Άρης στον Ζυγό 27/08/2023 – 12/10/2023: Ποια ζώδια θα επωφεληθούν και ποια θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες

Άρης στον Ζυγό 27/08/2023 - 12/10/2023: Ποια ζώδια θα επωφεληθούν και ποια θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες

Άρης στον Ζυγό 27/08/2023 – 12/10/2023: Ποια ζώδια θα επωφεληθούν και ποια θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες

Ο Άρης, ο πλανήτης που στην αστρολογία συμβολίζει το πάθος, τη σεξουαλικότητα, την ενέργεια, τη δράση, τον τρόπο που διεκδικούμε, περνά στις 27 Αυγούστου 2023 στον Ζυγό και μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2023 που θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο η ενέργεια του θα αλλάξει, καθώς θα βρίσκεται σε ένα περιβάλλον πιο κομψό και ευγενικό και θα δίνει τις μάχες του με όπλο τη διπλωματία.

Από τη νέα του θέση επηρεάζονται όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού, αλλά στις επάλξεις θα είναι περισσότερο τα 4 παρορμητικά ζώδια, δηλαδή Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι.

Η διπλωματία στα καλύτερα της

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο των σχέσεων, της συνεργασίας και της αρμονίας και ο Άρης δε νιώθει άνετα σε αυτό το περιβάλλον, γι’ αυτό και θεωρείται ως θέση αδυναμίας για αυτόν τον «παθιασμένο» πλανήτη. Ο Άρης στον Ζυγό δεν μπορεί να απλώσει το χέρι και να αρπάξει αυτό που θέλει παρορμητικά και επιθετικά, δεν μπορεί να επιβληθεί με αγένεια, βία και προσβολές. Πρέπει να το συζητήσει, να διαπραγματευτεί, να παζαρέψει. Σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα που έχει το ζώδιο του Ζυγού, καταλαβαίνετε πως οι συζητήσεις και οι συναντήσεις θα είναι ατέλειωτες, ενώ τα επιχειρήματα αστείρευτα. Όμως ο Άρης στον Ζυγό ξέρει να αιτιολογεί και στο τέλος να πείθει. Ξέρει να κερδίζει με τα λόγια του, να γίνεται μελοδραματικός αν χρειαστεί και βέβαια χειριστικός. Με τον Άρη στον Ζυγό μπορεί να ειπωθούν οι πιο σκληρές αλήθειες από τα πιο ήρεμα και χαμογελαστά χείλη.

Σχέσεις, συμφωνίες και ομορφιά

Από τις 27 Αυγούστου έως τις 12 Οκτωβρίου 2023, που ο Άρης θα βρίσκεται στον Ζυγό, είναι το κατάλληλο διάστημα για να γεφυρώσετε τις διαφορές και να επιτύχετε ισορροπία στις σχέσεις σας. Να επιδιώξετε συμφωνίες και συνεργασίες και να βρείτε τη χρυσή τομή αν υπάρχουν διαφωνίες. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι τις 15/09/2023 έχουμε ανάδρομη φαινομενικά πορεία για τον Ερμή που αυτό σημαίνει ότι τις τελικές αποφάσεις και τις υπογραφές πρέπει να τα ορίσουμε μετά τις 16/09/2023. Για να διαπραγματευτείτε όρους παλιότερων συμβολαίων και να επαναξιολογήσετε συμφωνίες και σχέσεις δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα μέχρι τις 15/09/2023. Με αυτή τη θέση του Άρη θα μας απασχολήσει η δικαιοσύνη και η ισότητα, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε συλλογικό. Θα είμαστε πιο πρόθυμοι να παλέψουμε για το δίκαιο, όχι μόνο το δικό μας, αλλά και των συνανθρώπων μας. Επίσης, είναι το κατάλληλο διάστημα να ασχοληθούμε με την εμφάνιση μας και το πώς θα δείχνουμε πιο όμορφοι και γοητευτικοί. Να αγοράσουμε είδη πολυτελείας και τέχνης, αλλά και να διασκεδάσουμε, να φλερτάρουμε και να έρθουμε πιο κοντά με σεβασμό προς τους άλλους. Αγορές βέβαια και κούρες ομορφιάς μετά τις 05/09/2023 για να έχει γυρίσει σε ορθή πορεία και η Αφροδίτη.

