Άρης στον Αιγόκερω 04/01/2024 – 13/02/2024: Τα 4 ζώδια που θα δεχτούν μεγαλύτερη πίεση, αλλά θα ανταμειφθούν για τις προσπάθειες τους

Άρης στον Αιγόκερω 04/01/2024 - 13/02/2024: Τα 4 ζώδια που θα δεχτούν μεγαλύτερη πίεση, αλλά θα ανταμειφθούν για τις προσπάθειες τους

Άρης στον Αιγόκερω 04/01/2024 – 13/02/2024: Τα 4 ζώδια που θα δεχτούν μεγαλύτερη πίεση, αλλά θα ανταμειφθούν για τις προσπάθειες τους

Ο Άρης, ο πλανήτης της μάχης, της διεκδίκησης και της σεξουαλικότητας, εισέρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2024 στο φιλόδοξο, υπεύθυνο και εργατικό ζώδιο του Αιγόκερω και θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2024 αλλάζοντας την ενέργεια και τη δράση μας.

Το προηγούμενο διάστημα που βρισκόταν στον πύρινο, ανεξάρτητο και ταξιδευτή Τοξότη αναζητούσαμε τη διασκέδαση, τη χαρά, την περιπέτεια και κυνηγούσαμε τους στόχους βάσει των ιδανικών μας. Νιώθαμε πιο αισιόδοξοι, πιο φλογεροί και ίσως κάποιες πράξεις μας ήταν απερίσκεπτες και παρορμητικές. Τώρα όμως το πλαίσιο σκληραίνει και γειώνεται. Ο Άρης στον Αιγόκερω μας κάνει να έχουμε συγκεκριμένα κίνητρα, στόχους και αυστηρό πρόγραμμα για να πετύχουμε τις φιλοδοξίες μας και να πάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο της ζωής μας.

Στο ζώδιο του Αιγόκερω ο Άρης αισθάνεται «άνετα», μπορεί να βγάλει όλα τα… επιθετικά χαρακτηριστικά του και να σημειώσει πρόοδο, γι’ αυτό και θεωρείται το ζώδιο της έξαρσής του. Για τις επόμενες περίπου έξι εβδομάδες μπορούμε να γίνουμε πιο παραγωγικοί, να εστιάσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε τα σχέδια μας για το μέλλον, να εργαστούμε πιο σκληρά και με πειθαρχεία για την ανέλιξη μας. Βέβαια, ο πολεμοχαρής Άρης στον σκληροτράχηλο Αιγόκερω δεν παίζει, δεν χαρίζεται, δεν συγχωρεί και δίνει μάχες μέχρι τελικής πτώσης. Διεκδικεί και παλεύει μέχρι να τα καταφέρει. Δεν κάνει συναισθηματικές χάρες και δεν κάμπτεται από προβλήματα και ευαισθησίες. Είναι ρεαλιστής, ψυχρός, σχεδόν αναίσθητος και βλέπει μόνο τον στόχο. Την περίοδο αυτή μπορεί να υπάρχουν έντονες διαμάχες, ξεσπάσματα και έντονοι διαπληκτισμοί που συνοδεύονται από προσβολές και σκληρές κουβέντες. Ο Αιγόκερως δεν αγαπά την τεμπελιά και ο Άρης θέλει δράση, όποτε όπως καταλαβαίνετε οι εντάσεις στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και στις σχέσεις θα είναι αναπόφευκτες, αν κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον άλλον και να λουφάρει. Θα επιβραβεύεται όμως κάθε σκληρή και ειλικρινής προσπάθεια που κάνει κάποιος. Βέβαια, με αυτή τη θέση ελλοχεύει ο κίνδυνος του επιθετικού ανταγωνισμού και της εργασιομανίας, όπως και να πάρουμε λάθος αποφάσεις υπερεκτιμώντας τον εαυτό μας, στηριζόμενοι στην υπερβολική φιλοδοξία μας.

Την περίοδο από 04/01/2024 – 13/02/2024 οι Ταύροι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι θα έχουν πολλές ευκαιρίες ανέλιξης, αλλά και πιέσεις στην καθημερινότητα τους, ενώ οι Κριοί, οι Καρκίνοι και οι Ζυγοί μπορεί να δυσκολευτούν και να αντιμετωπίσουν έντονο ανταγωνισμό και εντάσεις.

