10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Σκορπιού

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Σκορπιού

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Σκορπιού

  1. Εκρηκτικό ταπεραμέντο

Ο Σκορπιός έχει δικαίως τη φήμη του πιο παθιασμένου, αλλά και εκρηκτικού ζωδίου. Η Πλουτώνια δύναμη που κρύβει ο χαρακτήρας τους είναι γεμάτη εντάσεις και πάθη, με αποτέλεσμα να ιντριγκάρουν, αλλά και να μαγνητίζουν τους γύρω τους. Είναι ικανοί να βιώσουν ακραία συναισθήματα, με εκπληκτικές εναλλαγές και μπορούν να βρεθούν από τους επτά ουρανούς στα τάρταρα, από την αγάπη στο μίσος και από την ελπίδα στην απαισιοδοξία, από τη μία στιγμή στην άλλη. Το πάθος τους είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο. Είναι ίσως το πιο ερωτικό ζώδιο και εκείνο που διαθέτει τη μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη. Είναι ακόμα και το πιο εκδικητικό και όταν ξεσπάσει ο θυμός τους είναι πολλών μεγατόνων.

  1. Αινιγματικοί

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει εύκολα τι βρίσκεται στο μυαλό των Σκορπιών. Τη μία στιγμή είναι ανοιχτοί και συζητήσιμοι και την άλλη κλειστοί και μυστικοπαθείς. Δεν είναι διατεθειμένοι να αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια τους, γι’ αυτό και έχουν αναπτύξει την ικανότητα να μαθαίνουν πολλά για τον συνομιλητή τους, δίνοντας μόνο μικρές δόσεις πληροφοριών για τον εαυτό τους. Αγαπούν γενικά το μυστήριο στην επιστήμη, στις τέχνες, στην ιστορία, ως αντικείμενο έρευνας και εργασίας. Διαθέτουν, επίσης, μία πολύ γερή διαίσθηση, η οποία προσθέτει άλλη μία διάσταση στο δυσεπίλυτο παζλ της προσωπικότητας τους.

  1. Η μάσκα

Δεν μπορείς εύκολα να διαβάσεις τα συναισθήματά τους, μπορούν να διατηρήσουν ένα παγερό προσωπείο, ακόμα και αν μέσα τους γίνεται… πόλεμος! Τους αρέσει να μην δείχνουν τις προθέσεις τους, καθώς προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες, διατηρώντας τον εαυτό τους σε προνομιακή θέση. Εάν βρίσκονται με πρόσωπα που τους είναι αδιάφορα ή βαριούνται, μπορεί να γίνουν εντελώς απόμακροι. Με αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς, δημιουργούν αβεβαιότητα στους γύρω τους για το τι ισχύει κάθε φορά.

  1. Συναίσθημα και ερωτισμός

Κάτω από το φαινομενικά σκληρό και δυναμικό τους προσωπείο υπάρχει πάρα πολύ συναίσθημα και διαθέτουν όλη την γκάμα του, από το θετικό μέχρι το αρνητικό και από το ήπιο μέχρι το έντονο. Όταν οι Σκορπιοί ερωτεύονται το περνάνε βαριά, δεν έχουν κρατήματα. Δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν, ακούνε μόνο το ένστικτό τους. Είναι υπέρμετρα ερωτικοί και σεξουαλικοί. Δεν φοβούνται τη δέσμευση (κάτι που τους κάνει περιζήτητους), φοβούνται μόνο μην πληγωθούν. Αυτός είναι ο χειρότερος φόβος τους και για να μην τον αντιμετωπίσουν πρέπει να δείχνουν σύνεση στις επιλογές τους. Διαφορετικά, αν συμβεί κάποιο λάθος και το άτομο που επέλεξαν δεν θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών τους, κινδυνεύουν να ξεχυθούν ανεξέλεγκτα τα φαντάσματα που τους στοιχειώνουν…

  1. Έξυπνοι, επικεντρωμένοι και πνευματώδεις

Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου διαθέτουν ένα διεισδυτικό πνεύμα, καθώς εξετάζουν πάντα βαθιά τα πράγματα, μια φοβερή οξυδέρκεια, διότι παρατηρούν και προσπαθούν να αντιληφθούν οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους και ένα αξιόπιστο κριτήριο, διότι ανατρέχουν ανά πάσα στιγμή στις πληροφορίες που έχουν συσσωρεύσει. Όταν αξιοποιούν τις δυνάμεις τους δημιουργικά, όταν συνδυάζουν το πολυμήχανο μυαλό τους με τη φιλοδοξία και την απαιτούμενη γενναιοδωρία ψυχής, μπορεί να φτάσουν πολύ ψηλά. Είναι ιδιαίτερα πνευματώδεις και αυτό αντικατοπτρίζεται στο χιούμορ τους, το οποίο είναι άμεσο, ολίγον σαρκαστικό, αλλά… βγαλμένο από τη ζωή.

