Τι αναστατώνει τα ζώδια σύμφωνα με τη Σελήνη τους

Τι αναστατώνει τα ζώδια σύμφωνα με τη Σελήνη τους

Τι αναστατώνει τα ζώδια σύμφωνα με τη Σελήνη τους

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον ψυχικό και εσωτερικό μας κόσμο. Κρύβει μέσα όλα όσα αισθανόμαστε και συχνά δεν μοιραζόμαστε με τους άλλους. Σύμφωνα με το ζώδιο της Σελήνης μας υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία ταράζουν την εσωτερική μας γαλήνη και είναι ιδιαίτερα για κάθε ζώδιο.

Αν δεν ξέρετε το ζώδιο της Σελήνης σας πατήστε εδώ.

Σελήνη στον Κριό

Η Σελήνη στον Κριό κάνει το άτομο θαρραλέο και ανταγωνιστικό. Έχει μία εσωτερική ανάγκη να αγωνίζεται για ό,τι πιστεύει και να παραμερίζει όποιο εμπόδιο βρεθεί μπροστά του. Αυτό που επιθυμούν, όσοι έχουν Σελήνη στον Κριό, είναι ταυτόχρονα και κίνητρο τους, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να το αποκτήσουν. Όταν οι συνθήκες φρενάρουν την επιθυμία τους, η φλόγα τους σβήνει και νιώθουν σαν να μην έχουν σκοπό ύπαρξης. Εάν η ζωή ή κάποιοι άνθρωποι τους βάζουν τρικλοποδιές και δεν μπορούν για κάποιο λόγο να παλέψουν για αυτό που θέλουν, είναι σαν να μην μπορούν να πατήσουν την ανάφλεξη ώστε να βάλουν μπροστά τη μηχανή τους. Τότε νιώθουν νεκρή την μπαταρία τους. Κάτι που δεν αντέχουν με τίποτα είναι να τους επιβάλλουν οι άλλοι τη θέληση τους. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, το πιο πιθανό είναι να λειτουργήσουν αντιδραστικά και να κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Όμως, θα το δηλώσουν ευθαρσώς. Όντας γενναίοι, απεχθάνονται τη δειλία. Αυτό που αναστατώνει την ψυχή τους είναι τα αδιέξοδα, συναισθηματικά ή πρακτικά και οι χαμένες άνισες μάχες. Η Σελήνη στον Κριό δίνει επίσης στο άτομο ανθεκτικότητα, ταχύτητα, πρωτοτυπία και ειλικρίνεια. Όταν οι άλλοι γύρω τους δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, εκνευρίζονται και απογοητεύονται. Έχουν μία βαθιά διεισδυτική ματιά και εκτιμούν όλα αυτά που κάνουν κάποιον να είναι μοναδικός. Όταν ο κοινωνικός τους περίγυρος δεν αναγνωρίζει το πόσο μοναδικοί και σημαντικοί είναι οι ίδιοι, πληγώνονται βαθιά.

Σελήνη στον Ταύρο

Η συναισθηματική και υλική σταθερότητα και η αρμονία των σχέσεων, είναι η βάση της ψυχικής ισορροπίας μίας Σελήνης στον Ταύρο. Τα άτομα με αυτή Σελήνη έχουν πρωτίστως την ανάγκη να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε να αποφασίσουν τι θέλουν. Ό,τι προϋποθέτει τελεσίγραφα, προθεσμίες και βεβιασμένες κινήσεις, τους αναστατώνει ψυχικά. Δεν τους αρέσει ο καταναγκασμός, διότι ό,τι αναλάβουν θα είναι συνειδητό και μακροχρόνιο. Με τον ίδιο τρόπο ταράζονται με τα ξαφνικά και απρόσμενα γεγονότα, δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. Επειδή οι ίδιοι είναι ταγμένοι στο να προσφέρουν σταθερότητα σε όσους αγαπούν, υλική και συναισθηματική, ενώ ταυτόχρονα συγχωνεύονται με όποιον αισθάνονται δικό τους άνθρωπο, δεν μπορούν να αντιληφθούν πώς ο άλλος μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά, ενάντια στο κοινό συμφέρον. Όταν λοιπόν κάποια ανάγκη τους δεν καλύπτεται, γίνονται έξαλλοι. Μία τέτοια Σελήνη χαρίζει στο άτομο αγάπη για ομορφιά και καλούς αρμονικούς τρόπους. Και έτσι, όταν είναι αναγκασμένοι να υποστούν ένα άσχημο περιβάλλον και κακούς τρόπους, είναι σαν να δέχεται μία προσβολή η αισθητική και η ψυχή τους. Έχουν την τάση να τα παίρνουν όλα προσωπικά, ακόμα και να ζηλεύουν, γι’ αυτό αν αισθανθούν ότι δεν εκτιμώνται ή ότι κάποιος τους έβλαψε, μπορεί να γίνουν πεισματάρηδες και δεν θα διστάσουν να κλείσουν την πόρτα πίσω τους, χωρίς να θέλουν να ακούσουν κουβέντα.

