10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Κριού

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Κριού

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Κριού

Πρώτος και καλύτερος, είναι το νεογέννητο του ζωδιακού και καταφθάνει μαζί με την άνοιξη. Είναι φλογερός, ατρόμητος, γεμάτος από το αιώνιο πυρ και θέλει να γίνει ο ήρωας που θα νικήσει τη φθορά και το κακό.

Είναι ο πολιορκητικός Κριός που ανοίγει τις πύλες της ζωής με την επιμονή και τη δύναμή του, καθώς καίγεται από την επιθυμία του να κάνει τη διαφορά και να μεγαλουργήσει.

Ατρόμητοι και γενναίοι

Οι Κριοί θεωρούνται ως οι πιο τολμηροί και θαρραλέοι του ζωδιακού. Μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και άμεσες αποφάσεις που κρύβουν μεγάλο ρίσκο και θα τρόμαζαν τους υπόλοιπους. Τους οδηγεί ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία τους και πίσω από αυτά κρύβεται μία ισχυρή εσωτερική κινητήριος δύναμη. Είναι αυτό τους το χαρακτηριστικό, μαζί με την αυτοπεποίθησή ότι θα κάνουν τη δουλειά, που εμπνέει τους άλλους ώστε να τους θεωρούν ηγετικές φυσιογνωμίες. Δεν τους φοβίζει να το πάρουν όλο πάνω τους και αν θεωρούν ότι κάτι είναι σωστό, θα αψηφήσουν όλες τις γνώμες και θα ριχτούν στο άγνωστο.

Πρωτοπόροι

Έχουν πάντα πρωτότυπες ιδέες και τους αρέσει να εξερευνούν τα εδάφη που κανένας δεν έχει διασχίσει. Στη δουλειά τους θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν νέους δρόμους και τρόπους για να αναδείξουν το αντικείμενό τους. Μπορεί να ασχοληθούν με πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει. Θα προσπαθήσουν να υιοθετήσουν μία στάση ή έναν τρόπο για να δουν τα πράγματα από μία πλευρά που δεν έχει κοιτάξει κανείς. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ζωή τους. Θέλουν να είναι ξεχωριστοί και συμπεριφέρονται με ανάλογο τρόπο. Δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων όταν θέλουν να εκφραστούν με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμα και στη διασκέδαση τους λειτουργούν έτσι διαλέγοντας περίεργα χόμπι, ιδιαίτερο στιλ, ψαγμένα στέκια, ακόμα και ερημικές παραλίες που ελάχιστοι έχουν ανακαλύψει για να κολυμπήσουν.

Ανταγωνιστικοί

Ως ζώδιο της φωτιάς μπορούν να γίνουν εύφλεκτοι και να χάσουν την ψυχραιμία τους. Συνήθως θυμώνουν όταν έχουν να κάνουν με μια κατάσταση που τους προξενεί άγχος. Όμως τα ξεσπάσματα τους είναι σύντομα και περαστικά χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα. Ίσως μάλιστα το γεγονός ότι διοχετεύουν τον θυμό τους χωρίς να τον εγκλωβίζουν στην ψυχή τους, είναι και ο λόγος που δεν έχουν συναισθηματικά φορτία. Αν και έχουν τη φήμη του επιθετικού ζωδίου, αυτό δεν ανταποκρίνεται συχνά στην πραγματικότητα. Οι περισσότεροι Κριοί δεν είναι τόσο επιθετικοί όσο ίσως ανταγωνιστικοί. Μπορεί να εκδηλώνουν κάποιες φορές τα νεύρα τους, αλλά γίνονται έξαλλοι πραγματικά μόνο δύο – τρεις φορές στη ζωή τους και αυτό εφόσον έρθουν αντιμέτωποι με ακραίες προκλήσεις. Όμως τους αρέσει ο ανταγωνισμός, καθώς αγαπούν να μάχονται και θέλουν να πετυχαίνουν. Έχουν μεγάλη επιθυμία για διάκριση και πρωτιά, αλλά με ανδρεία και ηρωισμό, όχι με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Από μικρό, από τρελό κι από Κριό μαθαίνεις την αλήθεια

Έχουν πηγαία ειλικρίνεια και ευθύτητα. Οι προθέσεις τους είναι ξεκάθαρες και οι γύρω τους γνωρίζουν πώς αισθάνονται. Δεν κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη κανενός και αν έχουν κάτι το λένε κατάμουτρα. Πιστεύουν ότι η αλήθεια είναι πιο σημαντική, ακόμα και αν δεν είναι αρεστή. Μπορούν να διακρίνουν την προσποίηση και να ακούσουν τα λόγια πίσω από τη σιωπή. Νιώθουν εκτίμηση και σεβασμό για εκείνους που είναι ακέραιοι και αισθάνονται απέχθεια για τους ύπουλους και διπρόσωπος ανθρώπους. Συνήθως θα εκφράσουν τη γνώμη τους χωρίς κανένα φίλτρο και δεν θα αφήσουν κανέναν στο σκοτάδι, αλλά θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι και οι άλλοι θα συμπεριφερθούν με ανάλογο τρόπο, κάτι που κάνει πολλούς να τους χαρακτηρίζουν αφελείς και δυστυχώς απογοητεύονται συχνά.

