Η αντίθεση Άρη – Κρόνου στις 20/07/2023 φέρνει εμπόδια και προκλήσεις. Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο;

Η αντίθεση Άρη - Κρόνου στις 20/07/2023 φέρνει εμπόδια και προκλήσεις. Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο;

Η αντίθεση Άρη – Κρόνου στις 20/07/2023 φέρνει εμπόδια και προκλήσεις. Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο;

Στις 20/07/2023 ο Άρης από το ζώδιο της Παρθένου θα συγκρουστεί με τον Κρόνο από το ζώδιο των Ιχθύων σε μια απαιτητική όψη αντίθεσης που επηρεάζει φυσικά κι από πιο πριν. Αυτή η όψη θα επηρεάσει κυρίως τους εκπρόσωπους του μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 4η μέχρι την 8η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αν δεν ξέρετε σε μοίρες έχετε τον ωροσκόπο και τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Εμπόδια και περιορισμοί

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης και της διεκδίκησης και το αίτημα του είναι να ικανοποιήσει τα θέλω του και τις προσωπικές του επιθυμίες. Μάλιστα, όσο κινείται στο ζώδιο της Παρθένου έχει πλάνο και στρατηγική, λειτουργεί μεθοδικά και πατάει πολύ γερά στα πόδια του. Από την άλλη πλευρά, ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της δομής, των ορίων, της πειθαρχίας και των «πρέπει». Στο υδάτινο και συναισθηματικό ζώδιο των Ιχθύων μπορεί να αισθάνεται λίγο άβολα, όμως είναι μια θέση η οποία μας δείχνει ποιες φαντασιώσεις και ποια όνειρα μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά και τι είναι απλώς μια ψευδαίσθηση που θα πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας οριστικά.

Η όψη αυτή λοιπόν είναι σαν να πατάμε ταυτόχρονα το γκάζι και το φρένο, αφού από τη μία νιώθουμε έντονη την ανάγκη να κάνουμε νέα ξεκινήματα, να πάρουμε πρωτοβουλίες και να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν, και από την άλλη ο Κρόνος έρχεται για να μας υπενθυμίσει τις αδυναμίες, τα εμπόδια και τους περιορισμούς που υπάρχουν. Πολλές φορές βλέπουμε την αποτύπωση αυτής της όψης σε βίαια γεγονότα στην επικαιρότητα, όχι απαραίτητα στη χώρα μας αλλά στον πλανήτη.

Συγκρούσεις και αποστασιοποίηση

Ίσως λοιπόν αυτές τις μέρες να νιώσουμε ότι κουβαλάμε ένα βαρύ φορτίο στις πλάτες μας και ότι δυσκολευόμαστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των άλλων. Θα νιώσουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα επαγγελματικά μας και δεν αποκλείεται να αισθανθούμε αδύναμοι και ανεπαρκείς. Μέσα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις θα αντιμετωπίσουμε σκληρότητα, αποστασιοποίηση και ψυχρή συμπεριφορά από τους άλλους και δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε σύγκρουση ή ακόμα και σε ρήξη με κάποια άτομα. Θα είναι δύσκολο αυτές τις ημέρες να συμβιβαστούμε και να κάνουμε πίσω, γιατί ο καθένας θα επιμένει πολύ στις θέσεις του. Επιπλέον, θα είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε νέες γνωριμίες ή σε ανθρώπους που δε γνωρίζουμε καλά και θα δυσκολευτούμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιον να δείξει τις προθέσεις του ή να μας διεκδικήσει.

Ρίξτε τους τόνους και μην πιέζετε τις καταστάσεις

Ο Άρης συμβολίζει επίσης τη σωματική μας ενέργεια, επομένως αυτές τις μέρες μπορεί να νιώσετε αρκετά πεσμένοι και υποτονικοί. Θα πρέπει λοιπόν να μην καταπονείτε τον εαυτό σας και αν είναι εφικτό θα είναι καλό να αφήσετε για αργότερα τις βαριές δουλειές και την έντονη σωματική δραστηριότητα ή τα ακραία σπορ. Προσέξτε επίσης πώς οδηγείτε και πώς κινείστε, ή πώς χειρίζεστε μηχανήματα αφού μπορεί να προκύψουν μικροατυχήματα.

Αυτές τις ημέρες θα πρέπει να θυμάστε πως όσο πιο πολύ πιέζετε τις καταστάσεις και τις τραβάτε στα άκρα, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση αλλά και εμπόδια θα συναντάτε. Προσπαθήστε λοιπόν να είστε ψύχραιμοι και συγκρατημένοι στις αντιδράσεις σας και αποφύγετε όσο μπορείτε τις αντιπαραθέσεις με τα αγαπημένα σας άτομα ή με σημαντικούς ανθρώπους. Εάν προκύψουν σημαντικά προβλήματα αυτές τις ημέρες, προσπαθήστε να τα επιλύσετε με διάλογο και πάνω απ’ όλα εστιάστε σε όσα σας ενώνουν με τους άλλους και όχι σε όσα σας χωρίζουν.