Σελήνη στους Διδύμους

Αυτή η Σελήνη έχει ανάγκη να μιλάει και να εισακούεται, τόσο από τους δικούς της ανθρώπους όσο και από τις κοινωνικές γνωριμίες. Κάνει συνήθως όσους την εκπροσωπούν να είναι ανάλαφροι, ρευστοί, όμως, για να καταφέρουν αυτή την ελαφρότητα πληρώνουν ένα τίμημα. Αυτό το τίμημα είναι ότι δεν ψάχνουν ιδιαίτερα τα συναισθήματά τους και προτιμούν να τα κρατούν λίγο στην άκρη. Τα υπερβολικά συναισθήματα δεν τους αρέσουν, τους κάνουν να αισθάνονται άβολα, είτε είναι δικά τους είτε άλλων. Έχουν λοιπόν ανάγκη να συνυπάρχουν με κάποιους ανθρώπους που θα τους βοηθούν με καλή επικοινωνία να αντιληφθούν τι ακριβώς νιώθουν. Περιμένουν με κάποιο τρόπο τους άλλους να ξεκαθαρίσουν τα δικά τους συναισθήματα. Γι’ αυτό η επικοινωνία είναι τόσο σημαντική. Εάν κάποιος δεν επικοινωνεί με σωστό τρόπο, μπερδεύονται, δεν ξέρουν τι αισθάνονται γι’ αυτόν και εκνευρίζονται. Συχνά, θέλουν να τον συγκρίνουν με κάποιον άλλον ώστε να κάνουν σωστή επιλογή. Όμως η Σελήνη αυτή δεν θέλει επ’ ουδενί κάποιον που να της υπαγορεύει τι θα αισθανθεί. Είναι τόσο φιλελεύθερη που πιάνει υποσυνείδητα κάθε απόπειρα ελέγχου και αηδιάζει από τα βάθη του είναι της. Στην πραγματικότητα απεχθάνεται οτιδήποτε και οποιονδήποτε προσπαθεί να της ορίσει πώς θα συμπεριφερθεί, πώς θα μιλήσει, πώς πρέπει να είναι κάποια πράγματα. Θέλει μόνη της να ανακαλύψει τι δουλεύει για αυτήν και πώς θα καταφέρει να νιώσει ευτυχισμένη και ήρεμη. Οι κανονισμοί, οι συνθήκες και οι κοινές πεποιθήσεις δεν τις λένε τίποτα και τις προκαλούν ταραχή και νεύρα, καθώς θα συγκρούεται μαζί τους μέχρι να ανακαλύψει τι της ταιριάζει και τι όχι.

Σελήνη στον Καρκίνο

Η Σελήνη στον Καρκίνο είναι πολύ τρυφερή και συναισθηματική. Μπορεί να συναισθανθεί σε βάθος τον άλλον και θέλει να τον φροντίσει με τον αλτρουιστικό τρόπο που μία μητέρα φροντίζει το παιδί της. Αυτό που μπορεί να την αναστατώσει είναι το γεγονός ότι δεν της το ανταποδίδουν πάντα. Η προσδοκία και η αναμονή να νιώσει ότι αγαπιέται, μπορεί να κάνει μία τέτοια Σελήνη να μπει και να εμμένει σε καταστάσεις που είναι αδιέξοδες, διότι περιμένει να εισπράξει όλα όσα ονειρεύεται ή όσα έχει επενδύσει. Αυτό μεγαλώνει το μαρτύριο και την ανασφάλεια, καθώς δεν αφήνει το άτομο να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Μία Σελήνη στον Καρκίνο επιθυμεί πάνω από όλα να νιώθει ότι περιβάλλεται από μία όμορφη οικογένεια. Εάν τα μέλη που την απαρτίζουν δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, μπορεί να αισθανθεί οδυνηρά συναισθήματα και καταπιεσμένο θυμό. Οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τη δική της και όσων αγαπά μπορεί να την αναστατώσει και να τη φέρει σε μία επιθετική κατάσταση άμυνας, δηλαδή ο φόβος να την κάνει να υιοθετεί επιθετικές συμπεριφορές. Η σκληρότητα ως έννοια τραυματίζει γενικά την τρυφερή ψυχή της, διότι δεν αντέχει την αδικία την κακομεταχείριση και τον πόνο. Συχνά νιώθει αδύναμη να καταπολεμήσει τις ανασφάλειες και τις συναισθηματικές της μεταπτώσεις.

