10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των Ιχθύων

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των Ιχθύων

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των Ιχθύων

Μπορείς να τους συμπαθήσεις ή να τους αντιπαθήσεις, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι Ιχθύες δεν περνούν απαρατήρητοι. Έχουν αυτή τη μυστηριακή ιδιότητα που αγγίζει όποιον έρθει σε επαφή μαζί της.

Όλα για τον έρωτα

Ο στόχος της ζωής τους είναι να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Αυτό που επιθυμούν περισσότερο από όλα είναι μία ρομαντική σχέση γεμάτη τρυφερότητα, αγγίγματα και δηλώσεις παντοτινής αγάπης. Οι Ιχθύες είναι απελπιστικά ρομαντικοί και σίγουρα θα δώσουν όλο τους τον εαυτό για να κάνουν τον άλλον να νιώθει σημαντικός. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσπάθεια και τη δοτικότητα τους στον έρωτα και ίσως κανένας δεν μπορεί να τους πλησιάσει σε αυτό τον τομέα. Ίσως γι’ αυτό έχουν υψηλά κριτήρια. Ψάχνουν να βρουν την αδελφή ψυχή, ένα ταίρι που να μπορούν να επικοινωνήσουν βαθιά και ολοκληρωτικά, σε ένα επίπεδο που να υπερβαίνει τα καθημερινά και ανθρώπινα όρια. Ως σύντροφοι και ως σύζυγοι είναι ιδανικοί, καθώς θα κάνουν ό,τι χρειαστεί ώστε να δουλέψει η σχέση τους και θα δείξουν αυταπάρνηση, σεβασμό και στοργή ώστε οι αγαπημένοι τους να νιώθουν ότι έχουν λάβει όλη τους τη βοήθεια, την κατανόηση και την αγάπη τους.

Γεμάτοι κατανόηση και συμπόνια

Καθώς είναι άνθρωποι που κινούνται από το συναίσθημα τους, μπορούν να μπουν στη θέση του άλλου και να καταλάβουν τι βιώνει. Έχουν την ικανότητα να αγγίζουν τον άλλον με την καρδιά τους, κάτι που τους κάνει ξεχωριστούς. Ως φίλοι έχουν έτοιμη πάντα μία καλή κουβέντα και είναι συνήθως οι καλύτεροι ακροατές και οι πιο έμπιστοι φίλοι. Οι δικοί τους άνθρωποι τείνουν να μαζεύονται γύρω τους, τόσο για να συζητήσουν τα προβλήματα τους όσο και γιατί βασίζονται πάντα στη βοήθεια τους. Καθώς είναι γεμάτοι ενσυναίσθηση, έχουν συχνά την ανάγκη να αποτραβιούνται στη μοναξιά τους για να αποφορτιστούν από όλες τις διαφορετικές ενέργειες που τους έχουν επηρεάσει. Συχνά μπορεί να σκέφτονται διαρκώς τα προβλήματα των άλλων σαν να ήταν δικά τους. Επίσης, είναι πολύ ανεκτικοί στις ιδιοτροπίες των άλλων.

Εξιδανικεύσεις

Μπορούν να αντιληφθούν ποιότητες που δεν είναι εμφανείς σε όλους, γι’ αυτό και συχνά ερωτεύονται την προοπτική κάποιου και όχι απαραίτητα το ίδιο το άτομο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνά να βιώνουν απογοητεύσεις όταν αυτή η προοπτική δεν εξελιχθεί στο αναμενόμενο και δεν αποδώσει αυτά που περίμεναν. Έτσι μπορεί να ερωτεύονται μερικές φορές συχνότερα από το μέσο όρο, στην προσπάθειά τους να βρουν το ιδανικό. Οι εξιδανικεύσεις μπορεί να τους παίξουν περίεργα παιχνίδια, καθώς ελπίζουν διαρκώς ότι θα βρουν την αιώνια αγάπη ανάμεσα σε προσωρινές και ίσως χωρίς ελπίδα σχέσεις. Εξιδανικεύουν πάντα τα αγαπημένα τους πρόσωπα και γι’ αυτό πολλές φορές γίνονται χαλί να τους πατήσουν ή εθελοτυφλούν σε αδυναμίες του χαρακτήρα τους, μη θέλοντας να παραδεχτούν τα σφάλματα των κοντινών τους ανθρώπων. Πολλές φορές μπορεί να τους εκμεταλλευτούν, λόγω αυτής τους της ιδιαιτερότητας.

