Ποιες φοβίες και ανασφάλειες ταλαιπωρούν το κάθε ζώδιο

Ποιες φοβίες και ανασφάλειες ταλαιπωρούν το κάθε ζώδιο

Όλοι έχουμε φόβους και ανασφάλειες στη ζωή μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και όλα μοιάζουν ρευστά και αβέβαια. Υπάρχουν όμως και αυτοί οι φόβοι, οι πιο προσωπικοί, που μόνο στη σκέψη ότι θα τους ζήσουμε παραλύουμε. Είναι αυτές οι ανασφάλειες που κουβαλάμε, που είναι βαθιά ριζωμένες στο «είναι» μας και αποτελούν την… αχίλλειο πτέρνα μας. Συνήθως, πηγάζουν από κάποια βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας και εξελίσσονται σε φοβίες που μας κάνουν να αισθανόμαστε ευάλωτοι. Είναι αυτές οι αδυναμίες που κρύβουμε στο μυαλό μας, στην ψυχή μας και δεν τις αποκαλύπτουμε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι ο κρυφός μας εφιάλτης. Για παράδειγμα, κάποιοι που έχουν υψηλό εγωισμό φοβούνται ότι θα ξεχαστούν. Άλλοι πιο ευαίσθητοι ανησυχούν μήπως πάψουν να τους αγαπούν και οι πιο κοινωνικοί τρέμουν και μόνο με την ιδέα της μοναξιάς. Έχει ενδιαφέρον να αναλύσουμε ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι φόβοι και ανασφάλειες του κάθε ζωδίου, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του.

ΚΡΙΟΣ

Έχετε αρκετή σιγουριά για τον εαυτό σας και τεράστια αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχετε φοβίες. Μάλιστα, επειδή το «εγώ» σας είναι ισχυρό και θέλετε να κάνετε πάντα εντύπωση και οι άλλοι να ασχολούνται μαζί σας, φοβάστε μήπως έρθει η μέρα που θα παραγκωνιστείτε. Αυτή η «μαύρη» μέρα που οι άλλοι δεν θα σας δίνουν σημασία και εσείς δεν θα έχετε τη δύναμη να τους εντυπωσιάζετε. Ή ότι δεν θα εκτιμούν πλέον τα επιτεύγματα σας και θα ξεχαστείτε. Ότι δεν θα χτυπάει το τηλέφωνο, δεν θα ζητούν τη γνώμη σας και η φωνή σας και η παρουσία σας δεν θα έχει δύναμη. Λυγίζετε και μόνο στη σκέψη ότι δεν θα μπορείτε να είστε η προτεραιότητα των άλλων.

ΤΑΥΡΟΣ

Ασφάλεια, αυτό είναι το ζητούμενο της ζωής σας και γι’ αυτό αγωνίζεστε. Προσπαθείτε πάντα να κάνετε σταθερά βήματα, προκειμένου να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων και να μην πιάνεστε εξαπίνης. Μισείτε τους αιφνιδιασμούς και τα απρόοπτα. Και αυτός ακριβώς είναι ο φόβος σας. Τρέμετε στο ενδεχόμενο της απροσδόκητης αλλαγής, που θα διαταράξει τη ρουτίνα σας. Μόνο στη σκέψη ότι θα ξημερώσει μια μέρα και η ζωή σας θα είναι διαφορετική από αυτό που έχετε σχεδιάσει, χάνετε τον ύπνο σας. Η λέξη αλλαγή, όχι μόνο δεν σας ταιριάζει, αλλά σας τρομάζει. Δεν βρίσκετε τίποτα ωραίο σε αυτή. Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αλλαγή σαν μια πρόκληση ή περιπέτεια, αλλά μόνο σαν καταστροφή. Και επειδή αυτός είναι ο φόβος σας, ζείτε συνεχώς με την ανησυχία του τι θα συμβεί στο μέλλον, αφού είναι κάτι που δεν μπορείτε να το ελέγξετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ζείτε για να επικοινωνείτε και να ανακαλύπτετε μέρη και ανθρώπους, για να αποκτάτε πληροφορίες και γνώσεις. Αυτό είναι το υγιές περιβάλλον για εσάς, το νέο, το διαφορετικό και το ελεύθερο. Δεν θέλετε όρια και πρέπει. Και αυτό είναι που φοβάστε, η απώλεια της ελευθερίας και της επικοινωνίας. Η υποχρέωση μιας ρουτίνας μπορεί να σας αρρωστήσει. Το να πρέπει να κάνετε καθημερινά το ίδιο πράγμα και να μην έχετε το δικαίωμα της επιλογής και της ελευθερίας, μπορεί να σας τρελάνει. Το ενδεχόμενο και μόνο να εξαρτάστε από άλλους και να μην μπορείτε να κάνετε αυτό που θέλετε, τη στιγμή που το θέλετε, ισοδυναμεί για εσάς με την καταστροφή. Επίσης, παραλύετε και μόνο στο άκουσμα της λέξης μοναξιά. Σας προκαλεί ανασφάλεια η σκέψη να αισθανθείτε εγκαταλελειμμένοι, να μην έχετε παρέα και άτομα να επικοινωνείτε και να μοιράζεστε τις απόψεις σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θέλετε να δέχεστε και να μοιράζετε αγάπη και συναίσθημα. Να φροντίζετε τους άλλους και να είστε αποδεκτοί. Και αυτή είναι η λέξη κλειδί για εσάς, η αποδοχή. Αν κάτι, λοιπόν, σας προκαλεί φόβο και ανασφάλεια είναι να βρεθείτε σε περιβάλλον απόρριψης. Να μην σας θέλουν οι άνθρωποι που αγαπάτε. Να σας κρατούν στο περιθώριο, να μην μπορείτε να τους δείτε, να τους αγκαλιάσετε, να τους προσφέρετε. Αυτό μπορεί να σας κάνει να καταρρεύσετε, όπως και το να δεχτείτε αρνητική κριτική, ιδιαίτερα για τα έντονα συναισθήματα σας. Γι’ αυτό και πολλές φορές δεν τα εκφράζετε, από φόβο να μην σας πουν οι άλλοι κάτι άσχημο και σας κατακρίνουν για το πώς αισθάνεστε.