Ας πάμε να δούμε πιο αναλυτικά ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πρέπει να προσέξουν με την αντίθεση Άρη – Κρόνου στις 20/07/2023

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η αντίθεση Άρη-Κρόνου στις 20/07 έρχεται για να φέρει συγκρούσεις και εντάσεις μέσα στον χώρο του σπιτιού και στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Είναι πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με σκληρή κριτική από τον σύντροφο ή από τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ή να σας αναθέσουν ευθύνες και υποχρεώσεις που θα σας πιέσουν υπερβολικά και θα σας κάνουν να ξεσπάσετε. Θα δυσκολευτείτε να έρθετε πιο κοντά στους άλλους και θα νιώσετε ότι οι γύρω σας δεν ανταποκρίνονται στα συναισθήματα σας, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σας. Κάποιοι από εσάς δεν αποκλείεται να αναμοχλεύσετε το παρελθόν, όμως κάτι τέτοιο μπορεί να μην έχει την εξέλιξη που θέλατε με αποτέλεσμα να απογοητευτείτε. Μπορεί επίσης να έρθετε αντιμέτωποι με επιθετική συμπεριφορά από το ταίρι σας ή με άτομα από το οικογενειακό σας περιβάλλον, με αποτέλεσμα να έρθετε σε σύγκρουση και να ειπωθούν πράγματα που μπορεί να πληγώσουν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να μην ξέρετε πώς να διαχειριστείτε όλη αυτή την κατάσταση και να νιώσετε την ανάγκη να απομονωθείτε ή να αποστασιοποιηθείτε από τον σύντροφο ή από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, ενώ κάποιοι από εσάς μπορεί να αποφασίσετε ακόμα και να λήξετε οριστικά μια κατάσταση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα και κυρίως τις τελευταίες μέρες το κλίμα είναι πολύ τεταμένο με τον Άρη στο δικό σας ζώδιο και πολλοί από εσάς βρίσκεστε σε μια αρκετά απαιτητική ή μεταβατική φάση. Η αντίθεση που κορυφώνεται στις 20/07 έρχεται για να φέρει επιπλέον πιέσεις, καθώς και εμπόδια ή περιορισμούς που θα σας αποθαρρύνουν και μπορεί να σας αποτρέψουν από το να πάρετε πρωτοβουλίες και να κάνετε νέα ξεκινήματα. Δεν είναι το κατάλληλο διάστημα για να ξεκινήσετε κάτι νέο ή για να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας, επομένως κρατήστε χαμηλούς τόνους και μην πάρετε ρίσκα χωρίς να σκεφτείτε τις συνέπειες. Προσοχή επίσης στις επαφές με ανθρώπους που συναντάτε τώρα, αλλά και στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας, γιατί μπορεί να υπάρξουν εντάσεις και αντιπαραθέσεις που θα σας απομακρύνουν. Κάποιοι από εσάς μπορεί να αντιμετωπίσετε σκληρή κριτική από τον σύντροφο ή από τους συνεργάτες σας, κάτι που θα σας αποθαρρύνει από το να διεκδικήσετε τις επιθυμίες σας. Τέλος, θα πρέπει να περιορίσετε τη βιασύνη και τον παρορμητισμό, γιατί αυτές τις ημέρες μπορεί να είστε επιρρεπείς σε μικροατυχήματα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η αντίθεση Άρη-Κρόνου χρειάζεται πολλή προσοχή και λεπτούς χειρισμούς αυτές τις ημέρες, κυρίως σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά και τις συνεργασίες σας. Θα έρθετε αντιμέτωποι με δυσκολίες και εμπόδια που θα σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να αλλάξετε τακτική ή ότι πρέπει να επαναξιολογήσετε τους στόχους σας. Δεν είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις ή για να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας. Είναι πιθανό να σας αναθέσουν πολλές ευθύνες στη δουλειά, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να αντεπεξέλθετε σε αυτές ή να έρθετε αντιμέτωποι με σκληρή κριτική η οποία θα βγάλει στην επιφάνεια άγχη και ανασφάλειες και θα σας κάνει να νιώσετε ότι δεν προσπαθείτε αρκετά. Θα πρέπει να προσέξετε λοιπόν τη σχέση σας με ανωτέρους ή με πρόσωπα εξουσίας, γιατί θα αντιμετωπίσετε μεγάλη αντίσταση και δυσπιστία. Οι ημέρες αυτές δεν προσφέρονται για συμφωνίες ή διαπραγματεύσεις, γιατί δεν θα βγείτε κερδισμένοι και θα είναι δύσκολο να πάρετε τους άλλους με το μέρος σας και να τους πείσετε για τις απόψεις σας. Είναι σημαντικό να δουλέψετε σκληρά και να αποδείξετε την αξία σας με πρακτικά αποτελέσματα, χωρίς να προσπαθήσετε να πάρετε τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια σας ή να εμπλακείτε σε σκληρές αντιπαραθέσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο από το δικό σας ζώδιο στις 20/07 φέρνει εντάσεις, αλλά και απογοητεύσεις μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και καλείστε να είστε όσο πιο λογικοί και συγκρατημένοι ώστε να αποφευχθούν οι ακρότητες. Το κλίμα μέσα στις σχέσεις σας θα είναι κάπως ψυχρό και μπορεί να νιώσετε ότι οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται στα συναισθήματα σας και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας, κάτι που θα φέρει στην επιφάνεια ανασφάλειες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές οι ημέρες δεν είναι ιδανικές για να επιλύσετε προβλήματα που αφορούν τη σχέση ή τον γάμο σας και πάνω απ’ όλα δεν θα πρέπει να έχετε υψηλές προσδοκίες από τους άλλους, γιατί το πιθανότερο είναι να προσγειωθείτε απότομα και να απογοητευτείτε. Γενικώς, η συμπεριφορά των γύρω σας θα φέρει στην επιφάνεια ανασφάλειες και φοβίες, όμως δεν θα πρέπει να χάσετε την αυτοπεποίθηση σας και να κλειστείτε στον εαυτό σας. Κρατήστε κοντά σας τους ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν σε βάθος και έχουν αποδείξει την αξία τους και αποφύγετε να πάρετε ρίσκα ή να επενδύσετε σε άτομα που δεν είναι αξιόπιστα.