Τα 4 ζώδια που επηρεάζει περισσότερο η ανάδρομη πορεία του αστεροειδή Δήμητρα από 14/05/2024 – 26/08/2024

Τα 4 ζώδια που επηρεάζει περισσότερο η ανάδρομη πορεία του αστεροειδή Δήμητρα από 14/05/2024 - 26/08/2024

Τα 4 ζώδια που επηρεάζει περισσότερο η ανάδρομη πορεία του αστεροειδή Δήμητρα από 14/05/2024 – 26/08/2024

Η θεά Δήμητρα ήταν η προστάτιδα των σιτηρών, της βάσης της τροφής της ανθρωπότητας, όλων των φυσικών πραγμάτων και αρχέτυπο της Μάνας Γης. Ο αστεροειδής που πήρε το όνομα της θεάς σύμφωνα με την αστρολογία συμβολίζει τη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο, τη θρέψη και το αίσθημα της ασφάλειας. Αυτό συμβαίνει με τη φροντίδα του φυσικού σώματος μέσω της σωστής και καλής διατροφής, και όταν υπάρχει σωματική και οικονομική ευρωστία. Η Δήμητρα είναι υπεύθυνη για τα θεμελιώδη αγαθά, όπως το φαγητό, το υγιές σώμα και τα χρήματα.

Στις 14 Μαΐου 2024, η Δήμητρα θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία που θα διαρκέσει έως τις 26 Αυγούστου του 2024 και θα ταξιδέψει προς τα πίσω από την 21η μοίρα έως την 7η μοίρα του ζωδίου του Αιγόκερω. Η αναδρομή της θα αναδείξει ζητήματα τροφής και διατροφής σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, θέματα γεωργίας, κερδοφορίας, αξιοποίησης, αυτάρκειας, μελλοντικής ασφάλειας και οικονομικής ευθύνης. Επιπλέον, μπορεί να αναδείξει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τις συνήθειες μας, το πεπτικό, την ποιότητα της τροφής, αλλά και την ποσότητα της. Έτσι, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με ανάδρομη Δήμητρα μπορεί να ανακινηθούν και ζητήματα που ίσως αφορούν κάτι βαθύτερο. Την αξία που έχουμε στον κόσμο αλλά και την αξία που δίνουμε στον εαυτό μας. Δηλαδή, τα θέματα τρόπου ζωής σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο, που μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε αφθονία και ασφάλεια, που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι έχουμε αξία ως μέλη της ανθρωπότητας και αρκετή αυτοεκτίμηση και ισχύ να επιδιορθώσουμε τα κακώς κείμενα, εάν τα πλαίσια αυτά δεν είναι όπως θα έπρεπε. Έτσι, κάποια πράγματα μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια για να μας ωθήσουν να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις στην πορεία μας προς όφελος της συνολικής σταθερότητας, ασφάλειας, ικανοποίησης και αρμονίας με τον εαυτό μας και με το περιβάλλον μας. Κάποια από τα ζητήματα ίσως να μην επιλυθούν πλήρως έως ότου η Δήμητρα να ξεπεράσει τη μοίρα του Αιγόκερω όπου γύρισε ανάδρομη και αυτό θα συμβεί στις 11 Νοεμβρίου 2024.

Εάν έχετε πλανήτες στον χάρτη σας από τις 7 έως 21 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων και αν είστε Κριός, Καρκίνος, Ζυγός ή Αιγόκερως, θα βιώσετε πιο έντονα αυτή τη διέλευση.

Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο και σε ποια μοίρα έχετε τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την ανάδρομη πορεία της Δήμητρας στον Αιγόκερω

