Άρης στον Τοξότη 24/11/2023 – 04/01/2024: Δράση, περιπέτεια, φανατισμός και σκληρές αλήθειες. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Άρης στον Τοξότη 24/11/2023 - 04/01/2024: Δράση, περιπέτεια, φανατισμός και σκληρές αλήθειες. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Άρης στον Τοξότη 24/11/2023 – 04/01/2024: Δράση, περιπέτεια, φανατισμός και σκληρές αλήθειες. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Ο Άρης αποχωρεί από τον εσωστρεφή Σκορπιό και εισέρχεται στο περιπετειώδες ζώδιο του Τοξότη στις 24 Νοεμβρίου 2023 και θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι τις 04 Ιανουαρίου 2024. Όσο ο Άρης βρισκόταν στον Σκορπιό μάς κυβερνούσαν τα συναισθήματά μας, οι φοβίες μας και ίσως πιέζαμε τα πράγματα στα άκρα. Το διάστημα που θα βρίσκεται στον πύρινο Τοξότη θα αναζητάμε τη χαρά, την περιπέτεια, θα κυνηγάμε τους στόχους και τα όνειρά μας και οι πράξεις θα υποκινούνται από τα ιδανικά μας. Θα λέμε τη γνώμη μας με μεγαλύτερη ευκολία και ίσως με σκληρή ειλικρίνεια και θα έχουμε πάθος για το μέλλον. Ο ορμητικός και διεκδικητικός Άρης είναι αρκετά αισιόδοξος και φιλόδοξος στο φλογερό ζώδιο του Τοξότη και αυτό σημαίνει ότι θα θέλουμε να φτάσουμε πολύ ψηλά, να ταξιδέψουμε και να ρουφήξουμε όλη τη γνώση, να κοιτάξουμε πέρα από περιορισμούς και όρια, και να ρισκάρουμε.

Ο Άρης στον Τοξότη

Ο Τοξότης είναι θετικός, αισιόδοξος και ικανός να βλέπει μακριά, εκεί που δεν βλέπουν όλοι οι άλλοι. Δεν έχει μόνο όραμα, αλλά έχει και την ορμή να μετατρέψει αυτό το όραμα σε πραγματικότητα. Δεν τον σταματούν τα προβλήματα και τα εμπόδια, αφού θέλει με κάθε τρόπο να φτάσει στον στόχο του. Βέβαια, αυτή η παρόρμηση και η ευκολία με την οποία μπορεί να παίρνει ρίσκα πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα, αλλά το πάθος του δεν σβήνει ποτέ. Ο Τοξότης αναζητά τη βαθιά γνώση και την αλήθεια και δίνει αγώνες για να πάρει απαντήσεις. Φιλοσοφεί τη ζωή και δεν μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων. Ο Άρης στο ζώδιο του Τοξότη είναι εξαιρετικός στο να βρίσκει επιχειρήματα, αγαπά την ελευθερία και την ανεξαρτησία, απεχθάνεται τις δεσμεύσεις, αλλά μπορεί να γίνει και πολύ ισχυρογνώμων υπερασπιζόμενος μέχρι τελευταίας ρανίδας τις ιδέες και τις απόψεις του. Πολλές φορές είναι ο Άρης του φανατικού που δημιουργεί πόλωση με τις αιρετικές ιδέες του και έχει σχέση με τη θρησκεία και τον φονταμενταλισμό. Γι’ αυτό και μπορεί να φέρει έντονες και εκρηκτικές καταστάσεις τώρα που το Μεσανατολικό βρίσκεται σε κρίση και οι φανατικοί και από τις δύο πλευρές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Η ενέργεια του Άρη από τον Τοξότη πρέπει να βρει το σωστό κανάλι για να διοχετευθεί προκειμένου να πιάσει τόπο, αλλιώς εύκολα μπορεί να σκορπίσει σε πολλές και ετερόκλητες πλευρές και να αφήνει τα πράγματα στη μέση χωρίς να τα ολοκληρώνει.

Αν γεννηθήκατε με τον Άρη στον Τοξότη

Οι άνθρωποι που έχουν γενέθλιο Άρη στον Τοξότη είναι ανήσυχα πνεύματα και αρέσκονται στην περιπέτεια και στην εξερεύνηση. Είναι αεικίνητοι και θέλουν συνεχώς να μαθαίνουν και να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Η ενέργεια τους είναι τεράστια, δεν ξεκουράζονται σχεδόν ποτέ και έχουν απίστευτη αίσθηση του χιούμορ. Είναι διασκεδαστικοί, αισιόδοξοι, ανεξάρτητοι και πάντα έτοιμοι για την επόμενη περιπέτεια. Καθοδηγούνται από τις πεποιθήσεις και τις αξίες τους και παλεύουν να αποκτήσουν γνώση και σοφία.

Αν δεν ξέρετε τον γενέθλιο Άρη σας πατήστε εδώ.

