Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα έχουν εξελίξεις με τις εκλείψεις του Οκτωβρίου;

Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα έχουν εξελίξεις με τις εκλείψεις του Οκτωβρίου;

Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα έχουν εξελίξεις με τις εκλείψεις του Οκτωβρίου;

Ο Οκτώβριος είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς μήνες του έτους, αφού στο δεύτερο μισό του μήνα πραγματοποιούνται δύο εκλείψεις που με κάποιο τρόπο ανατρέπουν τα δεδομένα, κλείνουν κύκλους και φέρνουν τα πάνω-κάτω στη ζωή μας.

Αποσταθεροποίηση και κλείσιμο κύκλων

Στις 14/10/2023 έχουμε τη Νέα Σελήνη και ταυτόχρονα Ηλιακή έκλειψη στην 21° του Ζυγού, που επηρεάζει κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί αρχές του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες από τη 19η έως την 23η μοίρα αυτών των ζωδίων. Αυτή η έκλειψη θα είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται σε αυτό τον άξονα, αφού η πρώτη είχε προηγηθεί στις 20/04/2023 στο ζώδιο του Κριού. Εκείνη η έκλειψη μας έφερε σε επαφή με τις προσωπικές μας επιθυμίες, μας υπενθύμισε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και τι μάχες καλούμαστε να δώσουμε για να κερδίσουμε περισσότερη αυτονομία και ανεξαρτησία. Η τωρινή έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού θίγει θέματα σχέσεων και συνεργασιών και μας καλεί να αποκαταστήσουμε τις ισορροπίες μέσα σε αυτές. Είναι η στιγμή που πρέπει να θέσουμε υγιή όρια και ταυτόχρονα να σεβαστούμε τα όρια των άλλων. Ωστόσο, θα διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι πολύ εύκολο και ίσως χρειαστεί να αποστασιοποιηθούμε από ένα πρόσωπο ή από μια κατάσταση προκειμένου να πάμε παρακάτω. Η συμμετοχή του Ερμή μιλάει για καθοριστικές επαφές και συναντήσεις ή συζητήσεις που θα είναι άκρως αποκαλυπτικές και θα μας φέρουν αντιμέτωπους με νέα δεδομένα και αλήθειες που μέχρι τώρα αγνοούσαμε.

Στις 28/10/2023 πραγματοποιείται η τελευταία έκλειψη του έτους, αλλά και η τελευταία που γίνεται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Η συγκεκριμένη θα είναι Σεληνιακή έκλειψη και ταυτόχρονα Πανσέληνος στον Ταύρο και θα επηρεάσει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες από την 3η έως την 7η μοίρα αυτών των ζωδίων. Αυτό το φεγγάρι θα πυροδοτήσει έντονες καταστάσεις και μπορεί να φέρει αντιδράσεις και ξεσπάσματα. Ίσως να νιώσουμε ότι μια κατάσταση έχει φτάσει στα όρια της και έχει έρθει η στιγμή να δώσουμε έναν επίλογο. Το ζώδιο του Ταύρου μας καλεί να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με το χρήμα και την υλική πλευρά της ζωής και θίγει ζητήματα ασφάλειας, σταθερότητας, αξιών και αυτοεκτίμησης. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν συγκρούσεις με τους γύρω μας ή να υπάρξουν έντονα γεγονότα που θα φέρουν αναταραχές και θα μας κλονίσουν σε βάθος. Κάτω από την επιρροή αυτού του φεγγαριού τα προβλήματα διογκώνονται και θα είναι δύσκολο να τα παραβλέψουμε και να κάνουμε υπομονή ή να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διαχειριστείτε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και να μην κάνετε σπασμωδικές κινήσεις που θα σας κοστίσουν.

