Αστρολογία και χρήμα: Ποιες είναι οι ενδείξεις του πλούτου σε ένα ωροσκόπιο

Αστρολογία και Χρήμα: Ποιες είναι οι ενδείξεις του πλούτου σε ένα ωροσκόπιο

Αστρολογία και χρήμα: Ποιες είναι οι ενδείξεις του πλούτου σε ένα ωροσκόπιο

Είμαι βέβαιη ότι αν βρίσκαμε το μυθικό τζίνι μπροστά μας, που θα μπορούσε να κάνει τρεις ευχές μας πραγματικότητα η μία από αυτές θα είχε σίγουρα σχέση με την οικονομική ευμάρεια και την απόκτηση πλούτου. Στην Ελλάδα της κρίσης των τελευταίων χρόνων φοβάμαι ότι ίσως είναι και η πρώτη ευχή, σχεδόν πιο πάνω κι από την υγεία και την ευτυχία, αφού κάποιες φορές προϋπόθεση για να έχεις και τα άλλα δύο… δυστυχώς είναι το χρήμα. Το γιατί ο καθένας από μας θέλει να αποκτήσει χρήματα ή πλούτο δεν είναι σίγουρα το ίδιο και δεν εκφράζεται φυσικά το ίδιο και στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας και θα το αναλύσουμε παρακάτω διεξοδικά. Ακόμη θα αναλύσουμε τους σημαντικότερους παράγοντες που ψάχνουμε εμείς οι αστρολόγοι σε έναν γενέθλιο χάρτη για να ορίσουμε τις δυνατότητες και τις τάσεις που έχει σε ότι αφορά την απόκτηση χρήματος. Θα εξετάσουμε τις σημαντικότερες ενδείξεις πλούτου σε ένα ωροσκόπιο και θα δούμε κάποια παραδείγματα πολύ πλούσιων ανθρώπων, όπως αποτυπώνονται στους γενέθλιους χάρτες τους.

