Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Τοξότες στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Τοξότες στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Τοξότες στις σχέσεις τους

Οι Τοξότες εκπροσωπούν ένα ζώδιο της φωτιάς και τους αρέσει να διασκεδάζουν, να ζουν ελεύθεροι, να είναι αυθόρμητοι και συνεχώς αναζητούν τη ζωντάνια και το πάθος στις σχέσεις τους. Ακόμη και η πιο χαλαρή έξοδος μαζί τους μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη περιπέτεια, γι’ αυτό να είστε πάντα έτοιμοι για όλα. Αναζητούν ένα ταίρι που να μπορούν να ταξιδεύουν, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να κάνουν φιλοσοφικές συζητήσεις. Είναι από τα πιο παθιασμένα, τολμηρά και ενθουσιώδη ζώδια, αλλά όσο θεάρεστα μπορεί να ακούγονται όλα αυτά, είναι και δύσκολοι σύντροφοι, αφού θέλουν τα πράγματα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο και να είναι οι αρχηγοί της σχέσης. Όχι να αναλάβουν τις ευθύνες, αλλά να παίρνουν τις αποφάσεις και οι άλλοι να τις υλοποιούν. Οι Τοξότες κάνουν λάθη στις σχέσεις τους, όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Τα κορυφαία τους λάθη είναι 10 και καλό είναι να τα αποφεύγουν, διότι οι σχέσεις τους θα λειτουργήσουν πιο ομαλά και η ζωή τους θα γίνει πιο εύκολη.

  1. Βαριούνται γρήγορα και εγκαταλείπουν

Οι φλογεροί Τοξότες θέλουν να έχουν ως οδηγό τους το πάθος και οτιδήποτε δεν κάνει την καρδιά τους να χτυπά δυνατά τους ξενερώνει και το εγκαταλείπουν. Έχουν την τάση να βαριούνται γρήγορα, οπότε αν ο σύντροφός τους έχει συγκεκριμένες ρουτίνες και δεν ξεκουνά από τον καναπέ, πλήττουν αφόρητα και ψάχνουν να βρουν τη φλόγα αλλού. Δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν, ούτε την αντοχή να συμβιβαστούν. Βέβαια, θα πρέπει να καταλάβουν ότι το αρχικό πάθος της σχέσης χάνεται με τον καιρό και αυτό θα συμβεί σε όσες σχέσεις και αν κάνουν, οπότε θα πρέπει να κοπιάσουν και αυτοί για να διατηρήσουν τη σπίθα στη σχέση και να μην περιμένουν μόνο από τον άλλον να κάνει προσπάθειες για να είναι αυτοί καλά.

  1. Φοβούνται τη δέσμευση

Οι Τοξότες είναι από τους πιο ανεξάρτητους ανθρώπους και η δέσμευση τους τρομάζει. Αν κάποιος τους πει ότι πρέπει να ζουν συμβατικά και με κανόνες, οι Τοξότες φαντάζονται ότι θα έχουν αλυσίδες στα πόδια τους και αντιδρούν. Τους αρέσει να δοκιμάζουν νέα πράγματα, αναζητούν την περιπέτεια και θέλουν να νιώθουν ελεύθεροι. Επιθυμούν έναν σύντροφο που να μην τους καταπιέζει και να μην δίνουν λογαριασμό. Όμως οι όλες σχέσεις έχουν κανόνες και οι κανόνες δεν παραπέμπουν απαραίτητα σε «φυλακή», αλλά σε αμοιβαίο σεβασμό των μελών του ζευγαριού.

