Επαγγελματικά – οικονομικά μέχρι το τέλος του 2020 για όλα τα ζώδια

Επαγγελματικά - οικονομικά μέχρι το τέλος του 2020 για όλα τα ζώδια

Ο τομέας της καριέρας είναι ίσως από τους πιο δύσβατους και προκλητικούς στο ωροσκόπιο μας και σίγουρα αυτός που συνδέεται, περισσότερο από όλους τους άλλους, με τα οικονομικά και την ευμάρεια μας. Οποιαδήποτε αλλαγή και μεταβολή σ’ αυτόν τον τομέα, επιδρά ταυτόχρονα και στους υπόλοιπους τομείς και δημιουργεί κάτι σαν αλυσιδωτή αντίδραση. Καλώς ή κακώς, την τελευταία δεκαετία με την κρίση άλλαξαν πολλά από τα δεδομένα σε εταιρείες, στην παροχή υπηρεσιών, στο εμπόριο, στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και το δημόσιο. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ζοφερές επιπτώσεις της φετινής πανδημίας άμεσα ή έμμεσα στο πορτοφόλι μας, με αποτέλεσμα το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης και των οικονομικών να είναι πιο καυτό από ποτέ. Κάποιοι, εξαιτίας των δυσκολιών και της δυσπραγίας στους κλάδους που εργάζονταν, με την καραντίνα και τους περιορισμούς, αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού. Αν προσθέσουμε δε, σε όλα αυτά και την ανεργία που προϋπήρχε στους νεότερους και τις επιπτώσεις της, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως, τότε το να γνωρίζουμε το αύριο της εργασίας μας είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Η όψη συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα που δημιούργησε όλη αυτή την κατάσταση δεν έχει εκπνεύσει τελείως, έτσι και το υπόλοιπο της χρονιάς μας επιφυλάσσει κι άλλες δοκιμασίες. Όμως και η ορθόδρομη πορεία του Δία μετά τις 13/9 μας προσφέρει και μερικές επιβραβεύσεις. Η πιο σημαντική όψη που θα κλείσει αυτή τη χρονιά είναι η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου που θα πραγματοποιηθεί στις 21/12 και θα αναλυθεί διεξοδικά σε άλλο άρθρο μου. Είναι ίσως η όψη που θα βοηθήσει στα επόμενα χρόνια κάπως να ανακάμψουμε. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πιο σημαντικά ουράνια φαινόμενα, που θα λάβουν χώρα μέχρι το τέλος αυτής της αρκετά δύσκολης χρονιάς και φυσικά θα δούμε πώς θα επηρεάσουν τη δουλειά και την οικονομική κατάσταση του καθένα από εσάς ανάλογα με το ζώδιο του. Μην ξεχνάτε να διαβάζετε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα!