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες βρίσκονται ο ωροσκόπος και οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Ας πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά ποια είναι τα 4 ζώδια που θα βιώσουν κομβικές αλλαγές με τις εκλείψεις που έρχονται μέσα στον Οκτώβριο

ΚΡΙΟΣ

Ανήκετε σε ένα ζώδιο που έχει την τάση να εστιάζει στο «εγώ», αλλά ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας που σας καλεί να δώσετε προτεραιότητα στο «εμείς» και στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας. Η Ηλιακή έκλειψη στις 14/10 στο ζώδιο του Ζυγού είναι η δεύτερη έκλειψη κατά σειρά που πραγματοποιείται στον δικό σας άξονα, αφού η πρώτη ήταν στις 20/04 στο ζώδιο σας. Μέσα στην άνοιξη ήρθατε πιο κοντά στον πυρήνα σας, γίνατε πιο διεκδικητικοί και δώσατε μεγαλύτερη σημασία στις προσωπικές σας επιθυμίες. Τώρα θα συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικό είναι να κρατήσετε τις ισορροπίες μέσα στις σχέσεις σας και να λάβετε υπόψη τις ανάγκες των άλλων. Αυτή η έκλειψη σηματοδοτεί για εσάς ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο όμως προϋποθέτει το κλείσιμο ενός κύκλου. Μέσα στον Οκτώβριο θα συνειδητοποιήσετε ποια σχέση μπορεί να πάει παρακάτω και ποια έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία να αφήσετε πίσω σας ανθρώπους και καταστάσεις που δεν σας κάνουν και να προχωρήσετε μπροστά έχοντας στο πλάι σας ανθρώπους που σας προσφέρουν χαρά και ψυχική ηρεμία. Κάποιοι από εσάς μπορεί να δεσμευτείτε πιο ουσιαστικά με ένα πρόσωπο ή να επισημοποιήσετε μια ήδη υπάρχουσα σχέση που έχει γερές βάσεις. Εκτός όμως από τις προσωπικές σχέσεις, αυτό το φεγγάρι θα φέρει εξελίξεις και στα επαγγελματικά σας και αυτό σημαίνει ότι θα συνειδητοποιήσετε ποιες συνεργασίες είναι ωφέλιμες για εσάς και σε ποιες θα πρέπει να επενδύσετε.

ΤΑΥΡΟΣ

Εσείς μαζί με τους Ζυγούς ανήκετε στους πρωταγωνιστές του Οκτωβρίου, αφού η Σεληνιακή έκλειψη στις 28/10 πραγματοποιείται στο δικό σας ζώδιο. Αυτή μάλιστα θα είναι και η τελευταία έκλειψη στο ζώδιο σας και αυτό σηματοδοτεί το οριστικό κλείσιμο ενός κύκλου. Το κλίμα θα είναι αρκετά εκρηκτικό γύρω από αυτές τις ημέρες και οι συγκρούσεις με τους γύρω σας θα είναι αναπόφευκτες, ειδικά εάν μέσα στο προηγούμενο διάστημα προσπαθούσατε να συμβιβαστείτε με καταστάσεις που δεν σας γεμίζουν και καταπιέσατε τις προσωπικές σας επιθυμίες. Πρόκειται για μια έκλειψη η οποία σας φέρνει ξανά σε επαφή με τον εαυτό σας και σας υπενθυμίζει ποιοι είστε, ποιοι είναι οι στόχοι σας και τι θα πρέπει να διεκδικήσετε με θάρρος εκεί έξω. Επιπλέον, αυτό το φεγγάρι σας υπενθυμίζει ότι δεν χωράνε άλλες αναβολές στη ζωή σας και ότι έχει έρθει η στιγμή να πάρετε τις καταστάσεις στα χέρια σας και να δράσετε ακόμα κι αν χρειαστεί να δυσαρεστήσετε κάποιους. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ανήκετε σε ένα ζώδιο που αγαπάει τη ρουτίνα και τη σταθερότητα και αισθάνεστε ανασφάλεια μπροστά στο άγνωστο. Ωστόσο, οι εκλείψεις σας προτρέπουν να κάνετε τις αλλαγές που δεν έχετε τολμήσει και να δώσετε τις μάχες που μέχρι τώρα σας τρόμαζαν. Κάποιοι από εσάς θα λήξετε μακροχρόνιες σχέσεις, θα αποδεσμευτείτε από ανθρώπους που σας πάνε πίσω ή θα βγείτε από συνεργασίες που θεωρείτε ότι δεν σας ωφελούν πλέον.

