Εντυπωσιασμένη από τις δημιουργικές ικανότητες, η γυναίκα με τον Άρη στην Παρθένο, έλκεται από αρσενικά με μεγάλη ενεργητικότητα στη δράση τους και με ιδιαίτερη επικοινωνιακή δεινότητα. Όταν γοητεύεται από αυτόν τον άντρα μπαίνει σε μια διαδικασία συμμετοχής στα δικά του έργα, νιώθοντας έτσι ότι κερδίζει τον θαυμασμό του και την εμπιστοσύνη του. Ερωτικά, νιώθει ότι ικανοποιείται απόλυτα, όταν γίνεται κοινωνός και συνοδοιπόρος στις επιδιώξεις του συντρόφου της. Δίνεται με προθυμία και συγκατάβαση, ειδικά όταν νιώθει ότι αυτή η προσφορά της συμβάλλει καίρια στην ικανοποίηση του άλλου. Πάντως οι γυναίκες με Άρη στην Παρθένο τείνουν να είναι επικριτικές με τους συντρόφους τους, αλλά και να τους «βαθμολογούν» ανάλογα με τις επιδόσεις τους.

Άρης στον Ζυγό

Παρά τη δυνατότητά του να ελίσσεται και να είναι διπλωμάτης, ο Άρης στο Ζυγό, βρίσκεται σε αδυναμία για έναν πολύ βασικό λόγο: η τάση του Ζυγού για συντροφικότητα και για διαρκή σύναψη σχέσεων για να λειτουργήσει έρχεται σε αντίθεση με το αίτημα του Άρη, για προσωπικές πρωτοβουλίες και για προβολή της ατομικής δράσης. Αναποφάσιστος, όταν πρέπει να είναι καίριος και γρήγορος, διστακτικός όταν χρειάζεται τόλμη και ρίσκο, πέφτει συχνά θύμα της ίδιας της διπλωματικής διάθεσής του. Όταν οι καταστάσεις επιζητούν άμεσες λύσεις, αυτός κοιτάζει να τις ισορροπήσει και να αμβλύνει τις διαφορές. Οι πρωτοβουλίες έρχονται πάντα σχεδόν ως αποτέλεσμα αναγκαστικής λύσης και όχι ως επιλογές.

Ο δυναμισμός και η ενεργητικότητα εδώ έχει ανάγκη από ισορροπία και αρμονία για να απελευθερωθεί και να αποδώσει. Έχει ανάγκη να λειτουργεί σε κοινή δράση με κάποιο σύντροφο ή συνεργάτη και μόνο τότε δεν εμφανίζεται η ανταγωνιστικότητα και ο εγωισμός του. Οι διεκδικήσεις του έχουν να κάνουν με ένα κοινό συμφέρον από το οποίο νιώθει να ωφελείται και ο ίδιος. Όταν διαπραγματεύεται, βρίσκεται στο απόγειο της λειτουργικότητάς του. Το πεδίο της διπλωματίας και του ήπιου πολιτισμένου συναγωνισμού, είναι ο φυσικός χώρος του. Αντίστοιχα, ο Άρης στο Ζυγό δίνει και τον καλλιτέχνη, αυτόν που εκφράζει μια εσωτερική ανάγκη του, πραγματοποιώντας ένα αποτέλεσμα που αφορά πολλούς άλλους δέκτες της δουλειάς του. Συνήθως η καλλιτεχνική δημιουργία ταυτίζεται εδώ με μια διαδικασία που δεν εμπεριέχει την πίεση. Γι’ αυτό και η αισθητική και η ομορφιά είναι δύο πλεονεκτήματα της δράσης του.

Η ισοτιμία και η αρμονία είναι πολύ βασικά προαπαιτούμενα συστατικά για να μπει σε μια διαδικασία δράσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να γίνει αποφασιστικός και αποδοτικός. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει μέσα του και ένα στοιχείο που τον κάνει να επιζητά τη διαφοροποίησή του από το περιβάλλον του, να διατηρεί την ατομικότητά του, πάντα στο πλαίσιο μιας σχέσης ή συνεργασίας. Εγωιστής καθώς είναι, δεν βλέπει εύκολα τα λάθη του και αν τα δει, δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο στο να τα παραδεχτεί και να τα επικοινωνήσει ως τέτοια. Είναι παρορμητικός και εξαιτίας αυτού, απογοητεύεται εύκολα και γρήγορα. Η αντίληψή του είναι πρωτοπόρα και πρακτική και απαιτεί να του το αναγνωρίζουν.