Σελήνη στον Λέοντα

Η Σελήνη στον Λέοντα έχει ανάγκη να λάμπει από περηφάνια για τον εσωτερικό της πλούτο. Είναι μία γενναιόδωρη ψυχή με μεγάλα αποθέματα καλοσύνης που δεν έχει χώρο για μικρότητες. Όταν δεν αναγνωρίζονται οι προθέσεις και η προσφορά της νιώθει τεράστια απογοήτευση. Η απογοήτευση λειτουργεί σαν μία προσβολή για όσους έχουν Σελήνη στον Λέοντα και τους είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν φυσιολογικά όταν και για όσο νιώθουν έτσι. Έχοντας πάντα την ανάγκη του αποδέκτη, του κοινού, όταν βιώνουν απόρριψη καταλαμβάνονται από ένα αίσθημα ματαιότητας που θα χρειαστεί προσπάθεια να αποκατασταθεί. Όταν αισθάνονται ότι τους χρησιμοποιούν ή όταν τους εκλαμβάνουν ως δεδομένους, μπορούν να γίνουν έξαλλοι. Η καλοσύνη τους είναι ανεξάντλητη, αλλά όταν θιγεί η υπερηφάνεια τους γίνονται απροσπέλαστοι. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση είναι πιστοί και προστατευτικοί με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Τους είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι τίποτα δεν μένει σταθερό, γι’ αυτό αναστατώνονται με τα άτομα που δεν έχουν παρόμοια συναισθηματική συνοχή με τη δική τους. Διαθέτουν το χάρισμα της αφθονίας, γι’ αυτό δυσκολεύονται πολύ να καταλάβουν τους ανθρώπους που είναι μίζεροι. Η τσιγκουνιά τους «χαλάει». Το ίδιο συναίσθημα βιώνουν και με τη στέρηση. Δεν την αντέχουν. Η κακομεταχείριση των αδυνάτων, παιδιών, ζώων, πληγώνει την ψυχή τους.

Σελήνη στην Παρθένο

Είναι η πιο αναλυτική Σελήνη του ζωδιακού. Αυτή η θέση επιδιώκει να εκλογικεύει τα συναισθήματα της, ώστε να έχουν δομή, τάξη και να βγάζουν νόημα. Όταν οι εκπρόσωποι της έρχονται σε επαφή με οτιδήποτε δεν ανταποκρίνεται σε κάτι τέτοιο, ταράζονται και χάνουν τον έλεγχο. Δυστυχώς ή ευτυχώς το συναίσθημα, δεν είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί εύκολα, ούτε μπορεί πάντα να μπει σε καλούπια. Μερικές φορές μπορεί να μπλοκάρονται από όλα αυτά που αισθάνονται, αλλά και να δυσκολεύονται να τα εκφράσουν. Την ίδια δυσκολία αντιμετωπίζουν με τα συναισθήματα των άλλων. Είναι κάπως συνεσταλμένοι και αποφεύγουν τις κατά μέτωπο αντιπαραθέσεις. Κάτι που τους αναστατώνει είναι το γεγονός ότι οι άλλοι συχνά αντιμετωπίζουν τη δυσκολία να δείξουν το συναίσθημα τους ως ψυχρότητα ή όταν αμφισβητούν τη συναισθηματική τους ικανότητα. Το μόνιμο αγκάθι στο πλευρό τους είναι το πόσο αυστηρά κρίνουν τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και τους άλλους, κάτι που αδυνατίζει την αυτοπεποίθηση και κατατρώει τις σχέσεις τους. Η αποτυχία είναι η Αχίλλειος πτέρνα τους και κάτι που τους καταρρακώνει ψυχικά, Ίσως και όχι μόνο, διότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να σωματοποιήσουν τον πόνο τους. Επειδή εκτιμούν την πρακτική απόδειξη των συναισθημάτων, γίνονται έξω φρενών όταν δεν αναγνωρίζεται η προσφορά τους. Συνήθως είναι πολύ δοτικά άτομα που προσφέρουν πολύ ενέργεια και κόπο για όσους αγαπούν και όταν αυτό περνά απαρατήρητο, στεναχωριούνται βαθιά.