ΛΕΩΝ

Θέλετε να είστε το κέντρο του κόσμου και με τις πράξεις σας το προκαλείτε. Μόνο όταν τα φώτα πέφτουν πάνω σας είστε δημιουργικοί, γενναιόδωροι και ενθουσιώδεις. Όταν δέχεστε αγάπη και θαυμασμό ανθίζετε και ο φόβος σας είναι πως μπορεί να έρθει η στιγμή που αντί να είστε πρωταγωνιστές θα γίνετε κομπάρσοι. Σας πιάνει κρύος ιδρώτας και μόνο στην πιθανότητα ότι θα σας ξεχάσουν, θα σας αγνοήσουν και θα είστε αόρατοι. Ότι δεν θα μετρά η γνώμη σας, δεν θα είστε η προτεραιότητα των ανθρώπων που αγαπάτε, ότι θα πάψουν να σας εκτιμούν και να σας το δείχνουν. Η σκιά δεν σας πάει και σας προκαλεί τεράστια ανασφάλεια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είστε τελειομανείς, οργανωτικοί και λειτουργείτε με πρόγραμμα. Θέλετε τα πράγματα να γίνονται με τον δικό σας τρόπο, είστε υπερβολικά επικριτικοί και έχετε μεγάλες απαιτήσεις. Όχι μόνο από τους άλλους, αλλά πρωτίστως από τον ίδιο σας τον εαυτό. Βάζετε τον πήχη ψηλά και ανταγωνίζεστε εσάς. Ο μεγαλύτερος φόβος σας είναι ότι δεν θα είστε θέση να ανταποκριθείτε στις δικές σας προσδοκίες και αυτό οφείλεται στην τελειομανία σας. Σας πιάνει άγχος και φρίκη να σκέφτεστε ότι μπορεί να έρθει η ώρα που να πρέπει να συμβιβαστείτε με το μέτριο. Ότι δεν θα πάνε τα πράγματα βάσει σχεδίου και ας ξέρετε ουσιαστικά ότι είναι μη ρεαλιστικό.