Οι κύριες όψεις του Άρη από τον Ζυγό

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Άρης στον Ζυγό θα σχηματίσει δευτερεύουσες όψεις (κυρίως χιαστί με τον Δία, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα) αλλά μία είναι αυτή που θα μας «ταράξει». Στις 9 Οκτωβρίου 2023, τρεις ημέρες πριν εγκαταλείψει το ζώδιο του Ζυγού, ο Άρης θα σχηματίσει ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα και καλό θα ήταν να σημειώσετε αυτή την ημερομηνία γιατί είναι «SOS». Αυτή η όψη μπορεί να φέρει στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα και να μας κάνει ανεξέλεγκτους, βίαιους, προσβλητικούς, αδίστακτους και ζηλιάρηδες. Οι αντιδράσεις μας θα είναι υπερβολικές, δεν θα σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και θα τα θέλουμε όλα δικά μας. Μπορεί να μπλέξουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις, να πέσουμε θύματα βίας και χειρισμού, να μην υπολογίσουμε καλά τα όρια και τις προθέσεις των άλλων και να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια μας. Επίσης, μπορεί να γίνουμε σπάταλοι, παρορμητικοί και να μας πιάσει καταναλωτική μανία. Καλό θα ήταν να αποφύγετε όσο μπορείτε να έρθετε σε αντιπαράθεση για οποιονδήποτε λόγο, να μην εμπλακείτε σε διαπραγματεύσεις γιατί δεν θα βρείτε ευήκοα ώτα και να μην εμπιστεύεστε άτομα που δεν γνωρίζετε καλά τις προθέσεις τους. Ακόμη, μπορεί τα άτομα που έχουν δύναμη και εξουσία στα χέρια τους να προσπαθήσουν να επιβληθούν με κάθε τρόπο, αφού τα παιχνίδια ελέγχου θα δίνουν και θα παίρνουν. Οι διαμάχες θα είναι έντονες και μπορεί να υπάρξει κορύφωση πολεμικών συρράξεων.

Ας δούμε όμως αναλυτικά σε ποιον τομέα θα επηρεάσει ο Άρης στο Ζυγό τα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Ο Άρης είναι ο κυβερνήτης σας και όταν βρίσκεται απέναντί σας στον Ζυγό δεν μπορεί να εκφράσει τη δυναμική του. Εσείς θέλετε πόλεμο και ο Ζυγός διπλωματία και αυτό σημαίνει ότι ίσως να νιώθετε πως σας έχουν κοπεί τα φτερά. Ο Άρης από τον Ζυγό επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας και θα πρέπει να δώσετε χρόνο και χώρο στους άλλους και να ασχοληθείτε με τις ανάγκες τους. Οι άλλοι θα έχουν λόγο στη ζωή σας και στις αποφάσεις σας και αυτό θα σας πιέσει, διότι εσείς έχετε μάθει να είστε πρωταγωνιστές και ίσως βγάλετε έντονο ανταγωνισμό. Ο συμβιβασμός όμως είναι ο δρόμος που πρέπει να διαλέξετε, όσο και αν δεν σας πάει, αν θέλετε να αποφύγετε τις εντάσεις. Επίσης, θα είναι μια περίοδος όπου οι επαφές με τους άλλους θα είναι πολλές, όπως και οι απαιτήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Έχετε μπροστά σας έξι εβδομάδες περίπου που θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά και με πειθαρχία. Ο Άρης μπαίνει στον 6ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που αφορά τη δουλειά και τις καθημερινές σας ρουτίνες και φέρνει πολλές ευκαιρίες, αλλά και πίεση, γκρίνια και αντιδράσεις. Για να έχετε αποτελέσματα και να είστε παραγωγικοί χρειάζεται επιμονή και πρόγραμμα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις αλλά και την υγεία σας. Δεν μπορείτε να αφιερώνετε όλο σας το είναι στη δουλειά, διότι θα καταρρεύσετε. Τώρα είναι η ιδανική περίοδος για να ασχοληθείτε και με τη φυσική σας κατάσταση και να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα υγείας μέσω της διατροφής και της άσκησης και να αποκτήσετε πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Άρης φεύγει από την Παρθένο για να πάει σε ένα πιο φιλικό σας ζώδιο, τον Ζυγό, και παίρνετε μια ανάσα. Από τις 27/08 έως τις 12/10 ελαχιστοποιούνται οι πιέσεις και από τη νέα του θέση θα σας κάνει πιο αισιόδοξους και ερωτικούς. Θα φλερτάρετε, θα γοητεύετε, θα επικοινωνείτε περισσότερο. Δεν θα σας οδηγούν τα πρέπει, αλλά οι επιθυμίες σας. Θα θέλετε να διασκεδάσετε, να χαθείτε στις απολαύσεις και να περνάτε πιο ξέγνοιαστες στιγμές. Θα κάνετε κινήσεις για να τονώσετε τη σχέση σας και να έρθετε πιο κοντά με τον-η σύντροφό σας αν είστε δεσμευμένοι, ή αν είστε αδέσμευτοι θα προσπαθήσετε να βρείτε έναν νέο έρωτα που θα γεμίσει την καρδιά σας. Είναι το κατάλληλο διάστημα για να ασχοληθείτε με τα χόμπι σας και ό,τι σας κάνει χαρούμενους και δημιουργικούς. Επίσης, είναι ευνοϊκό διάστημα για όσους επιθυμείτε να αποκτήσετε έναν απόγονο ή για να περάσετε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας αν είστε γονείς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

