Ανάδρομος Ποσειδώνας 02/07/2024 – 08/12/2024: Οι μάσκες θα πέσουν και θα έρθουμε αντιμέτωποι με τη σκληρή αλήθεια

Ανάδρομος Ποσειδώνας 02/07/2024 - 08/12/2024: Οι μάσκες θα πέσουν και θα έρθουμε αντιμέτωποι με τη σκληρή αλήθεια

Ανάδρομος Ποσειδώνας 02/07/2024 – 08/12/2024: Οι μάσκες θα πέσουν και θα έρθουμε αντιμέτωποι με τη σκληρή αλήθεια

Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της δημιουργικότητας, των ονείρων, των ψευδαισθήσεων και των εξιδανικεύσεων, ξεκινάει τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του στους Ιχθύς στις 02 Ιουλίου 2024 και μέχρι τις 08 Δεκεμβρίου 2024, που θα γυρίσει στην ορθή του πορεία, θα μας βοηθήσει να δούμε κάποια πράγματα πιο καθαρά και στη σωστή τους διάσταση.

Ο απατηλός Ποσειδώνας επισκέφθηκε τους Ιχθύς, το ζώδιο που αγαπά και κυβερνά και στο οποίο μπορεί να διαπρέψει, τον Απρίλιο του 2011 και πλέον βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου και μας ετοιμάζει για την τελική του έξοδο που θα γίνει τον Μάρτιο του 2026. Μέχρι τότε όμως θα έχουμε μια αίσθηση για το πώς θα κλείσει αυτός ο κύκλος.

Ο Ποσειδώνας μας κάνει να φοράμε «ροζ γυαλιά» και να βλέπουμε την πραγματικότητα λίγο αλλοιωμένη. Βλέπετε είναι ο πλανήτης που συνδέεται με το ψέμα, τη χειραγώγηση και την ψευδαίσθηση και αγαπά να εκμεταλλεύεται άτομα που είναι ευκολόπιστα. Βέβαια είναι και ο πλανήτης της άνευ όρων αγάπης και της αυταπάρνησης. Έτσι, με την επιρροή του πιστεύουμε πιο εύκολα σε μεγάλα λόγια, σε ψεύτικους παραδείσους και σε εύκολες λύσεις, αναζητούμε σωτήρες, παρασυρόμαστε από τα όμορφα λόγια και όχι από την ουσία, εξιδανικεύουμε ανθρώπους και καταστάσεις και είμαστε πιο ευάλωτοι. Είναι όπως ανοίγουμε τα μάτια μας μέσα στο νερό και ό,τι βλέπουμε δεν είναι στις σωστές του διαστάσεις. Τώρα όμως που γυρίζει ανάδρομος θα είναι σαν να βγάζουμε το κεφάλι μας από το νερό και να αντικρίζουμε ξαφνικά την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως νομίζαμε. Βέβαια, όλο αυτό δημιουργεί σύγχυση, αβεβαιότητα και τρόμο σε κάποιους, διότι δεν είναι και λίγο να πρέπει να αμφισβητήσεις ξαφνικά όλα όσα πίστευες και να αναθεωρήσεις ό,τι θεωρούσες δεδομένο.

Στο φως οι προδοσίες και τα σκάνδαλα

Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2024 που ο Ποσειδώνας θα είναι σε ανάδρομη πορεία θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για πρόσωπα και καταστάσεις που έπαιξαν ρόλο στη ζωή μας και αυτό θα μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη και άποψη για κάποια θέματα. Θα έρχονται στο φως μυστικά και παρασκηνιακές δράσεις, προδοσίες, κρυφές συμφωνίες, σκάνδαλα και συκοφαντίες και θα καταρρίπτονται οι θεωρίες συνωμοσίας που είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα. Αν λοιπόν ζούσατε μέσα στις ψευδαισθήσεις, είχατε πέσει θύματα εξαπάτησης και είχατε εξιδανικεύσει κάποιους, τώρα θα λάμψει η αλήθεια και αυτό το αόρατο πέπλο θα φύγει μπροστά από τα μάτια σας και θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα που ίσως είχατε προσπαθήσει στο παρελθόν να αποφύγετε. Δεν χρειάζεται πανικός, ψυχραιμία χρειάζεται και θέληση να συνειδητοποιήσετε ακριβώς τι συμβαίνει στη ζωή σας, αφού θα φύγει η θολούρα που ίσως λειτουργούσε ως εμπόδιο για την εξέλιξή σας.