Σελήνη στον Ζυγό

Η Σελήνη στον Ζυγό δείχνει μία ψυχή που διψάει για αρμονία, καλοσύνη και ισότητα για όλη την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν την τάση να αφοσιώνονται με όλο τους το είναι στις προσωπικές του σχέσεις, αλλά η τάση τους να διατηρούν την ηρεμία μπορεί να κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι γίνονται χαλί για να τους πατήσεις. Αυτό τους καταρρακώνει όσο τίποτε άλλο, διότι η ψυχή τους λαχταρά την αρμονία και έχει ανάγκη να ζήσει την ευτυχία με το άλλο τους μισό. Η μοναξιά είναι κάτι που δεν αντέχουν στη ζωή. Όταν οι άνθρωποι γύρω τους γίνονται άξεστοι, τραχείς και αρνητικοί, νιώθουν ότι βάλλονται ψυχικά και αισθάνονται έντονη δυσφορία στην παρουσία τους. Η καθαριότητα, είτε των χώρων είτε η ατομική, επιφέρει την ίδια αντίδραση. Διαθέτοντας φυσική λεπτότητα και καλλιτεχνική ποιότητα έχουν ιδιαίτερο γούστο, με αποτέλεσμα να αγανακτούν με τη χαμηλή αισθητική. Όταν πρέπει να πάρουν κάποια απόφαση αισθάνονται τεράστια πίεση, διότι δεν ξέρουν αν θα επιλέξουν σωστά και θα πρέπει να ζήσουν με τις συνέπειες της επιλογής τους. Είναι διπλωματικοί και δίκαιοι. Θέλουν να βλέπουν και τις δύο πλευρές πριν πάρουν θέση. Οι στενόμυαλοι και οι θερμοκέφαλοι τους εκνευρίζουν. Είναι καλό για την ψυχή τους να μάθουν να εμπιστεύονται τη δική τους κρίση και να βρίσκουν την επιβεβαίωση μέσα τους, διότι όταν την περιμένουν από τους άλλους και δεν έρχεται, απογοητεύονται.

Σελήνη στον Σκορπιό

Όσοι έχουν αυτή τη Σελήνη διαθέτουν πολλά και έντονα συναισθήματα. Λαχταρούν τις βαθιές σχέσεις, μέσω των οποίων θα νιώσουν ότι μεταμορφώνονται. Παρά την επιθυμία τους να τις αποκτήσουν, δυσκολεύονται να εμπιστευτούν. Το ένστικτό τους είναι τόσο ισχυρό που τους προειδοποιεί όταν κάτι δεν πάει καλά, όταν τους εξαπατούν ή τους λένε ψέματα. Πάντα, όταν έρχονται σε επαφή με κάτι τέτοιο, ξυπνούν μέσα τους συναισθήματα οργής που τους κρατούν ξάγρυπνους τα βράδια. Η εμμονή τους να σκέφτονται διαρκώς την οποία προδοσία, τους κάνει να μην μπορούν να βρουν την ηρεμία τους και τότε μπορεί να γίνουν συναισθηματικά ασταθείς. Προσπαθούν να βρουν την ισορροπία, ψάχνοντας τη σωστή εκδίκηση. Έτσι, ασχολούνται διαρκώς με το ίδιο θέμα, χωρίς να αφήνουν τα περιθώρια στον εαυτό τους να λυτρωθεί και να ξεχάσει. Μία τέτοια Σελήνη πρέπει να εκπαιδευτεί στο να βάζει όρια σε τέτοιες σκέψεις. Το σημαντικό της μέλημα πρέπει να είναι η διατήρηση της ψυχικής της υγείας και ισορροπίας, αλλιώς κινδυνεύει να αναλώνεται σε τελειωμένες καταστάσεις, ακόμα και ανησυχίες που τη γεμίζουν αρνητικά συναισθήματα. Η ζήλια είναι πάντα ένα θέμα που αναστατώνει αυτούς τους ανθρώπους, μερικές φορές ίσως ακόμη και να τους ιντριγκάρει. Επειδή διαθέτουν μία αντίληψη σχεδόν εξωπραγματική, κουράζονται και χάνουν την υπομονή τους με τους λιγότερο οξυδερκείς και δυνατούς πνευματικά. Το ίδιο νιώθουν και για τους συναισθηματικά αδύναμους, επειδή οι ίδιοι είναι πολύ δυνατοί εσωτερικά.

