Οι κρύσταλλοι που φέρνουν την ισορροπία σε κάθε ζώδιο

Οι κρύσταλλοι που φέρνουν την ισορροπία σε κάθε ζώδιο

Οι αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν στις ευεργετικές ιδιότητες των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων και τις χρησιμοποίησαν για να ενδυναμώσουν την ψυχολογία, να επιφέρουν την κοσμική ισορροπία, να θεραπεύσουν συναισθηματικές πληγές και να κρατήσουν την αρνητική ενέργεια μακριά.

Κάθε κρύσταλλος πιστεύεται ότι έχει διαφορετικές ιδιότητες και για αυτό χρησιμοποιείται ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες. Υπάρχουν και κάποια πετρώματα που αντιστοιχούν στα ζώδια και οι ενέργειες τους θεωρούνται ιδανικές για να επέλθει η ισορροπία σώματος και πνεύματος. Για παράδειγμα, μπορεί για έναν Κριό να είναι πολύ σημαντικό να βρει επιτέλους την υπομονή που του λείπει, προκειμένου να σταματήσει να λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ ή για έναν Αιγόκερω να σταματήσει να ζει μέσα στο άγχος που του προκαλούν οι ευθύνες.

Ας δούμε λοιπόν ποιες θεωρούνται οι κατάλληλες ενεργειακές πέτρες για τα ζώδια, οι οποίες προσφέρουν εξισορρόπηση, ενδυνάμωση και γαλήνη.

Κριός: Αιματίτης

Οι Κριοί έχουν μια φλογερή ενέργεια, τόλμη και ορμή, την οποία δεν μπορούν πάντα να τιθασεύσουν. Πολλές φορές ο αυθορμητισμός τους μετατρέπεται σε παρορμητικότητα και πράττουν και μιλούν χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες όσων κάνουν και όσων λένε. Ο Αιματίτης θεωρείται ότι τους βοηθά να συγκεντρώνονται και να εστιάζουν τη σκέψη τους. Να γειώνονται, να μην ξεσπούν και να μην προβαίνουν σε παράλογες ενέργειες.

Ταύρος: Ροζ Χαλαζίας

Ο πανέμορφος αυτός κρύσταλλος, ονομάζεται και «πέτρα της αγάπης» και είναι ιδανικός για τους Ταύρους που λατρεύουν να αγαπούν και να αγαπιούνται. Ο Ροζ Χαλαζίας βοηθά στην επούλωση συναισθηματικών τραυμάτων και βοηθά στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στους άλλους. Επίσης ανοίγει την καρδιά και κάνει πιο δεκτικούς τους ανθρώπους σε νέες σκέψεις και απόψεις, εξισορροπώντας το απίστευτο πείσμα των Ταύρων. Διώχνει το θυμό και αυξάνει την αποδοχή.

Δίδυμοι: Λευκός (διάφανος) χαλαζίας

Ο ισχυρότερος όλων των κρυστάλλων είναι ο Λευκός Χαλαζίας, γι’ αυτό και ονομάζεται θεραπευτής. Λέγεται ότι ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό και τονώνει τη μνήμη. Ότι καθαρίζει την αρνητική ενέργεια και βοηθά στη συγκέντρωση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους Δίδυμους, οι οποίοι αναζητούν συνεχώς την ταυτότητά τους και χρειάζονται μεγαλύτερη σαφήνεια και εξισορρόπηση στην πολύπλευρη προσωπικότητα τους.

Καρκίνος: Φεγγαρόπετρα

Τα παιδιά της Σελήνης με τον έντονο συναισθηματικό κόσμο μπορούν ενδεχομένως να βοηθηθούν από τις ιδιότητες της Φεγγαρόπετρας, που είναι ο λίθος της νέας αρχής. Οι Καρκίνοι είναι διαισθητικοί, ευαίσθητοι, κυκλοθυμικοί και δεν ξεχνούν εύκολα ό,τι τους πλήγωσε. Σύμφωνα με τις ιδιότητες που αποδίδονται στη Φεγγαρόπετρα, φέρνει ηρεμία σε καταστάσεις έντονου στρες, περιορίζει την αϋπνία και προσφέρει κατανόηση των συναισθημάτων. Επίσης ισορροπεί τις υπερβολικές συναισθηματικές αντιδράσεις και γαληνεύει από τις μνήμες που καταπιέζουν και κρατούν το μυαλό δέσμιο.

Λέων: Ηλιόλιθος

Ο Λέων κυβερνάται από τον Ήλιο και ο Ηλιόλιθος προσφέρεται για να μπορέσουν να διατηρήσουν την εσωτερική τους φλόγα και να λάμπουν. Είναι η πέτρα που λέγεται ότι βοηθά στην εξισορρόπηση των αρνητικών και θετικών χαρακτηριστικών και δίνει ισορροπία στο σώμα και το πνεύμα. Σύμφωνα με τις ιδιότητες του ο Ηλιόλιθος προσφέρει γαλήνη και ηρεμία, ενώ προωθεί τη δημιουργικότητα και την προσφορά. Επίσης βοηθά πολύ στην υγεία και δρα αντικαταθλιπτικά. Ενισχύει τα μελλοντικά σχέδια και δίνει έμπνευση και υπομονή.

