Σύνοδος Δία – Πλούτωνα: Η ισχύς εν τη ενώσει

Σύνοδος Δία - Πλούτωνα: Η ισχύς εν τη ενώσει

Το 2020 έφερε μαζί του, εκτός των άλλων πλανητικών συνόδων και το σχηματισμό της συνόδου Δία-Πλούτωνα. Σύνοδος είναι το ουράνιο φαινόμενο της πλανητικής ευθυγράμμισης, που στην αστρολογική γλώσσα σημαίνει πως οι πλανήτες που συμπορεύονται, ελευθερώνουν τη δυναμική τους ενέργεια συνδυαστικά. Έτσι, στην αέναη πορεία τους σχηματίζουν σημαντικούς κύκλους.

Όταν στο πλανητικό στερέωμα δημιουργούνται ενώσεις με Δία – Κρόνο – Ουρανό – Ποσειδώνα και Πλούτωνα μιλάμε για συνοδικούς κύκλους. Οι πλανήτες που προανέφερα δρουν συλλογικά, επηρεάζοντας την ανθρωπότητα και καθορίζουν με την ενέργεια τους γεγονότα που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ορίζουν το τέλος μίας εποχής και την έναρξη μίας άλλης.

Συνάντηση κορυφής

Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα είναι μία όψη υψηλής δυναμικής, που σίγουρα δεν είναι σπάνια, αλλά δεν είναι και συχνή. Αφού ο προηγούμενος σχηματισμός της έγινε στις 12/12/2007 στις 28ο μοίρες του Τοξότη και η επόμενη κορύφωση της θα συμβεί στις 14ο μοίρες του Υδροχόου στις 4/2/2033. Όπως αντιλαμβάνεστε συμβαίνει κάθε 13 χρόνια.

Το 2020 είναι η χρονιά που ο Δίας και ο Πλούτωνας, μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερου, έμελλε να συναντηθούν τρείς φορές σε όψη συνόδου, λόγω της ανάδρομης κίνησης του Δία. Η 1η σύνοδος έγινε στις 5/4/2020, η 2η στις 30/6/2020 και η 3η κορυφώνεται στις 12/11/2020.

Τι συμβολίζουν οι δύο πλανήτες

Ο Δίας θεωρείται ο πλανήτης της επέκτασης, της επιτυχίας, της ευημερίας, της αισιόδοξης διάθεσης, της προσφοράς και της πληρότητας. Είναι ο πλανήτης του δικαίου και της ηθικής, αλλά και της υπερβολής, καθώς και του φανατισμού. Αντιπροσωπεύει τους γερουσιαστές, δικαστές, νομικούς, τη θρησκεία, την ανώτατη εκπαίδευση και τη φιλοσοφία.

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης του σκότους, του θανάτου, της αναγέννησης, της συγχώνευσης και του μετασχηματισμού, καθώς και της μετάλλαξης. Αντιπροσωπεύει το υπέδαφος, τον υπόκοσμο, το παρασκήνιο. Σαν φυσικός κυβερνήτης του Σκορπιού και του 8ου οίκου, σχετίζεται με τη δύναμη του πλούτου.

Η εξουσία και ο πλούτος

Συνδυαστικά Δίας και Πλούτωνας το 2020 συναντώνται τρείς φορές μέσα στον Αιγόκερω, το ζώδιο που σχετίζεται με τα άτομα εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η όψη μιλά για πλουτισμό, για κυριαρχία, αλλά και για απληστία μέσω συσσώρευσης πλούτου. Βλέπουμε την ακραία τάση στα γεγονότα που επικρατούν, εξαιτίας των τεράστιων φιλοδοξιών που έχουν αναπτύξει οι ισχυροί της γης και της προσπάθειας τους να επιβάλλουν τα δικά τους μέτρα και σταθμά, αποδυναμώνοντας οικονομικά και ψυχικά τις ανθρώπινες μάζες.