Στον άντρα

Ο άντρας με τον Άρη στο Ζυγό είναι κομψός και ερωτικός, αλλά δεν μπαίνει σε διαδικασία να διεκδικήσει άμεσα τη γυναίκα που επιθυμεί. Μπορεί να περάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα με διερευνητικές επαφές και με διστακτικούς, διακριτικούς χειρισμούς, γιατί απεχθάνεται το άμεσο ρίσκο. Όταν νιώσει την αποδοχή και την ερωτική επιθυμία της γυναίκας, ελευθερώνεται από μέσα του η πρωτοβουλία και γοητεύει με την πλούσια δράση του. Ενθουσιάζεται εύκολα και αυτό του στοιχίζει σε ερωτικές απογοητεύσεις, όταν νιώθει ότι η σύντροφός του δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ που θέτει ο ίδιος.

Στη γυναίκα

Καλλιτεχνική και πάντα ευγενική και ραφιναρισμένη, στη συμπεριφορά της και τις κοινωνικές εκδηλώσεις της, η γυναίκα με τον Άρη στον Ζυγό, όταν έρχεται αντιμέτωπη με έναν άντρα που έχει κερδίσει την καταξίωσή του με τη δουλειά του, γοητεύεται και νιώθει έτοιμη να βουτήξει στα ερωτικά δίχτυα του. Όταν τα δίχτυα… δεν έχουν απλωθεί από τον άντρα, φροντίζει να καλύψει η ίδια τα κενά και να φτιάξει έτσι την κατάσταση ώστε να φανεί ότι αυτή πολιορκήθηκε και όχι ο άντρας. Εκτιμάει πολύ την αρχοντιά και την ειλικρίνεια και πάντα αφήνει έναν χώρο μέσα της να δράσει ο αυθορμητισμός του συντρόφου της. Της αρέσουν πολύ οι εκπλήξεις, αλλά πιο πολύ η ευγένεια. Συνήθως τείνει να διαλέγει συντρόφους που τους στηρίζει!

Άρης στον Σκορπιό

Θέση ιδιαίτερα προνομιακή του Άρη στον Σκορπιό, δίνει τον ακούραστο και κάθετα αποφασιστικό άνθρωπο που αποτελεί έναν ακαταμάχητο μαγνήτη για τους γύρω του. Ιδιαίτερα δυνατός και ρωμαλέος, προκρίνει την εσωτερική έντασή του απέναντι στην ισχύ του αντιπάλου του. Μοιραία αντιμετωπίζει τη ζωή ως ένα τερέν διεκδικήσεων και ανταγωνισμού και συνήθως έχει τα αποθέματα που τον κάνουν να πολεμάει μέχρι τελικής πτώσης, ή μάλλον μέχρι τελικής νίκης. Παραδοσιακά, ο Άρης είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του Σκορπιού, μια θέση που στην σύγχρονη αστρολογία έχει πάρει ο σκοτεινός Πλούτωνας. Όλο το «σκηνικό» των συναισθημάτων του παίζεται εσωτερικά, μέσα στην ψυχή του και καλύπτεται από μια επιφάνεια ήρεμη και πράα, καθόλου ενδεικτική του πάθους του.

Κινείται πολύ αθόρυβα και προτιμάει τη μυστικότητα από τη θορυβώδη δράση. Ποτέ κανείς, πέρα από τον ίδιο, δεν γνωρίζει τον απώτατο στόχο των πρωτοβουλιών του, που είναι κυκλωτικές και έμμεσες. Επιμένει στο στόχο του, αφού έχει κινηθεί πρώτα γύρω από αυτόν, όσο χρειάζεται. Η υπομονή και το πείσμα του είναι τεράστια, ανάλογου μεγέθους με τη δύναμη της επιθυμίας του που τον κυριεύει. Στο μυαλό του είναι ταυτισμένη η επιτυχία ενός στόχου, με τη σύναψη μιας συναισθηματικής συμμαχίας. Αν δεν έχει εξασφαλίσει ένα συναίσθημα από τον άλλο, που θα τον κάνει να νιώσει σίγουρος και δυνατός, δεν προχωράει σε καμία κίνηση. Οι εξωτερικές του εκφράσεις και δράσεις είναι τυπικές και σίγουρα δεν εκδηλώνουν σχεδόν τίποτα από όλα εκείνα που συμβαίνουν μέσα του.