Οι σημαντικές όψεις του Άρη από τον Τοξότη

Στις 25/11/2023 ο Άρης από τον Τοξότη θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς και μπορεί να αισθανθούμε πίεση που θα μας φέρει στα όρια μας και να προκύψουν ξεσπάσματα και εντάσεις. Επίσης, τα αποθέματα των αντοχών θα στερέψουν και θα υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας στους περιορισμούς, οι οποίοι ενδεχομένως να αυξηθούν. Η κούραση και οι απογοητεύσεις θα κυριαρχούν στην ημέρα, όπως και τα νεύρα και το άγχος. Οι ανασφάλειες θα μας κυριεύσουν, το στρες θα αυξηθεί και όλο αυτό θα φέρει εντάσεις, καβγάδες και ατυχήματα. Όλοι θα είναι στα κόκκινα, γι’ αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Στις 28/12/2023 έχουμε τη σύνοδο Ερμή-Άρη και γινόμαστε ανήσυχοι και ανυπόμονοι. Μην ξεχνάμε ότι ο Ερμής θα είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και οι παρεξηγήσεις δεν θα λείψουν. Ο Άρης θα πυροδοτεί την κατάσταση και οι συζητήσεις θα παίρνουν φωτιά. Μπορεί να πούμε ή να ακούσουμε λόγια βαριά, δεν θα δεχόμαστε καμία αντίρρηση και δεν θα παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Θα προτιμάμε να ακούμε τη γνώμη των ατόμων που συμφωνούν μαζί μας έστω και αν το κάνουν με ανειλικρίνεια, και θα αδικούμε όσους έχουν αντίθετη άποψη από τη δική μας. Μπορεί κάποιοι να αισθάνονται ψυχικά ανώτεροι από τους άλλους και να το δείχνουν με υπεροψία. Θα είμαστε βιαστικοί στην κρίση μας, θα διακόπτουμε τους συνομιλητές μας και θα επιμένουμε στις απόψεις μας χωρίς να ακούμε τους άλλους. Δύσκολα θα ανεχόμαστε την απόρριψη και θα τα παίρνουμε όλα προσωπικά. Επίσης, μπορεί να νιώθουμε κόπωση. Όσοι επηρεάζονται άμεσα από αυτή την όψη μπορεί να έχουν τρομερό επικοινωνιακό ταλέντο και πειθώ. Επειδή αυτή η όψη επηρεάζει τόσο την επικοινωνία όσο και τις μετακινήσεις μας και πέφτει τις ημέρες των εορτών που πολλοί ταξιδεύουν και έρχονται σε επαφή με φίλους, συγγενείς και γνωστούς, καλό είναι να προσέχουμε πολύ τόσο τις συζητήσεις μας όσο και τις μετακινήσεις μας. Αν ταξιδεύετε να είστε πολύ προσεκτικοί και ανεκτικοί σε τυχόν καθυστερήσεις, αναβολές, αλλά και ατυχήματα.

Στις 29/12/2023 έρχεται το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς που ναι μεν θα ισχυροποιήσει την έμπνευση και τη φαντασία μας, αλλά θα βλέπουμε «φαντάσματα», θα βασιλεύει το ψέμα, οι απατεωνιές και οι ψευδείς ειδήσεις. Ίσως αποκαλυφθούν σκάνδαλα, αλλά όλα θα είναι μέσα σε ένα πέπλο σύγχυσης. Συνήθως αυτή η όψη συνδέεται με χαμηλά επίπεδα ενέργειας, τάση για εξαπατήσεις ή μεγάλες προσδοκίες και δεν είναι απίθανο να νιώθουμε πιο απογοητευμένοι κάτω από αυτή την επιρροή.

Η επιρροή του Άρη στα δεκαήμερα των ζωδίων

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Άρη από το ζώδιο του Τοξότη η επιρροή θα «ακουμπά» και τα δεκαήμερα των ζωδίων.

