Αντίθεση Ερμή – Κρόνου 02/08/2023: Εμπόδια στην επικοινωνία για 4 ζώδια

Αντίθεση Ερμή - Κρόνου 02/08/2023: Εμπόδια στην επικοινωνία για 4 ζώδια

Αντίθεση Ερμή – Κρόνου 02/08/2023: Εμπόδια στην επικοινωνία για 4 ζώδια

Στις 02/08/2023 ο πλανήτης της επικοινωνίας, ο Ερμής, από το ζώδιο της Παρθένου θα συγκρουστεί με τον Κρόνο από τους Ιχθύς σε όψη αντίθεσης. Αυτή η όψη θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού, δηλαδή Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς του πρώτου δεκαημέρου, καθώς και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 3η έως την 7η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο σας και τους προσωπικούς σας πλανήτες πατήστε εδώ.

Σκληρή κριτική και δύσκολες αποφάσεις

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που συμβολίζει την επικοινωνία, τις επαφές και τις συζητήσεις που κάνουμε, καθώς και τον τρόπο σκέψης μας. Στο ζώδιο της Παρθένου (ένα από τα δύο ζώδια που κυβερνά μαζί με εκείνο των Διδύμων) ο Ερμής είναι οργανωτικός, έχει ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο και κρίνει τις καταστάσεις μέσα από ένα αντικειμενικό και λογικό πρίσμα. Προσπαθεί να ορίσει τα πάντα και δεν του αρέσει να αφήνει τίποτα έξω από τον έλεγχο του. Είναι τελειομανής, δίνει μεγάλη σημασία σε λεπτομέρειες που οι άλλοι παραβλέπουν και μπορεί κάποιες φορές να γίνει ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους άλλους. Ο Κρόνος, που έρχεται να κοντράρει τον Ερμή, είναι ο πλανήτης των ορίων και των περιορισμών, της δομής, των υποχρεώσεων και της πειθαρχίας. Ο Κρόνος είναι ένας αυστηρός κριτής ο οποίος θα μας προσγειώσει στην πραγματικότητα, θα μας υπενθυμίσει τι «πρέπει» να κάνουμε και θα διαλύσει τυχόν φαντασιώσεις ή πεποιθήσεις που δεν έχουν λογική βάση.

Αυτή η αντίθεση λοιπόν μπορεί να φέρει εμπόδια και δυσκολίες στην επικοινωνία μας και αυτό σημαίνει ότι θα δυσκολευτούμε να εκφράσουμε όσα έχουμε στο μυαλό μας ή θα νιώσουμε ότι οι άλλοι δεν μας καταλαβαίνουν και δε συμμερίζονται τις απόψεις και τον τρόπο σκέψης μας. Θα ειπωθούν σκληρά λόγια που θα πληγώσουν και θα παρθούν αποφάσεις που με κάποιο τρόπο θα μας δυσαρεστήσουν και θα μας απογοητεύσουν. Μπορεί επίσης αυτές τις ημέρες να έρθουμε αντιμέτωποι με επικριτική στάση από τους γύρω μας, γεγονός που θα μας αποθαρρύνει και θα φέρει στην επιφάνεια ανασφάλειες και αρνητικές σκέψεις. Θα είναι δύσκολο τώρα να εστιάσουμε στη θετική πλευρά των καταστάσεων και να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες που μπορεί να μας παρουσιαστούν. Σε συναισθηματικό επίπεδο, το κλίμα θα είναι κάπως ψυχρό και μπορεί να συναντήσετε απόμακρη συμπεριφορά από τους άλλους, επομένως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκφράσετε τα συναισθήματα σας ή για να προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις σε προβλήματα των σχέσεων σας. Είναι σημαντικό λοιπόν να μην επιτρέψετε στις ανασφάλειες να σας ρίξουν την ψυχολογία και να σαμποτάρουν τα σχέδια σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε να κάνετε σημαντικές κουβέντες ή να έρθετε σε κόντρα με ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς. Να θυμάστε πως όσο πιέζετε τις καταστάσεις και όσο πιο αμετακίνητοι είστε, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση θα συναντάτε από τους άλλους. Εκμεταλλευτείτε αυτή την όψη για να εστιάσετε σε πρακτικά ζητήματα, να αφοσιωθείτε στους στόχους σας και να οργανώσετε όσο καλύτερα γίνεται την καθημερινότητα σας.

Ας πάμε να δούμε πιο αναλυτικά ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο με την αντίθεση Ερμή-Κρόνου στις 02/08/2023