Γίνεται δεσποτικός και καταπιεστικός όταν νιώθει ότι οι συνθήκες του παιχνιδιού είναι ανταγωνιστικές. Επιζητεί το κύρος και το στάτους ως στρατηγικό όπλο των ενεργειών του. Δρα κυρίως στο παρασκήνιο και όταν νιώσει ότι βάλλεται συναισθηματικά, δεν το εκφράζει, αλλά και δεν το ξεχνά ποτέ. Σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να αντιδράσει σε ένα χτύπημα που του έχει καταφερθεί πολύ παλιά και να εκδικηθεί, έστω αναδρομικά, για κάτι που νιώθει ότι τον έχει πληγώσει.

Είναι φλογερός εραστής και δίνεται ολοκληρωτικά, νιώθοντας ότι καίει όλες τις δυνάμεις του σε μια σχέση. Είναι πολύ χαρακτηριστικό το στερεότυπο που θέλει τον Σκορπιό να αυτοκαταστρέφεται. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Άρη, αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο ίδιος να επιδιώξει να φτάσει τα πράγματα σε ένα τέτοιο βαθμό μέσα σε μια δράση του, που να επιφέρει είτε την απόλυτη καταστροφή του ή την παντοτινή λύτρωση του.

Στον άντρα

Ο ιδανικότερος Άρης για το πρότυπο του ερωτικού άντρα, είναι αυτός στον Σκορπιό: πληθωρικός στην εκπομπή των ερωτικών κυμάτων του, υπόγειος στις εκφράσεις του και υποσχόμενος έναν αληθινό σεξουαλικό παράδεισο, επικοινωνεί την ευκολία του στις ηδονές, συνήθως με έναν τρόπο που είναι δύσκολο σε μια γυναίκα να του αντισταθεί. Οι αισθαντικές κεραίες του δεν κάνουν ποτέ λάθος και «μυρίζεται» τη γυναικεία επιθυμία σαν καλά εκπαιδευμένο λαγωνικό. Είναι απεριόριστη η υπομονή, η αντοχή και η εφευρετικότητά του στο σεξ. Και φυσικά, είναι το ισχυρότερο όπλο του. Με ένα μοναδικό τρόπο ο μαγνητισμός που εξασκεί ένας άντρας με τον Άρη στον Σκορπιό δύσκολα συγκρίνεται! Είναι πάντως ο άντρας που δύσκολα αλλάζει, δύσκολα «εξημερώνεται» και σε καμία περίπτωση δεν χειραγωγείται!

Στη γυναίκα

Λάτρης της ηδονής, της έντασης, αλλά και της «συναισθηματικής» ασφυξίας και πάντα πρόθυμη να επιδοθεί σε ένα περιπετειώδες ερωτικό παιχνίδι, η γυναίκα με τον Άρη στο Σκορπιό συναρπάζεται με έναν σεξουαλικό τυχοδιώκτη, που ξέρει όμως πώς θα της συμπεριφερθεί. Η γυναίκα αυτή είναι πρόθυμη να θυσιάσει πολλά πράγματα, προκειμένου να νιώσει ότι αιχμαλωτίζει την επιθυμία ενός μοιραίου άντρα, γνωρίζοντας ότι το κόστος αυτού του φλερτ μπορεί να είναι πολύ μεγάλο. Προσφέρει γενναιόδωρα τον εαυτό της και την ενέργειά της σε όσους μπορούν να προσφέρουν τη σαγήνη ενός αξιοθαύμαστου ερωτικού συντρόφου.

Άρης στον Τοξότη

Πληθωρικός και γενναιόδωρος, ο Άρης στον Τοξότη έχει την τάση να εσωκλείει όλη τη χαρά της ζωής μέσα στις πράξεις του και να μεταδίδει αυτή την ευδαιμονία και αισιοδοξία στο περιβάλλον του. Με ενέργεια αξιοζήλευτη και τον ενθουσιασμό της περιπέτειας στο αίμα του, βουτάει με λαιμαργία στους στόχους του και προσπαθεί να απομυζήσει από αυτούς όλη την απόλαυση που ταυτίζεται μέσα του με την έννοια της ζωής. Η κοινωνικότητά του είναι κορυφαία και οι παρορμήσεις του προς καινούρια πεδία κατακτήσεων, αλλεπάλληλες. Δεν σταματάει ποτέ να κινείται, να ελπίζει και να δρα, κυρίως σε μια ιδεαλιστική κατεύθυνση. Πύρινος μαχητής των ιδεών και ασυμβίβαστος με λογής περιορισμούς που του φαίνονται παράλογοι, ο Άρης στον Τοξότη στρατεύεται υπέρ της κοινής λογικής και της δικαιοσύνης, χωρίς συχνά να δίνει σημασία στο τεράστιο κόστος που έχει αυτό για τα συμφέροντα άλλων.

