Τα 5 πράγματα που θα μας δώσουν χαρά με το θερινό Ηλιοστάσιο και την εποχή του Καρκίνου από τις 21/06/2021

Τα 5 πράγματα που θα μας δώσουν χαρά με το θερινό Ηλιοστάσιο και την εποχή του Καρκίνου από τις 21/06/2021

Τα 5 πράγματα που θα μας δώσουν χαρά με το θερινό Ηλιοστάσιο και την εποχή του Καρκίνου από τις 21/06/2021

Το θερινό Ηλιοστάσιο έρχεται στις 21 Ιουνίου 2021, φέρνοντας την πιο μεγάλη μέρα όλου του χρόνου και τη μικρότερη νύχτα. Μαζί του ξεκινά για το δικό μας ημισφαίριο η εποχή του καλοκαιριού, που είναι πάντα μια αγαπημένη εποχή για τη χώρα μας και φυσικά μια καλή δικαιολογία για να βρεθούμε στη θάλασσα και να φάμε περισσότερα παγωτά. Το υδάτινο και συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου ξεκινά την εποχή του καλοκαιριού. Οι μετεωρολογικές συνθήκες αρχίζουν να σταθεροποιούνται σιγά σιγά, μολονότι η καρδιά του καλοκαιριού που έχουμε πιο σταθερές συνθήκες είναι πάντα όταν ξεκινά η εποχή του Λέοντα.

Ζώδια και εποχές

Τα ζώδια είναι συνδεδεμένα με τις εποχές του χρόνου, κάτι που ενδεχομένως να μην είναι ευρέως γνωστό. Τα παρορμητικά ζώδια ξεκινούν πάντα τις εποχές. Ο Κριός την άνοιξη, ο Καρκίνος το καλοκαίρι, ο Ζυγός το φθινόπωρο και ο Αιγόκερως τον χειμώνα. Τα σταθερά ζώδια βρίσκονται στο μέσο της κάθε εποχής, όταν οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι σταθερές. Ο Ταύρος στην καρδιά της άνοιξης, ο Λέων του καλοκαιριού, ο Σκορπιός του φθινοπώρου και ο Υδροχόος του χειμώνα. Τα μεταβλητά ζώδια δείχνουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες που υπάρχουν ανάμεσα σε δυο εποχές. Οι Δίδυμοι ανάμεσα στην άνοιξη και το καλοκαίρι, η Παρθένος ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ο Τοξότης ανάμεσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα και οι Ιχθύες ανάμεσα στον χειμώνα και την άνοιξη. Οι άνθρωποι ανάλογα με την εποχή που γεννιούνται φέρουν ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε εποχής και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Ο Καρλ Γιούνγκ λέει πως όπως το κρασί που γεννιέται μια συγκεκριμένη χρονιά και σε συγκεκριμένες συνθήκες διαφοροποιείται, έτσι κι ο άνθρωπος διαφοροποιείται ανάλογα με την περίοδο της γέννησης του.

Η εποχή του Καρκίνου που ξεκινά με το θερινό Ηλιοστάσιο φέτος στις 21/06/2021 είναι μια πιο ευαίσθητη, συναισθηματική περίοδος, καθώς ο Καρκίνος κυβερνάται από τη Σελήνη. Οι Καρκίνοι είναι αφοσιωμένοι σε αυτούς που αγαπούν, είναι πάντα εκεί για να στηρίξουν την οικογένεια, τους φίλους, να πουν έναν λόγο παρηγοριάς σε κάποιον από το περιβάλλον τους που δοκιμάζεται, να δώσουν μια χείρα βοηθείας σε όποιον έχει ανάγκη. Όλα τα ζώδια του νερού: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες, είναι πιο συναισθηματικά, τα πάντα περνάνε μέσα από το φίλτρο του συναισθήματος τους θετικό ή αρνητικό και παθιάζονται με ό,τι τους ενδιαφέρει και τους δίνει χαρά. Το σύμβολο του Καρκίνου το καβούρι έχει ένα σκληρό εξωτερικό περίβλημα που προστατεύει ένα τρυφερό και συναισθηματικό εσωτερικό. Μεταφορικά, λοιπόν, ένας Καρκίνος μπορεί να δείχνει σκληρός και απροσπέλαστος, αλλά όλο αυτό είναι απλώς μια ασπίδα προστασίας για την ευαίσθητη καρδιά του.