Οι επιδημίες στον πλανήτη

Επίσης, η όψη Δία-Πλούτωνα συνδέεται με επιδημίες στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με το ανθρώπινο κύτταρο, αλλά και την αποσύνθεση. Ο συνδυασμός του με ένα επεκτατικό πλανήτη όπως είναι ο Δίας, τον κάνει επιθετικό απέναντι στο ανθρώπινο σώμα, δημιουργώντας ανοσοποιητική ανεπάρκεια, αφού επεκτείνει τον τρόπο λειτουργίας του Πλούτωνα. Έτσι αιτιολογείται πώς στην εκάστοτε συνάντηση τους έχουμε και την εξάπλωση μολυσματικών νόσων ανά τον κόσμο. Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες χρονιές που συναντήθηκαν οι δύο πλανήτες και είχαμε έξαρση επιδημιών. Το 1347 η πανδημία της μαύρης Πανώλης, το 1918 η Ισπανική γρίπη, το 1957 η Ασιατική γρίπη, το 1968 η γρίπη του Χόνγκ Κόνγκ, το 2007 που είχαμε τη γρίπη των πτηνών και εν έτη 2020 με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Μία χρονιά που ο Δίας και ο Πλούτωνας αποφάσισαν για άλλη μία φορά, να αφήσουν ανεξίτηλες μνήμες στο ανθρώπινο υποσυνείδητο, πριν απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον.

Αλλαγές και καρμικά μηνύματα

Όλα δείχνουν πως γράφονται νέες σελίδες στο βιβλίο της ανθρωπότητας, με εμπειρίες που θα προκύψουν από έντονα γεγονότα στο πολιτικό σκηνικό. Θα υπάρξουν αλλαγές παγκοσμίως στα οικονομικά συστήματα, σε θέματα υγείας με ανακαλύψεις νέων φαρμάκων, αλλά θα έχουμε και κλιματικές αλλαγές. Όλα αυτά ορίζουν το ξημέρωμα μίας νέας εποχής, που θα αρχίζουμε δειλά – δειλά να αντιλαμβανόμαστε την αυγή της από τις 17 Δεκεμβρίου και μετά. Τότε ο Δίας θα απομακρύνεται από τον Πλούτωνα για να βρεθεί στην 29η αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω συνδυαστικά με τον Κρόνο. Μία καταλυτική μοίρα που ξέρει καλά πώς να δημιουργεί την ανατροπή, κλείνοντας κύκλους μέσα από καρμικά μηνύματα.

Η κορύφωση της όψης Δία-Πλούτωνα πραγματοποιείται στις 12/11 στις 22ο μοίρες και 51΄ λεπτά και σε προσωπικό επίπεδο υπόσχεται να αναπτερώσει τις ελπίδες μας με θετικές προοπτικές εξέλιξης, ειδικότερα για Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, καθώς και για Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς θα επηρεάσει ξεχωριστά το κάθε ζώδιο.

ΚΡΙΟΣ

Με τη σύνοδο Δία-Πλούτωνα θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα επαγγελματικό άνοιγμα. Θα προκύψουν επαγγελματικές ευκαιρίες που θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε. Χρειάζεται μόνο να μη φερθείτε με έπαρση και αλαζονεία. Επαγγελματικά σχέδια και διαπραγματεύσεις θα σας ευνοήσουν, ακόμα κι αν χρειαστεί να αναλάβετε έξτρα ευθύνες και υποχρεώσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Δικαίως μπορείτε να αισιοδοξείτε αφού η σύνοδος Δία-Πλούτωνα ανοίγει για σας νέους δρόμους. Στοχεύστε ψηλά και ετοιμαστείτε να δείτε όνειρα και φιλοδοξίες να παίρνουν σάρκα και οστά. Εύνοια δέχονται νομικές υποθέσεις, σπουδές και οτιδήποτε σχετίζεται με το εξωτερικό. Ανοίξτε τους ορίζοντες σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εύνοια στα οικονομικά και ευκαιρίες φέρνει για σας η σύνοδος Δία-Πλούτωνα, μετά τη μεγάλη πίεση που έχετε δεχτεί σε αυτόν τον τομέα. Για κάποιους ίσως η εύνοια να έρθει μέσω δανείου ή κληρονομιάς, ενώ για άλλους από το δημόσιο ή από τα οικονομικά του συντρόφου του. Προσπαθήστε να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Έχουν διογκωθεί τα προβλήματα στην προσωπική σας ζωή, αλλά και στις συνεργασίες σας και η σύνοδος Δία-Πλούτωνα θα είναι σαν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Έτσι, θα βρείτε το σθένος και θα κάνετε τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες, ζητώντας το δικό σας μερίδιο στην ευτυχία. Διεκδικείστε το, διότι έχετε μεγάλες πιθανότητες να πετύχετε πολλά.