ΚΡΙΟΣ

Το 2020 μέχρι τώρα δοκίμασε αρκετά τις αντοχές σας και κυρίως την υπομονή σας σε θέματα επαγγελματικά, αφού με την πολυαστρία Κρόνου, Δία, Πλούτωνα στον τομέα της καριέρας και με τις εκλείψεις να πολιορκούν τα τελευταία χρόνια τον άξονα καριέρας-οικογένειας, ο δρόμος για την καταξίωση δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Το κυρίαρχο συναίσθημα σε πολλές περιπτώσεις ήταν η απογοήτευση, η οποία γινόταν εξαιρετικά πιο οδυνηρή, όταν διαψεύδονταν οι προσδοκίες σας. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να γίνω πιο κατανοητή. Μπορεί λοιπόν να μπήκατε σε μια συνεργασία ή δουλειά, η οποία φάνταζε ως εξαιρετικά υποσχόμενη και στην πορεία και ίσως συντομότερα απ’ όσο υπολογίζατε, ανακαλύψατε ότι αλλιώς τα φανταστήκατε κι αλλιώς ήρθαν τελικά τα πράγματα. Αν η συνεργασία αυτή δεν λύθηκε και άντεξε τις δονήσεις μέχρι τώρα, το πιθανότερο είναι ότι θα τεσταριστεί άλλη μια φορά στο διάστημα μέχρι το τέλος της χρονιάς με τον Άρη στο ζώδιο σας κι εκεί θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι. Άλλοι μπορεί να μην βρήκατε μια δουλειά όπως την επιθυμούσατε κι έχετε πέσει ψυχολογικά. Εσείς θα πρέπει να επιτείνετε τις προσπάθειες σας από τα μέσα Νοεμβρίου κι έπειτα. Όσοι από εσάς ξεκινήσατε κάτι καινούριο μέσα στο καλοκαίρι, δεν πρέπει να απογοητευθείτε αν το διάστημα της ανάδρομης πορείας του κυβερνήτη σας Άρη, από τώρα μέχρι τις 14/11, δείχνει στασιμότητα ή οι εξελίξεις δεν είναι ανάλογες με τα προσδοκώμενα. Θα πρέπει να φανείτε υπομονετικοί, να κάνετε τις αναθεωρήσεις σας, τους ανασχεδιασμούς σας και να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Ο Δίας από τον Αιγόκερω, μπορεί να είναι μια σχετικά ασθενής επιρροή, βρίσκεται όμως μέσα στον τομέα της καριέρας και τροφοδοτεί με ελπίδα και πίστη τα εγχειρήματα σας. Ενώ παράλληλα φέρνει κοντά σας και αρκετούς ανθρώπους που διάκεινται φιλικά προς εσάς και είναι πρόθυμοι να σας στηρίξουν μέσα στο επαγγελματικό σας περιβάλλον (ανώτεροι, προϊστάμενοι, άνθρωποι που έχουν λόγο για τη δουλειά σας). Ένα άλλο θέμα που φαίνεται ότι τράβηξε αρκετό από το ενδιαφέρον και την ενέργεια σας, μολονότι δεν ήταν το κύριο θέμα του 2020, είναι το οικονομικό. Ωστόσο θα έλεγα ότι ήσασταν περισσότερο πιεσμένοι ψυχολογικά για τις εξελίξεις στην καριέρα, από ότι στριμωγμένοι οικονομικά. Με πνεύμα πρακτικότητας και οικονομίας όμως θα τα καταφέρετε να διώξετε μακριά τις ανασφάλειες και να τα βγάλετε πέρα. Αν και τα οικονομικά είναι ένα καυτό θέμα για όλο τον κόσμο, εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσης, εσείς στο υπόλοιπο της χρονιάς με σοφή διαχείριση κι εννοείται χωρίς ρίσκο, θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε στα πολλά έξοδα που φέρνει η πολύμηνη πορεία του Άρη στο ζώδιο σας. Θα χρειαστεί να αποφύγετε εντούτοις τα πολλά έξοδα και τις οικονομικές συμφωνίες από τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι μέσα Νοεμβρίου. Η οριστική απομάκρυνση του Κρόνου από τον Αιγόκερω τον Δεκέμβριο, θα ενισχύσει την πίστη στον εαυτό σας, αλλά και το πορτοφόλι σας. Η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου στις 21/12, που θα αναλυθεί διεξοδικά σε επόμενο άρθρο μου, ανοίγει ένα νέο επαγγελματικό και οικονομικό ορίζοντα για εσάς!

ΤΑΥΡΟΣ

Το 2020 μέχρι τώρα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα και σας έδωσε επίσης και μια πρώτη γεύση από τον Κρόνο στον Υδροχόο, έστω κι αν παρέμεινε για λίγους μήνες από Μάρτιο μέχρι αρχές Ιουλίου στον τομέα της καριέρας στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο. Την κανονική επιρροή του Κρόνου θα τη νιώσετε κυρίως μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, που θα πάρει κανονικά τη θέση του στο μεσουράνημα σας. Βεβαίως θα συνοδεύεται από τον Δία, αυξάνοντας τις δυνατότητες επιτυχίας για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας ή όσους έχετε ωροσκόπο σ’ αυτό το ζώδιο. Γι’ αυτό, αν κάτι δεν πήγε όπως το θέλατε από πλευράς συνθηκών στη δουλειά την άνοιξη λόγω Κρόνου, μην απογοητεύεστε διότι ο Κρόνος τον Δεκέμβριο δεν θα έρθει μόνος του, αλλά με πολύτιμη παρέα τον Δία. Η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου στον τομέα της καριέρας σας θα λάβει χώρα στις 21/12/20 και είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη ζωή σας!