Υπέρμετρο πάθος

Ό,τι κάνουν και ό,τι αισθάνονται το πάνε στα άκρα. Δεν μπορούν παρά να συμμετέχουν ολοκληρωτικά σε ό,τι τους συγκινεί, διότι είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να λειτουργούν με κινητήριο δύναμη την αλήθεια τους. Δεν μπορούν να αψηφήσουν την εσωτερική τους φωνή, ακόμη και αν το θελήσουν. Αυτή η καθαρή καύσιμη ύλη είναι πολλών οκτανίων και δημιουργεί μία φωτιά που μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Έτσι έχουν υπέρμετρο συναίσθημα, ασίγαστο πάθος και υπερβολικό ενθουσιασμό. Οι δημιουργικές τους δυνατότητες είναι αστείρευτες. Η φλόγα αυτή όμως μπορεί να κάψει ολοκληρωτικά το κερί τους και γι’ αυτό χρειάζονται ορισμένες φορές να σταματούν, ώστε να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

Πιστοί μέχρι τέλους

Όταν κερδίσει κάποιος την αφοσίωση ενός Κριού μπορεί να τη χάσει μόνο με δική του ευθύνη. Είναι υπερπροστατευτικοί με όσους αγαπούν και θα δείξουν τα δόντια τους σε όσους θα τα βάλουν μαζί τους. Έχοντας κάποιος έναν Κριό στο πλευρό του, διαθέτει τον ισχυρότερο σύμμαχο. Αν και συχνά οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου μοιάζουν συναισθηματικά απόμακροι, τρέφουν βαθιά αισθήματα και παραμένουν πιστοί σε βάθος χρόνου. Αντιμετωπίζουν τις εγκάρδιες σχέσεις πολύ σοβαρά. Αυτό που ζητούν σε αντάλλαγμα είναι και αυτό που προσφέρουν, αγάπη εμπιστοσύνη και πίστη.

Πιστεύουν ότι η αγάπη είναι ελευθερία

Καθώς είναι πολύ ανεξάρτητοι, όχι μόνο χρειάζονται, αλλά και δίνουν τον χώρο στους άλλους να είναι ο εαυτός τους, να κάνουν αυτά που τους ευχαριστούν και δεν τους περιορίζουν. Για εκείνους ο συνδετικός ιστός που θεωρούν απαραίτητος είναι η επιθυμία και ο σεβασμός, Όταν αγαπούν, θέλουν κάποιον, αλλά δεν τον έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό όταν οι καταστάσεις ξεχειλώνουν ή αν αισθανθούν προδομένοι, παρά τις ευκαιρίες που δίνουν και όσο κι αν τους κοστίσει, γυρίζουν την πλάτη και υψώνουν το δάχτυλο με συνοπτικές διαδικασίες.

Θετική αύρα

Βλέπουν στην αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων και γι’ αυτό συνήθως είναι χαρούμενες και ευδιάθετες προσωπικότητες. Εκτός αυτού, έχουν και το χάρισμα να δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον, κάτι που οι γύρω τους εκτιμούν. Διαθέτουν άφθονο χιούμορ, τους αρέσει να κάνουν τους φίλους τους να γελούν. Αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι δεν παίρνουν τη ζωή πολύ σοβαρά και από τον ενθουσιασμό τους που είναι μεταδοτικός. Επίσης, είναι πολύ διαυγείς και ξεκάθαροι, χωρίς κρυφές ατζέντες και πολύπλοκα συναισθήματα που να καθιστούν δύσκολη τη συνύπαρξη μαζί τους.

Οι πράξεις τα λένε όλα

Οι Κριοί είναι άνθρωποι των πράξεων, όχι των λόγων. Η αδράνεια μπορεί να τους ρίξει ψυχολογικά. Προτιμούν να ριχτούν στη δράση, παρά να συζητούν και να σχεδιάζουν τις προθέσεις τους. Γι’ αυτό και συχνά έχουν μία έντονα πρακτική πλευρά. Με τον Άρη ως κυβερνήτη τους έχουν τη στόφα του πολεμιστή και την αρσενική δύναμη η οποία ορίζεται από δράση. Έτσι προτιμούν να κάνουν, παρά να λένε, αλλά και να παρατηρούν την αξιοπιστία των άλλων μέσω των έργων τους και όχι των λόγων τους. Τα λόγια είναι φθηνά και εύκολα, οι πράξεις είναι που αποδεικνύουν τις προθέσεις. Γενικά, δεν τους αρκεί η θεωρητική κατάρτιση, έχουν ανάγκη να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη για να μάθουν. Τους είναι δύσκολο να ακολουθήσουν συμβουλές. Πρέπει να δοκιμάσουν το γάλα για να δουν αν έχει χαλάσει.

Δεν αντέχουν το δράμα

Το πνεύμα τους είναι πολύ ισχυρό και αισθάνονται ότι μπορούν να περάσουν διά πυρός και σιδήρου και να τα καταφέρουν στο τέλος. Όμως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε πολύπλοκα συναισθήματα, μπερδεμένους συναισθηματικά ανθρώπους και κόντρες μεταξύ μυαλού και καρδιάς. Για εκείνους τα πράγματα είναι απλά, λιτά και απέριττα. Η εσωτερική τους πυξίδα δείχνει ξεκάθαρα σε μία κατεύθυνση. Αυτή η ακεραιότητα είναι στην πραγματικότητά η ισορροπημένη τους στάση απέναντι στη ζωή και η δύναμη χαρακτήρα που επιθυμούν για τον εαυτό τους και για όσους σχετίζονται.