Προικισμένος με μια αντίληψη πραγματικά εξελιγμένη που τρέχει μπροστά από την εποχή της, διαποτίζει όλες τις ενέργειές του με μια αίσθηση «καλού» προς το κοινό συμφέρον. Δίνει τον καθηγητή, τον σοφό δάσκαλο, τον ακούραστο ταξιδευτή και συλλέκτη εμπειριών, τις οποίες και μετουσιώνει σε ένα έργο, συνήθως συγγραφικό ή εκπαιδευτικό. Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να δώσει και τον πετυχημένο αθλητή που τείνει να ξεπερνάει τον εαυτό του, αλλά και τον σπάταλο – ανέμελο άνθρωπο που δεν λογαριάζει τις επιπτώσεις των πράξεών του. Όταν ενθουσιάζεται γίνεται σίφουνας προσφοράς. Όταν μελαγχολεί, εξαφανίζεται από προσώπου γης, μέχρι να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Δε φοβάται να έρθει σε ρήξη για ένα μεγάλο πνευματικό ζήτημα ή ένα ηθικό δίλημμα και δίνεται με όλη την καρδιά του σε ένα ιδεολογικό σκοπό. Δέχεται τις μάχες στην πράξη, μόνο όταν αυτές εξυπηρετούν έναν ανώτερο σκοπό. Σε μια παρέα ακούγεται πάρα πολύ έντονα με την εκφραστικότητα και την κίνηση του σώματός του και χαίρεται όταν βρίσκει επίσης πρόθυμους συζητητές για να κουβεντιάσει και να φιλοσοφήσει με τις ώρες. Είναι πολύ πιθανόν να σκορπίσει την ενεργητικότητά του σε πολλούς σκοπούς, τους οποίους, μοιραία, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει με αποτέλεσμα να απογοητεύεται. Ανακτά όμως γρήγορα τις δυνάμεις του και ξαναπέφτει με τα μούτρα στην ενεργητικότητά του, με κίνδυνο πάντα την υπερκόπωση. Όταν ερωτευτεί, συγκλονίζεται όλος ο εσωτερικός κόσμος του και μπορεί να κάνει μέχρι και απόλυτη στροφή στη ζωή του, προκειμένου να τη μοιραστεί με τον ερωτικό σύντροφό του, έτσι όπως θα ήθελε και αν δεν έχει βαρεθεί στο μεταξύ.

Στον άντρα

Το μεγαλύτερο προσόν, στον άντρα με Άρη στον Τοξότη, είναι μια σχεδόν εφηβική αθωότητα, που δεν χάνει ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ζωτικός και εκφραστικός, ο ερωτισμός του περνάει πάντα μέσα από διαδρόμους του μυαλού και βρίσκει απύθμενο ερωτικό ενδιαφέρον σε μια πανέξυπνη, χιουμοριστική ατάκα ή σε μια ανιδιοτελή συναισθηματική προσφορά. Η ενέργεια που εκπέμπει συχνά εκλαμβάνεται ως σεξουαλική από τους γύρω του, αλλά σπανίως αυτός έχει αυτή την εικόνα. Και αυτή ακριβώς η ανέμελη συμπεριφορά του τον κάνει ακόμα πιο θελκτικό. Ο Άρης στον Τοξότη δίνει τον ισχυρογνώμονα άντρα που δύσκολα αλλάζει γνώμη ή παραδέχεται τα λάθη του. Από την άλλη είναι μια από τις πιο σεξουαλικές θέσεις του Άρη στο ζωδιακό!

Στη γυναίκα

Μια γυναίκα με Άρη στον Τοξότη γοητεύεται από έναν ήρωα του πνεύματος, από έναν σοφό άντρα ή από έναν απροσδόκητο, φλογερό συζητητή, που βάζει όλη την ενέργεια και την ζωτικότητά του μέσα στα λόγια του. Νιώθει την ανάγκη να ανταποκριθεί στο διανοητικό κάλεσμά του και σχεδόν πάντα αυτή η σχέση καταλήγει σε ένα φλογερό ερωτικό πάθος. Διανοούμενη και ουσιαστική στις αναζητήσεις της, η γυναίκα αυτή διαθέτει μια μποέμ αισθητική που την ξεχωρίζει από το μέσο θηλυκό πρότυπο. Σχεδόν νιώθει την ανάγκη να έχει πάντα ένα βιβλίο μέσα στην τσάντα της, όση ανάγκη αντίστοιχα έχει για μια κασετίνα με ελαφρύ μακιγιάζ.

