Αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα στις 19/09/2023: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα

Αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα στις 19/09/2023: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα

Αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα στις 19/09/2023: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα

O Ήλιος από την Παρθένο συναντά τον Ποσειδώνα στις 19/09/2023 σε όψη αντίθεσης, κάνοντας δύσκολο να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση μας από 18/09/2023 μέχρι και 20/09/2023 κυρίως. Ενώ είναι όψη που συνήθως δίνει έμπνευση σε καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες, στα πρακτικά θέματα μάς κάνει κάπως αφηρημένους, ενώ γίνεται δύσκολο να διακρίνουμε το ψέμα από την αλήθεια. Κι επειδή στην εποχή του Ποσειδώνα στους Ιχθύς βρίθουν οι θεωρίες συνωμοσίας, καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτά που διαβάζουμε και πιστεύουμε, τις πληροφορίες που συλλέγουμε ή διαδίδουμε με τη σειρά μας. Η όψη αυτή μας κάνει πιο επιρρεπείς σε αυταπάτες και απογοητεύσεις που μας κάνουν να νιώθουμε ανασφαλείς και ότι δεν βαδίζουμε σε στέρεο έδαφος.

Ο Ήλιος συμβολίζει την έκφραση της προσωπικότητας μας κι όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον Ποσειδώνα, υπάρχει μια συγκρουσιακή τάση και προκύπτουν και εντάσεις. Πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν συμβάντα στη θάλασσα ή με πλοία, χημικά, φάρμακα, το στοιχείο του νερού κλπ.

Προσοχή στις απάτες και τις αυταπάτες

Είναι πολύ σημαντικό με αυτή την όψη να προστατεύουμε τον εαυτό μας, ιδιαίτερα από τις υποσχέσεις και τα λόγια ατόμων που δεν γνωρίζουμε. Το μότο αυτών των ημερών είναι το «δεν πρέπει να εμπιστεύομαι τυφλά όποιον και ό,τι δεν γνωρίζω».

Πολλές φορές με αυτή την όψη μπορεί να υπάρχουν παρεξηγήσεις, παραπλανήσεις, να αυξάνονται οι προσδοκίες μας στις σχέσεις και μπορεί να απογοητευθούμε. Οι απάτες μπορεί να είναι φυσικά και αυταπάτες, ιδιαίτερα αν φοράμε ροζ γυαλιά στις σχέσεις. Αν έχουμε χαμηλές άμυνες είναι πιο εύκολο να αρρωστήσουμε, γι’ αυτό δεν πρέπει να εκθέτουμε τον οργανισμό μας σε κακές ή επικίνδυνες συνθήκες. Επειδή μπορεί να είμαστε πιο συμπονετικοί, υπάρχει το ενδεχόμενο να μας πλησιάζουν άτομα που θέλουν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία μας. Πολλές φορές με αυτή την όψη μας πιάνουν τάσεις φυγής προκειμένου να γλιτώσουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με τις σκληρές πλευρές της καθημερινότητας μας και μπορεί να θέλουμε να δραπετεύσουμε από ό,τι μας πονάει με αλκοόλ και ουσίες.

Αποφύγετε υπογραφές και δεσμεύσεις

Στις 19/09/2023 αποφύγετε να υπογράψετε μια σημαντική συμφωνία ή να αναλάβετε μια προσωπική δέσμευση, όποιο ζώδιο κι αν εκπροσωπείτε. Ευτυχώς η όψη δεν διαρκεί πολύ. Φυσικά δεν πρέπει να πάρουμε και πολύ σημαντικές αποφάσεις μια τέτοια ημέρα, κατά προτίμηση ούτε την προηγούμενη στις 18/09/2023 ούτε την επόμενη στις 20/09/2023.

Αυτή η οδηγία αφορά όλα τα ζώδια. Υπάρχουν όμως 4 ζώδια, τα οποία πρέπει να τη λάβουν ακόμη πιο σοβαρά υπόψη. Αναφέρομαι στους Διδύμους με γενέθλια 17, 18, 19 Ιουνίου, στους Παρθένους με γενέθλια 18, 19, 20 Σεπτεμβρίου, στους Τοξότες με γενέθλια 17, 18, 19 Δεκεμβρίου και στους Ιχθύς με γενέθλια 17, 18, 19 Μαρτίου.

Ακόμη, προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24ο μοίρες μέχρι τις 28ο μοίρες των μεταβλητών ζωδίων, ήτοι Διδύμων, Παρθένου, Τοξότη και Ιχθύων.