Το 2020, με κάποιο τρόπο με την στήριξη της πολυαστρίας Δία, Κρόνου, Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, είναι σαν να σας προετοιμάζει μέχρι το τέλος του για την πιο σημαντική χρονιά της δεκαετίας για την καριέρα σας, που είναι το 2021.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας δεν θα σας κρύψω ότι δεν θα είναι εύκολα. Ο Άρης, πότε ορθός και πότε ανάδρομος στον Κριό, φαίνεται ότι θα παίζει ένα περίεργο παιχνίδι ρευστότητας, παρασκηνίου, ανατροπών, ανασφάλειας και ανακατατάξεων στη δουλειά. Ιδιαίτερα το διάστημα της ανάδρομης πορείας του, από 9/9 – 14/11, θα ζοριστείτε ιδιαίτερα και σε ψυχολογικό επίπεδο, προκειμένου να τα βγάλετε πέρα με τις απαιτήσεις των άλλων και τις κάποιες φορές παράλογες προσδοκίες τους. Προστατέψτε τον εαυτό σας, περιφρουρήστε την υγεία σας, αποφύγετε να εμπλακείτε σε παρασκηνιακές ενέργειες και κουτσομπολιά και σαφώς μην επενδύετε σε νέα σημαντικά ξεκινήματα.

Ο Ουρανός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στο ζώδιο σας, δημιουργώντας ανάγκη για αλλαγές στη ζωή σας και περισσότερη αυτονομία. Αυξάνει την ανησυχία, το ανικανοποίητο, αλλά και την ένταση που βιώνετε. Φέτος επηρεάζει τους γεννημένους τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου.

Στο τέλος του Σεπτέμβρη και μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, με τον ανάδρομο Ερμή στον Σκορπιό και τον Ζυγό, φανείτε προσεκτικοί στα επαγγελματικά, αφού σ’ αυτό το διάστημα μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις, καθυστερήσεις ή αναβολές. Προσοχή στους εκνευρισμούς και τη βιασύνη σε αποφάσεις και ενέργειες.

Με τις εκλείψεις να έχουν ήδη μετακινηθεί από το καλοκαίρι στον οικονομικό άξονα οίκων στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, μέσα στα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2022 μπορεί να έχετε ξαφνικές μεταβολές στην τύχη σας. Ίσως λοιπόν σας έρθει το καλύτερο, ίσως όμως και το χειρότερο, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στα ρίσκα που παίρνετε. Με την Αφροδίτη τον Σεπτέμβριο δεν είναι απίθανο κάποιο μέρος του εισοδήματος σας να ξοδεύεται για τον χώρο ενός ακινήτου. Πιο πολυέξοδοι μήνες είναι Σεπτέμβριος και Νοέμβριος. Σε γενικές γραμμές πάντως το χρήμα δεν θα λείψει από την τσέπη σας, παρά το μεγάλο άγχος που έχετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ολόκληρη η φετινή χρονιά μέχρι τον Δεκέμβριο είναι προσανατολισμένη περισσότερο στους οικονομικούς τομείς του ωροσκοπίου σας, παρά στον τομέα της καριέρας. Δηλαδή, ακόμη κι αν έχετε επαγγελματικές φιλοδοξίες, αυτές σίγουρα περνούν μέσα από το φίλτρο του εισοδήματος που μπορεί να σας αποφέρουν. Αν είστε γεννημένοι προς το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου, επειδή επηρεάζεστε από τον Ποσειδώνα, μπορεί να έχετε μεγαλύτερη σύγχυση και ανασφάλεια σε σχέση με την καριέρα σας. Εσείς θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί στις επιλογές σας, οι οποίες πρέπει να γίνουν με βάση τη λογική και μια πιο προσγειωμένη αντίληψη.

