6 διαφορετικοί τρόποι αγάπης, ανάλογα με τη θέση της Αφροδίτης και της Σελήνης στον αστρολογικό μας χάρτη

6 διαφορετικοί τρόποι αγάπης, ανάλογα με τη θέση της Αφροδίτης και της Σελήνης

6 διαφορετικοί τρόποι αγάπης, ανάλογα με τη θέση της Αφροδίτης και της Σελήνης στον αστρολογικό μας χάρτη

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Αφροδίτη στον χάρτη σας πατήστε εδώ.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Σελήνη στον χάρτη σας πατήστε εδώ.

Όταν σκεφτόμαστε ποιες είναι οι βασικές ανάγκες στη ζωή του ανθρώπου, πέρα φυσικά από τα προφανή: τροφή, νερό και στέγη, υπάρχουν κι άλλες που είναι άυλες και στην κορυφή αυτών των αναγκών, όπως πιστοποιούν πολλοί ψυχολόγοι και ερευνητές της ανθρώπινης ψυχής, είναι η «αγάπη».

Η αγάπη είναι η βαθύτερη επιθυμία όλων μας, παρόλα αυτά δεν αγαπάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο και όταν μιλάμε για ερωτικές σχέσεις σίγουρα διαφοροποιείται πολύ η προσέγγιση του καθενός από εμάς. Το πρώτο βήμα για να ανακαλύψουμε την «αγάπη» είναι να ρίξουμε μια ματιά στον ίδιο μας τον εαυτό και να ανακαλύψουμε μέσα μας τι είναι αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους και τι μας δίνει ικανοποίηση στις σχέσεις μας. Επίσης, είναι σημαντικό να δούμε τι είδους αγάπη προσφέρουμε εμείς και τι επιθυμούμε να μας προσφέρουν οι άλλοι. Στον αστρολογικό μας χάρτη υπάρχουν πολλοί παράγοντες που περιγράφουν τις βαθύτερες ανάγκες μας και με ποιον τρόπο αγαπάμε. Δύο από αυτούς και μάλιστα από τους κύριους δείκτες, είναι η θέση της Αφροδίτης σε ζώδιο και της Σελήνης σε ζώδιο. Αφού βρείτε τις δικές σας θέσεις διαβάστε με ποιο «τύπο» αγάπης συνδέεστε περισσότερο. Το ίδιο φυσικά μπορείτε να κάνετε και με τις θέσεις της Αφροδίτης ή της Σελήνης του συντρόφου σας.

  1. ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Αν η Σελήνη ή η Αφροδίτη σας βρίσκεται στα ζώδια του Ταύρου ή των Ιχθύων, τότε ο τρόπος που αγαπάτε κρύβει πολύ ρομάντζο μέσα του. Δεν δυσκολεύεστε να ερωτευτείτε, σας ταιριάζουν οι κεραυνοβόλοι έρωτες και έχετε βαθιά επιθυμία να εξελιχτεί η σχέση σας με σοβαρό τρόπο. Μολονότι πιο «μονογαμικοί», τουλάχιστον στη θεωρία επειδή αυτό το στιλ αγάπης θέλει να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα ατέλειωτο ταξίδι του μέλιτος μέσα στη σχέση, καταλαβαίνετε πόσο γρήγορα πληγώνεται όταν νιώθει ότι ο σύντροφος είναι αδιάφορος. Έτσι τείνει να προχωρήσει παρακάτω στην επόμενη σχέση και μάλιστα αρκετά γρήγορα από τη στιγμή του χωρισμού. Νιώθετε ότι για να υπάρχει ισορροπία στη ζωή σας πρέπει να μοιράζεστε τα πάντα με τον σύντροφο σας.

  1. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Αν η Σελήνη ή η Αφροδίτη σας βρίσκεται στους Διδύμους ή τον Τοξότη βλέπετε την αγάπη περισσότερο ως παιχνίδι, ως φλερτ και αυτό που σας ενδιαφέρει σε αυτό το παιχνίδι είναι φυσικά το να το κερδίσετε. Κάποιοι μπορεί να σας κατηγορήσουν ότι δεν δένεστε ιδιαίτερα συναισθηματικά ή ότι μπορεί να παίζετε λίγο με τα συναισθήματα των άλλων ή να είστε απόμακροι. Αυτό δεν ισχύει όμως. Απλά έχετε έναν διαφορετικό τρόπο να δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε και αγαπάτε, που ίσως είναι κάπως πιο δύσκολος για όλους όσοι αναζητούν βαθιά δέσμευση και αφοσίωση και κυρίως έχουν κτητικές βλέψεις απέναντι στον σύντροφο τους. Το φλερτ είναι οξυγόνο στη δική σας ζωή.

  1. ΣΤΟΡΓΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Αν η Σελήνη ή η Αφροδίτη σας βρίσκεται στον Καρκίνο ή τον Λέοντα, τότε σε κάθε έρωτα βλέπετε την πιθανότητα να κάνετε οικογένεια με αυτό το πρόσωπο. Συνήθως αφοσιώνεστε και συνδέεστε με εμπιστοσύνη και βαθύ συναίσθημα. Δεν ανοίγεστε εύκολα και σίγουρα πρέπει να νιώθετε ένα βαθμό οικειότητας με το άλλο πρόσωπο για να εκφράσετε την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Γι’ αυτό και πολύ συχνά μπορεί να κάνετε και σχέσεις με φίλους, δηλαδή με άτομα που τα γνωρίζετε αρκετά με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι σχέσεις σας μπορεί να μην έχουν την ένταση άλλων τύπων αγάπης, έχουν όμως νοιάξιμο, φροντίδα, προοπτικές μακροημέρευσης και υπευθυνότητα.

