Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από τη νέα θέση της Εστίας μέχρι τις 19/06/2024 στον Καρκίνο

Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από τη νέα θέση της Εστίας μέχρι τις 19/06/2024 στον Καρκίνο

Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από τη νέα θέση της Εστίας μέχρι τις 19/06/2024 στον Καρκίνο

Η Εστία στην ελληνική μυθολογία είχε ως κύριο ρόλο της την προστασία της οικογένειας και του σπιτιού, και σύμβολο της ήταν η φωτιά στο κέντρο του, προσφέροντας φως, ζεστασιά και φαγητό στους ενοίκους. Στο βωμό του σπιτιού η ιερή φλόγα έκαιγε πάντα, αλλά το ίδιο και στο ναό της, καθώς προστάτευε το κοινό σπίτι όλων, την πόλη, και ήταν καθήκον των ιερειών της να την κρατούν πάντα αναμμένη, καθώς ήταν ένα πολύ σημαντικό μέρος τόσο της ίδιας της πόλης αλλά και του πολιτισμού.

Η Εστία συνδέθηκε με την αφοσίωση και το καθήκον που «τρέφει» την ψυχή και την ύπαρξη των ανθρώπων. Στην αστρολογία, αυτός ο αστεροειδής είναι από τους πιο γνωστούς, μαζί με τον Χείρωνα, την Ήρα, τη Δήμητρα, την Παλλάδα και τον Έρωτα. Η ενέργεια της Εστίας στην αστρολογία βοηθά να εστιάσουμε στους στόχους που διατηρούν τη φλόγα στην ψυχή μας αναμμένη. Μας βοηθάει να καταλάβουμε για ποιον σκοπό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε θυσίες, έτσι ώστε να είμαστε ψυχικά ήρεμοι και ικανοποιημένοι.

Πώς θα μας επηρεάσει συνολικά η διέλευση της Εστίας στο ζώδιο του Καρκίνου

Η Εστία εισήλθε στο ζώδιο του Καρκίνου στις 31/03/2024 όπου και θα παραμείνει έως τις 19/06/2024. Το ζώδιο του Καρκίνου είναι το ζώδιο των συναισθημάτων και της φροντίδας. Ο Καρκίνος έχει επίσης ενσυναίσθηση και συμπόνια για τους άλλους, αλλά η βαθιά αγάπη μπορεί να είναι, αναλόγως διαφόρων παραμέτρων, πηγή πολύ μεγάλης ευτυχίας ή πηγή πόνου. Καθώς η Εστία θα ταξιδεύει στον Καρκίνο, θα υπάρξει μια ανάγκη για εμάς να προσέξουμε τη φλόγα των συναισθημάτων μας. Η Εστία στο ζώδιο του Καρκίνου είναι μια καλή στιγμή να εξετάσουμε πώς φροντίζουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες και αντιδράσεις. Όλα τα συναισθήματα, όχι μόνο τα θετικά αλλά και τα αρνητικά. Όλα αυτά τα συναισθήματα χρειάζονται αναγνώριση και προσοχή, με τον ίδιο τρόπο που μια φωτιά μπορεί να είναι πηγή θαλπωρής ή καταστροφής, η Εστία μας ζητά να προσέχουμε τη φωτιά μας και τους τρόπους που την τροφοδοτούμε.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αξιοποιήσουμε αυτή τη διέλευση

Ένας καλός τρόπος να αξιοποιηθεί η διέλευση της Εστίας στον Καρκίνο είναι να φροντίσουμε το σπίτι μας, δημιουργώντας ένα καταφύγιο ασφάλειας και θαλπωρής για τον εαυτό μας αλλά και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Να ανακαλύψουμε αυτό που για εμάς έχει σημασία και να μη διστάσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες θυσίες αν χρειαστεί. Να μοιραστούμε με εκείνους που νοιαζόμαστε πράξεις φροντίδας και αγάπης, ώστε να νιώσουμε όλα τα όμορφα συναισθήματα που προκύπτουν από την αγάπη που μοιραζόμαστε. Να βρούμε περισσότερους θετικούς τρόπους και διεξόδους, αλλά και κατανόηση για τις στιγμές που δεν νιώθουμε εσωτερική ηρεμία. Να νοιαζόμαστε και να κάνουμε περισσότερα για τους άλλους, καθώς αυτό τροφοδοτεί τελικά την ψυχή μας. Να μαθαίνουμε από τις χαρές αλλά και τον πόνο μας γιατί μας βοηθάει να ωριμάζουμε. Να γινόμαστε πιο ανθεκτικοί χωρίς να χάνουμε την τρυφερότητα μας. Να αποδεχόμαστε όλα μας τα συναισθήματα και τον εαυτό μας, προσπαθώντας παράλληλα να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι.