«Σπίτι μου, σπιτάκι μου» αυτό θα είναι το μότο σας για το διάστημα που θα βρίσκεται ο Άρης στον Ζυγό, αφού όλη σας η ενέργεια θα δοθεί στο σπίτι και στην οικογένεια. Μπορεί να κάνετε βελτιώσεις στο ακίνητο που μένετε ή ανακαινίσεις. Επίσης, ίσως ασχοληθείτε με τη διακόσμηση του σπιτιού ή μπορεί να ψάχνετε να αγοράσετε είτε να πουλήσετε κάποιο σπίτι ή να μετακομίσετε και να έχετε αυτό ως προτεραιότητα. Ακόμη, μπορεί να προκύψουν κάποια οικογενειακά θέματα ή να επανέλθουν στο προσκήνιο κάποια άλυτα προβλήματα από το παρελθόν (θα είναι και ο Ερμής ανάδρομος μέχρι τις 15/09) και να χρειαστεί τώρα να βρείτε τις λύσεις και να κάνετε διάλογο με τους συγγενείς σας. Ακόμη, με τον Άρη στον Ζυγό μπορεί να έχετε έντονο το αίσθημα του ανικανοποίητου και τίποτα να μην σας ευχαριστεί και να γκρινιάζετε λίγο παραπάνω.

ΛΕΩΝ

Έντονη και με πολύ τρέξιμο θα είναι για εσάς η περίοδος που ο Άρης θα βρίσκεται στον Ζυγό, δηλαδή από τις 27/08 έως τις 12/10. Οι ταχύτητες θα είναι ανεβασμένες, όπως και η διάθεση σας. Θα είστε κοινωνικοί, πολυάσχολοι, θα έχετε πολλές συναντήσεις, ραντεβού, εξόδους και όπως καταλαβαίνετε καθόλου ελεύθερο χρόνο. Μπορεί να προκύψουν και κάποια ταξίδια ή νέες γνωριμίες και επαφές με άτομα που μπορεί να σας βοηθήσουν να επεκτείνετε τους ορίζοντες σας. Ίσως υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα σπουδών και επιμόρφωσης. Επίσης, μπορεί να σας απασχολήσουν θέματα στενών συγγενών σας ή να δημιουργηθούν κάποιες καταστάσεις με γείτονες, συμμαθητές, συμφοιτητές ή άτομα που έρχεστε καθημερινά σε επαφή. Προσοχή στο μεταφορικό σας μέσο για τις επόμενες έξι εβδομάδες περίπου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Άρης μπαίνει στον Ζυγό και θα επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών σας μέχρι τις 12/10. Θα είναι μια περίοδος με πολλά έξοδα, αλλά και ευκαιρίες για να αυξήσετε τα έσοδα σας. Ίσως έχετε κάποια πρόταση για μια νέα πιο προσοδοφόρα εργασία ή για μια επένδυση που θα αποφέρει κέρδη. Απλά, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι ο Ερμής θα είναι ανάδρομος μέχρι τις 15/09 και δεν ευνοούνται τα νέα ξεκινήματα, ούτε οι υπογραφές νέων συμβολαίων. Επίσης, είναι το κατάλληλο διάστημα για να εξετάσετε με ψυχραιμία και διαύγεια τις «τρύπες» στον προϋπολογισμό σας και να φέρετε μια ισορροπία στο ισοζύγιο εσόδων-εξόδων. Θα έχετε λιγότερο στρες, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα σας δοθούν οι ευκαιρίες να αναδείξετε τα ταλέντα σας και να «πουλήσετε» τον εαυτό σας και τις ικανότητες σας, για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να ισχυροποιήσετε την επιρροή σας.