Το πρώτο δεκαήμερο θα δεχτεί την επιρροή του Άρη από τις 24/11/2023 έως τις 07/12/2023. Το δεύτερο δεκαήμερο από τις 08/12/2023 έως τις 21/12/2023 και το τρίτο δεκαήμερο από τις 22/12/2023 έως τις 04/01/2024.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο δεκαήμερο βρίσκεται το ζώδιο σας πατήστε εδώ.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο δεκαήμερο βρίσκεται ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά σε ποιον τομέα θα επηρεάσει ο Άρης στον Τοξότη τα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Ο Άρης, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, θα επηρεάζει από τις 24/11/2023 μέχρι τις 04/01/2024 τον 9ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που σχετίζεται με τη φιλοσοφία της ζωής σας, τις αξίες σας, την προσωπική και πνευματική σας επέκταση, τα ταξίδια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είστε ιδιαίτερα παραγωγικοί, δημιουργικοί και ίσως ανταμειφθούν οι κόποι σας και οι προσπάθειες σας στο μέτωπο της καριέρας. Η διέλευση αυτή είναι ευνοϊκή για τα οικονομικά σας, αλλά επειδή μπορεί να αυξηθούν και τα έξοδα σας θα πρέπει να κάνετε σωστή διαχείριση και να αποφύγετε τις περιττές σπατάλες. Αν σας προσεγγίσει κάποιο άτομο για να συνεταιριστείτε ή πρέπει να προσλάβετε κάποιον αν έχετε τη δική σας επιχείρηση, να είστε προσεκτικοί και να τσεκάρετε τη συμφωνία που θα κάνετε. Τα θέματα υγείας ευνοούνται, αρκεί να έχετε μια καλή και ισορροπημένη διατροφή. Επίσης, επειδή θα είστε πιο νευρικοί και πεισματάρηδες, καλό θα είναι να μην ξεσπάτε τον θυμό σας σε όποιον βρεθεί μπροστά σας και μην προσπαθείτε να επιβάλλετε τη γνώμη σας. Δεν είναι ανάγκη και οι υπόλοιποι να πιστεύουν το ίδιο με σας για να είναι αποδεκτοί. Θέματα που σχετίζονται με πολιτική, θρησκεία, νόμους, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και να γίνουν αιτίες διαφωνιών και συγκρούσεων. Εκμεταλλευτείτε τη διέλευση του Άρη στον Τοξότη για να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, να ταξιδέψετε, να έχετε επαφές με ξένους και εξωτερικό, να μορφωθείτε, γιατί αναφέρεται πιο πολύ στα πλάνα σας για το μέλλον κι όχι στο παρόν. Αυτή η διέλευση θα είναι ευνοϊκή λοιπόν για όσους θέλουν να αλλάξουν θέση εργασίας, να πάρουν μια προαγωγή ή να εξελιχθούν με τις σπουδές τους. Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν θα είναι πολλές, αρκεί όμως να τις κυνηγήσετε. Ακόμη, ο Άρης από τον Τοξότη θα σας δώσει νέα ενέργεια στην προσωπική σας ζωή. Εάν είστε αδέσμευτοι θα λαχταράτε την αγάπη και μπορεί να κάνετε μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία. Τώρα μπορείτε να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας και να είστε πιο περιπετειώδεις και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες. Εάν είστε ήδη σε σχέση θα μπορέσετε να την αναζωπυρώσετε, αρκεί να μην σας πιάσει η ξεροκεφαλιά σας και η παρόρμηση σας και γίνετε απίστευτα απαιτητικοί και κυνικοί.