Σελήνη στον Τοξότη

Μία Σελήνη στον Τοξότη τα θέλει όλα. Είναι μία ψυχή που διψά για εμπειρίες και θέλει να νιώθει ελεύθερη. Αυτό που τη χαλάει είναι να νιώθει παγιδευμένη, περιορισμένη, ανήμπορη να κινηθεί είτε επειδή δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες είτε επειδή αυτό οφείλεται σε κάποια σχέση. Στις σχέσεις θέλει να νιώθει ότι μπορεί να εξελιχθεί, ότι έχει χώρο να αναπνεύσει και ότι μπορεί να επικοινωνήσει με ειλικρίνεια. Οι κτητικοί άνθρωποι την κάνουν να ασφυκτιεί. Δεν θέλει να τη φορτώνουν με υπερβολικά συναισθήματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Δεν επιθυμεί να αισθάνεται ότι κουβαλάει το βάρος της ευτυχίας ή της δυστυχίας κανενός, παρά μόνο της δικής της. Επειδή είναι μία αισιόδοξη ψυχή, έχει ανάγκη από θετικότητα και οι ορίζοντες της πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί. Όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη νιώθει ότι μαραζώνει. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση ταράζονται όταν τους επικρίνουν. Είναι λίγο καλομαθημένοι, διότι συνήθως καταφέρνουν να τους πείσουν όλους. Παίρνουν συχνά μέρος σε συζητήσεις αντιπαράθεσης, διότι τους αρέσουν να δοκιμάζουν τα επιχειρήματά τους. Έχουν συνήθως πολλούς ακόλουθους, η γοητεία τους καταφέρνει να προσηλυτίσει σχεδόν τους πάντες. Αν κάποιος αντιστέκεται στην ισχυρή τους προσωπικότητα, νιώθουν ανασφάλεια και εκνευρισμό. Τους εκνευρίζει όμως και η κολακεία ή η έλλειψη ειλικρίνειας. Η μονοτονία είναι δυσβάσταχτη γι’ αυτούς και μπορεί να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν από βαρεμάρα και μόνο. Συνήθως όμως είναι τόσο ευχάριστοι που γλιτώνουν εύκολα από όποια ατασθαλία κι αν κάνουν.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Με την ψυχική αφοσίωση που δείχνει στην εργασία, η Σελήνη στον Αιγόκερω μπορεί να αισθανθεί ότι βρίσκει την πληρότητα μέσω των κατορθωμάτων και των επιτυχιών. Όσοι έχουν γεννηθεί με αυτή τη θέση έχουν συναίσθηση της ευθύνης και συνδέουν την ευτυχία με αυτά που έχουν καταφέρει. Άλλωστε, το να έχουν στόχους λειτουργεί ευεργετικά στην ψυχική και σωματική τους υγεία. Η τεμπελιά, καθώς και οι άνθρωποι που δεν έχουν φιλοδοξίες και κίνητρο, τους απωθούν. Αν κάποιος δικός τους άνθρωπος επιδεικνύει ανωριμότητα, δεν μπορούν ούτε να το καταλάβουν ούτε να το αποδεχτούν εύκολα. Στις σχέσεις τους τείνουν να είναι πολύ πιστοί και σταθεροί όταν παίρνουν την απόφαση να δεσμευτούν, αν και μπορεί αυτό να μη συμβεί εν μία νυκτί. Φυσικά, εάν έρθουν σε επαφή με αστάθεια και απιστία πληγώνονται και θυμώνουν. Κάτι άλλο που δεν μπορούν να ανεχτούν, είναι εκείνους που δεν βασίζονται στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους. Μία τέτοια ρεαλιστική Σελήνη καταλαβαίνει ότι όλα στη ζωή δεν είναι ρόδινα, πάντα κάτι μπορεί να μεσολαβήσει ανάμεσα στον άνθρωπο και τους στόχους του. Όταν όμως δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν μία υπόσχεση τους ή να φτάσουν κάποιο όριο που έχουν θέσει, βράζουν στο ζουμί τους και θλίβονται. Είναι καλό να μην ορθώνουν τοίχους ανάμεσα στον εαυτό τους και τους άλλους όταν διακατέχονται από αυτά τα συναισθήματα.