Τραύματα και πληγές

Την περίοδο της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα οι φοβίες, οι εμμονές, αλλά και οι ψυχαναγκασμοί διογκώνονται. Η διαίσθηση και οι ευαισθησίες θα είναι πιο έντονες και οι τυχόν απογοητεύσεις θα φαίνονται βουνό. Μπορεί να ανοίξουν πληγές από παλιά τραύματα και οι πονεμένες μνήμες να έρθουν στην επιφάνεια. Μην απομονωθείτε όμως, το διάστημα που ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος θεωρείται ιδανικό για την αυτοβελτίωση. Μπορείτε να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία, να διαβάσετε βιβλία αυτοβοήθειας, να κάνετε διαλογισμό, γιόγκα, δραστηριότητες και μια υγιεινή διατροφή χωρίς τοξίνες.

Νέες ελπίδες και όνειρα

Ως πλανήτης της δημιουργικότητας, της φαντασίας και των ονείρων, ο Ποσειδώνας όταν είναι ανάδρομος μπορεί να μπλοκάρει την έμπνευση και να δημιουργήσει φραγμούς και εμπόδια, αλλά αυτό μπορεί να λειτουργήσει και προς όφελος μας, καθώς θα πρέπει κάποια στιγμή να εξετάζουμε ρεαλιστικά τα σχέδια μας. Αν λοιπόν τα όνειρα και οι επιθυμίες μας είναι ουτοπικά, ή αυτό που κάποτε λαχταρούσαμε δεν έχει πλέον απήχηση, μπορεί να αποφασίσουμε ότι είναι καιρός να εγκαταλείψουμε σχέδια που δεν τραβάνε και να εστιαστούμε σε διαφορετικά μονοπάτια πιο δημιουργικά και ουσιαστικά.

Οι μάσκες πέφτουν σε παγκόσμιο επίπεδο

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα μπορεί να υπάρξουν έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και οι κομματικοί αντίπαλοι να επιδοθούν σε ένα «σαφάρι» αποκαλύψεων. Μπορεί λοιπόν να μάθουμε πολλά πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα ή να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον πόλεμο λάσπης και ψευδών ειδήσεων που χρησιμοποίησαν κάποιοι για να χειραγωγήσουν το κοινό και να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Κάποιοι μπορεί να βλέπουν παντού εχθρούς και κάποιοι να μην πιστεύουν στα μάτια και στα αυτιά τους. Επίσης, μπορεί να καταγραφούν γεγονότα που σχετίζονται με τα πλοία και τις θάλασσες, αλλά και έντονες αλλαγές στον καιρό.

Ας δούμε όμως σε ποιον τομέα θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο από την ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα σε προσωπικό επίπεδο