ΛΕΩΝ

Η καθημερινότητα σας είναι αρκετά πιεστική. Θέματα υγείας και εργασίας σάς απασχολούν έντονα. Με τη σύνοδο Δία-Πλούτωνα όμως έρχονται λύσεις. Είναι η κατάλληλη στιγμή να προωθήσετε θέματα εργασίας, διότι θα προκύψουν ευκαιρίες που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Δώστε προσοχή στην υγεία σας και βρείτε δικλείδες ασφαλείας, υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Νέες διατροφικές συνήθειες, γυμναστική και ένα γενικό τσεκ απ θα σας ωφελήσουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μεγάλη εύνοια δέχεστε με τη σύνοδο Δία-Πλούτωνα. Προωθούνται με τις καλύτερες συνθήκες θέματα που σχετίζονται με την ερωτική σας ζωή, αλλά και τα παιδιά σας. Η δημιουργικότητα σας θα φτάσει στο αποκορύφωμα της και μπορείτε να προωθήσετε τα δημιουργικά σας σχέδια. Φροντίστε να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, τώρα που το πλανητικό σκηνικό είναι με το μέρος σας.

ΖΥΓΟΣ

Ταλανίζεστε με οικογενειακές υποθέσεις και νιώθετε τα όρια σας να στενεύουν. Με τη σύνοδο Δία-Πλούτωνα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε. Ξεκαθαρίστε οικογενειακά ζητήματα και θέστε τους όρους σας τώρα που ευνοείστε. Ασχοληθείτε με θέματα ακινήτων και πατρικής περιουσίας. Εύνοια δέχεστε και σε αγοραπωλησίες είτε με το να πουλήσετε ένα ακίνητο ή να επενδύσετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ισχυρές επαφές και διαπραγματεύσεις φέρνει στον δρόμο σας η σύνοδος Δία-Πλούτωνα. Ο λόγος σας είναι το δυνατό σας χαρτί και με σωστά επιχειρήματα μπορείτε να κάνετε θαύματα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα υπάρχει εύνοια σε υπογραφές συμβολαίων. Προωθήστε ζητήματα και οργανώστε την καθημερινότητα σας. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται σε ανθρώπους που θα συναντήσετε στην πορεία σας και θα σας ευνοήσουν. Τακτοποιήστε τις σχέσεις σας με τα συγγενικά σας πρόσωπα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Παρά το γεγονός ότι ο Κρόνος μέσα στον τομέα των οικονομικών σας εδώ και καιρό φέρνει περιορισμούς για σας, η σύνοδος Δία-Πλούτωνα υπόσχεται θετικές εξελίξεις στον οικονομικό τομέα. Θα προκύψουν οικονομικές ευκαιρίες και έσοδα που θα σας ανακουφίσουν. Μία οικονομική συμφωνία έρχεται για να φέρει πρόοδο. Εκμεταλλευτείτε τις οικονομικές ευκαιρίες που θα προκύψουν, χωρίς όμως να κάνετε υπερβολές και σπατάλες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πολύ σημαντική η σύνοδος Δία-Πλούτωνα για σας, αφού γίνεται στο ζώδιο σας. Θα υπάρξει αρκετή τύχη σε επεκτατικές κινήσεις, οπότε δραστηριοποιηθείτε και δημιουργήστε τις βάσεις για νέα εγχειρήματα. Βάλτε σε εφαρμογή τους στόχους σας με σύνεση, εξετάστε όλες τις παραμέτρους με προσοχή και προχωρήστε μπροστά, χωρίς αλαζονική στάση. Το σύμπαν είναι με το μέρος σας και οι επιθυμίες σας μπορεί να πραγματοποιηθούν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα γίνεται στον πιο μυστικό οίκο του ωροσκοπίου σας. Έναν οίκο που αντιπροσωπεύει για σας όλο το ψυχικό σας δυναμικό και υπόβαθρο. Η σύνοδος θα φέρει στην επιφάνεια πολλές ανασφάλειες και θα σας γεμίσει με άγχος. Μην πτοηθείτε. Τώρα σας δίνεται η δυνατότητα να απαλλαγείτε από καταστάσεις που έχουν αποδείξει ότι δυσλειτουργούν και σας πάνε πίσω. Διώξτε από δίπλα σας ό,τι δε σας προάγει και βάλτε προτεραιότητα την ψυχική σας ισορροπία.

ΙΧΘΥΕΣ

Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα θα δημιουργήσει για σας εύνοια σε θέματα κοινωνικής ζωής, σε φιλόδοξους στόχους και θα ανεβάσει κατακόρυφα τη φήμη σας. Εκμεταλλευτείτε την εύνοια που δέχεστε και ανοίξτε νέους ορίζοντες. Άτομα σε θέσεις εξουσίας μπορούν να στηρίξουν τις φιλοδοξίες σας. Στόχοι ευοδώνονται και οι φίλοι θα αποδειχτούν στηρίγματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε σχέσεις ζωής με ανθρώπους που μελλοντικά θα αποδειχτούν πολύτιμοι σύμμαχοι.