Ποιοι είναι οι σημαντικοί παράγοντες στο γενέθλιο ωροσκόπιο για τα οικονομικά

 1. Ο δεύτερος οίκος στο γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει τα αποκτήματα και τα ταλέντα μας, τα οποία αξιοποιώντας τα μπορούμε να βγάλουμε χρήματα, αλλά και τη στάση μας απέναντι στο χρήμα. Εξετάζουμε τον κυβερνήτη του 2ου οίκου, τη θέση του σε ζώδιο και όψεις, αλλά και τυχόν πλανήτες που μπορεί να καταλαμβάνουν τον οίκο αυτό. Γιατί είναι διαφορετικό να έχεις κυβερνήτη δευτέρου οίκου π.χ. την Αφροδίτη σε σύνοδο με Δία ή τρίγωνο με Πλούτωνα (οικονομική άνεση, τύχη στο χρήμα) και πολύ διαφορετικό να έχεις τον ίδιο πλανήτη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα (οικονομικές εξαπατήσεις, τάση για σπατάλες).
 2. Κοιτάζουμε τον 8ο οίκο, καθώς είναι ο δεύτερος οίκος στο ωροσκόπιο μας που αφορά στα οικονομικά. Στον 8ο οίκο όμως μιλάμε για χρήμα ή άλλα υλικά αγαθά που θα κερδίσουμε όχι δουλεύοντας, αλλά κάνοντας επενδύσεις, κληρονομώντας συγγενείς, αποκτώντας οικονομικά οφέλη μέσω ενός γάμου ή χρήματα από συμπράξεις, συνεργασίες, τυχερά παιχνίδια. Φυσικά θα κοιτάξουμε και πάλι τον κυβερνήτη του οίκου αυτού και τις όψεις του ή πλανήτες που βρίσκονται μέσα στον οίκο.
 3. Κοιτάζουμε τον 11ο οίκο, αφού συνήθως είναι ο οίκος που δείχνει τα κέρδη από την καριέρα και πάλι βέβαια προσέχουμε εκτός από τον πλανήτη που κυβερνά τον οίκο και τους πλανήτες που τυχόν βρίσκονται σ’ αυτόν και τις όψεις που δημιουργούν.
 4. Κοιτάζουμε τον 12ο οίκο που δεν θεωρείται παραδοσιακά οικονομικός οίκος, αλλά λόγω της διακυβέρνησης του από τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη που αποτελεί την ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, φέρεται ότι έλκει τον πλούτο.
 5. Κοιτάζουμε την κατάσταση των δυο πλανητών που συνδέονται με το χρήμα και την τύχη, τους λεγόμενους ευεργέτες πλανήτες της παραδοσιακής αστρολογίας, δηλαδή την Αφροδίτη και τον Δία, τη σχέση μεταξύ τους, αλλά και τη σχέση τους με τους κυβερνήτες του 2ου και 8ου οίκου. Όταν φυσικά αναφέρομαι σε κυβερνήτη οίκου εννοώ τον κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου, το οποίο βρίσκεται στο ξεκίνημα, στην ακμή του οίκου. Έτσι π.χ. αν ο δεύτερος οίκος έχει στο ξεκίνημα του τον Ταύρο, ο κυβερνήτης πλανήτης είναι η Αφροδίτη. Αν έχει τον Τοξότη, κυβερνήτης θα είναι ο Δίας και ούτω καθεξής.
 6. Κοιτάζουμε την κατάσταση των δυο κακεργετών πλανητών της παραδοσιακής αστρολογίας του Άρη και του Κρόνου. Και μπορεί στο απώτατο παρελθόν Άρης και Κρόνος να είχαν κακή φήμη, η αλήθεια είναι όμως ότι αυτοί ευθύνονται κατά πολύ για τη φιλοδοξία μας, αλλά και τα κίνητρα που έχουμε ή δεν έχουμε για να αποκτήσουμε χρήμα. Κι ακόμη σημαντικότερο, ιδιαίτερα ο Κρόνος είναι απαραίτητος αν θέλουμε να κρατήσουμε το χρήμα που βγάζουμε κι όχι να το ξοδέψουμε επιπόλαια και ανώφελα. Όψεις του Κρόνου με τον Άρη είτε εύκολες (τρίγωνο, εξάγωνο) είτε δύσκολες (σύνοδος, αντίθεση) λειτουργούν καθοριστικά και στον οικονομικό τομέα, αφού δείχνουν πόσο αποφασισμένο είναι το άτομο να κοπιάσει για να κάνει τις φιλοδοξίες του πραγματικότητα.

Εύκολες και δύσκολες όψεις

Οι εύκολες όψεις σε ένα ωροσκόπιο ανάμεσα στους πλανήτες που αφορούν στα οικονομικά μπορεί να υποδηλώνουν τύχη, αλλά δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι το άτομο θα καταφέρει να κρατήσει την περιουσία του ή να την αυξήσει. Και αυτό διότι πιθανώς θα λείπει το κίνητρο που είναι πάντα σημαντικός παράγοντας για να γίνει κάποιος αυτοδημιούργητος και να κάνει περιουσία. Δύσκολες όψεις ανάμεσα στους κυβερνήτες των οικονομικών (2ου και 8ου) οίκων με Ποσειδώνα και Δία (τετράγωνα, αντιθέσεις) θέλουν προσοχή σε εξαπατήσεις και σε εύκολη κατασπατάληση του πλούτου.

Αν στο ωροσκόπιο κάποιου υπάρχει πολυαστρία, δηλαδή πολλοί πλανήτες μαζεμένοι στον δεύτερο ή τον όγδοο οίκο του ωροσκοπίου, αυτό σημαίνει ότι το χρήμα και γενικότερα ο πλούτος παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του και έχει συνήθως τον τρόπο να το παράγει. Άλλωστε προσπαθούμε πραγματικά μόνο για ότι είναι σημαντικό για τον καθένα μας. Πολλοί πλανήτες σ’ αυτούς τους οίκους μπορεί να δείχνουν κι ένα ιδιαίτερα πλούσιο οικογενειακό υπόβαθρο ή μια ξαφνική αλλαγή της τύχης κι απόκτησης πλούτου στην πορεία της ζωής, πιθανώς λόγω τύχης.