ΖΥΓΟΣ

Ποιος είναι ο δικός σας φόβος; Το να πάρετε μια λάθος απόφαση και να πέσετε στα μάτια των άλλων. Έτσι βασανίζεστε, αναλύετε τα πάντα από όλες τις πλευρές, εξετάζετε όλα τα ενδεχόμενα και τις προοπτικές και στο τέλος μπερδεύεστε ακόμα περισσότερο. Χάνεστε στην αναποφασιστικότητα σας, κουράζοντας εσάς και τους γύρω σας, αφού η υπερβολική σας σκέψη σας σάς προκαλεί τεράστιο άγχος και νευρικότητα. Πίσω από όλη αυτή την «παρανοϊκή» συμπεριφορά, κρύβεται η πιο μεγάλη σας ανασφάλεια, που δεν είναι άλλη από την ανάγκη σας να κάνετε καλή εντύπωση. Θέλετε πάντα να μιλάνε όλοι για εσάς με τα καλύτερα λόγια. Και θα κάνετε τα πάντα για να αποκτήσετε την «έγκριση» και την αποδοχή τους, καθώς φοβάστε έντονα την απόρριψη και την κριτική.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει φόβο σε έναν Σκορπιό; Η προδοσία. Αυτό φοβάστε περισσότερο από όλα σε αυτή τη ζωή. Το να σας προδώσει κάποιος που εμπιστευτήκατε και να σας εκθέσει. Για αυτό και είστε πολύ προσεκτικοί σε όλες τις σχέσεις σας. Δεν ανοίγεστε εύκολα και δεν δίνετε πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας. Είστε μυστικοπαθείς και πάρα πολύ επιλεκτικοί στο ποιους θα βάλετε στο σπίτι και στην καρδιά σας. Ζείτε με την ανασφάλεια της προδοσίας και αν τύχει και την βιώσετε, δεν έχετε χειρότερο. Κατηγορείτε τον εαυτό σας και κλείνεστε ακόμα περισσότερο στο καβούκι σας. Για συγχώρεση ούτε λόγος, ιδιαίτερα αν με την προδοσία αυτή εκτεθήκατε σε ευρύ κύκλο ή ταπεινωθήκατε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο μεγαλύτερος φόβος για εσάς τους Τοξότες είναι η απώλεια της ελευθερίας σας, καθώς αυτό είναι το βασικό ζητούμενο στη ζωή σας. Δεν μπορείτε να αισθάνεστε δεσμευμένοι πουθενά, ούτε στη σχέση, ούτε στη δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εργάζεστε ή δεν παντρεύεστε, τουναντίον. Απλά θέλετε να έχετε εσείς το κοντρόλ των επιλογών και να αναπνέετε ελευθέρα. Όποτε και μόνο στη σκέψη ότι θα παγιδευτείτε σε έναν τρόπο ζωής που δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να ελέγξετε, νιώθετε ότι ζείτε σε φυλακή και χάνετε τον εαυτό σας. Επίσης, ανασφάλεια σάς δημιουργεί και το ενδεχόμενο να μην είστε αρεστοί και αποδεκτοί από το περιβάλλον σας και μάλιστα πολλές φορές από το φόβο σας και μόνο δημιουργείτε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος για σας τους υπερφιλοδοξους Αιγόκερους, όσο και αν θέλετε να το κρύψετε. Το ενδεχόμενο μιας αποτυχίας, η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από κοινωνική έκθεση μπορεί να σας καθηλώσει. Εργάζεστε σκληρά και μεθοδικά για να πετύχετε τους στόχους σας και την κοινωνική σας ανέλιξη, οπότε η μη εκπλήρωση τους αντιστοιχεί σε προσωπική ήττα, που δεν μπορείτε να ανεχτείτε. Και επειδή συνήθως έχετε εξαιρετική στρατηγική για να φτάσετε στα αποτελέσματα που θέλετε, η μεγαλύτερη ανασφάλειά σας είναι να μην αποκαλυφθεί ο τρόπος και τα μέσα που χρησιμοποιήσατε για να πετύχετε τις υψηλές προσδοκίες σας. Θέλετε πάντα να προβάλετε την υπερηφάνεια σας, οπότε καθετί που θα σπιλώσει το όνομα σας, είναι ο εφιάλτης σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εξάρτηση, συμβιβασμός και δέσμευση είναι οι λέξεις που σας προκαλούν τρόμο. Είστε ανεξάρτητοι και απρόβλεπτοι και δεν διαπραγματεύεστε την ελευθερία σας. Οποιαδήποτε δέσμευση θα σας κάνει να χάσετε την ατομικότητα σας, την αντιμετωπίζετε όπως ο διάβολος το λιβάνι. Δεν μπορείτε ούτε καν να φανταστείτε να είστε υποχρεωμένοι να λειτουργείτε συμβατικά και μέσα σε καθωσπρέπει όρια και αν κάτι τέτοιο σας συμβεί υποφέρετε. Θέλετε τους κανόνες της ζωής σας να τους βάζετε εσείς και δεν σας είναι εύκολο να δεσμευτείτε και μάλιστα σε παρωχημένες ιδέες και έννοιες.

ΙΧΘΥΕΣ

Από την ανασφάλειά σας πηγάζουν και οι φόβοι σας. Είστε ευαίσθητοι, δοτικοί και προσπαθείτε να είστε πάντα τα καλά παιδιά και να μην δυσαρεστείτε κανέναν. Φοβάστε να μην μείνετε μόνοι σας και μην έχετε κάποιον να σας αγαπάει και είστε διατεθειμένοι να υπομείνετε κακοποιητικές συμπεριφορές για να το πετύχετε. Τρέμετε το ενδεχόμενο της απόρριψης και της κριτικής, καθώς αμφιβάλετε για τα ταλέντα και τις δυνατότητες σας και έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Προσκολλάστε κοντά στους άλλους από ανασφάλεια και επειδή αφήνετε τους φόβους σας να κυριεύουν τη ζωή σας.