Γενναιόδωροι με τους άλλους

Συνήθως έχουν μία καλή επαφή με το χρήμα και έχουν τον τρόπο τους με αυτό. Άλλωστε είναι δημιουργικοί και συνήθως πολύ εργατικοί, ώστε να εξασφαλίζουν μία καλή διαβίωση. Βέβαια σαν τα διπλά ψάρια του συμβόλου του ζωδίου τους, έχουν μία πιο εργατική και μία πιο νωχελική εκδοχή. Όμως και οι δύο τύποι είναι ικανοί για μία καλή διαχείριση. Για τα αγαπημένα τους πρόσωπα μπορεί να διαθέσουν τα πάντα και αυτό είναι ίσως κάτι που τους αφήνει με λίγα χρήματα για τον εαυτό τους. Όμως, ακόμα και από αυτά τα λίγα αποταμιεύουν, διότι θέλουν να αφήσουν κάτι στην άκρη για τους αγαπημένους τους. Έτσι οι ίδιοι συνήθως είναι λιτοί στα έξοδά τους. Κακομαθαίνουν τους άλλους, αλλά ίσως όχι τον εαυτό τους. Συνήθως τα δώρα που κάνουν για τους φίλους τους είναι μοναδικά, διότι εκτός από την πηγαία πρόθεση να τους ευχαριστήσουν, ξέρουν ενστικτωδώς τι έχουν ανάγκη και τι θα τους κάνει πραγματικά χαρούμενους.

Μυστικιστικοί

Οι περισσότεροι Ιχθύες έχουν μία υπερκόσμια κατανόηση και μπορούν να λειτουργούν μέσα από τον κόσμο των ενστίκτων, των ονείρων, της διαίσθησης, της έμπνευσης, καθώς έρχονται σε επαφή με αυτό που θεωρούμε άλλους κόσμους. Εκείνοι πάντως δεν το θεωρούν έτσι. Αντιλαμβάνονται με το βλέμμα της ψυχής τους ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν όρια ανάμεσα στον υλικό και τον άυλο κόσμο. Συνήθως διαβάζουν αρκετά, τους αρέσει ο εσωτερισμός, η πνευματικότητα, τα μυστήρια, η πίστη και μπορεί να ζουν με το δικό τους αντισυμβατικό τρόπο. Παρόλα αυτά είναι διακριτικοί και κάπως αποστασιοποιημένοι, δεν διατυμπανίζουν τα πιστεύω τους όπως άλλα ζώδια, είναι κάπως πιο προσωπικό θέμα για εκείνους.

Καλλιτεχνία και δημιουργία

Η έκφραση και μάλιστα η καλλιτεχνική είναι ανάγκη για αυτό το ζώδιο, καθώς η φαντασία τους είναι τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη, που τους κάνει πάντα να ξεχωρίζουν. Καθώς έρχεται από ένα μαγικό απόκοσμο μέρος, που μόνο εκείνοι μπορούν να επισκεφτούν, ό,τι και να δημιουργήσουν είναι αιθέριο και ονειρικό. Ακόμη και αν η τέχνη δεν αφορά την εργασία τους, η ζωή τους, τα χόμπι τους, ακόμα και ο τρόπος που ντύνονται ή εκφράζονται, έχει μία ρομαντική και ψυχεδελική χροιά που χρωματίζει την ύπαρξή τους και την καθημερινότητά τους. Σε όποια εργασία κι αν καταλήξουν μπορεί να γίνουν πολύ επιτυχημένοι, καθώς διαθέτουν ένστικτο, κριτήριο, και τις ιδέες για να εκφραστούν με διαφορετικό τρόπο. Μπορούν να ξεχωρίσουν σε επαγγέλματα τέχνης, τη μουσική, το θέατρο, τον χορό, αλλά να διαπρέψουν στη μόδα, σε εναλλακτικές θεραπείες και σε δημιουργικό μάρκετινγκ.

Φαντασία

Το ζώδιο των Ιχθύων έχει μεγάλη φαντασία η οποία συμμετέχει ενεργά στη ζωή τους. Διαβάζοντας ένα μυθιστόρημα κυριολεκτικά ζουν αυτό που διαβάζουν, όταν ακούν μουσική η ψυχή τους δονείται, όταν παρακολουθούν μία ταινία όλο τους το είναι βρίσκεται σε εγρήγορση. Η φαντασία είναι το πιο πολύτιμο δώρο τους, αλλά συνάμα είναι και το πιο δύσκολο να διαχειριστούν. Όταν συνδυαστεί με το συναίσθημα, μπορεί να δημιουργήσει ουτοπίες οι οποίες να τους οδηγούν όπου φυσάει ο άνεμος. Μπορεί να δημιουργήσει συναισθηματικά κουβάρια που οδηγούν σε πολύ πόνο. Μπορεί να απομακρύνει τη λογική από σημεία που είναι απολύτως κομβικά και να οδηγήσει σε απογοητεύσεις. Όταν όμως διοχετευτεί δημιουργικά, μπορεί να δώσει στον κόσμο την ύλη με την οποία πλάθονται και γίνονται πραγματικότητα τα όνειρα.