Τα ζώδια στις ακμές

Αν στις ακμές του 2ου και του 8ου οίκου υπάρχουν ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) το χρήμα μπορεί να έρθει γρήγορα και να υπάρχει και τύχη, αλλά το ίδιο γρήγορα και ματαιόδοξα κάποιες φορές μπορεί να σπαταληθεί.

Αν στις ακμές του 2ου και του 8ου υπάρχουν ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) υπάρχει μια πιο συντηρητική προσέγγιση απέναντι στο χρήμα και συνήθως το άτομο έχει κοινή λογική, υπομονή και δεν φοβάται να κοπιάσει προκειμένου να αποκτήσει υλικά αγαθά.

Τα ζώδια του αέρα στις ακμές 2ου και 8ου οίκου (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) δεν δείχνουν ιδιαίτερη ευκολία στην απόκτηση πλούτου, αλλά φυσικά εξαρτάται κι από τις όψεις που δημιουργούν οι κυβερνήτες τους.

Τα ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύες) είναι γόνιμα σε σχέση με την απόκτηση χρημάτων, αλλά η κυκλοθυμία και οι ανασφάλειες μπορεί να λειτουργήσουν ως παγίδες.

Ενδείξεις πλούτου στο ωροσκόπιο

Παρακάτω θα δείτε 15 από τις πιο σημαντικές ενδείξεις πλούτου σε ένα ωροσκόπιο. Όσο πιο πολλές από αυτές έχετε στο δικό σας τόσο πιο εύκολος είναι ο δρόμος σε ένα γεμάτο πορτοφόλι. Φυσικά υπάρχουν και άλλες ενδείξεις, αλλά είναι στην κρίση του αστρολόγου να τις κατατάξει ως ενδείξεις πλούτου, καθώς τόσο οι πλανήτες όσο και οι οίκοι στα ωροσκόπια μας δεν δείχνουν μόνο έναν συγκεκριμένο τομέα. Απλά σ’ αυτό το άρθρο το ενδιαφέρον μας είναι αποκλειστικά για τα οικονομικά θέματα.

 1. Αφροδίτη, Δίας, Ποσειδώνας ή Πλούτωνας στον 2ο, 8ο ή 12ο οίκο.
 2. Αφροδίτη, Δίας, Ποσειδώνας ή Πλούτωνας ως κυβερνήτες του 2ου, 8ου ή 12ου οίκου.
 3. Αφροδίτη, Δίας, Ποσειδώνας, Πλούτωνας στα ζώδια του Ταύρου, Σκορπιού, Αιγόκερου, Λέοντα, Κριού, Καρκίνου ή Ιχθύων.
 4. Αφροδίτη, Δίας, Ποσειδώνας, Πλούτωνας σε σύνοδο με Μεσουράνημα ή Βέρτεξ ή σε άλλη όψη με Μεσουράνημα ή Βέρτεξ.
 5. Η Αφροδίτη σε όψη με Δία ή Ποσειδώνα ή Πλούτωνα.
 6. Ο Δίας σε όψη με Ποσειδώνα ή Πλούτωνα.
 7. Ο κυβερνήτης του 2ου οίκου, να βρίσκεται στον 2ο οίκο, στον 8ο ή στον 12ο.
 8. Ο κυβερνήτης του 8ου οίκου να βρίσκεται στον 2ο, 8ο ή 12ο οίκο.
 9. Ο κυβερνήτης του 12ου να βρίσκεται στον 2ο, 8ο ή 12ο οίκο.
 10. Αφροδίτη, Δίας, Ποσειδώνας ή Πλούτωνας να κάνουν όψεις με τους κυβερνήτες του 2ου, 8ουή 12ου οίκου.
 11. Άρης ή Κρόνος στον Ταύρο, τον Σκορπιό ή τον Αιγόκερω.
 12. Κρόνος σε όψη με Μεσουράνημα.
 13. Αφροδίτη, Δίας, Ποσειδώνας, Πλούτωνας να βρίσκονται στον 10 οίκο ή να κυβερνούν τον 10ο
 14. Αφροδίτη, Δίας, Ποσειδώνας, Πλούτωνας σε γωνιακά σπίτια δηλαδή στον ωροσκόπο, στο 4ο, στο 7ο ή στο 10ο.
 15. Πολυαστρία στον 2ο, 8ο ή 12ο οίκο.