ΚΡΙΟΣ

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον πιο σκοτεινό και πνευματικό οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου και τώρα που ξεκινά την ανάδρομη πορεία του σάς καλεί να κοιτάξετε στο παρελθόν και να συνειδητοποιήσετε τους φόβους που σας κρατούν δέσμιους. Όλα αυτά που σας βασανίζουν και δεν μπορείτε να προχωρήσετε στη ζωή σας μήπως τα έχετε αξιολογήσει λάθος; Μήπως δεν ακούτε τη δική σας διαίσθηση, αλλά βασίζεστε σε λάθος εκτιμήσεις που σας έχουν «μπολιάσει» οι άλλοι. Κοιτάξτε μέσα σας βαθιά, επιστρέψτε σε πληγές του παρελθόντος και επανατοποθετήστε τα πάντα σε πιο σωστές βάσεις και όχι σε… ψευδαισθήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Αν ξεκινήσατε τη χρονιά με ένα όραμα για κάτι, τώρα είναι η ευκαιρία σας να επαναξιολογήσετε την πρόοδο του και να κάνετε τις αλλαγές που απαιτούνται για να το απογειώσετε. Επίσης, μπορείτε αυτό το διάστημα των πέντε μηνών που ο Ποσειδώνας θα είναι ανάδρομος στους Ιχθύς, να κρίνετε με περισσότερη σαφήνεια αν ο κοινωνικός σας κύκλος, οι φίλοι σας και οι ομάδες στις οποίες συμμετέχετε και είστε μέλη σάς εκφράζουν και βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σας ή έχετε παρασυρθεί και μένετε από συνήθεια.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Καθώς ο Ποσειδώνας ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του στον 10ο Ηλιακό σας οίκο που σχετίζεται με την καριέρα σας, θα σας δείξει αν οι τρόποι που ακολουθείτε για να φτάσετε στους στόχους σας είναι οι ιδανικοί για εσάς ή πελαγοδρομείτε χωρίς λόγο και ουσία. Μήπως το προηγούμενο διάστημα έχετε κάνει κάποιες επιλογές που σας ζορίζουν και σας κάνουν να είστε δυστυχείς στο επαγγελματικό σας περιβάλλον; Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να δείτε πραγματικά αν κάνετε τη λάθος δουλειά ή αν την κάνετε με λάθος τρόπο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Για τους επόμενους πέντε μήνες θα φιλοσοφείτε περισσότερο και θα αναζητάτε την αλήθεια πίσω από ό,τι ακούτε και δεν θα εμπιστεύεστε τόσο εύκολα τους άλλους και αυτά που σας λένε. Ίσως αλλάξετε και κάποιες από τις πεποιθήσεις σας, καθώς μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι είχατε παρασυρθεί σε λάθος μονοπάτια και εκφράζατε απόψεις που ουσιαστικά δεν ήταν δικές σας, αλλά αποτέλεσμα παραπλάνησης.

ΛΕΩΝ

Μπορεί να σας αποκαλυφθούν κάποια δεδομένα είτε για οικονομικά θέματα που αφορούν χρήματα που χειρίζεστε με άλλους είτε για πολύ στενές σας σχέσεις και να συνειδητοποιήσετε ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Επίσης, μπορεί να καταλάβετε ότι επειδή δεν υπάρχουν όρια σε φιλικές και οικογενειακές σχέσεις, δημιουργούνται κάποια δράματα που θα είχαν αποφευχθεί αν δεν έχωνε ο ένας τη μύτη του στη ζωή του άλλου. Αποστασιοποιηθείτε και εστιάσετε στις ανάγκες σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Ποσειδώνας γίνεται ανάδρομος στον 7ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που αφορά στις σχέσεις και στις συνεργασίες σας και μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε τις «ρωγμές» που υπάρχουν με τα άτομα που εμπιστεύεστε. Επειδή τώρα θα συνειδητοποιήσετε ποιοι λειτουργούν υπέρ σας και ποιοι σας μαχαίρωναν πισώπλατα και ας μην θέλατε να το δείτε, πρέπει να κάνετε και τις ανάλογες κινήσεις. Να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με αυτούς που σας αγαπούν και ίσως τους είχατε αδικήσει και να απομακρύνετε όσους σας έπαιξαν παιγνίδια.