ΤΑΥΡΟΣ

Στο χρονικό διάστημα που ο Άρης θα βρίσκεται στον Τοξότη, δηλαδή από τις 24/11/2023 μέχρι τις 04/01/2024, θα ενεργοποιεί τον 8ο Ηλιακό σας οίκο που αφορά τις βαθιές συναισθηματικές σας σχέσεις και δεσμεύσεις και τα οικονομικά σας θέματα που σχετίζονται με τρίτους, δηλαδή το εισόδημα του συντρόφου σας, τα έσοδα της εταιρίας που εργάζεστε ή τα οικονομικά που έχετε με συνεταίρους, κλπ. Επειδή η πίεση θα είναι μεγάλη και ίσως δημιουργούν προβλήματα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στον τρόπο που αντιδράτε ή χειρίζεστε τις σχέσεις σας τόσο τις προσωπικές όσο και με ανώτερους, προϊσταμένους, υφισταμένους και συνεργάτες. Οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις θα αυξάνονται συνεχώς, οπότε μην παρασυρθείτε σε καβγάδες και αντεγκλήσεις, διότι θα βγείτε ζημιωμένοι. Οικονομικά θέματα, κληρονομιές, ασφάλειες, διαχείριση εσόδων-εξόδων, τα κοινά οικονομικά με τον σύντροφό σας, δάνεια, κάρτες, πιστώσεις, είναι θέματα που θα σας απασχολήσουν πολύ και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να σκέφτεστε διπλά τις αποφάσεις που λαμβάνετε. Δεν ευνοούνται οι επενδύσεις και τα ρίσκα, ενώ τα οικονομικά θέματα μπορεί να αποτελέσουν αιτία καβγάδων. Ίσως μπείτε στη διαδικασία να αναθεωρήσετε κάποιες προσωπικές σας σχέσεις, αλλά δεν είναι μια καλή περίοδος για σοβαρές αποφάσεις. Σε περίπτωση που νιώθετε θυμό ή απογοήτευση προσπαθήστε να κάνετε υπομονή και να διατηρήσετε τις ισορροπίες. Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές σας σχέσεις μπορεί τώρα να βγουν στην επιφάνεια παράπονα που ήταν κρυμμένα και να έρθετε σε ρήξη με αγαπημένα σας πρόσωπα. Εάν είστε ελεύθεροι μπορεί να κάνετε νέες καυτές γνωριμίες, αλλά μην βιαστείτε να επενδύσετε συναισθηματικά. Δυστυχώς όλη αυτή η πίεση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία σας, οπότε να είστε προσεκτικοί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Από τις 24/11/2023 μέχρι τις 04/01/2024 ο Άρης θα βρίσκεται απέναντί σας στο ζώδιο του Τοξότη και θα πυροδοτεί τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών στη ζωή σας. Για τον επόμενο ενάμιση μήνα θα αισθάνεστε ότι οι άλλοι έχουν το βασικό πρόσταγμα στη ζωή σας και ότι εσείς θα εκτελείτε «εντολές», αφού θα πρέπει να εξυπηρετείτε τις δικές τους ανάγκες. Είτε ο σύντροφος σας είτε οι συνεργάτες σας θα σας πιέζουν, θα έχουν πολλές απαιτήσεις και θα σας ανταγωνίζονται κι εσείς θα νιώθετε ότι είστε με την πλάτη στον τοίχο και θα φτάσετε στα όρια σας. Επειδή θα μαζεύετε την οργή σας και θα έχετε εγκλωβισμένο θυμό, μπορεί να ξεσπάσετε και σε λάθος άτομα που δεν φταίνε σε τίποτα και να χαλάσετε σχέσεις που σας είναι σημαντικές. Προσέξτε λοιπόν τις μάχες που θα δώσετε είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά και προσπαθήστε όσο μπορείτε να είστε πιο ευέλικτοι στις απόψεις σας και πιο ευγενείς στον τρόπο που εκφράζεστε. Ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας θα ήταν πιο φρόνιμο να υιοθετήσετε μια πιο συμβιβαστική προσέγγιση με τους συναδέλφους και τους συνεργάτες σας και να μην προκαλείτε αντιπαραθέσεις. Βέβαια με τον Άρη στον Τοξότη μπορεί να προκύψουν και νέες συνεργασίες ή προτάσεις που θα ανεβάσουν και την αυτοεκτίμηση σας, ή μπορεί να υιοθετήσετε μια πιο επιθετική πολιτική για να λύσετε προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν. Ακόμη, θα έχετε ανεβασμένη λίμπιντο και αν είστε αδέσμευτοι μπορεί να γνωρίσετε κάποιο άτομο που να ζήσετε στιγμές πάθους. Όμως, αν είστε δεσμευμένοι προσέξτε να μην εμπλακείτε σε παράνομους δεσμούς και εξωσυζυγικές σχέσεις, διότι μπορεί να εκτεθείτε ανεπανόρθωτα. Φροντίστε επίσης την υγεία σας και να προσέχετε όταν ταξιδεύετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Άρης προχωρά στον Τοξότη και βάζει φωτιά στην καθημερινότητα και στις ρουτίνες σας, αφού θα επηρεάζει τον 6ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που αφορά όλα αυτά που κάνετε κάθε μέρα, τη δουλειά σας και την ενασχόληση με τα θέματα που αφορούν στην υγεία και στη φυσική σας κατάσταση. Από τις 24/11/2023 μέχρι τις 04/01/2024 που ο εκρηκτικός Άρης θα βρίσκεται σε αυτόν τον τομέα, ετοιμαστείτε για σκληρή δουλειά, πιεστικά ωράρια και απίστευτη κούραση. Οι προθεσμίες θα πιέζουν και εσείς θα ψάχνετε λίγη ώρα για να ξεκουραστείτε και δεν θα βρίσκετε ούτε λεπτό ηρεμίας. Όμως θα είστε πολύ παραγωγικοί, θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε με επιτυχία τους στόχους σας και αυτό θα εκτιμηθεί από τους ανωτέρους σας. Βέβαια, τα νεύρα σας θα είναι στην τσίτα και θα προτιμάτε να εργάζεστε μόνοι σας και όχι να έχετε γύρω σας ανθρώπους που σας καθυστερούν και σας αποσπούν την προσοχή και ίσως η συμπεριφορά σας απέναντί τους να είναι λίγο απότομη και να δημιουργήσει σχόλια και εντάσεις. Επειδή θα είστε αφοσιωμένοι στην εργασία και με πολλά νεύρα, ίσως δημιουργηθούν προβλήματα με το ταίρι σας, γι’ αυτό προσπαθήστε να κρατάτε χαμηλούς τόνους και να μην τα παίρνετε όλα τόσο προσωπικά και συναισθηματικά. Είναι όμως και η κατάλληλη περίοδος να ανασχεδιάσετε και να επανεκτιμήσετε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία, τη φυσική σας κατάσταση και τη διατροφή σας, διότι όλη αυτή η πίεση θα έχει κόστος στην υγεία σας αν δεν προσέξετε και δεν διατρέφεστε σωστά. Επειδή οι άμυνες του οργανισμού σας θα είναι πεσμένες, φροντίστε να λαμβάνετε θρεπτικά γεύματα και να γυμνάζεστε, ώστε να μπορείτε να αντεπεξέλθετε στους αυξημένους ρυθμούς. Δώστε προσοχή και σε ξαφνικά έξοδα που μπορεί να προκύψουν και κάντε τα κουμάντα σας.