Ωροσκόπια πλούσιων και διάσημων

Ένα από τα πιο ισχυρά παραδείγματα είναι η περίπτωση του Μπιλ Γκέιτς. Με τη σύνοδο Δία-Πλούτωνα στον 2ο οίκο των οικονομικών στο ωροσκόπιο του, κατάφερε το όνομα του να είναι συνώνυμο του χρήματος και ο ίδιος να φιγουράρει ως ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη ουκ ολίγες φορές μέσα στα τελευταία χρόνια.

Μια ακόμη αυτοδημιούργητη πλούσια και διάσημη της άλλης πλευράς του Ατλαντικού είναι η Όπρα Γουίνφρεϊ. Στο ωροσκόπιο της υπάρχει πολυαστρία στον 2ο οίκο με τη σύνοδο Ήλιου, Αφροδίτης, Ερμή. Η Αφροδίτη είναι σε σύνοδο με τον κυβερνήτη του 8ου που είναι ο Ήλιος.

Ενώ στην περίπτωση της δικής μας Αθηνάς Ωνάση, της διάσημης κληρονόμου του Έλληνα μεγιστάνα, βλέπουμε τον Ποσειδώνα μέσα στον 2ο οίκο, τον κυβερνήτη του 8ου που είναι ο Ερμής σε σύνοδο με τον Δία στον Αιγόκερω, ενώ ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 12ο οίκο.

Γιατί θέλουμε να γίνουμε πλούσιοι;

Για άλλους το χρήμα, πέρα από τον προφανή λόγο της επιβίωσης, είναι τρόπος απόκτησης δύναμης και εξουσίας. Η πολιτική αρένα είναι ίσως ο μεγαλύτερος εκφραστής αυτής της εξίσωσης, όπου χρήμα ισούται με δύναμη. Αστρολογικά όταν εξισώνουμε το χρήμα με την εξουσία, μιλάμε για μια Πλουτώνια επιρροή. Ένας δυνατός Πλούτωνας -ο πλανήτης που συνδέεται με τον πλούτο, αλλά και τη δύναμη σε ένα ωροσκόπιο- είναι μια υποψήφια ένδειξη απόκτησης χρήματος. Όψεις του Δία ή της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα είναι από τις πιο δυνατές ενδείξεις σε ένα ωροσκόπιο για την απόκτηση πλούτου.

Υπάρχουν κάποιες ζωδιακές θέσεις μάλιστα, οι οποίες ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα των όψεων που παρέθεσα παραπάνω. Αν δηλαδή συμβαίνει να έχετε τον Πλούτωνα σε όψεις (ακόμη και δυσαρμονικές) με τον Δία και την Αφροδίτη και οι πλανήτες αυτοί βρίσκονται είτε στον Λέοντα, τον Αιγόκερω, τον Κριό, τον Σκορπιό ή τον Ταύρο, τότε το ωροσκόπιο σας έχει σημαντικές προδιαγραφές οικονομικής ευμάρειας.

Χρήμα και ασφάλεια

Για κάποιους άλλους η απόκτηση χρήματος σχετίζεται με την ασφάλεια που δίνει και είναι απαραίτητη για την επιβίωση μας π.χ. η τροφή, το σπίτι, το ντύσιμο κ.λπ.. Εδώ το χρήμα συνδέεται πιο πολύ αστρολογικά με τη θέση της Σελήνης και τις όψεις που αυτή δημιουργεί. Μια «χτυπημένη» Σελήνη από κακές όψεις με τον Κρόνο ή τον Πλούτωνα, μπορεί μάλιστα να οδηγήσει σε εμμονές που σχετίζονται με την απόκτηση χρήματος. Η έλλειψη χρημάτων μπορεί να οδηγήσει στην εξίσωση ένδεια ίσον απειλή για τη ζωή του ατόμου. Έτσι αυτές οι δύσκολες όψεις μπορεί να οδηγήσουν το άτομο στην απόκτηση περιουσίας, για να κατευνάσει το άγχος και την ανησυχία που δημιουργήθηκε ίσως κάτω από συνθήκες περιορισμένες στην παιδική του ηλικία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι καταφέρνει εύκολα να νιώσει ασφαλές και χαρούμενο. Όσο πλουταίνει γίνεται ακόμη πιο ανασφαλής μήπως χάσει αυτό που έχει αποκτήσει κι οδηγηθεί πάλι στη φτώχεια.

