Ποια 4 ζώδια θα επηρεάσει η πρώτη Νέα Σελήνη του 2022 στις 02/01/2022;

Ποια 4 ζώδια θα επηρεάσει η πρώτη Νέα Σελήνη του 2022 στις 02/01/2022;

Ποια 4 ζώδια θα επηρεάσει η πρώτη Νέα Σελήνη του 2022 στις 02/01/2022;

Η πρώτη Νέα Σελήνη για το 2022 έρχεται τη 2η μέρα του νέου έτους και πραγματοποιείται στο αυστηρό ζώδιο του Αιγόκερω και συγκεκριμένα στη 12η μοίρα του ζωδίου. Στον Αιγόκερω η Σελήνη είναι σε «αδυναμία» παραδοσιακά, καθώς βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο που κυβερνά, δηλαδή τον Καρκίνο, και όταν το φεγγάρι είναι σε αδυναμία η τάση είναι να νιώθουμε κούραση και δίχως ενέργεια. Θα θέλουμε να απομονωθούμε, να ησυχάσουμε και να ηρεμίσουμε από τη βαβούρα που μας αποπροσανατολίζει.

Ο Αιγόκερως κυβερνά τους στόχους, τα όρια και την κατεύθυνση της ζωής μας, επομένως είναι μια τέλεια Νέα Σελήνη για να επαναπροσδιορίσουμε τα σχέδια μας, τις αποφάσεις μας και να κάνουμε τα σωστά βήματα από την αρχή του νέου έτους! Είναι μία φιλόδοξη Νέα Σελήνη και θα μας δώσει πολλές ευκαιρίες, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να εργαστούμε σκληρά, έξυπνα και με πρόγραμμα για να σημειώσουμε πρόοδο. Οι εύκολες λύσεις και τα σχέδια που δεν βασίζονται σε υγιείς βάσεις δεν ευνοούνται από τον συντηρητικό και πρακτικό Αιγόκερω.

Οι όψεις της Νέας Σελήνης

Σε αυτό συνηγορούν και οι όψεις που σχηματίζει η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου, αλλά και η ανάδρομη Αφροδίτη που βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο, όπως και ο κυβερνήτης της Κρόνος στον Υδροχόο που θέλει αυτοέλεγχο, πειθαρχία, εξοικονόμηση πόρων και δυνάμεων και βέβαια σωστή στρατηγική.

Την ημέρα της Νέας Σελήνης θα υπάρχουν συνολικά τέσσερις πλανήτες στον Αιγόκερω: ο Ήλιος, η Σελήνη, η ανάδρομη Αφροδίτη και ο Πλούτωνας, δημιουργώντας πιο αυστηρές συνθήκες και όρια, τόσο στις σχέσεις όσο και σε θέματα που αφορούν στην πανδημία.

Η σύνοδος της Νέας Σελήνης (με αρκετή απόκλιση βέβαια) με την ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να βγάλει μια πιο τρυφερή διάθεση ή να φέρει στην επιφάνεια κάποια καλλιτεχνικά ταλέντα, όμως η σύνοδος με τον Πλούτωνα (κι αυτή με αρκετή απόκλιση) μπορεί να προκαλέσει θλίψη ή βίαιες εκρήξεις συναισθημάτων και να επηρεαστούν οι σχέσεις μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Παρηγοριά θα βρούμε στο υποστηρικτικό τρίγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον ανάδρομο Ουρανό στον Ταύρο, μία όψη που θα μας κάνει λίγο πιο αυθόρμητους, πρωτότυπους και φιλόδοξους. Θα θέλουμε να ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο και θα αναζητούμε νέες μεθόδους. Θα είμαστε πιο αποφασισμένοι, ευφάνταστοι, πρόθυμοι να ταξιδέψουμε και θα έχουμε περισσότερη όρεξη να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν. Ίσως έρθουν νέοι έρωτες στο προσκήνιο ή μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά άτομα από το ερωτικό παρελθόν.

Πνευματική εγρήγορση, φαντασία, ευαισθησία και ενσυναίσθηση θα φέρει και το εξάγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς που θα αναδείξει τα καλλιτεχνικά μας ταλέντα και θα μας κάνει ονειροπόλους και ενθουσιώδεις. Βέβαια αυτή η όψη κρύβει και μια παγίδα: να εξιδανικεύσουμε άτομα και να πιστέψουμε σε παραμύθια…

Ποιοι και πώς επηρεάζονται

Η Νέα Σελήνη στις 2 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιείται στις 12ο 20΄ του Αιγόκερω και επηρεάζει περισσότερο όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Αιγόκερου, του Καρκίνου, του Κριού και του Ζυγού από τις 10 έως τις 14 μοίρες.

Πιο θετική θα είναι η επιρροή της για όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, της Παρθένου, του Σκορπιού και των Ιχθύων από τις 10 έως τις 14 μοίρες.

Αν δεν ξέρετε τη θέση και τις μοίρες των πλανητών και του ωροσκόπου στον προσωπικό αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς θα επηρεάσει η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω τα 4 ζώδια του παρορμητικού σταυρού που τα αφορά περισσότερο.