Άρης στον Αιγόκερω

Οι φιλοδοξίες και οι παρορμήσεις, όταν ο Άρης βρίσκεται στον Αιγόκερω, δεν έχουν τελειωμό. Ο άνθρωπος αυτός αντλεί ζωντάνια και ευεξία, μόνο και μόνο από τη σταθερή ύπαρξη μιας συγκεκριμένης φιλοδοξίας στο νου του. Προσγειωμένος, ρεαλιστής και με εξαιρετική ευχέρεια στις πρακτικές απαιτήσεις του χώρου μέσα στον οποίο δραστηριοποιείται, δίνει προτεραιότητα στον ορθολογισμό και την πειθαρχία στις ενέργειές του. Οπλισμένος με αυτή την ποιότητα, ο Άρης στον Αιγόκερω, συνήθως πάντα κερδίζει τις πολυάριθμες μάχες, στις οποίες μπαίνει προκειμένου να φτάσει στον απαρέγκλιτο στόχο του. Ο αρσενικός αυτός πλανήτης της πρωτοβουλίας και της ενέργειας, στον μεθοδικό και οργανωτικό Αιγόκερω, βρίσκεται, σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, σε έξαρση, στην καλύτερη δυνατή θέση του δηλαδή.

Η καριέρα, η άνοδος και το θεσμοθετημένο στάτους είναι τα απόλυτα ζητούμενα αυτής της θέσης. Αντίστοιχα, η παραγωγικότητα και η ανεξάντλητη δημιουργικότητά του, όσον αφορά στον τομέα της δουλειάς, είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του. Η φυσική κατασκευή του είναι ρωμαλέα και σε κατάσταση σχεδόν μόνιμης ευεξίας, ενώ οι αντοχές του ξεπερνούν οποιοδήποτε άλλο «εργάτη» του ζωδιακού κύκλου. Η δύναμή του είναι τόσο διαρκής και μόνιμη, όσο απαιτεί η πεισματική υπομονή του να καταφέρει αυτό που θέλει. Δεν φοβάται το μακρύ χρόνο, αντίθετα λειτουργεί ως πρόκληση μέσα του, να τον τιθασεύσει και να φτάσει νικητής στο τέλος της διαδρομής του, έχοντας αποκομίσει αυτά που είχε επιθυμήσει από την αρχή.

Παρορμητικός και ενθουσιώδης και προικισμένος με σωματικά χαρακτηριστικά ιδιαίτερης υπεροχής, δε φοβάται να ιδρώσει και να καταναλώσει όση ενέργεια είναι αναγκαία. Συχνά επιδίδεται σε ηρωικές πράξεις, όχι για την επιβράβευση, αλλά για την πρόκληση ενός κατορθώματος που είναι ζόρικο να συμβεί με τους φυσικούς νόμους. Ολόκληρη η ζωή του είναι μια προπόνηση σε τερέν, που έχουν σχέση με τις προτεραιότητές του. Αν είναι αθλητής περνάει διπλάσιες ώρες υπό άσκηση, αν είναι τεχνίτης φροντίζει να εκπαιδεύεται συνέχεια για να συμμετέχει ενεργά στις νέες τεχνολογίες, αν είναι στρατιωτικός φροντίζει να εξαντλεί κάθε πιθανή και απίθανη στρατηγική, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο της ήττας.

Ερωτικός και τολμηρός γίνεται πρόθυμα ο ακούραστος υπηρέτης της επιθυμίας των συντρόφων του, τους οποίους επιλέγει μόνο αν νιώσει ότι τον θαυμάζουν για τις αρετές του. Παρότι γκρινιάζει όταν νιώθει να παραμελείται, δεν το βάζει κάτω στο να προσπαθεί να κερδίσει, κάθε φορά, σύμφωνα με το κατά πόσο του το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Στον άντρα

Με επιτεύγματα και νίκες, ο άντρας με τον Άρη στον Αιγόκερω, προτείνει στη γυναίκα που ο ίδιος επιθυμεί, έναν κόσμο στον οποίο πάντα κερδίζει και εξασφαλίζει τη σιγουριά και τη θαλπωρή. Ίσως με μετάλλια, ίσως με την ισχύ μιας γερής θέσης του στην ιεραρχία της εξουσίας, ταυτίζει τη δύναμη με τον ερωτισμό του. Ενθουσιάζεται πηγαία και γίνεται ένα πειθήνιο και συγκαταβατικό «κουτάβι» αν ακούσει κομπλιμέντα που επαινούν τις ικανότητες και τις επιλογές του. Στον έρωτα νιώθει επίλεκτος στρατιώτης, που ανά πάσα στιγμή βρίσκεται σε θέση να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της συντρόφου του.