  1. Φωτεινοί παντογνώστες

Επειδή ταξιδεύουν πολύ, αναζητούν συνεχώς νέες εμπειρίες, διαβάζουν και ενημερώνονται, συνήθως οι Τοξότες είναι γνώστες πολλών θεμάτων. Και αν αυτό ακούγεται ιδανικό, πολλές φορές δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις σχέσεις τους λόγω της συμπεριφοράς τους, αφού εμφανίζονται στις συζητήσεις με ύφος «ξερόλα» και δεν ακούν τον συνομιλητή τους. Νιώθουν ότι αυτοί γνωρίζουν τα πάντα, ότι η γνώμη τους έχει μεγαλύτερη αξία και κάνουν επίδειξη γνώσεων, χωρίς να δίνουν στον άλλον το περιθώριο να εκφραστεί και γίνονται εκνευριστικοί. Αντί να προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους, θα ήταν καλύτερο να δίνουν την ευκαιρία στον άλλον να θέσει και τα δικά του επιχειρήματα, διότι έτσι εξελίσσεται η κουβέντα και βγαίνουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

  1. Φορούν… ροζ γυαλιά

Οι Τοξότες είναι γνωστοί για την υπέρμετρη αισιοδοξία τους και για την ικανότητα τους να βρίσκουν τη θετική πλευρά σε όλα, μέχρι και στις πολύ δύσκολες καταστάσεις θα βρουν μια χαραμάδα χαράς. Οτιδήποτε μαύρο, μουντό και δύσκολο το αποφεύγουν και προτιμούν να ασχολούνται μόνο με θέματα που τους ευχαριστούν. Όμως, αυτή η συμπεριφορά οδηγεί τους Τοξότες σε άρνηση πρακτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επωμίζεται ο σύντροφός τους τα πάντα και κάποια στιγμή γονατίζει από τις ευθύνες.

  1. Ξεφουσκώνει ο ενθουσιασμός τους

Οι Τοξότες είναι αυθόρμητοι και ενθουσιώδεις. Χαίρονται και πωρώνονται μόλις ξεκινούν να σχεδιάζουν κάτι καινούριο με τον σύντροφό τους και αδημονούν για τις εξελίξεις και την πραγματοποίηση των στόχων τους. Όμως, όπως έχουμε πει, βαριούνται εύκολα και πλήττουν με τις βαρετές διαδικασίες που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί κάτι. Οι Τοξότες ενθουσιάζονται με την αρχή, αλλά τους κουράζει η συνέχεια και οι λεπτομέρειες και μπορεί να ξεφουσκώσει ο αρχικός ενθουσιασμός τους γρήγορα και στο μεταξύ να καταπιαστούν με κάτι άλλο που τους εξιτάρει περισσότερο, αφήνοντας τον σύντροφό τους να παλεύει μόνος του για να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησαν μαζί. Κάθε σχέδιο και κάθε όνειρο απαιτεί θυσίες και προσπάθεια, γι’ αυτό και οι Τοξότες πρέπει να δείχνουν υπομονή και να μην αλλάζουν γνώμη την τελευταία μόνο και μόνο επειδή τους παρουσιάστηκε μια άλλη ευκαιρία.

  1. Κρίνουν και δεν κρίνονται

Αν ο σύντροφός τους κάνει κάποιο λάθος ασκούν δριμεία κριτική, αλλά αν συμβεί το αντίθετο δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους και αντιδρούν σπασμωδικά. Οπότε θα πρέπει να εξασκηθούν σε δύο τομείς: να εκφράζονται πιο ήπια όταν κρίνουν τον σύντροφό τους, αλλά και να δέχονται την εποικοδομητική κριτική που τους ασκείται.

  1. Ειλικρινείς μέχρι αγένειας

Οι περισσότεροι Τοξότες έχουν αφοπλιστική ειλικρίνεια. Λένε ό,τι σκεφτούν έξω από τα δόντια και πολλές φορές χρησιμοποιούν σκληρές κουβέντες που μπορεί να πληγώνουν τους άλλους. Σίγουρα η ειλικρίνεια εκτιμάται, αλλά την ωμή αλήθεια δεν μπορούν να την δεχτούν όλοι. Εξάλλου οι πιο σκληρές αλήθειες μπορούν να ειπωθούν και με όμορφα λόγια και να λειτουργήσουν εξίσου καλά. Πρέπει λοιπόν να φιλτράρουν τις λέξεις που χρησιμοποιούν και να δείχνουν ευαισθησία όταν εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και τον θυμό τους, διότι πολλές φορές χάνουν το δίκιο τους, λόγω της ωμής και της σκληρής συμπεριφοράς τους.

