10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ζυγού

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ζυγού

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ζυγού

Η προσωπικότητα των Ζυγών είναι φιλική και διπλωματική, βοηθώντας έτσι τους γύρω τους να αισθάνονται ότι ζουν μια ιδανική και ευτυχισμένη ζωή. Αλλά αυτό είναι ένα μόνο μέρος της μαγείας τους. Οι Ζυγοί λατρεύουν τα όμορφα πράγματα και τις πολυτέλειες και θέλουν να περιποιούνται και να τους περιποιούνται. Αυτό το ζώδιο είναι γενναιόδωρο, σοβαρό και γοητευτικό. Είναι πολύ εύκολο να συνυπάρξει κανείς μαζί τους, διότι πάντα προσπαθούν να δημιουργούν κοινό έδαφος με τους άλλους ανθρώπους.

Είναι ανοιχτόμυαλα πλάσματα

Ανοιχτόμυαλοι και διαλλακτικοί είναι δύο από τις καλύτερες λέξεις για να περιγράψουν τους Ζυγούς. Οι άνθρωποι που εκπροσωπούν αυτό το ζώδιο αναζητούν πάντα νέα πράγματα για να δοκιμάσουν και είναι πάντα έτοιμοι για νέες και εμπνευσμένες ιδέες. Ποτέ δεν κρίνουν τους άλλους χωρίς να τους γνωρίζουν καλά και πάντα δίνουν στους ανθρώπους το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Επιπλέον, έχουν πάντα ανοιχτές αντιλήψεις όταν συναντούν τη διαφορετικότητα σε άλλους ανθρώπους ή νέα πράγματα.

Επηρεάζουν τα πλήθη

Οι Ζυγοί έχουν πάνω τους γραμμένο το «influencer» με κεφαλαία γράμματα και διάσημες προσωπικότητες αυτού του ζωδίου επηρέασαν τα πλήθη με τη δικαιοσύνη, τη γοητεία και την αισθητική τους. Αυτό το ταλέντο επεκτείνεται και στην κοινωνική ζωή των Ζυγών. Έχουν ευχάριστους τρόπους και είναι έντονα ευαίσθητοι σε ό,τι είναι σωστό και κατάλληλο στην αντιμετώπιση των άλλων. Αυτό τους επιτρέπει να δίνουν κάτι από τη χάρη τους, να επικοινωνούν με ευαισθησία και να λένε το σωστό για να διατηρήσουν μια σχέση. Οι Ζυγοί θα ξεκινήσουν τη συζήτηση και θα συνεχίσουν το πάρτι για πολύ, μέχρι αργά τη νύχτα. Το ζώδιο κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη που αντιπροσωπεύει την αγάπη, την πολυτέλεια και την ομορφιά. Η επιρροή της Αφροδίτης προσθέτει γοητεία και σε οτιδήποτε αγγίζει, από το φαγητό μέχρι τη μόδα και την προσωπικότητα. Πολλοί εξ αυτών είναι επιτυχημένοι bloggers, παρουσιάζοντας στο κοινό τις προτάσεις τους για όλα αυτά που κάνουν τη ζωή όμορφη, με έναν φρέσκο τρόπο μέσω του διαδικτύου.

Είναι κοσμικές υπάρξεις

Ως κοινωνικά όντα, αγαπούν να περιβάλλονται από τη συντροφιά φίλων, γνωστών, αλλά και αγνώστων. Είναι πάντα σε μια ατελείωτη προσπάθεια να κάνουν τη ζωή πιο ευχάριστη, διασκεδαστική και δίκαιη. Αυτά τα κοινωνικά πλάσματα βρίσκουν χαρά στη δημιουργία σχέσεων και κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται ξεχωριστοί. Είναι συνεπαρμένοι από όλες τις πτυχές της ανθρώπινης φύσης και διαθέτουν την ικανότητα να βλέπουν τους άλλους με τον θετικότερο τρόπο. Απολαμβάνουν τη συντροφιά των άλλων, συχνά θεωρούνται ως η ψυχή της παρέας και η εξωστρεφής φύση τους τούς κάνει να φαίνεται ότι διαρκώς φλερτάρουν. Στην πραγματικότητα όμως απλώς απολαμβάνουν την κοινωνική αλληλεπίδραση, και ευδοκιμούν στις σχέσεις όπου μπορούν να διατηρήσουν ισορροπία μεταξύ της ανεξαρτησίας και της ενότητας.

