10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των Διδύμων

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των Διδύμων

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των Διδύμων

Η διττή φύση αυτού του ζωδίου τούς δίνει τη δυνατότητα να είναι σύνθετοι και ταυτόχρονα ευέλικτοι. Η προσωπικότητά τους είναι ανάλαφρη σαν ανοιξιάτικο αεράκι και τους αρέσει να γνωρίζουν κόσμο και να μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Όμως, διαθέτουν και ένα γρήγορο μυαλό που μπορεί να αντεπεξέλθει και στις πιο απαιτητικές και σύνθετες προκλήσεις.

Ευφυείς

Δίνουν την εντύπωση ότι είναι πάντα ενημερωμένοι, καταρτισμένοι, καθώς κατέχουν πολύ καλά το αντικείμενο τους. Αυτό συμβαίνει διότι ενδιαφέρονται για τα πάντα και θα ήθελαν να τα γνωρίζουν όλα. Είναι πολυτεχνίτες και πολυδιάστατοι, με ένα ανήσυχο πνεύμα που θέλει να μάθει το τι, το πώς και το γιατί και να έχει μια σφαιρική άποψη για όλα. Η χαρισματική επικοινωνιακή τους συμπεριφορά μπορεί εύκολα να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους. Με το πηγαίο ενδιαφέρον τους έχουν αποκτήσει γνώσεις για πάρα πολλά πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος που τους ελκύουν πολύ οι άνθρωποι με ενδιαφέροντα που εξιτάρουν το πνεύμα τους και με τους οποίους μπορούν να ανταλλάξουν σημαντικές πληροφορίες.

Επικοινωνιακοί

Όπως υποδεικνύει και ο πλανήτης τους Ερμής, οι Δίδυμοι είναι εξαιρετικοί σε κάθε είδους επικοινωνία. Μπορούν να βρουν πάντα τις κατάλληλες λέξεις για να εκφραστούν προφορικά, γραπτά, δια ζώσης ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορούν να μαγέψουν ένα πρόσωπο ή ένα ολόκληρο ακροατήριο, διότι ξέρουν πώς να γίνονται γλυκομίλητοι και ενδιαφέροντες. Δεν είναι περίεργο που μπορούν να ξεμυαλίζουν με τα λόγια τους γνωστούς και αγνώστους. Είναι άνετοι, απαντούν στο λεπτό με έξυπνες ατάκες, έχουν χιούμορ, χάρη, κοινωνική ευφυΐα και είναι συναρπαστικοί συνομιλητές.

Ευπροσάρμοστοι

Μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε κάθε περιβάλλον, καθώς είναι ευέλικτοι και πολυδιάστατοι. Η αλλαγή είναι κομμάτι της φύσης τους, διότι επιθυμούν διαρκώς να εξερευνούν νέες εμπειρίες. Μέσα τους είναι πάντα σε μία διαρκή κατάσταση ετοιμότητας για ό,τι καινούργιο παρουσιαστεί. Για εκείνους, το να αφήνουν τον εαυτό τους να καλωσορίσει νέα συναισθήματα, σκέψεις και βιώματα δίχως προκαταλήψεις και να είναι πάντα έτοιμοι να επαναπροσδιορίσουν τις απόψεις τους, είναι μια δημιουργική συνεργασία με τη ζωή.

Διχασμός

Ως ένα διπλό ζώδιο διαθέτουν μέσα τους κάποιες ακραίες αντιθέσεις και συχνά διχάζονται με τις επιλογές που έχουν. Όσο επικοινωνιακοί είναι, τόσο κάποιες στιγμές επιλέγουν να κλείνονται στον εαυτό τους. Όσο εκτιμούν την εξυπνάδα, άλλο τόσο εκτιμούν και την ελαφράδα η οποία τους χαλαρώνει. Εάν και είναι τόσο προσιτοί και χαλαροί στη συμπεριφορά τους, μπορούν να γίνουν απροσπέλαστοι και ψυχροί εάν νιώθουν ανασφάλεια. Για τους ίδιους και παρόμοιους λόγους συχνά μπορεί να φαίνονται διπρόσωποι στα μάτια των άλλων. Η διαρκής αναζήτηση του καινούριου δείχνει ένα ελεύθερο πνεύμα, αλλά μπορεί και να εκληφθεί σαν έλλειψη σταθερότητας ή ως ασυνέπεια. Η άγκυρα που μπορεί να κρατήσει ασφαλές το «αερόστατο» των Διδύμων είναι οι αρχές τους και οι καθαρές γραμμές των ορίων πλεύσης εξαρχής στις σχέσεις τους.

Γρήγοροι

Οι Δίδυμοι είναι γρήγοροι και παρορμητικοί. Μπορούν να σχηματίσουν άμεσα εντυπώσεις, να κάνουν σχέδια σε κλάσματα του δευτερολέπτου, να κάνουν φίλους και παρέες και μετά να αλλάξουν γνώμη με την ταχύτητα της αστραπής. Ένα από τα χαρίσματα τους είναι ότι κάθε λεπτό μαζί τους είναι τόσο πυκνό από εμπειρίες και τόσο ξεχωριστό που μένει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη. Τα μάτια, αλλά και το σώμα τους είναι αεικίνητα, παρατηρούν όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους, αλλά έχουν και την ενέργεια όχι μόνο να τα συζητούν, αλλά να τριγυρίζουν παντού για να ανακαλύψουν νέες περιπέτειες και εστίες ενδιαφέροντος.