  1. ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ

Αν η Σελήνη ή η Αφροδίτη σας βρίσκεται στον Σκορπιό ή τον Κριό, τότε χρειάζεται να νιώθετε ένταση στη σχέση, διότι η απουσία έντασης απλά σημαίνει αδιαφορία για σας. Από τον παράδεισο στην κόλαση η διαδρομή μπορεί να γίνεται καθημερινά στις σχέσεις σας και είναι πολύ πιο σημαντικό να υπάρχει πάθος στην ένωση σας, παρά οποιαδήποτε άλλη μορφή εκδήλωσης συναισθήματος. Πολύ συχνά μπαίνετε σε σχέσεις εξάρτησης, ενώ το να επιβεβαιώνει ο σύντροφος σας το συναίσθημα του καθημερινά είναι απαραίτητο για να νιώθετε ότι έχετε μια υγιή σχέση. Βέβαια, σε αυτό τον τύπο αγάπης μπορείτε να φτάνετε σε υψηλά επίπεδα ευτυχίας και ικανοποίησης και την άλλη μέρα να βρίσκεστε στα πατώματα με μελαγχολία και θλίψη. Η ζήλια είναι χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της «αγάπης».

  1. ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Αν η Σελήνη ή η Αφροδίτη σας βρίσκεται στην Παρθένο ή τον Αιγόκερω, ακόμη και στον έρωτα έχετε την τάση να βλέπετε τα πράγματα με ένα πιο πρακτικό και λογικό τρόπο. Άλλωστε η λογική είναι ο καλύτερος σας σύμβουλος όταν επιλέγετε σύντροφο. Μπορεί για κάποιους αυτή η στάση να φαίνεται ψυχρή ή υπολογιστική, στην πραγματικότητα όμως εμπεριέχει και το στοιχείο της αυτοπροστασίας, καθώς είναι σημαντικό για σας να αφοσιωθείτε σε μια σχέση που θα διαρκέσει στον χρόνο και θα μπορείτε να εμπιστευθείτε τον άλλο. Δεν έχει να κάνει με συμφεροντολογικούς παράγοντες που αφορούν το εισόδημα ή το στάτους του άλλου, αλλά θα εξετάσετε όλα τα στοιχεία της προσωπικότητας του και τον τρόπο που τα διαχειρίζεται όλα -από τις οικογενειακές του σχέσεις, την καριέρα, μέχρι την ευφυΐα του- για να πάρετε την απόφαση σας.

  1. ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ

Αν η Σελήνη ή η Αφροδίτη σας βρίσκεται στον Ζυγό ή τον Υδροχόο ο τρόπος που αγαπάτε στερείται εγωισμών και είστε ικανοί να αγαπήσετε χωρίς όρους το ταίρι σας. Είστε δοτικοί, φροντίζετε τον άλλο και εστιάζετε πολλές φορές πιο πολύ στις δικές του ανάγκες, παρά στις δικές σας. Έχετε μεγάλη ανεκτικότητα στις σχέσεις και δεν είναι δύσκολο να ικανοποιηθείτε από αυτές, αφού οι απαιτήσεις σας δεν είναι μεγάλες. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προσέχετε τα όρια σας αν δεν θέλετε να γίνετε η προσωποποίηση του στίχου «λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω».

Οι επιρροές των πλανητών

Ο τρόπος που αγαπάμε και οι προσδοκίες που έχουμε από τις σχέσεις μας διαφοροποιούνται με τον χρόνο, τις εμπειρίες και τα υπόλοιπα δεδομένα στη ζωή μας. Για παράδειγμα, μπορεί ο τρόπος που αγαπάμε να είναι αυτός της παθιασμένης αγάπης, αν έχουμε ας πούμε μια Αφροδίτη στον Σκορπιό. Αν κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο βιώσουμε μια όψη από τον Κρόνο πάνω στην Αφροδίτη μας, τότε η αγάπη από παθιασμένη μπορεί να πάρει τη μορφή της ρεαλιστικής αγάπης. Να εξετάζουμε δηλαδή κατά πόσο το ταίρι μας πληροί τις προϋποθέσεις να κάνουμε μαζί του μια σταθερή σχέση ή οικογένεια. Ή μπορεί να έχουμε μια γήινη και ρεαλιστική Σελήνη στην Παρθένο και ο τρόπος που αγαπάμε να έχει μέσα του αρκετή δόση λογικής και σε κάποια φάση να δεχτούμε την επιρροή του Ποσειδώνα πάνω στη Σελήνη μας και να ερωτευτούμε με έναν ιδιαίτερα ρομαντικό, ίσως και αδιέξοδο τρόπο. Οι αλλαγές και οι μεταβολές ανάλογα και με τις επιρροές στον χρόνο υπάρχουν, αλλά το πιθανότερο είναι να διαρκούν όσο διαρκεί και η εκάστοτε πλανητική προσέγγιση. Στο βάθος υπάρχει πάντα αυτό το οποίο έχουμε από την κούνια μας.