Έχουν επίγνωση της ομορφιάς και της εικόνας

Οι Ζυγοί, καθώς διαθέτουν επίγνωση της εικόνας, μπορούν να βρεθούν στον κόσμο του σχεδιασμού μόδας, είτε ως δημιουργοί είτε ως μοντέλα. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζώδιου μπορούν να γίνουν επίσης ιδανικοί στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ομορφιάς, απολαμβάνοντας τη χαρά να ενισχύουν την εικόνα των πελατών τους. Όταν αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους, αυτά τα επαγγέλματα τους παρέχουν την ευκαιρία να είναι υποστηρικτικοί ακροατές και σύμβουλοι. Επίσης, όταν εργάζονται με αυτό τον τρόπο εκφράζουν τη δική τους εσωτερική ομορφιά και βοηθούν τους άλλους να βρουν τη δική τους. Ως καλλιτεχνικές ιδιοσυγκρασίες, κατανοούν ότι το ωραίο έχει δύναμη και μπορεί να προσελκύει. Τους αρέσει ακόμη να επικοινωνούν μέσω μιας ποικιλίας μέσων. Πολλοί εξ αυτών μπορεί να βρεθούν στην κινηματογραφική-τηλεοπτική βιομηχανία ή στον χώρο της φωτογραφίας. Θα μπορούσαν επίσης να είναι φανταστικοί ζωγράφοι ή διακοσμητές εσωτερικών χώρων.

Ιδεαλιστές

Οι Ζυγοί είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα και εύκολα στη συναναστροφή ζώδια. Είναι ιδεαλιστές και οι ιδεαλιστές είναι από τα καλύτερα είδη ανθρώπων, καθώς προτιμούν να εστιάζουν στη φωτεινή πλευρά της ζωής. Πάντα προσπαθούν για την καλύτερη εμπειρία και αυτό που πιστεύουν είναι ότι μέσω της αντίληψης και της λογικής τους ανάλυσης, μπορούν να δημιουργήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα παρά τις δυσκολίες. Αυτή τους η θετικότητα και η πίστη σε κάποια ιδανικά και αξίες τούς κάνει φιλειρηνικούς, εμπνευσμένους, δίκαιους και ικανούς. Αγνοώντας τα επουσιώδη και εστιάζοντας στην καρδιά ενός θέματος έχουν διαρκώς μεγάλες ελπίδες για την επιτυχία, την έναρξη νέων έργων και την εκμάθηση νέων πραγμάτων.

Δεν κρίνουν επιπόλαια

Οι Ζυγοί είναι σπάνια επικριτικοί άνθρωποι. Δεν θα κάνουν ποτέ μια γρήγορη εκτίμηση. Ακόμα και αν τους πείτε ότι έχετε κάνει κάτι κακό, να είστε σίγουροι ότι θα σας κάνουν μια σειρά από ερωτήσεις για να καταλάβουν ποιο ήταν το κίνητρο, τι σας ανάγκασε να το διαπράξετε και στη συνέχεια θα σχηματίσουν γνώμη για την πράξη. Μπορείτε να τους μιλήσετε για όλες τις ιδιορρυθμίες σας, ανεξάρτητα από το πόσο περίεργες είναι, και το πιθανότερο είναι ότι θα σας συμπαθήσουν για αυτές τις αδυναμίες. Για αυτούς, οι ιδιαιτερότητες, οι αδυναμίες και οι τρόποι κάποιου, κάνουν έναν άνθρωπο μοναδικό και ξεχωριστό.