Το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς, με τον Άρη στον Κριό ανάδρομο από 9/9 μέχρι 14/11 και ορθόδρομο στην πορεία μέχρι τις 6/1, αξιοποιήστε τα επικοινωνιακά σας ταλέντα, προκειμένου να προβληθείτε και ζητήστε βοήθεια από φίλους και συνεργάτες, γιατί θα είναι πρόθυμοι να σας τη δώσουν. Η ομαδική δουλειά και οι κοινοί στόχοι -όταν πολεμάτε όχι μόνο για το δικό σας καλό, αλλά για το συνολικό καλό μιας ομάδας ανθρώπων- θα ευνοηθούν περισσότερο. Βέβαια, στην ανάδρομη πορεία του Άρη ίσως αντιμετωπίσετε περισσότερα εμπόδια και χρειάζεται υπομονή και αποφασιστικότητα για να ξεπεράσετε ότι δύσκολο βγει στον δρόμο σας. Τον Δεκέμβριο, που Δίας και Κρόνος θα σχηματίσουν τη Μεγάλη Σύνοδο στο φιλικό σας ζώδιο του Υδροχόου (θα αναλυθεί με ξεχωριστό άρθρο), έρχεται μια πραγματικά κορυφαία στιγμή για το ζώδιο σας. Οι δυο πλανήτες, κυρίως μέσα στο 2021, θα λειτουργούν σαν φύλακες άγγελοι ακόμη και στα επαγγελματικά σας. Τον Δεκέμβριο μπορεί να έχετε και περισσότερες προτάσεις ή κάποιες ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε επαγγελματικά. Οι εκλείψεις που ξεκίνησαν στο ζώδιο σας και το απέναντι του Τοξότη από τον Ιούνιο θα συνεχιστούν στο τέλος Νοεμβρίου και στις 14 Δεκεμβρίου, φέρνοντας προοπτικές νέων συνεργασιών και συνεταιρισμών, αλλά και αλλαγές τόπου ή και αντικειμένου. Το μεγαλύτερο βάρος στο τελευταίο τετράμηνο πέφτει στον οικονομικό τομέα.

Ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στον ένα από τους δυο οικονομικούς τομείς του ηλιακού σας ωροσκοπίου και σίγουρα αυτή και μόνο η επιρροή ενισχύει τις φοβίες, το άγχος και τις ανασφάλειες σας σχετικά με τα οικονομικά. Η επιρροή του ενισχύεται και από τα τετράγωνα που σχηματίζει ο Άρης από τον Κριό. Σε κάθε περίπτωση στο τελευταίο τετράμηνο του 2020, θα πρέπει να συμπεριφερθείτε στα θέματα των οικονομικών με μεγάλη σοβαρότητα, πειθαρχία, πρόγραμμα και να κάνετε μεθοδικές κινήσεις, ώστε να απαλλαγείτε από βάρη και χρέη του παρελθόντος και να μην δημιουργήσετε καινούρια. Για κάποιους, αυτή η επιρροή μπορεί να αφορά τα οικονομικά του συντρόφου τους, αν έχουν κοινό πορτοφόλι. Μπορεί η πίεση στο δικό του εισόδημα εμμέσως να επηρεάζει και εσάς. Από την άλλη, μην ξεχνάμε ότι ταυτόχρονα με τον Κρόνο στον τομέα των οικονομικών βρίσκεται και ο Δίας, που αποτελεί το αντίπαλο δέος για τους περιορισμούς και τα προβλήματα που δημιουργεί ο Κρόνος. Ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος είναι πολυέξοδοι μήνες, ενώ μεγαλύτερη ισορροπία στα οικονομικά θα έχετε τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβρη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν μέσα στο τελευταίο τέταρτο της χρονιάς αναζητάτε λύσεις και σωτηρία επαγγελματικά ή οικονομικά, τότε θα πρέπει κι εσείς από την πλευρά σας να έχετε το μερίδιο σας στον κόπο και την πειθαρχία και την «ελάχιστη κατανάλωση» στην υπερβολή, με την οποία απειλεί η πορεία του Άρη κόντρα με το ζώδιο σας από τον Κριό, επαγγελματικά και οικονομικά. Πολλά πρέπει να αναπροσδιορίσετε μέσα στους τελευταίους μήνες της χρονιάς με ανάδρομο τον Άρη, τον κυβερνήτη της καριέρας σας, στον τρόπο που χειρίζεστε τα επαγγελματικά σας, ειδικά αν βλέπετε ότι η τακτική που ακολουθείτε ως τώρα δεν σας βγάζει πουθενά. Από το καλοκαίρι ο Άρης που πέρασε στον Κριό, θέση που θα κρατήσει μέχρι τις 6/1/21, φέρνει ισόποσα ευκαιρίες, αλλά και τρικλοποδιές, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και κυρίως αυτοσυγκράτηση. Μην ξεχνάτε και τη συνεχιζόμενη πορεία του Κρόνου απέναντι σας, που πολιορκεί σχέσεις και συνεργασίες. Μερικά παραδείγματα θα σας δώσουν μια ιδέα: αν δουλεύετε σε κάποια εταιρεία για αρκετό χρονικό διάστημα, έχετε επενδύσει στη δουλειά αυτή ή αν έχετε τη δική σας επιχείρηση, που σας έχει κουράσει ιδιαίτερα για να την «στρώσετε», είναι πολύ πιθανό εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, ενός άτυχου περιστατικού ή μιας υφέρπουσας απογοήτευσης εξαιτίας και των συνθηκών, να σας μπουν ιδέες να τα παρατήσετε όλα και να κάνετε μια καινούρια αρχή κάπου αλλού ή κάπως αλλιώς αδιακρίτως πού και πώς. Αν το σκεφτείτε πιο ψύχραιμα, μπορεί να κλωτσήσετε έτσι την ευκαιρία της καταξίωσης ή της ανάκαμψης, ουσιαστικά εξαιτίας μιας υπερβολικής και βιαστικής αντίδρασης. Πριν κάνετε λοιπόν την κίνηση της αλλαγής παρορμητικά, μετρήστε όλες τις παραμέτρους και κυρίως κάνετε μόνοι σας ένα ταξίδι αυτογνωσίας, για να βρείτε τι μπορεί να φταίει πραγματικά και θέλετε να κάνετε αλλαγές ή πώς μπορείτε να κάνετε κάποιες μικρές διορθώσεις και μαζέματα από τις 9/9 μέχρι τις 14/11 που θα είναι ο Άρης ανάδρομος. Την υπερβολή πρέπει να την μετριάσετε και στα έξοδά σας. Μολονότι τα οικονομικά σας θα έχουν μια ανάκαμψη στο τέλος της χρονιάς με την είσοδο του Δία στον Υδροχόο, θα σας ανοίξει ακόμη παραπάνω η όρεξη για αγορές και έξοδα αυτό το φθινόπωρο (προσέξτε ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο), αν μάλιστα αγοράζετε, μετακομίζετε, ανακαινίζετε, χτίζετε ή αναδιακοσμείτε το σπίτι σας (που είναι πολύ πιθανόν). Ο χώρος θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για εσάς τους Καρκίνους μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα αναλώσετε πολύ ενέργεια και χρήμα γι’ αυτόν. Ο χώρος μπορεί να αφορά το σπίτι αλλά και τη δουλειά. Μπορεί να αποφασίσετε τη μετακόμιση της επιχείρησης σας, να αλλάξετε χώρο εργασίας ή απλώς να αλλάξετε κάτι στον χώρο που δουλεύετε. Κάποιοι Καρκίνοι ίσως μεταφέρετε τη δουλειά στο σπίτι ή κάνετε έναρξη μια νέας επιχείρησης ή καταστήματος ή μπορεί να στήσετε μια δουλειά στο διαδίκτυο. Πάντως πρέπει να περιορίσετε μέχρι τον Δεκέμβρη τα έξοδα σας, ειδικά αυτά που δεν είναι πρώτης ανάγκης. Το 2021 υπόσχεται αν μη τι άλλο να είναι πιο γενναιόδωρο με τη Μεγάλη Σύνοδο Δία-Κρόνο στον Υδροχόο.