ΛΕΩΝ

Ο Άρης φεύγει από το ζώδιο του Σκορπιού που το προηγούμενο διάστημα σας πολιορκούσε στενά και ασφυκτικά, και από τις 24/11/2023 μέχρι τις 04/01/2024 που θα βρίσκεται στον Τοξότη θα σας δώσει μια ανάσα χαράς και αισιοδοξίας. Ο πλανήτης της δράσης από τη νέα του θέση θα επηρεάζει τον οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που σχετίζεται με τον έρωτα, τα φλερτ, τα παιδιά, τη δημιουργία και την επιχειρηματικότητα και μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα σας δίνει τη δύναμη και την αντοχή να βγείτε μπροστά και να κυνηγήσετε τα θέλω σας. Θα έχετε πολλές συναντήσεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις και θα χαράσσετε τη νέα στρατηγική στην εργασία σας. Θα είναι μια περίοδος που το «εγώ» σας θα μεγαλώσει όπως και οι φιλοδοξίες σας και δεν θα αφήνετε κανέναν και τίποτα να σας καπελώνει. Οι δημιουργικές σας ιδέες θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε τις προοπτικές σας και να κάνετε βήματα για να φτάσετε πιο κοντά στους στόχους σας. Το μυαλό σας θα κόβει σαν ξυράφι και θα εντυπωσιάζετε τους γύρω σας, ενώ θα έχετε απίστευτη ενέργεια και θέληση να επιβάλλετε τον εαυτό σας και τις θέσεις σας. Λόγω των επιτυχιών σας η διάθεση σας θα ανέβει στα ύψη, όπως και η ερωτική σας επιθυμία. Είναι μια περίοδος που ευνοεί τις νέες γνωριμίες, όπως και την απόκτηση απογόνων. Αν έχετε παιδιά ίσως σας ταλαιπωρήσουν ή μπορεί να προκύψουν κάποιες κόντρες μαζί τους, αλλά με υπομονή όλα θα πάνε καλά. Στον οικονομικό τομέα θα είναι μια περίοδος επιβράβευσης για εσάς και θα βλέπετε να αποδίδουν οι προσπάθειες και οι κόποι σας. Το μόνο κακό είναι ότι ίσως δεν θα είστε πολύ πειθαρχημένοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η διέλευση του Άρη στον Τοξότη δεν θεωρείται και η πιο εύκολη για εσάς, διότι δημιουργεί ένα είδος έντασης στην ψυχή σας και προκαλεί περίεργες συμπεριφορές με τους γύρω σας. Ο φιλοπόλεμος πλανήτης θα επηρεάζει τον 4ο Ηλιακό σας οίκο που αφορά το σπίτι και την οικογένεια, αλλά και τα επαγγελματικά σας, και αυτοί είναι οι τομείς που θα σας απασχολήσουν έντονα από τις 24/11/2023 μέχρι τις 04/01/2024 που θα βρίσκεται στον Τοξότη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που αφορά και το διάστημα των εορτών, θα έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να έρθετε σε επαφή με συγγενείς, γονείς, ή μπορεί και να ετοιμάζεστε να επισκεφθείτε τα πάτρια εδάφη ή να δεχτείτε επισκέψεις σπίτι σας από συγγενικά σας πρόσωπα. Όμως επειδή όλα θα σας φταίνε και θα γκρινιάζετε με το παραμικρό μπορεί να δημιουργηθούν εντάσεις είτε με συγγενείς είτε με τον σύντροφό σας και τελικά, αντί να περάσετε καλά, να τσακωθείτε. Προσπαθήστε να περιορίσετε λίγο το κακό συνήθειο που έχετε να κριτικάρετε τους πάντες και τα πάντα, για να μην έχετε αντιδράσεις και εντάσεις στις σχέσεις και στις συνεργασίες σας. Αυτή η διέλευση δείχνει και τεράστια κινητικότητα εκεί που μένετε και αυτό μπορεί να σημαίνει αγορά σπιτιού, μετακόμιση, ανακαίνιση, ή προβλήματα με τους γονείς και καβγάδες για κληρονομικά θέματα. Στην καριέρα σας καλείστε να βελτιώσετε τις ιδέες σας, να αναθεωρήσετε τα σχέδιά σας και να χτίσετε νέες στρατηγικές για να ξεκινήσετε καινούριους στόχους. Όμως όλα αυτά πρέπει να γίνουν με πειθαρχεία και σύστημα και χωρίς να λαμβάνετε παρορμητικές αποφάσεις. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες θα είναι ήταν καλό να βασίζεστε στις δικές σας δυνάμεις και να μην περιμένετε στήριξη από τους άλλους. Τα θέματα της υγείας χρειάζονται προσοχή, γι’ αυτό καλύτερα να λάβετε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα.

