10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Καρκίνου

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Καρκίνου

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Καρκίνου

Σκληροί εξωτερικά, αλλά με μία καρδιά που λιώνει από ευαισθησία, οι Καρκίνοι είναι πιστοί, αφοσιωμένοι και νοιάζονται πραγματικά για όσους αγαπούν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που τους καθορίζουν. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου έχουν κι άλλα λιγότερο γνωστά χαρακτηριστικά που τούς κάνουν ιδιαίτερους και μοναδικούς.

Ευαίσθητες αντένες

Έχουν την εκπληκτική ικανότητα να αντιλαμβάνονται και να διαισθάνονται τις συναισθηματικές ανάγκες των άλλων, αλλά και να ερμηνεύσουν τις συμπεριφορές τους. Αυτό συνεπάγεται και την ανάλογη πηγαία ανταπόκριση τη σωστή στιγμή. Η προθυμία και η ευαισθησία αυτή δεν περνάει απαρατήρητη, αντίθετα τους κάνει ικανούς να δημιουργήσουν δεσμούς πραγματικής αγάπης και εκτίμησης απλά και μόνο με το να είναι ο εαυτός τους. Οι Καρκίνοι όχι μόνο διαθέτουν μεγάλη συναισθηματική ευφυΐα, αλλά είναι προικισμένοι με αυθεντική ενσυναίσθηση ως ζώδιο του νερού αλλά και της Σελήνης, κάτι που μεγιστοποιεί την ευαισθησία του ψυχισμού τους στο έπακρο.

Έχουν δημιουργική φλέβα

Οι Καρκίνοι είναι άτομα με ικανότητες και πάντα θα καταφέρουν να φέρουν σε πέρας ό,τι βάλουν στο μυαλό τους ή ό,τι τους ανατεθεί. Μπορούν να διοχετεύουν τον συναισθηματικό τους πλούτο στην εργασία τους, δίνοντας έτσι νόημα και ομορφιά στις δημιουργίες και την επαγγελματική ζωή τους. Καθώς είναι πάντα σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο, μπορεί να γίνουν πολύ εκφραστικοί όταν ασχολούνται με τις τέχνες, τα γράμματα, ή τη φροντίδα και τα παιδιά. Αλλά και στην καθημερινότητα τους έχουν διάφορα χόμπι για να τους κρατούν ευχάριστα απασχολημένους, τα οποία συνδέονται συνήθως με τη φαντασία τους, τη διακόσμηση, τη μαγειρική, τον κήπο, το νερό και γενικότερα το περιβάλλον που είναι το μεγάλο τους σπίτι.

Είναι ονειροπόλοι

Έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη φαντασία και είναι από τους πιο ονειροπόλους του ζωδιακού. Συνήθως η καθημερινότητα δεν τους ικανοποιεί και γι’ αυτό αναπληρώνουν τα κενά στον ιδιαίτερο κόσμο τους. Εκεί φτιάχνουν ιδανικά (αλλά και ορισμένες φορές τρομακτικά) σενάρια για το μέλλον και τα διανθίζουν με όλες τις λεπτομέρειες. Με την τάση τους αυτή να εξωραΐζουν την πραγματικότητα τους και ιδιαίτερα την αισθηματική, είτε μπορεί να κάνουν λάθος επιλογές καθώς εξιδανικεύουν άτομα, είτε να απορρίπτουν καλές περιπτώσεις επειδή δεν φτάνουν αυτή την απόλυτη εικόνα της τελειότητας που έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους. Παρόλα αυτά, αυτός ο ιδεαλισμός είναι ο λόγος που γίνονται ιδανικοί σύντροφοι. Μπορούν να κάνουν το όνειρο του κάθε συντρόφου πραγματικότητα με τον ρομαντισμό και τη μαγική τους χρυσόσκονη, καθώς μπορούν να μπουν στο μυαλό του και να του δώσουν όλα όσα φαντάστηκε ποτέ.

Δεν είναι πάντα ευθείς στην έκφραση των συναισθημάτων τους

Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν… κομματάκια γλυκού σε εκείνους που τους ενδιαφέρουν, σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζουν όλο το βάζο στο τραπέζι. Πάντα σχεδόν, θα το κρατούν φυλαγμένο σε κάποιο ντουλάπι για να κρατούν με κάποιο τρόπο το ενδιαφέρον του άλλου. Αυτό ουσιαστικά βασίζεται στον αμυντικό μηχανισμό τους, διότι αισθάνονται ευάλωτοι στην απόρριψη και τρέμουν τη στιγμή που οι άλλοι μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους. Συχνά επίσης αυτό συμβαίνει επειδή τους παίρνει καιρό να αποφασίσουν πώς νιώθουν και έτσι κερδίζουν τον χρόνο που τους είναι απαραίτητος. Άλλωστε στη μαγική ζώνη του λυκόφωτος που ζουν, τα συναισθηματικά πράγματα δεν είναι πάντα ξεκάθαρα. Αν όμως αυτός ο μηχανισμός δουλέψει, μακροπρόθεσμα μπορεί να τους βγάλει από την άβολη θέση του να επιλέξουν (κάτι που τους δυσκολεύει πάντα σε αισθηματικό επίπεδο) και να κρατήσουν τα πράγματα σε μια ασάφεια για πολύ καιρό. Σαν το καβούρι, βαδίζουν και τρέχουν πλαγίως.