Οι κύριες όψεις που θα σχηματίσει ο Άρης από τον Αιγόκερω

Στις 10 Ιανουαρίου 2024 ο Άρης από τον Αιγόκερω θα σχηματίσει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς και αυτή η όψη θα μας κάνει να είμαστε πιο τολμηροί, φιλόδοξοι, ακούραστοι, αλλά ίσως δείξουμε ένα πιο σκληρό και αυστηρό πρόσωπο.

Στις 12 Ιανουαρίου 2024 ο Άρης σχηματίζει ένα τυχερό τρίγωνο με τον Δία στον Ταύρο, μια όψη που θα μας δώσει ζωτικότητα και ευεξία. Θα είμαστε πιο ενθουσιώδεις, δραστήριοι, οργανωτικοί και αποφασιστικοί ιδιαίτερα σε επιχειρηματικές κινήσεις. Μπορεί να προκύψει κάποια επαγγελματική επιτυχία.

Στις 27 Ιανουαρίου 2024 η σύνοδος του Άρη με τον Ερμή στον Αιγόκερω μάς κάνει να είμαστε ανήσυχοι και ανυπόμονοι και δύσκολα θα μπορούμε να συγκεντρωθούμε στις σκέψεις και τις δράσεις μας. Θα εμπλεκόμαστε σε συζητήσεις, αλλά η βιαστική μας κρίση και ο εγωισμός θα μας κάνουν να διακόπτουμε τους συνομιλητές μας και να βγάζουμε λάθος συμπεράσματα. Δύσκολα θα αντέχουμε την απόρριψη από ανθρώπους που αγαπάμε και θα μας πιάνει το παράπονο. Το χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι οι παρορμητικές αποφάσεις που θα μας οδηγούν σε λάθη, αλλά και η αγένεια και η επιθετικότητα που μπορεί να πληγώσει και να φέρει προβλήματα στις σχέσεις μας.

Στις 30 Ιανουαρίου 2024 ο Άρης σχηματίζει τρίγωνο με τον πλανήτη του ξαφνικού και των εκπλήξεων, τον Ουρανό, που βρίσκεται στον Ταύρο και μας κάνει πιο αυθόρμητους στη δράση και τη σκέψη μας. Αυτή η όψη ενισχύει την αυτοπεποίθησή και την αποφασιστικότητά μας και μας προτρέπει να κάνουμε εποικοδομητικές αλλαγές στη ζωή μας. Βέβαια, μπορεί να φέρει και κάποια ξαφνικά γεγονότα που θα ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα.

Την ίδια μέρα ο Άρης θα βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης, ένα καρμικό σημείο στο ωροσκόπιο μας, και η όψη αυτή δείχνει ότι μπορεί να υπάρξουν κομβικές αλλαγές στη ζωή μας.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2024 ο Άρης σχηματίζει εξάγωνο με τον ονειροπόλο Ποσειδώνα και τα πράγματα περιπλέκονται. Ο Άρης βρίσκεται στον Αιγόκερω που αγαπά τον ρεαλισμό και ο Ποσειδώνας που λατρεύει τα παραμύθια κατοικοεδρεύει στο συναισθηματικό ζώδιο των Ιχθύων, με αποτελέσματα να βασιλεύει η σύγχυση. Καθώς ο Άρης κυβερνά και την ερωτική μας λίμπιντο, είναι μια μέρα που μπορούμε να ζήσουμε πιο ρομαντικές στιγμές στο… κρεβάτι, αλλά είναι και μια μέρα που μπορεί να ακούσουμε λόγια ψεύτικα και υποσχέσεις φρούδες. Το καλό νέο είναι πως θα είμαστε δημιουργικοί και οι καλλιτέχνες, οι συγγραφείς και οι μουσικοί θα έχουν απίστευτη έμπνευση.