Παρθένος: Χαουλίτης

Οι Παρθένοι είναι οι τελειομανείς του ζωδιακού κύκλου και συχνά υποφέρουν από νεύρα, άγχος και στρες. Οι ιδιότητες αυτού του ξεχωριστού πετρώματος, πιστεύεται ότι απομακρύνουν το στρες, τον εγωισμό και το θυμό και δίνουν ψυχική σταθερότητα, αισιοδοξία, διαλλακτικότητα, αυτοέλεγχο, υπομονή και θετική σκέψη. Λειτουργεί ως αρωγός της επικοινωνίας και της δημιουργικότητας και λέγεται ότι προσελκύει νέα άτομα και ότι φέρνει αφθονία και πλούτο.

Ζυγός: Κιτρίνης

Ο Κιτρίνης, ο λίθος της χαράς, θεωρείται ως ο τέλειος κρύσταλλος για του Ζυγούς, που πάσχουν από αναποφασιστικότητα και δίνουν αγώνα με την αυτοπεποίθηση τους. Οι ιδιότητες που προσδίδονται σε αυτόν τον λίθο είναι ότι προσφέρει αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας. Ξεμπλοκάρει τη σκέψη, χαρίζει αισιοδοξία και αναζωογονεί την ενέργεια. Εξισορροπεί το νευρικό σύστημα και κρατά μακριά την αρνητικότητα και τους φόβους.

Σκορπιός: Οψιδιανός

Ο Οψιανός ή οψιδιανός είναι πέτρωμα που προέρχεται από ηφαιστειογενείς περιοχές και πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί τον θεωρούσαν ιερό λίθο. Πίστευαν ότι απορροφά την αρνητική ενέργεια και ότι φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στην κατανόηση της σκοτεινής τους πλευράς, προωθώντας την αυτογνωσία και προσφέροντας την κάθαρση και ένα αίσθημα δύναμης και σιγουριάς. Θεωρείται ιδανικό για τους Σκορπιούς που έχουν εμμονές και είναι έμφυτα προστατευτικοί προς αυτούς που αγαπάνε.

Τοξότης: Το μάτι της τίγρης

Οι αισιόδοξοι Τοξότες που έχουν πάθος να μαθαίνουν συνεχώς και να ζουν νέες περιπέτειες, πολλές φορές καταβάλλονται από τα προβλήματα και χάνουν τη ζωτικότητα τους. Το μάτι της Τίγρης, θεωρείται ένας κρύσταλλος που προάγει το πάθος και την αυτοπεποίθηση. Φέρνει χαρά, ισορροπία και τύχη. Πιστεύεται μάλιστα ότι σταθεροποιεί τις αλλαγές της διάθεσης και ευνοεί την επικοινωνία και τη θέληση, ενώ δίνει αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς.

Αιγόκερως: Μοσχοβίτης

Επειδή το καθήκον και οι ευθύνες καταβάλλουν του Αιγόκερους και χάνουν το δρόμο προς τους στόχους τους, οι ιδιότητες του Μοσχοβίτη θεωρούνται ιδανικές για αυτό το αυστηρό ζώδιο. Το υπέροχο ορυκτό πιστεύεται ότι χαρίζει αισιοδοξία και ευστροφία. Βοηθά στη συγκέντρωση, την αποδοχή και την αναγνώριση των ελαττωμάτων. Απελευθερώνει από ανασφάλειες και αμφιβολίες και διώχνει τον θυμό και το στρες.

Υδροχόος: Γρανάτης

Η γρανάδα ή γρανάτης πήρε το όνομα της από την λατινική λέξη granatum που σημαίνει «ρόδι», επειδή μοιάζει πολύ με τους σπόρους του. Στην αρχαιότητα το έβαζαν στις ασπίδες των πολεμιστών και σύμφωνα με το εβραϊκό Ταλμούδ είχε τοποθετηθεί στην κιβωτό του Νώε για να φωτίζει τη νύχτα. Λέγεται ότι προσφέρει θάρρος, αποφασιστικότητα, ενεργητικότητα, αντοχή, σωματική δύναμη και ότι αυξάνει την επιτυχία και τη δημιουργικότητα. Προωθεί την ταπεινοφροσύνη και τη φιλανθρωπία και θεωρείται ιδανικό για τους Υδροχόους που συχνά δεν έχουν επαφή με το συναίσθημα τους.

Ιχθύες: Αμέθυστος

Ο αμέθυστος είναι ένας πανίσχυρος λίθος και λέγεται ότι οι ενεργειακές του ιδιότητες καθησυχάζουν τους φόβους, το θυμό, βελτιώνουν τη μνήμη και τον αυτοέλεγχο. Μειώνουν το άγχος και το στρες και προσφέρουν ηρεμία και γαλήνη, ενώ επίσης προστατεύει από εθισμούς. Ίσως για όλες αυτές τις θετικές επιρροές θεωρείται ως η ιδανική πέτρα για τους Ιχθύς, οι οποίοι τείνουν συνεχώς να καταφεύγουν σε ένα δικό τους ονειρικό κόσμο, φοβούμενοι να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο τον σκληρό κόσμο, που τους δημιουργεί έντονη ανασφάλεια και ανησυχία.