  1. Φιλοδοξίες και χρήμα

Η λέξη πλούτος συνδέεται με τον Πλούτωνα, λόγω των ορυκτών κοιτασμάτων. Είναι λογικό, λοιπόν, οι εκπρόσωποι του να αγαπούν την οικονομική άνεση και να παλεύουν ώστε να την κατακτήσουν. Έχουν άλλωστε μεγάλες φιλοδοξίες και μία ανταγωνιστική φύση που τους ωθεί προς το μεγαλείο. Όταν επιθυμούν κάτι, θα το καταφέρουν και δεν θα επιτρέψουν κανένα εμπόδιο να ανακάμψει την πορεία προς τα όνειρά τους.

  1. Υπό έλεγχο

Ένας Σκορπιός έχει ηγετικές ικανότητες και θέλει να διατηρεί τον έλεγχο με το να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Μόνο έτσι νιώθει ασφάλεια. Αυτή του η δύναμη είναι όμως και ταυτόχρονα η αδυναμία του. Από τη μία καταφέρνει αυτό που επιθυμεί, από την άλλη όμως, δημιουργούνται παιχνίδια εξουσίας στις σχέσεις και στις συνεργασίες του. Οι άλλοι αισθάνονται ότι προσπαθεί να τους επιβληθεί και όσο εκείνοι προσπαθούν να ξεφύγουν τόσο ο Σκορπιός μπορεί να γίνεται ακόμα πιο χειριστικός, μέχρι να ανακτήσει τον έλεγχο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να κουράσει, αλλά και να βάλει σε σοβαρό κίνδυνο τις σχέσεις του, φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα.

  1. Τολμηροί και ανθεκτικοί

Το κουράγιο που έχουν να αναλαμβάνουν πράγματα που στους άλλους προξενούν φόβο και άγχος, είναι ο λόγος που μπορεί να διαπρέψουν εάν ασχοληθούν με ριψοκίνδυνα επαγγέλματα, όπως διασώστες, στρατιωτικοί, ακόμα και… κατάσκοποι. Η ιατρική και ο χειρουργικός κλάδος είναι κάτι που δένει καλά με την ψυχραιμία τους. Σε ό,τι κι αν διαλέξουν να κάνουν, οι αρετές αυτές μαζί με την επιμονή τούς κάνουν να πετυχαίνουν.

  1. Εκδίκηση

Έχουν αυτή τη φήμη ότι το κεντρί τους είναι δηλητηριώδες, οπότε είναι καλύτερα για τους γύρω τους να μην τους προκαλούν. Δεν ξεχνούν ποτέ οτιδήποτε άσχημο έχουν υποστεί και μπορεί να αντιδράσουν με οργή και εκδικητικότητα. Επειδή δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και έχουν ούτως ή άλλως θέματα εμπιστοσύνης, μπορούν εάν προδοθούν, να περάσουν χρόνια σχεδιάζοντας την εκδίκησή τους.

  1. Έχουν πάει σε άλλο επίπεδο το βλέμμα που σκοτώνει

Αυτό το «πυρηνικό» όπλο το χρησιμοποιούν σε δύο περιπτώσεις. Η μία είναι να καταστήσει σαφείς τις δολοφονικές προθέσεις τους σε όποιους τους έκαναν να αισθανθούν οτιδήποτε αρνητικό. Η άλλη είναι για ερωτική χρήση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, ερωτική ένταση, κάρφωμα, διερεύνηση και εξερεύνηση. Διαθέτουν και αυτές τις τηλεπαθητικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να προβάλλουν στον «στόχο» άκρως σαγηνευτικά μαγνητικά ρευστά. Είναι το υπερόπλο τους και ξέρουν πώς να το χρησιμοποιούν.