ΖΥΓΟΣ

Ο Οκτώβρης θα είναι ένας κρίσιμος μήνας για εσάς, αφού στις 14/10 θα φιλοξενήσετε στο δικό σας ζώδιο την Ηλιακή έκλειψη και ταυτόχρονα Νέα Σελήνη του μήνα. Αυτό το φεγγάρι σας καλεί να έρθετε σε επαφή με τις επιθυμίες σας και να απελευθερωθείτε από ανθρώπους και καταστάσεις που δεν σας αποδέχονται γι’ αυτό που είστε και δεν σας επιτρέπουν να είστε ο εαυτός σας. Είναι γεγονός ότι το ζώδιο σας χαρακτηρίζεται από αναποφασιστικότητα και πολλές φορές δυσκολεύεστε να αναλάβετε το βάρος και την ευθύνη των αποφάσεων σας, με αποτέλεσμα να μένετε αδρανείς και να διστάζετε να κάνετε το επόμενο βήμα. Επιπλέον, προσπαθείτε να ευχαριστείτε τους ανθρώπους γύρω σας με κάθε τρόπο, ακόμα κι αν χρειαστεί να καταπιέσετε τις δικές σας ανάγκες. Αυτή η έκλειψη λοιπόν θα σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές που δεν έχετε τολμήσει ακόμα και να κάνετε ένα καινούριο ξεκίνημα, αρκεί όμως να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν και ανθρώπους που βγάζουν προς τα έξω την αρνητική σας πλευρά. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία για να κάνετε μια εκκαθάριση και να βγάλετε από μέσα σας όσα σας βαραίνουν. Αυτό το φεγγάρι μπορεί να φέρει στην επιφάνεια σημαντικές αποκαλύψεις για μια κατάσταση ή βαθιές συνειδητοποιήσεις που με κάποιο τρόπο θα αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά ταυτόχρονα θα σας πάνε και ένα βήμα παρακάτω στη ζωή σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας που βάζει στο στόχαστρο τις διαπροσωπικές σχέσεις και τις συνεργασίες σας, αφού στις 28/10 πραγματοποιείται η Πανσέληνος και ταυτόχρονα Σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου. Αυτή θα είναι η τελευταία έκλειψη στον δικό σας άξονα και αυτό σημαίνει ότι θα έχετε την ευκαιρία να κλείσετε κύκλους και να πείτε οριστικό αντίο σε πρόσωπα και καταστάσεις που δεν σας προσφέρουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια που αναζητάτε. Κάποιοι από εσάς μπορεί να νιώσετε ότι τεστάρονται οι αντοχές σας ή ότι οι σημαντικές σχέσεις της ζωής σας περνάνε μέσα από μια σκληρή δοκιμασία. Αυτό το φεγγάρι με τη συμμετοχή του Άρη από το ζώδιο σας, θα πυροδοτήσει ξεσπάσματα που μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση ή ακόμα και σε ρήξη με ένα πρόσωπο. Θα νιώσετε ότι μια κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο και θα είναι δύσκολο να κάνετε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Εάν λοιπόν βρίσκεστε μέσα σε μια συνεργασία που δεν σας βοηθάει να εξελιχθείτε, τώρα θα σκεφτείτε πολύ σοβαρά να αποδεσμευτείτε από αυτή. Εάν είστε σε μια σχέση που δεν σας προσφέρει αυτά που θέλετε, αλλά επιμένετε μόνο και μόνο από ανασφάλεια, τώρα μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι είναι ανώφελο να προσπαθείτε. Από την άλλη πλευρά, οι σχέσεις που έχουν γερές βάσεις και θα αντέξουν αυτή τη δοκιμασία θα «μεταμορφωθούν» και θα μπουν σε μια καινούρια φάση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το φεγγάρι σας φέρνει μπροστά σε κομβικές αλλαγές και σας καλεί να πάρετε καθοριστικές αποφάσεις για την προσωπική σας ζωή. Να θυμάστε ότι αυτές οι αποφάσεις μπορεί να μην είναι ανώδυνες, αλλά θα σας βοηθήσουν να χαράξετε μια καινούρια πορεία μακριά από τοξικούς ανθρώπους και ψυχοφθόρες καταστάσεις.