Στη γυναίκα

Οπλισμένη με μια ζωντάνια και ένα μπρίο που δεν την εγκαταλείπει ποτέ, η γυναίκα με τον Άρη στον Αιγόκερω, μοιάζει να είναι σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται σε προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τη δύναμη και την αντοχή. Ο άντρας από τον οποίο γοητεύεται είναι δυναμικός και πετυχημένος, ενδεχομένως ένας αυτοδημιούργητος, καπάτσος επιχειρηματίας, τον οποίο και φαντασιώνεται ως ερωτικό πορθητή. Σε γενικές γραμμές θαυμάζει στον άντρα τη σταθερότητα, την αυτοκυριαρχία, αλλά και το μυστήριο. Για αυτό, επιδίδεται σε ένα ανελέητο κυνήγι της επιθυμίας του και ησυχάζει μόνο αν τον κατακτήσει. Ο Άρης στον Αιγόκερω σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο δείχνει ισχυρή προσωπικότητα, μια ιδιαίτερα δυνατή γυναίκα και εξαιρετικά αποφασιστική.

Άρης στον Υδροχόο

Με μια ικανότητα να ακυρώνει τις συμβάσεις και τα τετριμμένα, ο Άρης στον Υδροχόο φαντάζει ως ένας μοναχικός ιδεαλιστής που προσπαθεί να αλλάξει το περιβάλλον του, να το φέρει στα μέτρα του και να το αναβαθμίσει σύμφωνα με τη δική του αισθητική. Αγωνίζεται περήφανος και με επαναστατική διάθεση, διατηρώντας όμως και ένα προφίλ αξιοπρεπούς και αρχοντικού ανθρώπου. Οι πρωτοβουλίες του έχουν πάντα μια χροιά κοινού συμφέροντος, συνυπολογίζει πάντα το συλλογικό όφελος και η βασική του ανάγκη εκφράζεται ως ανθρωπιστική ανώτερη ποιότητα. Σκοπός του είναι η μετάδοση της γνώσης έτσι ώστε να επιφέρει την απαραίτητη βελτίωση στις συνθήκες ζωής των ανθρώπων. Το πείσμα και η υπομονή του είναι αξιοθαύμαστα.

Με ένα χάρισμα να βλέπει μακρύτερους ορίζοντες από αυτούς που ορίζει η εποχή του, τολμάει να καινοτομεί, να πρωτοτυπεί και να υπερασπίζεται τις αλλαγές που θεωρεί αναγκαίες. Στιβαρός και θεληματικός πολεμάει με αντίθετες ιδεολογικές τάσεις που θεωρεί ότι εμποδίζουν την πρόοδο. Στο επιστημονικό πεδίο μπορεί να γίνει αυτός που με την αυστηρή εξειδίκευση θα φτάσει μακριά τον κλάδο του. Έχει ανάγκη να ξεχωρίζει και να νιώθει ιδιαίτερος, γι’ αυτό και η κοινωνικότητά του περιορίζεται σε ευγενείς, αβαθείς δημόσιες σχέσεις. Οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν είναι ελάχιστοι και προσεκτικά επιλεγμένοι. Η εμπιστοσύνη που χτίζει μαζί τους είναι απόλυτη και διαρκεί συνήθως, μια ολόκληρη ζωή. Τους θεωρεί συνοδοιπόρους και συναγωνιστές του σε όλες τις πτυχές της δράσης και της ζωής του.

Θαρραλέος και έτοιμος για αναμέτρηση ανά πάσα στιγμή, ο Άρης στον Υδροχόο είναι κινητικός, με μεγάλο απόθεμα ενέργειας μέσα του και παρότι πάντα έχει μια τάση να οδηγείται προς το μοντερνισμό, συνυπάρχει μέσα του και ένα συντηρητικό στοιχείο που τον κρατά δέσμιο των παραδόσεων και της ιεραρχίας. Όταν χάσει τον έλεγχο μιας κατάστασης θυμώνει πάρα πολύ άσχημα και μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες εκρήξεις οργής, ακόμα και εκεί που δεν πρέπει. Ο έλεγχος είναι πολύ σημαντικός για την ισορροπία του. Έχει ανάγκη να ελέγχει το περιβάλλον και την «αυλή του», στην οποία κυκλοφορούν ελεύθερα και στο απυρόβλητο, άνθρωποι που έχει ο ίδιος επιλέξει. Ανταγωνιστικός, αλλά και ευγενής, θεωρεί τον εαυτό του πραγματικά ιδιαίτερο και υπερασπίζεται τη διαφορετικότητά του έντονα.