ΖΥΓΟΣ

Τον τομέα της εργασίας και της υγείας θα επηρεάσει ο ανάδρομος Ποσειδώνας και μπορεί να σας αποκαλύψει τα λάθη που κάνετε και δεν είστε ικανοποιημένοι ούτε στο ένα ούτε στο άλλο. Είναι ένα διάστημα που πρέπει να αξιολογήσετε τον τρόπο που εργάζεστε και να σταματήσετε να αναλαμβάνετε περισσότερες ευθύνες από όσες αντέχετε και να κάνετε κακό στην υγεία σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις καθημερινές ρουτίνες και ξαναβρείτε την ισορροπία στην καθημερινότητα της εργασίας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας θα επηρεάσει τον 5ο Ηλιακό σας οίκο που αφορά τη διασκέδαση, τη δημιουργικότητα, αλλά και τον έρωτα και θα σας δείξει αν έχετε πάρει τον λάθος δρόμο σ’ αυτούς τους τομείς. Μήπως ο έρωτας που νιώθετε για κάποιον-α είναι σαν τα παλάτια που χτίζουμε στην άμμο; Μήπως έχετε θάψει τη δημιουργικότητα σας και έχετε ρουτινιάσει στη σχέση και τη δουλειά σας και δε βρίσκετε ευχαρίστηση πουθενά; Πλέον με πιο καθαρή ματιά θα βρείτε τους λόγους που έχετε χάσει το χαμόγελο σας και θα πάρετε τις αποφάσεις σας βασιζόμενοι στην πραγματικότητα και όχι σε αυτό που θέλατε να βλέπετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το σπίτι και την οικογένεια θα επηρεάσει ο ανάδρομος Ποσειδώνας και θα σας βοηθήσει να δείτε τυχόν προβλήματα που υπάρχουν, αλλά στη σωστή τους βάση. Αν είχατε τσακωθεί ή απομακρυνθεί με άτομα της οικογένειάς σας, ίσως τώρα μάθετε τους πραγματικούς λόγους που κρύβονταν πίσω από την παρεξήγηση σας και να αντιμετωπίσετε μια αλήθεια που μπορεί και να σας σοκάρει. Επίσης, μπορεί τώρα να αναθεωρήσετε και τις παρεμβάσεις που έχετε κάνει στους χώρους του σπιτιού και να ξεκινήσετε αναδιακόσμηση ή και κάποιες επισκευές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ενδεχομένως η ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα να σας κάνει να αναθεωρήσετε τις σκέψεις και τις απόψεις σας, αλλά και τον τρόπο που τις εκφράζετε. Μπορεί τώρα να μαθαίνετε την αλήθεια για κάποιο θέμα που είχε φτάσει ως κουτσομπολιό στα αυτιά σας και ανακυκλώνοντας το αδικήσατε πολύ κάποια άτομα ή να σας αποκαλυφθεί το παρασκήνιο και οι φήμες που υπήρχαν σε βάρος σας. Είναι ένα διάστημα που θα ξεκαθαρίσουν πολλά, αλλά μέχρι να είστε σίγουροι για το τι τελικά ισχύει και τι όχι, προσπαθήστε να μη μεταφέρετε ειδήσεις που δεν είναι διασταυρωμένες, διότι απλά θα ρίχνετε λάδι στη φωτιά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ποσειδώνας θα είναι ανάδρομος στους Ιχθύς μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2024 και αυτό το διάστημα ίσως καταλάβετε τι κάνετε λάθος στην οικονομική σας διαχείριση. Μετά από αυτές τις συνειδητοποιήσεις μπορεί να αλλάξετε τη σχέση που έχετε με το χρήμα και να μη συνδέετε πια την αξία σας με τα νούμερα που έχει ο τραπεζικός σας λογαριασμός. Θα γίνετε και πιο συνετοί και αντί να ξοδεύετε σε παρορμητικές κινήσεις θα επενδύετε σε μακροπρόθεσμους στόχους.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας στο ζώδιο σας μπορεί να αλλάξει την κοσμοθεωρία και την προσωπική σας ταυτότητα. Πώς σας βλέπουν οι άλλοι και πώς βλέπετε εσείς τον εαυτό σας; Μήπως φοβάστε να είστε εσείς και μεταμορφώνεστε σε ό,τι κάνει τους άλλους ευτυχισμένους; Τώρα έχετε την ευκαιρία να επικεντρωθείτε ξανά στον εαυτό σας και να δείτε τη ζωή σας με ένα πιο καθαρό και ρεαλιστικό τρόπο, να δείξετε την αλήθεια σας και να σας αγαπήσουν για αυτό που είστε και όχι γι’ αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι να είστε.