ΚΡΙΟΣ

Ίσως η καθημερινότητα της καριέρας και των επαγγελματικών σας υστερεί σε οργάνωση, με αποτέλεσμα να παραλείπετε γεύματα, να καταναλώνετε πρόχειρο φαγητό, να μην έχετε ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σας, να είστε διαρκώς αγχωμένοι και να κοιμάστε αργά ή λιγότερο από όσο είναι αναγκαίο για την υγεία σας. Η απόκτηση και η διατήρηση της πειθαρχίας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, αλλά ίσως αυτό το διάστημα η ανάδρομη κίνηση της Δήμητρας σάς δώσει κάποιες ενδείξεις ότι είναι απαραίτητη. Επομένως, πρέπει να έχετε με κάποιο τρόπο τον έλεγχο των καθημερινών σας αναγκών και στόχων και να προσπαθήσετε να τους εφαρμόσετε έτσι στη ζωή σας ώστε να βρείτε μια ισορροπία. Σκεφτείτε το ως τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο ποιοτικού προγράμματος, που θα σας βοηθήσει να μην εξαντλείστε τόσο εύκολα και να γίνετε πιο αποδοτικοί μακροπρόθεσμα, τόσο για τον εαυτό σας όσο και για το έργο σας. Αυτή η ανάδρομη κίνηση απαιτεί μια λειτουργική αναδιάρθρωση της καθημερινότητάς σας και όχι παρορμητικές κινήσεις που μπορεί να βλάψουν την απόδοση σας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να επαναξιολογήσετε τη δουλειά σας αν δεν σας παρέχει όσα θεωρείτε ότι χρειάζεται για να ζήσετε καλά, ή την οικονομική σας εξάρτηση από την εταιρεία στην οποία εργάζεστε. Αν έχετε πάντα πολλά να κάνετε, θα πρέπει να εξασφαλίσετε και τον χρόνο για να τρώτε καλύτερα, να ξεκουραστείτε και να φροντίσετε τον εαυτό σας, αντί να προσθέτετε διαρκώς περισσότερη δουλειά στο ήδη βεβαρημένο σας πρόγραμμα. Αφήστε αυτή την ανάδρομη πορεία να γίνει η αφορμή που να σας βοηθήσει να εστιάσετε στα σημαντικότερα, ώστε τελικά και να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο και τις δυνάμεις και τις φιλοδοξίες σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το διάστημα που η Δήμητρα θα έχει ανάδρομη πορεία μπορεί να φέρει κάποιες ανησυχίες και αναταράξεις στον άξονα όχι μόνο των μακροπρόθεσμων σχέσεων και συνεργασιών σας, αλλά και του τρόπου με τον οποίο συνδέεστε με τη πιο «διευρυμένη» σχέση των ανθρώπων, αυτή της κοινωνίας. Θα αποκτήσετε μια πιο ξεκάθαρη αίσθηση για το πού θέλετε να ανήκετε, πώς να συμβάλλετε θετικά σε κάτι καλύτερο και πώς οι αλλαγές που έχετε υποστεί ή επιλέξει ταυτίζονται με τις τωρινές αξίες και τα όνειρα σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης μπορεί ακόμη και να αισθανθείτε ότι απομακρύνεστε από κάποια πρόσωπα, πράγματα και ιδέες, καθώς η επιθυμία και το κίνητρό σας για κάτι απ’ αυτά μπορεί να ατονήσει. Μην αφήσετε την απογοήτευση να σας εμποδίσει, καθώς το πιο σημαντικό είναι να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να προσπαθήσετε για αυτό που πραγματικά σας δίνει χαρά και ψυχική ηρεμία. Και όταν εμφανίζονται αυτές οι αμφιβολίες και οι ανασφάλειες, θυμηθείτε να είστε ευπροσάρμοστοι. Μείνετε ανοιχτοί στην αλλαγή, παραμείνετε ευέλικτοι και θα βγείτε από όλο αυτό με μια νέα αντίληψη των πραγμάτων και με πιο ανανεωμένες απόψεις. Η ανάδρομη Δήμητρα μπορεί να μειώσει και την ενέργειά σας λίγο, αλλά μην ανησυχείτε καθώς είναι στην πραγματικότητα μια συγκαλυμμένη ευκαιρία. Τα χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας σημαίνουν ότι έχετε την ευκαιρία να καθίσετε, να σκεφτείτε και να συνειδητοποιήσετε πώς και με ποιους ξοδεύετε το χρόνο και την ενέργειά σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας μπορεί να αναδυθούν καταπιεσμένα συναισθήματα. Ίσως αναθεωρήσετε αυτά που μάθατε από προηγούμενες ερωτικές σχέσεις. Το υποσυνείδητό σας όμως θα σας δώσει και νέες ιδέες για τη φροντίδα άλλων, την αυτοφροντίδα και την αυτοδιάθεση με πιο υγιείς τρόπους, συναισθήματα και σκοπούς.