ΛΕΩΝ

Δυο είναι οι βασικές επιρροές για εσάς τους Λέοντες στον τομέα της καριέρας και των επαγγελματικών, που συνεχίζονται μέχρι το τέλος της χρονιάς. Από τη μία η πολυαστρία στον Αιγόκερω στο 6ο Ηλιακό σας σπίτι που συνδέεται με την εργασία και η δεύτερη η παρουσία του ανατρεπτικού Ουρανού στο μεσουράνημα σας, που συνδέεται με τις ξαφνικές αλλαγές και τις ανατροπές στην καριέρα ή και στον χώρο του σπιτιού εξ αντανακλάσεως. Ο Ουρανός επηρεάζει τους γεννημένους τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και σας ωθεί σε πιο ανεξάρτητες επιλογές και επαγγέλματα που θα έχετε αυτονομία και θα ελέγχετε εσείς το παιχνίδι. Την ανεξαρτησία και την αυτονομία μπορεί να τις επιδιώξετε και στο χώρο του σπιτιού αν ζείτε ακόμη με την οικογένεια σας ή και άλλους συγκατοίκους. Το μόνο που είναι βέβαιο για το υπόλοιπο της χρονιάς είναι ότι θα συνεχίσετε να εργάζεστε και δεν θα ξεκουραστείτε συντόμως. Κάποιες φορές οι συνθήκες μπορεί να μην είναι όπως θα θέλατε (περνάμε και ειδικές συνθήκες λόγω πανδημίας φέτος) ή μπορεί το αντικείμενο της δουλειάς σας να μην είναι το ιδανικότερο ή να νιώθετε εγκλωβισμένοι σε μια δουλειά, που ναι μεν μπορεί να βοηθά ως προς το να έχετε το εισόδημα που χρειάζεστε, αλλά δεν σας δίνει την αίσθηση της δημιουργικότητας που θα θέλατε ή αναγκάζεστε να συνεργαστείτε με άτομα που δεν είναι του γούστου σας. Σε κάθε περίπτωση με τους Δία, Κρόνο, Πλούτωνα σ’ αυτόν τον τομέα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, θα πρέπει αγόγγυστα να υπομείνετε και τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία, που όσο κι αν γκρινιάζετε δεν αλλάζει. Το μόνο που πρέπει να διαφυλάξετε είναι η υγεία σας και να μην υπόσχεστε περισσότερα από όσα μπορείτε να φέρετε εις πέρας στη δουλειά, εις βάρος της φυσικής σας κατάστασης. Αν μη τι άλλο, αυτό το μάθημα που δίνει ο Κρόνος στον τομέα εργασίας – υγείας, είναι το μάθημα των ορίων που εσείς πρέπει να θέσετε. Με τον Ουρανό στον 10ο Ηλιακό σας οίκο, της καριέρας και της καταξίωσης, πέρα από τις αλλαγές είναι πιθανόν να πρέπει να συνεργαστείτε με περίεργα, ακραία και ίσως λίγο «τρελά» άτομα. Μπορεί να είναι και προϊστάμενοι σας. Μην αντιδράτε με νεύρα και με απότομο τρόπο και όλα στο τέλος θα πάνε καλά. Οι κορυφαίες χρονιές για την καριέρα σας έρχονται από το 2021 κι έπειτα.