ΖΥΓΟΣ

Μια φορά, περίπου, ανά δύο χρόνια ο Άρης κάνει την επίσκεψή του σε κάθε ζώδιο και τώρα ήρθε η σειρά σας. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες περίπου θα τον φιλοξενείτε και θα σας γεμίσει με αυτοπεποίθηση αλλά και τρέξιμο. Κάθε μέρα θα έχετε να κάνετε πολλά και οι προκλήσεις δεν θα λείπουν από την ημερήσια διάταξη. Όμως, θα έχετε και την όρεξη να ανταποκριθείτε σε όλα. Θα είστε ευέλικτοι, πρόθυμοι, γεμάτοι ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα θα θέλετε να γίνετε το δικό σας και θα δίνετε τις μάχες σας προς αυτή την κατεύθυνση. Θα νιώθετε πιο δυνατοί και πρωταγωνιστές και θα είστε λίγο πιο εριστικοί και ξεροκέφαλοι. Δεν θα δέχεστε αντιρρήσεις και θα επιμένετε μέχρι να πείσετε τους άλλους και να τους αποδείξετε ότι έχετε δίκιο. Όπως καταλαβαίνετε θα συναντήσετε σθεναρές αντιστάσεις και αντιδράσεις, οπότε θα πρέπει να εξαντλήσετε τα αποθέματα διπλωματίας που διαθέτετε. Παράλληλα, όλη αυτή την περίοδο να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας, διότι θα είστε πιο ευάλωτοι και καλό θα είναι να προσπαθείτε να ξεκουράζεστε και να τονώνετε το ανοσοποιητικό σας, καθώς θα είναι μια εξαντλητική περίοδος για εσάς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τον Άρη να επισκέπτεται τον πιο κρυφό, εσωτερικό και παρασκηνιακό οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, μάλλον θα κινήστε περισσότερο στις σκιές παρά στα φώτα. Μπορεί να πρέπει να κρατήσετε μυστικό κάποιο πρότζεκτ που σας έχει ανατεθεί και να το δουλεύετε μόνοι σας και κρυφά από αδιάκριτά μάτια. Μπορεί όμως να γίνονται και συζητήσεις πίσω από την πλάτη σας, που να αφορούν είτε τα επαγγελματικά σας είτε τα προσωπικά σας. Ίσως πάλι να αγχώνεστε πολύ και να πέφτετε ψυχολογικά, διότι πρέπει να κρατηθεί μυστική κάποια σχέση ή συνεργασία σας, καθώς αν μαθευτεί θα πληγεί το στάτους σας. Όπως και να έχει κρατήστε χαμηλό προφίλ, μη δίνετε δικαιώματα, αποφύγετε όσο μπορείτε τα πισώπλατα μαχαιρώματα και μην εκτίθεστε. Μετά τις 12/10 που ο Άρης θα έρθει στο δικό σας ζώδιο θα είστε έτοιμοι να… χτυπήσετε και να απαντήσετε σε τυχόν προκλήσεις. Ακόμη, δώστε προσοχή στην υγεία σας, αλλά και σε δικά σας πρόσωπα που ενδεχομένως ζητήσουν τη βοήθεια σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με την είσοδο του Άρη στον Ζυγό ξεκινά μια από τις πιο κοινωνικές περιόδους για εσάς και θα είστε περιτριγυρισμένοι από φίλους, συνεργάτες και άτομα με τα οποία μπορεί να κάνετε κοινά σχέδια. Θα είναι ένα διάστημα που θα κυνηγήσετε τις φιλοδοξίες σας και θα θέσετε τους νέους στόχους σας, όμως μην τους βάλετε σε εφαρμογή όσο ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, δηλαδή μέχρι τις 15/09. Παράλληλα θα πρέπει να προσέξετε τη συμπεριφορά σας, διότι το κυνήγι της επιτυχίας μπορεί να σας κάνει ανυπόμονους και να γίνετε πιεστικοί προς τους άλλους και απαιτητικοί. Αν δημιουργηθούν κάποιες εντάσεις, με καλή διάθεση και θέληση θα καταφέρετε