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η αντίθεση Ερμή-Κρόνου θα δυσκολέψει το κλίμα μέσα στο οικογενειακό σας περιβάλλον και είναι πιθανό να σας φέρει σε σύγκρουση με τον σύντροφο ή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορεί να ακούσετε σκληρές κουβέντες που θα σας πονέσουν ή να ασκήσετε εσείς κριτική με τη σειρά σας σε ανθρώπους που μπορεί να θεωρείτε δεδομένους. Θα δυσκολευτείτε να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας και μπορεί να δείξετε ένα πιο απόμακρο και παγωμένο πρόσωπο ακόμα και στα πιο κοντινά σας άτομα. Εάν δεν θέλετε να βαρύνετε το κλίμα ή να έρθετε σε ρήξη με τους άλλους, θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δείξετε περισσότερη κατανόηση. Είναι επίσης πιθανό αυτές τις ημέρες να έρθουν στην επιφάνεια ζητήματα που σας είχαν πληγώσει στο παρελθόν ή να κάνετε αρνητικές σκέψεις που σας εμποδίζουν να κάνετε σχέδια για το μέλλον. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσετε το ενδεχόμενο μιας μετακόμισης ή μιας συγκατοίκησης. Εάν θέλετε να βρείτε λύσεις σε προβλήματα του σπιτιού και της οικογένειας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις με λογική και ρεαλισμό και να μην επιτρέψετε στις ανασφάλειες και στις φοβίες να σας ρίξουν την ψυχολογία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Ερμής από το δικό σας ζώδιο θα σχηματίσει όψη αντίθεση με τον Κρόνο από τους Ιχθύς και αυτό σημαίνει ότι μπορεί αυτές τις ημέρες να είστε αρκετά αυστηροί και επικριτικοί τόσο με τους άλλους όσο και με τον ίδιο σας τον εαυτό. Αυτές οι ημέρες λοιπόν χαρακτηρίζονται από παρεξηγήσεις ή αντιπαραθέσεις με τους γύρω σας, ειδικά εάν δεν κάνετε υποχωρήσεις και δεν βάλετε νερό στο κρασί σας. Μπορεί να νιώσετε ότι οι αρνητικές σκέψεις σας κατακλύζουν και δεν σας επιτρέπουν να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις όπως θα έπρεπε για να προχωρήσετε παρακάτω. Ίσως να εστιάζετε στα εμπόδια και στις δυσκολίες και να μην βλέπετε τις ευκαιρίες ή τις λύσεις που σας παρουσιάζονται. Θα πρέπει λοιπόν να είστε πιο ανοιχτόμυαλοι και πιο δεκτικοί σε αυτά που έχουν να σας πουν οι άλλοι. Αντίστοιχα και εσείς δεν θα πρέπει να φοβηθείτε να εκφράσετε τις σκέψεις και τις απόψεις σας, αρκεί όμως να είστε πιο διπλωμάτες και να μην χτυπάτε τις αδυναμίες και τα ευαίσθητα σημεία των άλλων. Κάποιοι από εσάς μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να πάρετε απόσταση από κάποιους ανθρώπους ή να βάλετε τα όρια σας μέσα σε μια σχέση, όμως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γιατί θα συναντήσετε αντίσταση και δεν θα είναι εύκολο να κρατήσετε τις ισορροπίες χωρίς να συγκρουστείτε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η αντίθεση Ερμή-Κρόνου θα δημιουργήσει προβλήματα μέσα στο επαγγελματικό κομμάτι και είναι πιθανό να έρθετε σε αντιπαράθεση με κάποιους συνεργάτες, με ανωτέρους ή με πρόσωπα εξουσίας. Μπορεί αυτές τις ημέρες να νιώσετε πιεσμένοι γιατί σας έχουν αναθέσει πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις ή μπορεί να αντιμετωπίζετε καθυστερήσεις και εμπόδια στα επαγγελματικά σας πλάνα και στους στόχους σας. Ίσως να αντιμετωπίσετε σκληρή κριτική και να νιώσετε ότι οι προσπάθειες σας δεν αναγνωρίζονται από τους άλλους. Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να το βάλετε κάτω και να επιτρέψετε στις ανασφάλειες να σας κρατήσουν πίσω. Αντιθέτως, θα πρέπει να εργαστείτε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να κάνετε σταθερά και μεθοδικά βήματα αποφεύγοντας τις παρορμητικές αποφάσεις και τις επιπόλαιες κινήσεις. Δεν είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσετε τις ιδέες σας, να κάνετε σοβαρές επαγγελματικές συζητήσεις ή για να ζητήσετε αύξηση, γιατί μπορεί να ακούσετε λόγια που θα σας δυσαρεστήσουν.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ερμής από την Παρθένο θα σχηματίσει αντίθεση με τον Κρόνο από το δικό σας ζώδιο, μια απαιτητική όψη που μπορεί να σας φέρει σε σύγκρουση με τον σύντροφο ή τους συνεργάτες σας. Η όψη αυτή φέρνει λεκτικές αντιπαραθέσεις και σκληρή κριτική και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ειπωθούν λόγια που θα πληγώσουν και θα ενισχύσουν το αίσθημα ανασφάλειας. Κάποιοι από εσάς θα νιώσετε την ανάγκη να πάρετε κομβικές αποφάσεις για τις σχέσεις σας που δεν θα είναι εύκολες ή να κάνετε κάποια ξεκαθαρίσματα που θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση. Μπορεί λοιπόν να βάλετε τα όρια σας σε μια κατάσταση που σας πιέζει ή να πάρετε απόσταση ένα άτομο που θεωρείτε ότι δεν σας κατανοεί. Από την άλλη πλευρά, ίσως να είστε εσείς εκείνοι που θα απογοητευτείτε από ένα σημαντικό πρόσωπο που μπορεί να έχει ψυχρή συμπεριφορά απέναντι σας και δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας. Μπορεί ο σύντροφος ή ένας συνεργάτης σας να έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις από εσάς και να νιώσετε ότι πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να τους ικανοποιήσετε. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να καταπιεστείτε ή να κρατήσετε τις σκέψεις σας για τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να κάνετε έναν ουσιαστικό διάλογο, αρκεί να είστε ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι και να ξέρετε τι ακριβώς θέλετε από τους άλλους.