Χρήμα και αγάπη

Για άλλους το χρήμα εξισώνεται με την αγάπη! Αγαπώ τον εαυτό μου και ψωνίζω συνεχώς πράγματα για μένα. Αγαπώ τον σύντροφο μου, τους φίλους μου, τα παιδιά μου και τους αγοράζω δώρα για να τους δείξω πόσο τους αγαπώ. Όσο περισσότερο ξοδεύω τόσο περισσότερο αγαπώ! Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω πώς να δείξω την αγάπη μου ή νιώθω ανεπαρκής, έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση, άρα τα υλικά αγαθά παίρνουν τη μορφή συναισθήματος. Μια χτυπημένη Αφροδίτη σε ζώδιο (π.χ. στον Σκορπιό, τον Κριό, την Παρθένο ή τον Αιγόκερω ή σε δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα) δημιουργεί τέτοιου είδους εξισώσεις, όπου υλικά αγαθά ισούνται με την αγάπη.

Χρήμα και αξία

Σε άλλους το χρήμα ισούται με την αξία ή την αυταξία. Αν δεν πληρώνομαι καλά από τη δουλειά μου, σημαίνει ότι δεν με υπολογίζουν. Αν δεν είμαι τυχερός στο χρήμα, νιώθω άτυχος γενικότερα. Φυσικά εδώ προκύπτει και πάλι το θέμα της αυτοεκτίμησης και θέλει πολύ ψάξιμο. Ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος στον Λέοντα, η Αφροδίτη ή ο Ήλιος στον 1ο ή τον 10ο οίκο πολλές φορές δείχνουν άτομα που ψάχνουν να βρουν τη σημαντικότητα τους σε σύμβολα δύναμης και στάτους.

Χρήμα και ελευθερία

Για κάποιους το χρήμα εξισώνεται με την ελευθερία, αφού νιώθουν ότι έχοντας χρήματα μπορούν να άρουν όλες τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις και να εξαγοράσουν την ελευθερία τους. Συνήθως ο Ουρανός, πολλοί πλανήτες στον Υδροχόο ή τον Τοξότη τείνουν να θέλουν να πλουτίσουν γι’ αυτόν τον λόγο.

Χρήμα ως αυτοσκοπός

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε κι αυτούς που θέλουν το χρήμα για το χρήμα! Το χρήμα ως αυτοσκοπός λοιπόν χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, αφού δεν θέλουν να το ξοδέψουν. Αυτές οι περιπτώσεις ανιχνεύονται συνήθως με σημαντικές προσβολές του Κρόνου και του Πλούτωνα στο ωροσκόπιο.

Το γενέθλιο ωροσκόπιο μας μπορεί να δείξει αν στη ζωή μας έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε χρήματα. Φυσικά επειδή ο καθένας από μας έχει και την ελεύθερη βούληση μπορεί να διαφοροποιήσει την κατάσταση του. Καλώς ή κακώς κάποιοι γεννιούνται σε κάποιους τομείς πιο τυχεροί. Ούτε αυτό πρέπει να το παραβλέπουμε. Οι περισσότεροι δεν θα γίνουμε πλούσιοι ή αν γίνουμε μπορεί να φτωχύνουμε κάπου αλλού. Όμως όλα ξεκινούν από το αν πραγματικά βαθιά μέσα μας το επιθυμούμε ή όχι και πόσα είμαστε αποφασισμένοι να θυσιάσουμε για να το επιτύχουμε.

 

Πηγή: MONEY: How to find it with astrology – LOIS M. RODDEN