  1. Δίνουν υποσχέσεις που δεν τηρούν

Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία είναι πολύ θετικά χαρακτηριστικά, αλλά όταν καταλήγουν σε ψεύτικες υποσχέσεις, τότε γίνονται αρνητικά. Οι Τοξότες, που είναι αισιόδοξοι από τη φύση τους και θέλουν να κάνουν τους άλλους να σκέφτονται θετικά, δίνουν υποσχέσεις που στη συνέχεια δεν τις τηρούν και με αυτό τον τρόπο αδικούν τον εαυτό τους, αφού στο τέλος παρουσιάζονται ως αδιάφοροι ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Για παράδειγμα, μπορεί ο σύντροφός τους να προσπαθεί να αποφύγει μια συνάντηση με συγγενείς, αλλά να τον πείσουν ότι θα πάνε μαζί του και ότι θα περάσουν καλά και τελευταία στιγμή να μην θέλουν να το κάνουν και να τον αφήσουν έρμαιο. Πρέπει να φροντίσουν να μην δεσμεύονται επειδή εκείνη τη στιγμή ενθουσιάστηκαν με κάτι ή επειδή θέλουν να βοηθήσουν τον άλλον, αν δεν είναι σίγουροι ότι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

  1. Διασκέδαση χωρίς όρια

Ως το ζώδιο που κυβερνάται από τον πλανήτη της τύχης και της αφθονίας, τον Δία, οι Τοξότες λατρεύουν τη διασκέδαση, τη χαρά και τα πάρτι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ολονύκτια ξενύχτια και διάφορες απερισκεψίες. Είναι ελεύθερα πνεύματα, δεν θέλουν όρια, οπότε μπορεί να πουν στον σύντροφό τους ότι βγαίνουν για ένα χαλαρό ποτό με φίλους και η νύχτα να καταλήξει στην μεγαλύτερη κραιπάλη και να μην σκεφτούν να στείλουν ένα μήνυμα ότι θα αργήσουν. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να δημιουργήσει έντονα προβλήματα και τσακωμούς, αλλά οι Τοξότες, όσο και να φωνάζει ο άλλος, θα σκέφτονται μόνο το πόσο ωραία πέρασαν. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να διασκεδάζουν και να περνάνε καλά, ενώ οι άλλοι ανησυχούν για αυτούς.

  1. Δεν εκφράζουν με σαφήνεια την ανάγκη τους για ελευθερία

Οι Τοξότες θέλουν να ζουν ελεύθεροι μέσα στις σχέσεις τους, αλλά αυτή τους την ανάγκη δεν την επικοινωνούν με σαφήνεια στον σύντροφό τους, με αποτέλεσμα ο άλλος να μην καταλαβαίνει τι γίνεται και να εισπράττει τις κινήσεις τους ως αδιαφορία. Επίσης, λαμβάνουν το ενδιαφέρον του άλλου ως καταπίεση και πνίγονται. Πρέπει να καταλάβουν ότι η ξεκάθαρη συζήτηση με το ταίρι τους είναι η μοναδική λύση. Αν εξηγήσουν στον σύντροφό τους όσα αισθάνονται, αν θέσουν την ανάγκη τους για προσωπικό χρόνο και χώρο και ζητήσουν την εμπιστοσύνη του, τότε θα ξέρουν και αν είναι με τον σωστό σύντροφο και δεν θα κουράζουν ούτε τον εαυτό τους ούτε τους άλλους.