ΖΥΓΟΣ

Κατά την ανάδρομη πορεία του αστεροειδή Δήμητρα μπορεί να υπάρξουν κάποια θέματα με το σπίτι, την οικογένεια, τα ακίνητα και τις οικιακές υποθέσεις. Ίσως κληθείτε να επαναξιολογήσετε κάποια θέματα σχετικά με την οικογένεια, τα οικονομικά, τη διατροφή των οικείων, τα περιουσιακά και τη σχέση σας σε τέτοιους πόρους. Για κάποιους μπορεί οι οικονομίες που έχετε συγκεντρώσει να χρειαστούν για να πληρώσετε σχετικά έξοδα και λογαριασμούς που μπορεί να προκύψουν αυτό το διάστημα. Να είστε έτοιμοι να αναπληρώσετε τις αποταμιεύσεις σας μόλις τελειώσει η ανάδρομη πορεία, για να διασφαλίσετε ότι τα αποθέματα σας θα συνεχίσουν να σας ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας. Για κάποιους άλλους ίσως τώρα έχει έρθει η στιγμή να θεραπεύσουν τη σχέση τους με τις ρίζες τους ή με πρόσωπα και καταστάσεις που τους έχουν πληγώσει. Το σπίτι μπορεί να είναι το μέρος από το οποίο ξεκινήσαμε, αλλά είναι επίσης το μέρος που δημιουργούμε με τη σειρά μας για να αισθανόμαστε εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα ασφάλεια. Αυτή η εξίσωση είναι σημαντικό να δουλέψει με έναν υγιή τρόπο, ιδιαίτερα αν υπήρχε μια σύγκρουση ή και κάποιο τραύμα που συνδέεται με οικογένεια και συγγενείς. Ο πιο κλασικός τρόπος είναι συνήθως αξιοποιώντας τα θετικά στοιχεία, μαθήματα και συμπεράσματα, και παίρνοντας ως παράδειγμα αποφυγής τα αρνητικά. Μπορεί τώρα κάποιοι να βρουν τη δύναμη να επιλύσουν διαφορές στην οικογένειά τους και να θέσουν τα απαραίτητα όρια, για να προστατεύσουν την ενέργειά τους ή τους αγαπημένους τους. Η ενασχόληση με οικογενειακά και οικιακά ζητήματα μπορεί να μην είναι πάντα εύκολη υπόθεση, αλλά είναι σημαντικό να πιστέψουν ότι έχουν και τη δύναμη και το δικαίωμα να κάνουν τις επιλογές τους για ό,τι θεωρούν καλύτερο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τον αστεροειδή Δήμητρα ανάδρομο στο ζώδιό σας θα είναι σαν να βιώνετε μια κοσμική επανένωση με τον εαυτό σας, που όμως δεν θα προκύψει χωρίς προσπάθεια. Δώστε περισσότερη σημασία στο σώμα σας και φροντίστε τις ανάγκες σας. Μην πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά και προσπαθήστε να μη δεσμευτείτε με πολλές υποχρεώσεις. Ξεκουραστείτε περισσότερο και κάντε χαλαρωτικούς περιπάτους στη φύση. Αν νιώθετε την επιθυμία να ξεφύγετε, να πάρετε μια άδεια και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τους δικούς σας ή τον εαυτό σας, κάντε το. Το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό να κοιτάξετε μέσα σας και να κατανοήσετε πραγματικά τα όρια σας. Αυτή είναι η ιδανική περίοδος για να απορρίψετε όλα εκείνα που δεν σας κάνουν καλό, είτε πρόκειται για συνήθειες, ρουτίνες ή πτυχές του εαυτού σας που χρειάζονται απελευθέρωση. Αντί να παλεύετε κόντρα στο ρεύμα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να «βγείτε» από την πρίζα και απλά να χαλαρώσετε. Ίσως αυτό σας βοηθήσει να είστε λίγο πιο μετριοπαθείς στους ψυχαναγκασμούς ή σε κάποιες πεποιθήσεις σας, ή να δείτε την άλλη πλευρά του νομίσματος. Είναι πολύ καλό να έχετε τις αξίες και τα ιδανικά σας, αρκεί να μη συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας σαν να είναι μια παραγωγική μηχανή που δεν έχει δικαιώματα. Η αρνητική αυτή στάση μπορεί να έχει ήδη εισχωρήσει και παγιωθεί στο μυαλό σας και μπορεί να είναι δύσκολο να την αποτινάξετε. Η υπομονή μπορεί να βοηθήσει να δημιουργήσετε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σας και τις ουσιαστικές προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσετε στο εξής.