Ας δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την περίοδο που θα διαρκέσει από τις 21/06/2021 μέχρι τις 22/07/2021.

  1. Βάλτε τους αγαπημένους σας σε προτεραιότητα και διασκεδάστε μαζί τους

Βρείτε μέσα στο καθημερινό σας πρόγραμμα χρόνο για αυτούς που αγαπάτε, για να τους δείξετε την αγάπη, την εκτίμηση και το ενδιαφέρον σας με πράξεις, όχι μόνο στα λόγια. Σχεδιάστε να πάτε μια εκδρομή, να πάρετε μέρος σε μια πολιτιστική εκδήλωση, να επισκεφτείτε ένα μουσείο, να παίξετε μαζί τους ένα σπορ, νοιαστείτε να μάθετε τι τους δίνει χαρά και κάντε τους μια έκπληξη.

  1. Δώστε χρόνο στην οικογένεια σας

Εκτός από τους φίλους, τους συντρόφους τους, οι Καρκίνοι αγαπούν την οικογένεια τους. Κάντε μια επίσκεψη στο πατρικό σας, πάρτε τηλέφωνο τη μητέρα, τον πατέρα, τους συγγενείς σας που με τις πολλές υποχρεώσεις και δουλειές δεν προλαβαίνετε να τους μιλήσετε ή να τους δείτε. Κανονίστε μια έξοδο για φαγητό μαζί τους ή ακόμη καλύτερα μαγειρέψτε γι’ αυτούς. Ο Καρκίνος συνδέεται και με τη τροφή. Είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνετε πιο δημιουργικοί στην κουζίνα του σπιτιού σας. Βρείτε συνταγές της μαμάς, της γιαγιάς και πειραματιστείτε άφοβα.

  1. Ο Καρκίνος είναι η… θάλασσα

Πηγαίνετε για μπάνιο.  Ή έστω για να καθίσετε στην παραλία μερικές ώρες και να πάρετε θαλασσινή αύρα. Αν ασχολείστε με θαλάσσια σπορ, βάλτε τα δυνατά σας να γίνετε ακόμη καλύτεροι φέτος. Ανακαλύψτε μυστικές διαδρομές για παραλίες, λίμνες, ποτάμια. Το νερό είναι το στοιχείο σας και σας δίνει ζωή. Γεμίστε την μπανιέρα νερό και μείνετε με τις ώρες μέσα για να χαλαρώσετε όποτε νιώθετε στρεσαρισμένοι.

  1. Ασχοληθείτε με το σπίτι σας ή το εξοχικό σας

Ο Καρκίνος αγαπά τη θαλπωρή του σπιτιού και του αρέσει να μένει σε ένα αρμονικό και καλαίσθητο μέρος. Ανανεώστε το σπίτι, πετάξτε ό,τι απλά πιάνει χώρο χωρίς να το χρειάζεστε, χαρίστε το, ανακυκλώστε το, πουλήστε το και επενδύστε κάποια χρήματα, ανάλογα και με το βαλάντιο σας, για να ομορφύνετε και να δώσετε στιλ στο χώρο που περνάτε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα σας ή στο εξοχικό σας που σας φιλοξενεί το καλοκαίρι και τα γουηκέντς.

  1. Φροντίστε την ψυχική σας υγεία

Είτε είστε Καρκίνοι είτε εκπροσωπείτε κάποιο άλλο ζώδιο κι ένα άλλο στοιχείο, εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο για να ακούσετε το ένστικτό σας, το συναίσθημα σας, για να δείξετε αυτά που νιώθετε χωρίς να τα θάβετε. Ακούστε την εσωτερική σας φωνή που μιλά πιο δυνατά και σας καθοδηγεί πιο σωστά στις αποφάσεις σας. Μείνετε λίγο στο συναίσθημα σας και προσπαθήστε να το αγκαλιάσετε χωρίς να το κριτικάρετε.

Καλό μας θερινό Ηλιοστάσιο, καλό καλοκαίρι!