ΖΥΓΟΣ

Τον τομέα της επικοινωνίας επηρεάζει η διέλευση του Άρη από τον Τοξότη και θα σας δώσει την ευκαιρία να βγείτε μπροστά, να ακουστούν ιδέες σας, οι απόψεις σας και να είστε πιο εξωστρεφείς. Παράλληλα όμως οι ρυθμοί θα αυξηθούν κατακόρυφα, θα είστε συνεχώς στο τρέξιμο, θα μιλάτε στο τηλέφωνο, θα απαντάτε σε τόνους αλληλογραφίας και θα δέχεστε πολλές προσκλήσεις είτε από φίλους, γνωστούς, τα αδέλφια σας ή συνεργάτες, και θα κάνετε συναντήσεις, διαπραγματεύσεις και νέες γνωριμίες. Θα έχετε όρεξη να βγείτε έξω, να διασκεδάσετε και να διευρύνετε τον κύκλο σας. Θα είστε πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα έχετε έντονη κοινωνική διάθεση, πολλά ραντεβού και επαφές για επαγγελματικούς λόγους και αυτό θα βοηθήσει να κυνηγήσετε και να επιτύχετε τα σχέδια σας. Ο σκοπός αυτής της διέλευσης είναι να σας βοηθήσει να διευρύνετε το μυαλό σας, τις γνώσεις σας, να μάθετε νέα πράγματα και να έρθετε σε επαφή με πολύ κόσμο. Επίσης, μπορεί να προκύψουν και ταξίδια, είτε επαγγελματικά είτε αναψυχής. Είναι ένα θετικό διάστημα για όσους ασχολούνται με τα ΜΜΕ, τη διαφήμιση, την τεχνολογία και τους συγγραφείς. Ο Άρης από τον Τοξότη θα σας κάνει πιο φιλόδοξους και θα είστε πιο τολμηροί, αλλά αυτό κρύβει και μία παγίδα, καθώς η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να σας κάνει να πάρετε και κάποιο ρίσκο. Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί όταν υπογράφετε έγγραφα ή κάνετε οποιαδήποτε συμφωνία. Οι πιθανότητες να πέσετε θύμα απάτης είναι υψηλές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτή η διέλευση θα σας κάνει παθιασμένους και αισθησιακούς στην ερωτική σας ζωή και θα καταφέρετε να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξετε γενικά είναι ότι ο Άρης από τον Τοξότη δεν έχει φίλτρα όταν μιλάει και θα σας κάνει πιο αυθόρμητους και βιαστικούς, έτσι μπορεί να πείτε τη λάθος κουβέντα τη λάθος στιγμή και να ξεσηκώσετε θύελλες αντιδράσεων. Οπότε προσέξτε πολύ τί λέτε και σε ποιον το λέτε… Εκμεταλλευτείτε το καλύτερο προσόν σας, τη διπλωματία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Άρης, ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, σάς κουνά το μαντήλι και φεύγει από το ζώδιο σας στις 24/11/2023 για να περάσει στο ζώδιο του Τοξότη μέχρι τις 04/01/24. Σιγά-σιγά θα ελαττωθεί η πίεση στην καθημερινότητα σας και θα πάρετε μια ανάσα, αλλά από τη νέα του θέση θα επηρεάζει τον 2ο Ηλιακό σας οίκο φέρνοντας εξελίξεις στα οικονομικά σας θέματα. Παράλληλα μπορεί να αυξήσει την καταναλωτική σας μανία, και επειδή έχουμε μπροστά μας τις γιορτές που είναι η πιο καταναλωτική περίοδος της χρονιάς, προσέξτε πάρα πολύ για να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Αν την περίοδο που ο Άρης ήταν στο ζώδιο σας είχατε κάποια ωραία ιδέα αλλά δεν μπορέσατε να την υλοποιήσετε γιατί παρουσιάστηκαν κάποια εμπόδια, τώρα ήρθε η ώρα για να βάλετε τις σωστές βάσεις και να ξεκινήσετε τις διαδικασίες επίτευξης του στόχου σας. Γενικά, τα οικονομικά θα σας απασχολήσουν έντονα μέχρι τις αρχές της νέας χρονιάς και χρειάζεται να έχετε τον έλεγχο του πορτοφολιού σας και να μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις, διότι τα έξοδά σας θα αυξηθούν. Βέβαια, αυτό θα σας πιέσει και θα σας βάλει στη διαδικασία να σκεφτείτε τρόπους για να βρείτε νέες πηγές εσόδων και πιθανώς να έρθουν χρήματα από δυο διαφορετικές κατευθύνσεις. Με τις σωστές κινήσεις ίσως καταφέρετε να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους, να προχωρήσετε στην καριέρα σας και να αναπτύξετε νέες στρατηγικές για να επεκταθείτε. Μπορεί να σας δοθούν ευκαιρίες να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ανώτερων σας και να τους εντυπωσιάσετε με τις ευφυείς ιδέες σας, αλλά προσπαθήστε να μην βγάλετε την υπεροπτική σας πλευρά, διότι θα τα καταστρέψετε όλα. Ευνοούνται οι αγοραπωλησίες ακινήτων ή το ξεκίνημα κάποιας δική σας επιχείρησης, αλλά και η τακτοποίηση δανείων και χρεών σε τράπεζες και εφορία. Το διάστημα που θα βρίσκεται ο Άρης στον Τοξότη θα έχετε περισσότερα κέφια, θα είστε πιο κοινωνικοί και παραγωγικοί. Η επικοινωνία σας με τους άλλους θα είναι άμεση και ειλικρινής και θα πείθετε με τον λόγο σας. Όμως, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την επιθετικότητα που έχετε προς τα μέλη της οικογένειάς σας και προσπαθήστε να χειρίζεστε τις καταστάσεις που προκύπτουν με συνετό και κόσμιο τρόπο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Άρης επισκέπτεται το ζώδιο σας και για τον επόμενο ενάμιση μήνα θα βρίσκεστε στο επίκεντρο των εξελίξεων, θα έχετε γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς στην καθημερινότητα σας, θα τρέχετε συνεχώς για όλους και για όλα και πολλές φορές δεν θα σας φτάνει το 24ωρο για να προλάβετε να ολοκληρώσετε όλες τις υποχρεώσεις σας. Από τις 24/11/2023 μέχρι τις 04/01/2024 θα είναι μια περίοδος με μεγάλη κινητικότητα στη ζωή σας και είναι στο χέρι σας να την εκμεταλλευτείτε για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά για να επιβάλλετε τον εαυτό σας, αλλά θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείξετε πόσο ικανοί είστε και πόσο μπορείτε να