Επικριτικοί

Το πνεύμα τους είναι πάντα εξερευνητικό και διαρκώς προσπαθεί να αντιληφθεί και να ζυγίσει ό,τι συμβαίνει. Πάντα έχουν το νου τους για να ανακαλύψουν το λάθος σε καταστάσεις, συμπεριφορές και πρόσωπα. Είναι διορατικοί και αργά ή γρήγορα πάντα κάτι βρίσκουν, όμως συνήθως επεξεργάζονται κάθε συμπέρασμα μέχρι να το επαληθεύσουν. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν την ανακάλυψη τους ως απευθείας πείραγμα (κάτι που πάντα βρίσκουν διασκεδαστικό), ως τροφή για κοινωνικό σχολιασμό με τους φίλους τους, ή ως άσσο στο μανίκι αν προκύψει σύγκρουση. Κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου μπορεί να είναι πιο νευρικοί από άλλους και να εκνευρίζονται ακόμη και με πράγματα που δεν έχουν και τόση σημασία, πληγώνοντας τις σχέσεις τους με περιττές επικρίσεις και δίνοντας την εντύπωση ότι τους λείπει η κατανόηση.

Δεξιοτέχνες στο φλερτ

Το χαμόγελό τους είναι μεταδοτικό, αποπνέουν θετική ενέργεια και είναι αφοπλιστικά γοητευτικοί. Έχουν έναν κοσμοπολίτικο αέρα τον οποίο χρωστούν στην κοινωνικότητα τους, στις γνώσεις και στη φιλική τους ιδιοσυγκρασία. Τους αρέσει να φλερτάρουν και απολαμβάνουν ιδιαίτερα τα καυτά ραντεβού και τις σχέσεις στο αρχικό στάδιο. Έχουν την τάση να βλέπουν τον έρωτα σαν παιχνίδι και γι’ αυτό συχνά «παίζουν» με πολλούς υποψηφίους ταυτόχρονα. Φλερτάρουν τόσο πολύ, που τις περισσότερες φορές δεν το συνειδητοποιούν.

Ερωτική ζώνη: εγκέφαλος

Μέσα τους αισθάνονται την έλλειψη της αδελφής ψυχής, γι’ αυτό μόνιμα αναζητούν το ιδανικό ταίρι. Εάν όμως ερωτευτούν και το αποφασίσουν, γίνονται αφοσιωμένοι σύντροφοι. Η ερωτική ζώνη των Διδύμων βρίσκεται στον εγκέφαλό τους. Αν κερδίσει και σαγηνεύσει κάποιος το μυαλό τους, δεν μπορούν να τον αγνοήσουν. Έλκονται από άτομα που μπορούν να τους κατανοήσουν και να επικοινωνήσουν στο ίδιο μήκος κύματος. Γοητεύονται εάν κάποιος μπορεί να τους διδάξει καινούρια πράγματα ή έναν καινούριο τρόπο ζωής και σκέψης. Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με ένα ζωηρό και νέο τρόπο οδηγεί κατευθείαν στην καρδιά τους. Πρώτα έρχεται για εκείνους το μυαλό και μετά ακολουθεί το συναίσθημα.

Είναι δοτικοί και υποστηρικτικοί στη φιλία

Οι Δίδυμοι έχουν πολλές επαφές και φίλους. Εάν κάποιος από τον κύκλο τους αντιμετωπίσει πρόβλημα, δεν θα αργήσουν να το αντιληφθούν και να του προσφέρουν τη βοήθειά τους. Θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε ο φίλος να αισθανθεί καλύτερα και θα του δώσουν την καλύτερη συμβουλή. Οι Δίδυμοι δεν μασάνε τα λόγια τους και προτιμούν την ειλικρίνεια. Στο κομμάτι της… θεραπείας φίλων είναι ιδανικοί για να ανεβάζουν τη διάθεση και την αισιοδοξία με εξορμήσεις, διασκεδάσεις και ταξίδια, καθώς και με ανελέητες ολονυχτίες συζητήσεις όταν κριθεί απαραίτητο.

Ιδιόρρυθμοι

Καθώς είναι πολύ περιπετειώδεις, συχνά-πυκνά μπορεί να κάνουν κάτι που φαίνεται αρκετά ριψοκίνδυνο και τρελό στα μάτια των άλλων. Μπορεί να έχουν κάποιο χόμπι αρκετά περίεργο που δεν έχει κανένας άλλος. Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή δεν διστάζουν να εξερευνήσουν διαφορετικά πράγματα. Εάν και είναι τόσο ανοιχτοί  άνθρωποι, μπορεί η αναφορά σε κάποιο θέμα να τους κάνει να υψώσουν μια άμυνα σαν κάτι να τους ενόχλησε. Μερικές φορές αυτό γίνεται γιατί δεν είναι σίγουροι αν μπορούν να εμπιστευτούν, διότι προφανώς αυτό μπορεί να έχει αγγίξει κάποιο ευαίσθητο σημείο. Το χιούμορ τους επίσης είναι παράξενο, αλλά συγκλονιστικά αστείο αν μπορέσει ο ακροατής να παρακολουθήσει την πορεία που έκανε το μυαλό τους για να φτάσει εκεί. Έχουν μία σαρκαστική πλευρά που δεν μπορούν να την αντιληφθούν οι πάντες, αλλά όσοι την πιάσουν τη βρίσκουν ξεκαρδιστική.