Η ερωτική ζωή του είναι ανοιχτή και με πολλά ενδεχόμενα, τα οποία δεν αποκλείει ποτέ να πραγματοποιηθούν. Του αρέσει να νιώθει ότι έχει επιλογές, ακόμα και όταν αυτές στην ουσία δεν υπάρχουν, για αυτό αφήνει πάντα πιθανότητες στα φλερτ, έστω χωρίς να τις πιστεύει απόλυτα.

Στον άντρα

Φιλάρεσκος και ερωτικός, ο άντρας με τον Άρη στον Υδροχόο, δίνει σημασία στις λεπτομέρειες του στιλ του, που τονίζουν τα συγκριτικά αρρενωπά πλεονεκτήματά του. Είναι κομψός, νοσταλγός της αισθητικής παλιότερων δεκαετιών και ιππότης, σε ότι αφορά τη σχέση του με τις γυναίκες. Η ματαιοδοξία είναι η αχίλλειος πτέρνα του, αλλά αυτή εμφανίζεται μόνο όταν νιώθει ελάχιστη αυτοπεποίθηση. Αναζητά την κολακεία και τον θαυμασμό και συχνά αυτός γίνεται η αφετηρία για να ξεκινήσει ένα φλερτ του. Η γυναίκα γίνεται στη ζωή του πολύτιμη σύντροφος που μοιράζεται τις ιδέες του, αλλά και ένα κόσμημα δίπλα του για να του ομορφαίνει το περιβάλλον. Συνήθως έχει την τάση να «μπερδεύει» τα φιλικά με τα ερωτικά του αισθήματα!

Στη γυναίκα

Μια γυναίκα με τον Άρη στον Υδροχόο, εντυπωσιάζεται από το ήθος, την αρχοντιά και τον δυναμισμό ενός άντρα που πολεμάει για μια ανώτερη ιδέα. Συχνά έλκεται από τυχοδιώκτες που πάνε κόντρα στο ρεύμα και αναγνωρίζονται πολύ αργότερα από την κοινωνία. Κυνηγάει το ιδιαίτερο και το ξεχωριστό και ενώ δείχνει εγκεφαλική και διακριτική στο περιβάλλον της, μέσα της νιώθει ότι έχει έναν τεράστιο δυναμισμό, που προσφέρει με γενναιοδωρία σε αυτόν που θα κρίνει η ίδια κατάλληλο. Είναι πολύ πειθαρχημένη και τολμηρή στον έρωτα και στο σεξ δεν της λείπει καθόλου το θάρρος. Ο Άρης στον Υδροχόο μολονότι δείχνει ένα εγκεφαλικό τύπο γυναίκας, είναι κι ο μεγάλος πειραματιστής στις σεξουαλικές του επαφές.

Άρης στους Ιχθύς

Μια δύσκολη και «κόντρα» θέση αυτή του Άρη στους Ιχθύς, δημιουργεί τον διστακτικό, εσωτερικό τύπο, ο οποίος στην ώρα της κρίσης θα προτιμήσει να δραματοποιήσει μια κατάσταση παρά να πάρει άμεσες και δραστικές πρωτοβουλίες. Συναισθηματικός μέχρι υπερβολής, ο Άρης εδώ, επεξεργάζεται τα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον του με ένα τρόπο μάλλον παθητικό και νωθρό, ενώ σπανίως θα ανταπαντήσει ως αντίδραση σε μια έντονη κατάσταση. Όλη η ενέργεια και η δύναμη του πλανήτη στρέφεται προς τα μέσα στον άνθρωπο και τον κινητοποιεί ψυχικά, αλλά όχι και πρακτικά. Το μέγεθος της δράσης του εξαρτάται πάντα από τις ψυχολογικές μεταπτώσεις του, που είναι πολλές και ποικίλες.