Έχοντας τον Ποσειδώνα στον 8ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου εδώ και κάποια χρόνια, αλλά και για τα επόμενα που έρχονται, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις οικονομικές σας δοσοληψίες για να μην εξαπατηθείτε και χάσετε χρήματα, φυσικά όμως ούτε να εξαπατήσετε άλλους. Για κάποιους από σας από την άνοιξη και μετά, το 2020 πίεσε και δημιούργησε σύγχυση σε σχέση με τα έσοδα σας. Ο Σεπτέμβριος μέχρι το τέλος του με την παρουσία της Αφροδίτης θα σας διευκολύνει αρκετά. Το ίδιο και ο Οκτώβριος ως ένα βαθμό. Δύσκολο διάστημα για το πορτοφόλι σας θα είναι ο Νοέμβριος. Σ’ αυτό το διάστημα εννοείται δεν ρισκάρετε χρήμα, δεν δανείζετε ούτε δανείζεστε, δεν εντυπωσιάζεστε από προτάσεις άμεσου πλουτισμού που δεν φαίνεται να έχουν αντίκρισμα και προσπαθείτε να περιορίσετε τις δαπάνες σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μέχρι τώρα το 2020 σας φιλοδώρησε με αρκετές εμπειρίες, άλλες πιο δύσπεπτες κι άλλες ευχάριστες, χωρίς όμως να σας απαλλάσσει από το διαρκές άγχος και τις αμφιβολίες. Βλέπετε η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα, η πιο σκληρή όψη της τελευταίας δεκαετίας, δεν αφήνει να πανηγυρίσετε ελεύθερα, χωρίς απρόοπτα ούτε τις επιτυχίες σας. Σαφώς συγκριτικά με άλλα ζώδια διευκολύνεστε κάπως σε σχέση με το υπόλοιπο της χρονιάς και με την ορθόδρομη πορεία του Δία στον Αιγόκερω, σε θετική όψη προς το ζώδιο σας από τις 13/9, αμβλύνονται κάπως και οι αντίξοες επιρροές. Από την άλλη, με την ανάδρομη πορεία του Άρη και τις επερχόμενες εκλείψεις στον άξονα καριέρας – οικογένειας στο τέλος Νοεμβρίου και τα μέσα Δεκεμβρίου, δεν θα νιώσετε μέσα στο τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς την ικανοποίηση και τη χαλάρωση που θα επιθυμούσατε, ίσως επειδή μπορεί να προκύψουν αλλαγές. Όσο θετικές και ανανεωτικές κι αν είναι οι αλλαγές, δεν παύει να συνοδεύονται από άγχος και αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. Οι γεννημένοι κοντά στις 11 και τις 12/9 έχετε ως κύρια επιρροή φέτος τον Ποσειδώνα σε κόντρα με το ζώδιο σας. Εσείς είστε πιο επιρρεπείς σε λάθη κρίσης, σε κακές επιλογές συνεταίρων και συνεργατών. Προσπαθήστε να δείτε πίσω από την επιφάνεια και μην εμπιστεύεστε ανθρώπους που γνωρίζετε τώρα, χωρίς να διερευνήσετε περαιτέρω τη ζωή τους. Όλοι σας όμως οι Παρθένοι, ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησης σας, θα δείτε αρκετούς τομείς της ζωής σας να βελτιώνονται σημαντικά μέχρι το 2021. Αρωγός σας στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, είναι ο Δίας από τον Αιγόκερω. Εκτός του ότι θα δώσει νέα πνοή και έμπνευση στα δημιουργικά σας σχέδια, θα τονώσει την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία σας. Καλώς ή κακώς, όταν έχουμε ενισχυμένη αυτοπεποίθηση είμαστε και πιο απαιτητικοί και πουλάμε τις υπηρεσίες μας πιο ακριβά. Όσοι ασχολείστε επαγγελματικά με τις τέχνες, την καλλιτεχνία, την δημιουργία, οτιδήποτε αφορά τον τομέα παιδί και τη νεότητα, τους χώρους διασκέδασης, τις επιχειρήσεις, τα τυχερά παιχνίδια, μπορεί να έχετε θετικότερες προοπτικές, μολονότι ίσως οικονομικά να μην μπορέσετε να ρευστοποιήσετε αυτή τη στιγμή τα προσδοκώμενα. Τα τρίγωνα Δία-Ουρανού-Πλούτωνα-Κρόνου προς το ζώδιο σας, θα βοηθήσουν να είστε εφευρετικοί και να τολμήσετε αλλαγές στην επαγγελματική σας ζωή (κάποιοι θα σκεφτείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ίσως μέσω διαδικτύου). Οι εκλείψεις στο τέλος Νοεμβρίου και στις 14 Δεκεμβρίου μπορεί να δημιουργήσουν περαιτέρω ανάγκη αλλαγής στέγης σπιτιού ή δουλειάς. Τα οικονομικά εξακολουθούν να είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς προτεραιότητα, αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείριση τους και σίγουρα πολύ συντηρητικοί στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του Άρη από τις 9/9 μέχρι τις 14/11. Η σύνοδος Δία-Κρόνου, που θα αναλυθεί σε ξεχωριστό άρθρο, λαμβάνει χώρα μέσα στον τομέα της δουλειάς στο ωροσκόπιο σας, δίνοντας ένα θετικό σημάδι για τη χρονιά που έρχεται στον τομέα των επαγγελματικών.