Σελήνη στον Υδροχόο

Η Σελήνη αυτή έχει τις πιο ανθρωπιστικές ευαισθησίες και είναι αυτός ο λόγος που βάζει το γενικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Συνεπώς αυτά που ταράζουν την ψυχή των ατόμων με αυτή τη θέση, έχουν να κάνουν περισσότερο με κοινωνικές ανισότητες, αναλγησίες και προβλήματα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι αξίες παίζουν σημαντικότερο ρόλο στις προσωπικές επιλογές τους. Όταν κάποιος δεν δίνει το προβάδισμα στις πεποιθήσεις του και λειτουργεί με άλλο τρόπο, δυσκολεύονται να τον κατανοήσουν. Επίσης, δυσκολεύονται να κατανοήσουν και εκείνους που δίνουν προβάδισμα στο συναίσθημα. Συχνά έχουν πρόβλημα στο να θέσουν σωστές προτεραιότητες, διότι τείνουν να εξισώνουν τα πάντα ως αποτέλεσμα της κοσμοθεωρίας τους. Αυτό το κάνουν κυρίως στους δικούς τους ανθρώπους και όπως είναι αναμενόμενο, διαταράσσουν έτσι την αρμονία των σχέσεων τους. Όμως, συνήθως δεν είναι πρόθυμοι να υποχωρήσουν. Έτσι, η συναισθηματική τους ζωή αναστατώνεται κάποιες φορές, από ανθρώπους που χάνουν. Κάθε απόπειρα να τους επιβληθεί κάποιος ή να περιορίσει την ανεξαρτησία τους, είναι κάτι που δεν μπορούν να ανεχθούν. Επιθυμούν να κάνουν τα πάντα με τον δικό τους τρόπο ή κανέναν τρόπο. Η απομάκρυνση και η απομόνωση είναι ο βασικός τους αμυντικός μηχανισμός. Επειδή συνήθως διαφέρουν από τη μάζα, ο μικροαστισμός και η συντηρητική αντίληψη είναι κάποια πράγματα που η ψυχή τους δυσκολεύεται να αποδεχτεί.

Σελήνη στους Ιχθύς

Η Σελήνη στους Ιχθύς διαρκώς απορροφά σαν σφουγγάρι τις ενέργειες του περιβάλλοντος της. Κολυμπάει στα βαθιά νερά του συναισθήματος της και χρειάζεται να προσέχει για να μην παρασυρθεί. Συχνά οι άνθρωποι με αυτή τη Σελήνη ταλαιπωρούνται από την αδικία στη ζωή και βασανίζονται με τέτοιου είδους υπαρξιακά ερωτήματα. Οι ατυχίες μπορεί να τους κάνουν να νιώθουν έρμαιο της μοίρας τους και να θυματοποιηθούν. Με τόσο έντονα συναισθήματα δυσκολεύονται να απεξαρτηθούν από οτιδήποτε και μπορεί να μείνουν παγιδευμένοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε αδιέξοδες καταστάσεις. Κάποιες φορές τους ταλαιπωρεί η οπτική με την οποία βλέπουν τα πράγματα, διότι τείνουν να μεγεθύνουν κάποιες καταστάσεις. Μπορεί να νιώσουν μπερδεμένοι από τις διαφορετικές γνώμες και απόψεις, διότι η ενσυναίσθηση που διαθέτουν τούς κάνει να μπορούν να δουν τα πράγματα από τη σκοπιά του καθενός και να χάνουν έτσι τον εαυτό τους και τα θέλω τους. Η φωνή της λογικής και η φωνή του ενστίκτου μπερδεύονται μέσα τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Φυσικά η σκληρότητα και ο πόνος είναι κάτι που δεν αντέχουν διαχρονικά, όπως και όλους εκείνους που δεν δείχνουν καλοσύνη. Η κριτική είναι κάτι που μπορεί να τους ρίξει ψυχολογικά ή να τους εξαγριώσει, καθώς δεν την αντέχουν με τίποτα.