Δίνουν σημασία στον εσωτερικό κόσμο

Στη φιλία και στον έρωτα αυτό που ψάχνουν δεν έχει να κάνει με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, με το status ή την οικονομική κατάσταση. Συνήθως οι Ιχθύες ψάχνουν στις καρδιές των ανθρώπων για να ανακαλύψουν τον θησαυρό τους. Καθώς διαθέτουν το χάρισμα, αισθάνονται τις προθέσεις των άλλων και μπορούν να διακρίνουν το αληθινό από το προσποιητό. Σε αυτό τον τομέα βασίζονται καθαρά στο ένστικτό τους και θέλουν να ανακαλύψουν με ποιον έχουν να κάνουν. Εάν δεν μπλεχτούν πολλά συναισθήματα στη μέση και δεν βιαστούν, έχουν την ικανότητα για κάτι τέτοιο. Το ίδιο συμβαίνει και στον φιλικό τους κύκλο. Έχουν πάρα πολλούς γνωστούς, αλλά εμπιστεύονται ελάχιστους, διότι είναι πάρα πολύ επιλεκτικοί και θέλουν να αισθάνονται εμπιστοσύνη και ασφάλεια μαζί τους.

Έχουν την τάση να δραπετεύουν

Είτε μέσω της φαντασίας τους είτε με το να χάνονται στις σκέψεις τους, οι Ιχθύες τείνουν να δραπετεύουν από την πραγματικότητα, για να χαλαρώσουν από την πίεση της καθημερινότητας. Καμιά φορά θέλουν να δραπετεύουν ακόμα και από τους δικούς τους, διότι συχνά αισθάνονται πιεσμένοι από τις απαιτήσεις τους. Καθώς αυτό το ζώδιο θέλει να βοηθάει τους πάντες, αλλά ταυτόχρονα δυσκολεύεται στο να θέσει όρια, πολλές φορές νιώθουν πολύ ζορισμένοι για να μείνουν, πολύ ευαίσθητοι για να αρνηθούν, και έτσι η λύση που τους απομένει είναι να εξαφανιστούν για όσο τους είναι απαραίτητο. Άλλες φορές τείνουν να δραπετεύουν στον ηλεκτρονικό κόσμο, χαμένοι σε κάποιο παιχνίδι, ή σε πιο δύσκολες περιπτώσεις στη λήθη που τους προσφέρει ο ύπνος, το αλκοόλ, τα ηρεμιστικά φάρμακα, ακόμα και τα ναρκωτικά. Όταν ο συναισθηματικός τους κόσμος είναι μπερδεμένος πολλά μπορεί να συμβούν, γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη για εκείνους να εξωτερικεύουν αυτά που νιώθουν δίχως να τα καταπιέζουν και να μην τα αφήνουν να τους κατατρώνε εσωτερικά. Δεν είναι δα και τόσο τρομερό πρόβλημα όσο το θεωρούν να αρνηθούν κάποιες φορές ή να θέσουν τα όριά τους.

Ξέρουν πώς να κάνουν τους άλλους να ανοίγονται

Ίσως επειδή οι άλλοι αισθάνονται τις ειλικρινείς τους προθέσεις, ίσως επειδή είναι από αυτή τη σπάνια πάστα ανθρώπων οι οποίοι ξέρουν πώς να αγαπούν, έχουν το χάρισμα να κάνουν τους άλλους να τους εμπιστεύονται. Ακόμα και δύσκολοι άνθρωποι, με κλειστό χαρακτήρα, μπορούν να χαλαρώσουν και να μοιραστούν μαζί τους πράγματα που συνήθως δεν συζητούν με κανέναν. Αυτό το ζώδιο είναι από τους καλύτερους ακροατές του ζωδιακού, διότι η χαρισματική τους ενσυναίσθηση διευκολύνει τους ανθρώπους να αισθάνονται αποδεκτοί. Αντιθέτως οι ίδιοι μοιράζονται μόνο αυτά που θέλουν. Το ζώδιο των Ιχθύων είναι από τα πιο δύσκολα στο να τα αναγνώσει κάποιος, καθώς τους περιβάλλει ένα πέπλο μυστηριακό. Η έντονη ευαισθησία τους, αλλά και οι διαρκείς εναλλαγές των συναισθημάτων τους, μπερδεύουν τους άλλους και τους αφήνουν πολλά ερωτηματικά. Οι Ιχθύες είναι από τα ζώδια τα οποία μπορεί να έχουν και μία έντονη σκιώδη πλευρά, για την οποία κανείς να μην γνωρίζει τίποτα παρά μόνο οι ίδιοι.