να λειαίνετε τις διαφορές. Εξάλλου θα πρέπει να συνεργαστείτε για να πετύχετε. Μαζί μπορείτε καλύτερα από ό,τι μόνοι σας και γι’ αυτό θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορούν όλοι να τρέχουν με τους δικούς σας ρυθμούς, οι οποίοι θα είναι άπιαστοι με τον Άρη στον Ζυγό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τον Άρη από τον Ζυγό στο υψηλότερο σημείο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον 10ο οίκο, απογειώνονται οι φιλοδοξίες σας και ανεβάζετε τον πήχη πολύ ψηλά. Σίγουρα δεν θα είναι περίπατος, θα έχετε περισσότερο άγχος και πίεση, αλλά και εξελίξεις στον τομέα της καριέρας και της οικογένειας. Θα είναι ένα κουραστικό διάστημα, με έντονο ανταγωνισμό και με πολλές ευθύνες, αλλά εσείς θα προσπαθήσετε να αντεπεξέλθετε σε όλες τις προκλήσεις. Επειδή θα είστε πιεσμένοι και με τεράστιο άγχος, ίσως κλονιστούν οι σχέσεις σας με κάποιον ανώτερο στη δουλειά ή με τους γονείς σας, ή αν είστε εσείς γονείς με τα παιδιά σας. Οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κουβέντες που κάνετε και στο πώς εκφράζεστε. Επίσης, να προσέχετε την υγεία σας, διότι θα είστε ευάλωτοι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Για τις επόμενες έξι εβδομάδες περίπου μπορείτε να ανοίξετε τα φτερά σας, αγαπητοί Υδροχόοι, καθώς ο Άρης από τον Ζυγό πυροδοτεί τον περιπετειώδη 9ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου και σας παρακινεί να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας. Πειραματιστείτε, ανοίξτε τους ορίζοντες σας και αναλάβετε νέες πρωτοβουλίες, που θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους και στα όνειρά σας. Θα είστε πιο ενθουσιώδεις, με περισσότερες πρωτότυπες ιδέες και μπορεί να καταφέρετε να συνάψετε μια συμφωνία με άτομα από το εξωτερικό. Ευνοούνται πολύ οι επαφές με ξένους, οι σπουδές, τα ταξίδια και ό,τι αφορά τις δημόσιες σχέσεις και το μάρκετινγκ. Μην αφήνετε τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Αξιοποιήστε την επιρροή του Άρη από τον Ζυγό στο έπακρο, διότι θα κάνει δύο χρόνια για να επιστρέψει ξανά σε αυτή τη θέση.

ΙΧΘΥΕΣ

Τα χρήματα και οι οικονομικές συναλλαγές θα είναι προτεραιότητα από τις 27/08 μέχρι τις 12/10 που θα μείνει ο Άρης στον Ζυγό. Σε αυτό το διάστημα θα έχετε εύνοια σε οικονομικές συμφωνίες, δάνεια, φόρους, μπόνους και σε χρήματα που διαχειρίζεστε με άλλους. Αυτό σημαίνει ότι αν είχατε κάποιο θέμα με την τράπεζα, με ένα δάνειο, με την εφορία, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο για να βρείτε μια επωφελή λύση. Επίσης, αν ψάχνατε κάποια χορηγία ή χρηματοδότησή ίσως να καταφέρετε να τη λάβετε. Νομικά θέματα ευνοούνται, αλλά και τα οικονομικά του συντρόφου σας αν έχετε κοινό πορτοφόλι. Ακόμη, είναι μια καλή περίοδος για να συνειδητοποιήσετε αν είστε ικανοποιημένοι από τη σχέση σας και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με συζήτηση και διάλογο να αποκαταστήσετε τις ισορροπίες που έχουν χαθεί.