ΚΡΙΟΣ

Η πρώτη Νέα Σελήνη του έτους πραγματοποιείται στον φιλόδοξο 10ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που αφορά στην καριέρα, τα επαγγελματικά, τη δημόσια εικόνα και τη φήμη σας. Καιρός να θέσετε τους στόχους σας και να επικεντρωθείτε στην εξέλιξη σας και πώς θα καταφέρετε να φτάσετε εκεί που θέλετε. Όμως θα πρέπει να ξέρετε τι θέλετε, ποιες είναι οι προθέσεις σας, για να μπορέσετε να καταστρώσετε τη στρατηγική σας. Βασιστείτε στην εργατική σας φύση και φτιάξτε το πλάνο σας. Το τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό σας ευνοεί να ζητήσετε προαγωγή ή αύξηση, να διαπραγματευτείτε τα οικονομικά σας και τους όρους σταθεροποίησης σε μακροχρόνιο πλάνο, με την προϋπόθεση όμως ότι το προηγούμενο διάστημα έχετε δουλέψει σκληρά και τώρα πρέπει να ανταμειφθείτε γι’ αυτό. Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ο Κρόνος, βρίσκεται στον 11ο οίκο σας, όπως και ο Ερμής που την ίδια μέρα με τη Νέα Σελήνη θα μπει στον Υδροχόο και αυτό σημαίνει ότι ίσως λάβετε κάποια βοήθεια από φίλους ή άτομα που συνεργάζεστε. «Η ισχύς εν τη ενώσει» θα είναι το μότο σας, αφού η ομαδική εργασία ευνοείται, οπότε ψάξτε τις καλύτερες συμμαχίες που μπορείτε να επιτύχετε. Ευνοούνται και οι γνωριμίες μέσω φίλων, ομάδων ή διαδικτύου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας φωτίζει η πρώτη Νέα Σελήνη του 2022 και σας ζητά να αδράξετε την ευκαιρία και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα για να έχετε αρμονία, ισορροπία και ενότητα. Θέστε τα όρια και τις ξεκάθαρες προθέσεις σας και δείτε ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι έχουν άλλα συμφέροντα και αυτό αφορά επιχειρηματικούς εταίρους, μέλη της οικογένειας, σύζυγο ή φίλους. Δεν χρειάζεται εσείς να προσπαθείτε για το κοινό καλό και οι άλλοι να αδιαφορούν. Θέλετε δίπλα σας μόνο όσους εμπιστεύεστε και σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα και όχι αυτούς που απομυζούν την ενέργεια και την αγάπη σας. Η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω σάς κάνουν να αναζητάτε το βάθος στις σχέσεις σας και να επιδιώκετε μακροπρόθεσμες αλλαγές στη ζωή σας. Αν είστε αδέσμευτοι, η σαγήνη σας δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους άλλους και ίσως έρθει ένα νέο πρόσωπο στη ζωή σας ειδικά αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 10 ως τις 14 μοίρες του ζωδίου σας. Αν είστε σε σχέση και όλα πηγαίνουν καλά θα ζήσετε στιγμές πάθους με το ταίρι σας, αλλιώς ίσως πάρει ο καθένας τον δρόμο του.

ΖΥΓΟΣ

Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου στο ζώδιο του Αιγόκερω επηρεάζει τον 4ο οίκο που αφορά την οικογένεια, το σπίτι, το παρελθόν, τις ρίζες και τις συναισθηματικές ευαισθησίες σας. Στον ίδιο τομέα βρίσκεται και ο κυβερνήτης σας, η Αφροδίτη, και λειτουργεί βοηθητικά για να έρθετε κοντά με τα πρόσωπα της οικογένειας σας, να θυμηθείτε τα παλιά και να κλείσετε τυχόν πληγές από το παρελθόν. Η Αφροδίτη είναι ανάδρομη και ίσως φέρει στο προσκήνιο καταστάσεις από τα περασμένα… αλλά η Νέα Σελήνη σας ζητά να κάνετε μια νέα αρχή, οπότε αν υπάρχουν προβλήματα πραγματοποιείστε το βήμα που θα σας φέρει αγαλλίαση στην ψυχή σας. Όμως παίζει και το σενάριο να αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη δική σας οικογένεια, να έρθει ένας απόγονος και να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό. Ακόμη, ευνοούνται ανακαινίσεις στον χώρο του σπιτιού και ρυθμίσεις οικογενειακών και οικονομικών υποχρεώσεων. Επειδή ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ο Κρόνος, βρίσκεται στον 5ο οίκο σας που είναι ο τομέας της ευχαρίστησης, της ικανοποίησης, των χόμπι και της χαράς, σας δίνει την ευκαιρία

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η πρώτη Νέα Σελήνη της χρονιάς γράφει το όνομα σας και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας, στον τρόπο που αντιμετωπίζετε εσείς τον εαυτό σας και πώς σας βλέπουν οι άλλοι. Τώρα θα ανακατέψετε εσείς την τράπουλα και θα θέσετε τους όρους σας. Θα βρείτε την εσωτερική σας δύναμη και θα ξανασυστηθείτε στον περίγυρό σας και σε όσους σχετίζεστε και σε αυτό θα βοηθήσει η σύνοδος της Νέας Σελήνης με την ανάδρομη Αφροδίτη και τον Πλούτωνα. Είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε τον απολογισμό σας και να προβείτε σε ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις σας. Να δείτε κατάματα ποιοι άνθρωποι αξίζουν να είναι στη ζωή σας, ποιοι σας εξελίσσουν και ποιοι σας κρατούν στάσιμους. Είναι μια περίοδος που θα επαναπροσδιορίσετε τα θέλω σας και τις επιθυμίες σας, θα πιστέψετε στις δικές σας δυνάμεις, θα κοιτάξετε μπροστά και θα θέσετε τους προσωπικούς σας στόχους που θέλετε να επιτύχετε μέσα στο 2022. Ο Κρόνος που κυβερνά τη Νέα Σελήνη είναι και ο δικός σας κυβερνήτης και βρίσκεται στον 2ο οίκο σας, επομένως η συμβολή του θα είναι καθοριστική σε ό,τι αφορά τα οικονομικά σας σχέδια και το πώς αντιμετωπίζετε τα χρήματα και τα κέρδη σας. Με πρόγραμμα, ρεαλιστικά σχέδια και σταδιακές κινήσεις, η επιτυχία είναι μπροστά σας.