Ας δούμε όμως τα 4 ζώδια που θα δεχτούν μεγαλύτερη πίεση, αλλά θα ανταμειφθούν για τις προσπάθειες τους με τον Άρη στον Αιγόκερω

ΚΡΙΟΣ

Ο κυβερνήτης σας Άρης παίρνει θέση στις 4 Ιανουαρίου σε ένα κομμάτι του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τα επαγγελματικά και εξ αντανακλάσεως με την οικογένεια και το σπίτι. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες οι ρυθμοί θα είναι πιο εντατικοί, το πρόγραμμα της καθημερινότητας σας θα είναι ασφυκτικό και τα νεύρα σας στο κόκκινο. Ίσως χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον είτε γιατί γίνεται μια αλλαγή στον χώρο της δουλειάς σας είτε γιατί αλλάζουν κάποιες συνθήκες. Ξεκινά για εσάς μια κουραστική, αλλά παραγωγική περίοδος που θα κρατήσει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου και κατά την οποία θα αυξηθεί η φιλοδοξία σας, αλλά ταυτόχρονα θα αισθάνεστε αφόρητη πίεση και άγχος στη δουλειά και στο σπίτι, καθώς όλες οι ευθύνες θα πέσουν πάνω σας. Όλοι θα περιμένουν κάτι από εσάς, θα σας πιέζουν για να το κάνετε στους δικούς τους χρόνους και το νευρικό σας σύστημα θα φτάσει στα όρια του. Τώρα θα πρέπει να περιορίσετε λίγο το εκρηκτικό σας ταπεραμέντο και τις παρορμητικές αντιδράσεις σας και να είστε ψύχραιμοι, ώστε να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις προκλήσεις και να παραμείνετε δυνατοί. Αν καταφέρετε να μετράτε μέχρι το δέκα πριν ξεστομίσετε αυτό που σας έρχεται στο μυαλό, να μην ξεσπάσετε και να διατηρήσετε τις ισορροπίες, στο τέλος οι κόποι και οι προσπάθειες σας θα αναγνωριστούν. Προσέξτε ιδιαίτερα θέματα υγείας, αλλά και σχέσεων, ειδικά με άλλους Κριούς, Ζυγούς, Αιγόκερους και Καρκίνους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Άρης παίρνει στις 4 Ιανουαρίου θέση απέναντι σας και θα μείνει εκεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου ενεργοποιώντας τον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου και αυτό σημαίνει πως οι σχέσεις σας με τους άλλους θα είναι η προτεραιότητα σας. Μπορεί να προσπαθήσετε να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, να βρείτε λύσεις με τους συνεργάτες σας και να αποφασίσετε σε κοινούς στόχους για την εξέλιξη σας επαγγελματικά και προσωπικά. Όμως, αν υπάρχουν δυσεπίλυτα προβλήματα και καταπιεσμένα συναισθήματα, τώρα θα βγουν όλα στην επιφάνεια, το αίμα σας θα βράζει… και ίσως οδηγηθείτε σε εκρηκτικές καταστάσεις. Μπορεί να έχετε έντονες εντάσεις και ρήξεις, ειδικά αν οι άλλοι σας αμφισβητούν ή προσπαθήσουν να σας επιβάλουν τους δικούς τους ρυθμούς ή απόψεις. Το κλειδί για την «επιβίωση» κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης είναι να είστε ειλικρινείς και να θέσετε τα θέματα που σας απασχολούν σε διάλογο και όχι να είστε επικριτικοί. Θα πρέπει να είστε πιο υπομονετικοί και ανεκτικοί, διότι θα είναι μια περίοδος με πολλά σκαμπανεβάσματα στη διάθεση, αλλά και στις επαφές σας προσωπικές ή επαγγελματικές. Επειδή υπάρχουν πολλές πιθανότητες διαφωνιών και συγκρούσεων με το ταίρι σας ή τους συνεργάτες σας, προσπαθήστε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους. Αν πάλι θέλετε να δώσετε ένα τέλος σε μια κατάσταση που σας ταλαιπωρεί καιρό, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος. Αν είστε μόνοι-ες θα υπάρξουν ευκαιρίες για νέες σχέσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, ο Άρης θα σας δώσει ευκαιρίες για μελλοντικές συμφωνίες συνεργασίας και αν έχετε εργαστεί σκληρά θα ανταμειφθείτε. Δώστε μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και στο τι τρώτε, διότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι.