λάμψετε. Ίσως δεχτείτε τη βοήθεια συναδέλφων ή ατόμων που βρίσκονται κοντά σας και σας εκτιμούν για να λυθούν πιο εύκολα ό,τι προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και σας καθυστερούσαν από την επίτευξη των στόχων σας. Οι νέες προσπάθειες μπορεί να έχουν επιτυχία, οπότε μην φοβηθείτε να βάλετε τις βάσεις για το όραμα σας. Η αυτοπεποίθηση και η διάθεση σας θα είναι ανεβασμένες και θα μπορείτε να διαπραγματεύεστε με επιτυχία και προς όφελος σας. Είναι η ιδανική στιγμή να ετοιμάσετε τους μακροπρόθεσμους προϋπολογισμούς και τα οικονομικά σας σχέδια και να κινηθείτε για να αποκτήσετε καλύτερες οικονομικές ανταμοιβές. Όμως μην πάρουν τα μυαλά σας αέρα, διότι η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς αλλά όχι τους απερίσκεπτους, γι’ αυτό μην πάρετε παρορμητικές αποφάσεις και ρίσκα λόγω του ενθουσιασμού σας. Επίσης, επειδή θα είστε γεμάτοι ενέργεια και ορμή, προσπαθήστε να ελέγξετε τον θυμό και την επιθετικότητά σας. Μη νομίζετε ότι εσείς θα βαράτε το ντέφι και οι άλλοι θα χορεύουν επειδή το θέλετε εσείς, χρειάζεται και διπλωματία. Αν θέλετε να γίνονται όλα με τον τρόπο σας και δεν είστε υποχωρητικοί, το μόνο που θα καταφέρετε τελικά είναι να έχετε τσακωμούς και εντάσεις και όχι το αποτέλεσμα που θέλετε. Θα είναι μια έντονα ανταγωνιστική περίοδος. Προσοχή σε υγεία και ατυχήματα από βιασύνη. Επίσης, προσέξτε τις σχέσεις με την οικογένεια και τους κοντινούς σας ανθρώπους, διότι μπορεί κάποιος να σας φέρει στα όρια σας με την περίεργη συμπεριφορά του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Άρης από τον Τοξότη μπαίνει σε ένα πιο κρυφό, σκοτεινό, ψυχολογικό οίκο του ωροσκοπίου σας και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει έντονο παρασκήνιο σε προσωπικά ή και επαγγελματικά θέματα, ή ότι θα έχετε ψυχολογική πίεση. Μπορεί να νιώθετε παραγκωνισμένοι και ότι δεν έχετε την υποστήριξη των ανθρώπων γύρω σας και η απογοήτευση να σας κυριεύει και να χάνετε το κουράγιο και τη διάθεση σας. Ενδεχομένως να πέφτει και το ηθικό σας, διότι όσο και να προσπαθείτε και να εργάζεστε σκληρά να μην απολαμβάνετε την αποδοχή των άλλων και να νιώθετε λες και είστε αόρατοι, ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας. Μην πιέσετε τις καταστάσεις, διότι όσο εσείς ζητάτε τα ρέστα από τους άλλους τόσο θα χάνετε έδαφος και ίσως ό,τι πείτε να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας. Γενικά, θα υπάρχει ένα παρασκήνιο στον επαγγελματικό τομέα και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είτε εσείς μπορεί να εργάζεστε κρυφά σε κάποια ιδέα και να κάνετε μυστικές κινήσεις ή συναντήσεις που δεν πρέπει να μαθευτούν, είτε ότι ίσως κάποιοι μιλούν πίσω από την πλάτη σας και προσπαθούν να σας διαβάλλουν, να σας εκθέσουν και να μπλοκάρουν την πρόοδο σας. Όλη αυτή η κατάσταση σάς δημιουργεί εκνευρισμό και ίσως να θέλετε να τα σπάσετε όλα γύρω σας, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν πρέπει να αντιδράσετε σπασμωδικά. Αφήστε τον χρόνο να κυλήσει και όλα θα αποκαλυφθούν όταν πρέπει. Ευνοούνται όσοι κάνουν πιο μοναχική εργασία, όπως γράψιμο, έρευνα ή αν ασχολείστε επαγγελματικά με την ιατρική και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Προσέξτε τα οικονομικά σας, καθώς υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αύξησης των δαπανών και κακής διαχείρισης των χρημάτων σας και να εξαντλήσετε τις αποταμιεύσεις σας. Χειριστείτε αυτή την περίοδο με μέγιστη υπομονή, αποφύγετε τις διενέξεις με τον σύντροφό σας και δώστε προσοχή στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και ιδιαίτερα αν εμφανιστούν προβλήματα πηγαίνετε κατευθείαν στον γιατρό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το διάστημα που θα βρίσκεται ο Άρης στον Τοξότη, δηλαδή από τις 24/11/2023 μέχρι τις 04/01/2024, είναι μια περίοδος «σποράς» κατά την οποία πρέπει να θέσετε στόχους και να τους υλοποιήσετε. Να δουλέψετε οραματιζόμενοι το μέλλον και όχι κοιτώντας το παρόν. Να αναθεωρήσετε τις επιχειρηματικές μεθόδους που εφαρμόζετε, τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείτε και να βρείτε νέες ιδέες και καινοτόμους τρόπους που θα σας ωφελήσουν σταδιακά, θα προσθέσουν ρυθμό και ώθηση στη δουλειά σας και θα σας εξασφαλίσουν την ανάπτυξη με την πάροδο του χρόνου. Τον επόμενο ενάμιση μήνα θα είστε πιο εξωστρεφείς και κοινωνικοί και θα έχετε περισσότερη όρεξη να δείτε κόσμο και να μιλήσετε. Θα νιώσετε λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια συγκριτικά με το παρελθόν και η διάθεση σας θα είναι ανεβασμένη, όπως και η ερωτική σας λίμπιντο. Επίσης, ευνοείται η συλλογική εργασία και η δουλειά με άλλους για έναν κοινό σκοπό, αρκεί να μην επιτρέψετε να σας παρακάμψουν, όμως κι εσείς να μην κάνετε το ίδιο. Μπορεί να έχετε κέρδη σε οικονομικό επίπεδο και να σας δοθούν οι ευκαιρίες να κάνετε μακροπρόθεσμες επενδύσεις και συμφωνίες που να αποδειχθούν ωφέλιμες. Ίσως κάνετε συζητήσεις ή νέες συνεργασίες που θα αυξήσουν και το κοινωνικό σας κύρος. Προσοχή στις φιλικές σας σχέσεις, διότι μπορεί να δημιουργηθούν εντάσεις με φίλους. Να σέβεστε τις απόψεις των άλλων, για να αποφύγετε τους καβγάδες.