Τα 4 ζώδια που θα δεχτούν την πιο έντονη επιρροή της Εστίας από τον Καρκίνο

ΚΡΙΟΣ

Το σπίτι και η οικογένειά σας θα είναι πιο σημαντικά για εσάς τώρα. Αυτή η διέλευση της Εστίας μπορεί να υποδηλώνει ότι ίσως αναλάβετε περισσότερες ευθύνες σχετικά με το σπίτι ή τα αγαπημένα πρόσωπα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ένα νέο σπιτικό, μία συγκατοίκηση, έναν γάμο, τον ερχομό ενός παιδιού ή τη φροντίδα ενός αγαπημένου προσώπου. Θα επιθυμείτε περισσότερο να προσφέρετε όχι μόνο γιατί σας καλεί κάποιο καθήκον, αλλά διότι σας γεμίζει εσωτερική ικανοποίηση. Καταλαβαίνετε εύκολα τι πρέπει να γίνει και θα είστε πιο δεκτικοί στο να καλύψετε τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν. Αλλά μπορεί να αντιμετωπίσετε και κάποιες προκλήσεις στην ευχέρεια να εκπληρώσετε αυτή την αποστολή σας. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες ρυθμίσεις και προσαρμογές σχετικά με την εργασία και τις προσωπικές σας φιλοδοξίες ώστε να αφοσιωθείτε επιτυχώς στα νέα καθήκοντά σας. Θα χρειαστείτε και την ανάλογη συναισθηματική ισορροπία και ευεξία για να εστιάσετε σε αυτά που είναι απαραίτητα. Ίσως κάποια πλευρά της προσωπικότητας σας, του χαρακτήρα ή ακόμα και της φυσικής σας κατάστασης να εμποδίζει ή να έρχεται σε κόντρα με τα νέα καθήκοντα σας. Η κατανόηση των συναισθημάτων και των αντιδράσεών σας θα σας οδηγήσει όμως στην εσωτερική σας πηγή ενέργειας και δύναμης. Ένα νέο πρόγραμμα και κάποιες ρουτίνες μπορεί να βοηθήσουν στις νέες συνθήκες και να κρατήσουν το πνεύμα σας ανεβασμένο. Όταν τα κατακτήσετε αυτά, μπορείτε να βοηθήσετε και άλλους να κάνουν το ίδιο, γιατί ο χώρος σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα είναι συνυφασμένα με την εσωτερική σας γαλήνη αλλά και την ευτυχία σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτό το διάστημα μπορεί μη νιώθετε καλά αν δεν είστε σε θέση να εκφραστείτε όπως θέλετε ή να μάθετε τον κόσμο μέσω της εξερεύνησης και της περιπέτειας. Η προσωπική ελευθερία σας αλλά και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των άλλων θα είναι πολύ σημαντικά θέματα για εσάς. Η πραγματική σας δύναμη θα ξεδιπλώνεται όταν είστε πιστοί σε αυτό που αισθάνεστε και είστε. Δώστε προσοχή όταν χαράζετε τη δική σας μοναδική διαδρομή για τον εαυτό σας και όσους αγαπάτε στο να μη συμβιβάσετε ποτέ τους προσωπικούς σας κανόνες και αρχές. Για εσάς θα έχει περισσότερη σημασία τώρα η αυτοέκφραση, η δράση για κάποιο σημαντικό σκοπό και τα ιδανικά σας. Θα είστε πρόθυμοι να κάνετε θυσίες για ό,τι τροφοδοτεί το πάθος σας, αλλά και για όσους έχετε υπό την προστασία σας. Θα έχετε το θάρρος να πολεμήσετε για ό,τι είναι και αισθάνεστε αληθινό. Ίσως να είστε πιο εστιασμένοι στην εργασία και την επιτυχία, διότι η αίσθηση του καθήκοντος και η ανάγκη σας να είστε χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο μπορεί να ταυτιστεί εσωτερικά με την καταξίωση και την προσωπική φιλοδοξία. Οι άλλοι θα σας βρίσκουν πιο άμεσους και αποφασιστικούς από ποτέ και αν ανήκετε στους θηλυκούς εκπροσώπους του ζωδίου θα σας βρίσκουν και πιο ελκυστικές.