ΖΥΓΟΣ

Ο Άρης διελαύνει στο ζώδιο του Αιγόκερου από τις 04/01 έως τις 13/02 και θα στρέψει την προσοχή σας στα θέματα της οικογένειας, του σπιτιού και της ακίνητης περιουσίας φέρνοντας εξελίξεις. Ίσως να σκέπτεστε να κάνετε αλλαγές ή επιδιορθώσεις στο σπίτι που μένετε, ίσως και κάποια μετακόμιση. Από την άλλη, μπορεί να θέλετε να έρθετε σε επαφή με την οικογένεια σας, να επισκεφθείτε τους γονείς και τους συγγενείς σας και να νοσταλγείτε όμορφες οικογενειακές στιγμές και μαζώξεις. Όμως, αν αποφασίσετε να κάνετε κάτι τέτοιο να είστε προσεκτικοί στις συζητήσεις που θα ανοίξετε, διότι μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια παλαιότερα προβλήματα, παρεξηγήσεις και μνησικακίες για κληρονομικά θέματα με συγγενικά πρόσωπα και τελικά, αντί να περάσετε καλά, να τσακωθείτε και να γίνετε μαλλιά κουβάρια. Από την άλλη, ίσως αγχωθείτε επειδή κάποιο μέλος της οικογένειας σας αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα και χρειαστεί να το φροντίσετε. Γενικά θα είστε πιο ευερέθιστοι αυτή την περίοδο που εκτείνεται μέχρι τις 13/02 και ίσως υπάρξουν καβγάδες ή παράπονα από τον-ην σύντροφό σας ή τους κοντινούς σας ανθρώπους. Επειδή θα είστε πιεσμένοι, καλό είναι να προσπαθήσετε να έχετε ένα πρόγραμμα στη ζωή σας και στις δουλειές σας για να μην χάνετε άσκοπα χρόνο και ενέργεια και μην αναλάβετε περισσότερα από ό,τι αντέχετε, διότι στο τέλος θα επιβαρύνετε την υγεία σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από τις 4 Ιανουαρίου που θα φιλοξενείτε τον θεό του πολέμου στο ζώδιο σας μέχρι και μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, η αυτοπεποίθηση, το θάρρος και η αποφασιστικότητα σας θα ανέβουν στα ύψη. Ο Άρης από τη μια πλευρά σας ενδυναμώνει, σας λέει να στηριχτείτε στα πόδια σας και στον εαυτό σας, από την άλλη πλευρά όμως σας κάνει απίστευτα απαιτητικούς από τους άλλους και αυξάνει τα νεύρα, τη βιασύνη, την αλαζονεία, τις φιλοδοξίες και την παρόρμηση σας και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέτε και πώς τα λέτε, ιδιαίτερα αν απευθύνεστε σε Καρκίνους, Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους για να αποφευχθούν τυχόν «συρράξεις». Μπορεί να είστε αγχωμένοι και στην τσίτα συνεχώς και μάλιστα για ασήμαντα θέματα και να κάνετε κακό στην υγεία και την ψυχολογία σας. Προσέξτε τη σχέση με τον-ην σύντροφό σας, καθώς η αλαζονική σας στάση και συμπεριφορά μπορεί να φέρει συγκρούσεις μεταξύ σας και να ανταλλάξετε λόγια βαριά. Επίσης, αποφύγετε τις «κακές παρέες», διότι μπορεί να βλάψετε τη φήμη σας. Τα καλά νέα είναι ότι θα αναγνωριστούν οι κόποι σας στην εργασία και ίσως λάβετε και ένα μπόνους. Γενικώς, θα είναι μια περίοδος με φορτωμένο πρόγραμμα, τρέξιμο και άγχος. Θα θέλετε να πετύχετε γρήγορα τους στόχους σας, θα είστε ανυπόμονοι, αλλά πρέπει να κάνετε σωστά βήματα και χειρουργικές κινήσεις και να μην είστε παρορμητικοί. Το διάστημα που ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιο σας, δηλαδή από τις 04/01 έως τις 13/02 προσέξτε τις σχέσεις σας, αλλά και την υγεία, διότι θα είστε πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα βιασύνης και απροσεξίας.