Στη θέση του μαχητή και του διεκδικητή, έχει τοποθετήσει έναν συναισθηματικό δέκτη. Στη θέση του επεκτατικού τυχοδιώκτη έχει τοποθετήσει έναν ήπιο συζητητή και έναν φροντιστή. Είναι πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος με τον οποίο μεταλλάσσεται η φύση του Άρη στους Ιχθύς. Τα όπλα του δεν είναι αιχμηρά και οι τρόποι του δεν είναι θεαματικοί. Αντίθετα, πολεμάει έχοντας ως μοναδικό όπλο το εύρος της ψυχολογικής κεραίας του. Σπανίως θα ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία. Αυτό όμως που θα κάνει αποτελεσματικά είναι να κινηθεί μέσα σε ένα ήδη προκαθορισμένο πλαίσιο, που συνήθως έχει να κάνει με την προσφορά -νοσοκομείο, καταυλισμός, κέντρα αποκατάστασης κ.λπ.. Σημαντικό επίσης για να κινητοποιηθεί, είναι να… του ζητηθεί. Αλλιώς όλη η ενέργειά του εγκλωβίζεται μέσα σε εσωτερικές συγκρούσεις και εντάσεις.

Η ροπή του στις εξαρτήσεις και σε σχέσεις που έχουν έναν καταναγκαστικό χαρακτήρα, συχνά τον βάζει σε μακροχρόνιες περιπέτειες φθοράς, τις οποίες όμως, έχει έναν αποτελεσματικό τρόπο να ξεπερνάει, χωρίς να φαίνεται ή να κάνει θόρυβο γύρω απ’ αυτό. Δεν είναι ο συνεπέστερος άνθρωπος που υπάρχει και σίγουρα δεν είναι ο πιο πρακτικός. Είναι όμως δημιουργικός στις τέχνες και πάρα πολύ βοηθητικός όταν μια κατάσταση τον καλεί. Η υπομονή και ο ρομαντισμός του τον κάνουν αξιαγάπητο, αλλά τού είναι αδύνατον να λειτουργήσει, αν δεν νιώθει ότι λαμβάνει αποδοχή από τους άλλους. Ερωτικά είναι εφευρετικός και δοτικός. Του αρέσει να κατευθύνεται και να ακολουθεί σαγηνευμένος μια ερωτική πρόκληση ή και διαταγή. Ανταποκρίνεται πολύ πιστά στα ερωτικά καλέσματα και δίνει τόσα, όσα του υπαγορεύει το ένστικτό του, χωρίς απαραίτητα να συμβουλεύεται τη λογική.

Στον άντρα

Ο άντρας με τον Άρη στους Ιχθύς, εκφράζεται συναισθηματικά και πολιτισμένα, έχει μια αφαιρετική χροιά στις πράξεις του και συνήθως απαντάει στα φλερτ. παρά τα δημιουργεί ο ίδιος. Διαθέτει βελούδινους τρόπους να εκπέμπει τις επιθυμίες του και θέτει τον εαυτό του πάντα στην υπηρεσία των συναισθηματικών αναγκών της γυναίκας που επιθυμεί. Ονειροπόλος και ρομαντικός, έχει ως προτεραιότητα ένα «παραμυθένιο» ερωτικό παιχνίδι, παρά ένα ρεαλιστικό, σεξουαλικό περιστατικό. Αν δεν νιώσει ότι έχει μπροστά του μια πόρτα ανοιχτή ή έναν δρόμο να περπατήσει, δεν πρόκειται να κάνει εύκολα κινήσεις για να ανοίξει ο ίδιος. Πάνω απ’ όλα είναι ο πιο ευφάνταστος Άρης και αυτό αν μη τι άλλο ζωηρεύει και την σεξουαλική του ζωή!

Στη γυναίκα

Μια γυναίκα με τον Άρη στους Ιχθύς είναι για πάντα ερωτευμένη με το πριγκιπόπουλο του παραμυθιού και απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή που αυτό θα αποφασίσει να εμφανιστεί μπροστά της και να την ανεβάσει με το ένα χέρι του στην πίσω θέση της σέλας του αλόγου του. Με το άλλο χέρι κρατά την ασπίδα και το ακόντιό του, όπλα με τα οποία θα προστατεύσει θεληματικά τον έρωτά τους από την ασχήμια του κόσμου. Αυτή αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως πυργοδέσποινα, που θα φροντίζει τον καλό της και θα καρτερεί υπομονετικά το γυρισμό του. Συνήθως ο Άρης σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο δείχνει έλξη προς άντρες πνευματώδεις ή καλλιτέχνες ή ακόμη και κάπως αδύναμους και με ασαφείς στόχους.