ΖΥΓΟΣ

Θα είστε τώρα περισσότερο αφοσιωμένοι στις μεγαλύτερες φιλοδοξίες σας και στην κατεύθυνση προς την οποία εστιάζεται η ζωή σας. Συχνά, μπορεί να αισθανθείτε την ανάγκη να ζήσετε πιο αυθεντικά, ιδιαίτερα αν νιώθετε ότι παλεύετε για πράγματα που σας επιβάλλονται και που τελικά αφήνουν ένα κενό στην ψυχή σας. Θα είναι πολύ σημαντικό για εσάς να αφήσετε το δικό σας στίγμα, να πετύχετε, να φτιάξετε όνομα και να δημιουργήσετε, αλλά και να αφήσετε πίσω σας κάτι σημαντικό. Ίσως τώρα να είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε αρκετά για να επιτύχετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας και εάν παραστεί ανάγκη ίσως ακόμη και τον χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα. Εξάλλου, η επιτυχία σας δεν θα ωφελήσει μόνο εσάς καθώς θα είναι κι εκείνοι μέρος της. Η πραγματική σας δύναμη έγκειται στο ότι σας ελκύει κάθε είδους επιτυχία, είτε πρόκειται για μια επιτυχημένη σχέση, επιχειρηματική συνεργασία ή κάτι άλλο.

Θα έχετε πιο ξεκάθαρη εικόνα μέσα σας για το πώς να εκπληρώσετε την αποστολή σας και αυτή η αποστολή επικεντρώνεται με κάποιο τρόπο στο πώς θέλετε να σας βλέπουν οι άλλοι, αλλά και πώς θέλετε να βλέπετε εσείς τον εαυτό σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το να δημιουργήσετε αρμονία στο περιβάλλον και να δώσετε προτεραιότητα στις σχέσεις σας θα είναι αναγκαίο για την ψυχή σας. Ίσως όμως να αισθανθείτε συχνά διχασμό ανάμεσα σε αυτό το εσωτερικό κάλεσμα και στις προσωπικές φιλοδοξίες σας. Αυτό το διάστημα θα επιθυμείτε να έρθετε πιο κοντά με κάποιους ανθρώπους με έναν τρόπο που να είναι θετικός και ωφέλιμος για όλους, έτσι ώστε το συναίσθημα και η ισότητα να είναι αμοιβαία. Η αληθινή πρόκληση έγκειται στο να αναγνωρίσετε ποια είναι αυτά τα άτομα, παρά τα φαινόμενα που μπορεί να απαιτούν, και να επιλέξετε εξετάζοντας τις υπόλοιπες παραμέτρους και υποχρεώσεις αν θα τους επιτρέψετε ή όχι να μπουν στον κόσμο σας. Θα είστε πιο πρόθυμοι να θυσιάσετε κάποια πράγματα γιατί θα θελήσετε να είστε σε μια σχέση, ίσως και μια επαγγελματική σχέση όχι απαραίτητα ερωτική. Μία ακόμη από τις προκλήσεις είναι ότι πρέπει να δημιουργήσετε μια ισορροπία ανάμεσα στο να δίνετε και να παίρνετε, και μεταξύ του να έχετε όρια και να κάνετε συμβιβασμούς. Η Εστία στο ζώδιο του Καρκίνου θα σας δώσει την ευκαιρία μέσω των σχέσεων και του έρωτα να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας και να καταλάβετε τι σας κάνει πιο ευάλωτους και πραγματικά πρόθυμους να μοιραστείτε.