Είναι ρομαντικοί σύντροφοι

Όντας από τα πιο ρομαντικά πλάσματα του ζωδιακού, οι Ζυγοί είναι τρυφεροί, στοργικοί, προσεκτικοί και μάλιστα είναι και πολύ καλοί εραστές. Έχουν έναν τρόπο να κάνουν την ιστορία αγάπης τους να ξεδιπλώνεται με πραγματικά μαγικό τρόπο. Απεχθάνονται να μένουν μόνοι για μεγάλες χρονικές περιόδους, και αν συμβαίνει αυτό, αυτοί οι άνθρωποι γίνονται θλιμμένοι, ακόμη και κυνικοί. Δεν μπορούν να απολαύσουν τίποτα στο έπακρο όταν είναι μόνοι. Ενώ, αντίθετα, ένας ζευγαρωμένος Ζυγός είναι μια χαρούμενη, δυναμική και ζωηρή προσωπικότητα. Όταν είναι δεσμευμένοι είναι πάντα σε θέση να εντοπίσουν το καλύτερο, ακόμη και στις χειρότερες καταστάσεις και εργάζονται ένθερμα για να προσφέρουν τα πάντα στη σχέση τους. Αυτό συμβαίνει διότι διαθέτουν πολύ καλή αίσθηση ισότητας. Αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους αλλά και το ταίρι τους ως ίσους και η ευτυχία του συντρόφου τους είναι ταυτόχρονα δική τους ευτυχία.

Είναι δίκαιοι άνθρωποι εκ φύσεως

Οι Ζυγοί είναι κάθε άλλο παρά άδικοι. Μπορεί να κάνουν σφάλματα ή να λένε τη λάθος κουβέντα μερικές φορές, αλλά τη στιγμή που συνειδητοποιούν ότι φταίνε δεν διστάζουν να ζητήσουν συγγνώμη. Δεν αποποιούνται των ευθυνών τους και δεν κατηγορούν σκόπιμα τους άλλους προκειμένου να προστατευθούν. Πιστεύουν στις αξίες της αλήθειας και της δικαιοσύνης και μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε βάθος για να εξασφαλίσουν ότι όλοι αντιμετωπίζονται ισότιμα και δίκαια. Η άδικη μεταχείριση είναι κάτι που δεν μπορούν να ανεχτούν.

Αλλά αν αδικηθούν… μία σου και μία τους

Η φυσική αποστροφή των Ζυγών για τη σύγκρουση τούς οδηγεί να αποφεύγουν κάθε είδους δυσάρεστες σκηνές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θυμώνουν. Έξαλλοι γίνονται, αλλά ο δικός τους είναι ένας πιο «ευγενικά συγκαλυμμένος θυμός». Αυτό είναι το σημείο όπου η εξυπνάδα και η διορατικότητά τους συναντιέται με την αδικία, μετατρέπεται σε απελπισία και πρέπει τότε… κάπως να ισορροπήσουν τα πράγματα. Έτσι προτιμούν να πληρώσουν με το ίδιο, ή ίσης αξίας, νόμισμα όποιον δεν φέρθηκε σωστά. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει απλά ότι θα πάρουν την καλοραμμένη ζακέτα τους και θα φύγουν μακριά για πάντα!

Έχουν την ικανότητα να μεταμορφώσουν το κακό σε καλό

Οι Ζυγοί έρχονται στον κόσμο για να υπερασπιστούν την αγάπη, τη δικαιοσύνη, την ομορφιά, την αλήθεια και για να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των θετικών ιδεών και δράσεων. Ίσως οι άλλοι να μην μπορούν να εντοπίσουν αυτό το χάρισμα τους αμέσως, διότι οι Ζυγοί κρύβουν αυτή την υπερδύναμη της προσωπικότητα τους πίσω από αυτό το γλυκό χαμόγελο, που όμως είναι ικανό να φωτίσει και τις πιο ζοφερές μέρες. Σίγουρα το ζώδιο και μόνο δεν εγγυάται ότι το άτομο θα επιδείξει οποιοδήποτε από αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά κάθε Ζυγός έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώνει το άσχημο σε όμορφο και το άδικο σε δίκαιο… Ωστόσο, πολλά εξαρτώνται από την ηλικία, τη σοφία και το επίπεδο αυτογνωσίας του κάθε εκπροσώπου αυτού του ζωδίου.