Οι σχέσεις τούς καθορίζουν

Η ευαίσθητη ψυχή τους διαμορφώνεται από τις αναμνήσεις και τις σχέσεις στοργής που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους. Αυτό ισχύει τόσο για τους οικογενειακούς, αλλά και για τους φιλικούς ή αισθηματικούς τους δεσμούς. Μέσα στην καρδιά τους υπάρχει ένα ιερό γεμάτο ξεχωριστές αναμνήσεις με όλους όσους μοιράστηκαν στοργή, αγάπη και τους έκαναν να αισθανθούν ξεχωριστοί. Αποζητούν και θέλουν να βλέπουν την καλοσύνη σε όλους. Γι’ αυτό αν κάτι ή κάποιος τους πληγώσει μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους και να γίνουν πολύ πιο επιφυλακτικοί. Χρειάζονται να μάθουν να εμπιστεύονται περισσότερο τον εαυτό τους και να εκτιμούν τη δική τους αποδοχή και δύναμη, ώστε να μην βασίζονται σε κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν, όπως τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων.

Θα φτάσουν ως στην άκρη της γης

Κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό είναι η περιπετειώδης πλευρά που κρύβεται μέσα σε αυτό το ζώδιο. Όταν είναι με κάποιον που εμπιστεύονται και αγαπούν μπορούν να διανύσουν σύνορα και να φτάσουν μαζί του ως τα πέρατα του κόσμου. Ναι είναι σπιτόγατοι σε γενικές γραμμές, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι όλη η γη είναι σπίτι μας, ιδιαίτερα όταν είμαστε με κάποιον που αγαπάμε. Αυτό το ζώδιο κρύβει μέσα του πάθος και ψάχνει να βρει κάτι ιδανικό και ξεχωριστό, γι’ αυτό δεν θα διστάσει να δοκιμάσει την τύχη του όταν δοθεί η ευκαιρία. Άλλες φορές στην προσπάθεια να κατακτήσει τα όνειρα του, μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του σε μακρινές περιοχές, ξένες χώρες και θα σπρώξει τον εαυτό του και τις αντοχές του στα άκρα μέχρι να τα καταφέρει.

Η οικογένεια είναι προτεραιότητα

Η πίστη και η αφοσίωση στους οικείους τους είναι αδιαμφισβήτητη και μη διαπραγματεύσιμη. Οι Καρκίνοι είναι πάντα έτοιμοι να συνδράμουν και να υποστηρίξουν τα μέλη της οικογένειας και εκείνους που θεωρούν οικογένεια (φίλους, συντρόφους). Είναι συνήθως κοντά στα παιδιά, στους γονείς και στα αδέρφια τους και έχουν την τάση να τους στηρίζουν, να τους βοηθούν και να τους κακομαθαίνουν με την προσφορά και τις περιποιήσεις τους. Τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να αρνηθούν οποιαδήποτε χάρη και είναι συνήθως στενά συνδεδεμένοι μαζί τους για πάντα. Αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια και αγάπη με τα δικά τους πρόσωπα.

Έχουν προχωρημένες αντιλήψεις και δεν επικρίνουν

Συνήθως είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι με προχωρημένες αντιλήψεις και βλέπουν μακριά. Διαθέτουν μία αξιοθαύμαστη ισορροπία ανάμεσα στο χθες και το αύριο, στο παλιό και το καινούριο, στο παραδοσιακό και το μοντέρνο. Αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιούν την ενσυναίσθηση τους, ώστε να μπαίνουν στη θέση του άλλου και να βλέπουν τα γεγονότα και τα πράγματα από διαφορετικές σκοπιές. Αποδέχονται έτσι διαφορετικές απόψεις όταν είναι εντός λογικού πλαισίου, αλλά και δεν επικρίνουν τα συναισθήματα που θα τους εκμυστηρευτεί κάποιος, διότι μπορούν να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση του με την κατανόηση που διαθέτουν.

Είναι ντροπαλοί και νιώθουν άβολα όταν ερωτεύονται

Όταν τους αρέσει κάποιος γίνονται πιο ντροπαλοί και η φυσική τους ανησυχία να πολλαπλασιάζεται. Μπορεί να κοκκινίζουν και να αισθάνονται πολύ άβολα στην παρουσία του ατόμου που τους ενδιαφέρει. Η ερωτική ανασφάλεια τούς κάνει πιο μυγιάγγιχτους και αρχίζουν να χάνουν τα λόγια τους, ή γενικά την κλασική τους ψυχραιμία. Η ευαισθησία τους τότε βγαίνει εκτός ελέγχου και μπορεί να γίνονται αδέξιοι από τη νευρικότητα, να παραπατούν ή να ρίχνουν αντικείμενα στο πέρασμα τους, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν κάποιος τους αρέσει πραγματικά πολύ.

Συχνά, μιλούν με σιωπές

Η τρυφερή τους καρδιά διψάει για την απόλυτη αγάπη. Μπορεί να δώσουν τα πάντα για τον έρωτα, εκτός ίσως… από την αμεσότητα των λόγων τους. Θα προτιμήσουν να το πουν με έναν στίχο ή ένα βλέμμα. Ίσως και με ένα άγγιγμα ή ένα φιλί… Όταν είναι πικραμένοι, θα ανεβάσουν ένα μελαγχολικό story γεμάτο υπονοούμενα στο Instagram. Όταν είναι απογοητευμένοι θα εξαφανιστούν. Όταν τους ζητηθούν εξηγήσεις θα αποφύγουν να απαντήσουν. Όλοι μπορεί να καταλαβαίνουν ότι κάτι έχουν, αλλά εκείνοι θα εξαντλήσουν όλη τους την υπομονή πριν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι συμβαίνει. Οι σιωπές τους μπορεί να κάνουν δύσκολη τη ζωή των αγαπημένων τους και να τους τρελάνουν μέχρι να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται πλήρως αυτή τη μυστική τους γλώσσα.