ΙΧΘΥΕΣ

Από τις 24/11/2023 μέχρι τις 04/01/2024, δηλαδή το διάστημα που ο Άρης, ο πλανήτης της διεκδίκησης, της πρωτοβουλίας, του ρίσκου, θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, το Μεσουράνημα, θα δώσετε τον αγώνα σας για να αναγνωριστείτε. Ο Άρης από τον Τοξότη επηρεάζει ό,τι αφορά την καριέρα, τη φήμη και τη δημόσια εικόνα σας και όπως καταλαβαίνετε τα επαγγελματικά σας πλάνα γίνονται προτεραιότητα και η αγωνία σας αυξάνεται κατακόρυφα. Θα είναι ένα διάστημα που θα έχετε δύναμη, ενέργεια, φιλοδοξία και ενθουσιασμό για να κινητοποιηθείτε και να πραγματοποιήσετε τους στόχους και τα όνειρα σας και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλλετε περισσότερη προσπάθεια, να δουλέψετε σκληρά, διότι όσο πιο πολύ κουραστείτε τόσο περισσότερα θα πετύχετε. Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να δείξετε τις ικανότητές σας, τις ιδέες σας και να εκτιμηθούν οι κόποι σας από τους συνεργάτες σας. Επειδή όμως η πίεση θα είναι τεράστια και θα υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός και ίσως κάποιοι σας στήνουν παγίδες για να βλάψουν τη φήμη σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί τόσο στα λόγια σας όσο στις πράξεις και στα νευρά σας. Μην παραγκωνίζετε τις ανάγκες των άλλων, μην είστε αναιδείς και θρασείς και αποφύγετε όσο μπορείτε τις εντάσεις στον χώρο εργασίας. Η ευγένεια και η διπλωματία μπορεί να μην εκτονώνει τον θυμό, όμως σώζει καριέρες, οπότε προσπαθήστε να μην κοντράρεστε πολύ, αλλά να συμπλέετε με όμορφο και συνετό τρόπο και αφήστε τους άλλους να εκτεθούν από μόνοι τους. Μπορεί να δεχτείτε νέες προτάσεις, να κάνετε ένα καινούριο ξεκίνημα ή να αποφασίσετε αλλαγές στις οικονομικές επενδύσεις σας που να σας αποφέρουν απροσδόκητα κέρδη. Σε γενικές γραμμές και αν εξαιρέσουμε την πίεση και το άγχος που θα έχετε στα επαγγελματικά και την έλλειψη χρόνου, η διάθεση σας θα είναι θετική και χαρούμενη και θα περάσετε όμορφες προσωπικές στιγμές. Όμως επειδή θα εξαντληθείτε σωματικά και ψυχολογικά θα πρέπει να προσέξετε την υγεία σας και να φροντίζετε τον εαυτό σας.