ΖΥΓΟΣ

Αν το καλοκαίρι με τις εκλείψεις νιώσατε δυσφορία για την ήδη υπάρχουσα εργασία σας, τότε ίσως έχετε ήδη αποφασίσει αυτό το φθινόπωρο να βάλετε πλώρη γι’ αλλού. Όσοι είστε σε μια δουλειά ήδη, πιθανώς να θέλετε τώρα να κάνετε μια αλλαγή ή να διαφοροποιήσετε κάποια κακώς κείμενα. Οι γεννημένοι μετά τις 14/10, που βρίσκεστε κάτω από την άμεση επιρροή των Κρόνου, Δία, Πλούτωνα μέχρι τον Δεκέμβριο, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι από μια κατάσταση στα επαγγελματικά σας, αλλά να μην μπορείτε να σημειώσετε την πρόοδο που θέλετε ή να αλλάξετε αυτά που σας ενοχλούν. Ακόμη κι εσείς που μπορεί να κάνατε μια αλλαγή ίσως δεν νιώθετε ηρεμία μέσα σας, αντιθέτως να σας έχει κατακλύσει η αγωνία πώς θα πάει! Και στη διάρκεια των τελευταίων μηνών του 2020 η αίσθηση ότι είστε κάπως εγκλωβισμένοι, άλλοι σε μια δουλειά που δεν σας ταιριάζει, αλλά βοηθά ως προς τα προς το ζην ή σε μια κατάσταση που δέχεστε εξωφρενική πίεση κι άλλοι σε οικογενειακά θέματα ή θέματα ακίνητης περιουσίας, συνεχίζεται. Αυτά τα εμπόδια θα αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά, αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα υπομονετικοί και ψύχραιμοι μέχρι τον Δεκέμβριο. Το διάστημα που θα σας ταλαιπωρήσει περισσότερο είναι αυτό που εκτείνεται από τις 9/9 μέχρι τις 14/11. Σ’ αυτό το διάστημα, ο Άρης θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στον Κριό κόντρα προς το ζώδιο σας και μάλιστα θα είναι ανάδρομος. Θα κοντράρεται επίσης με Δία, Κρόνο και Πλούτωνα, ενώ παράλληλα θα έχουμε και ανάδρομο Ερμή στο δικό σας ζώδιο, αλλά και του Σκορπιού. Μολονότι μπορεί να δεχτείτε προτάσεις, αυτή την περίοδο καλό θα είναι να είστε πιο επιλεκτικοί και να μην βιαστείτε να δεσμευτείτε. Συνήθως οι προτάσεις που γίνονται με ανάδρομες πορείες προσωπικών πλανητών είτε δεν υλοποιούνται ποτέ είτε άλλα σας υπόσχονται αρχικά κι άλλα προκύπτουν στην πορεία. Πάραυτα αν προκύψει κάποια πρόταση από ένα παλιότερο συνεργάτη ή ξαναζωντανέψει μια ιδέα που είχατε παλιότερα μπορείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια να τα κυνηγήσετε. Ο Άρης είναι φυσικός κυβερνήτης και του τομέα των οικονομικών σας στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο. Αυτό σημαίνει ότι την περίοδο από 9/9 μέχρι τις 14/11 που θα είναι ανάδρομος μπορεί να προκύψουν καθυστερήσεις σε έσοδα, αναβολές ή και μειώσεις. Γενικώς η περίοδος μέχρι τις 6/1 θα είναι πολυέξοδη σε διάφορους τομείς, γι’ αυτό μην ξανοίγεστε στα μη απαραίτητα. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή επαγγελματικής κατεύθυνσης θα παίξει το κομμάτι των οικονομικών προοπτικών. Με τον Ουρανό στον Ταύρο, σε έναν από τους δυο οικονομικούς οίκους του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην θεωρήσετε τα οικονομικά κριτήριο επιλογής. Ο Ουρανός θέλει αυτονομία και ανεξαρτησία. Έτσι θα προτιμήσετε καλύτερα μια εργασία που τα οικονομικά αποτελέσματα ελέγχονται από εσάς και δεν εξαρτάστε από άλλους. Από την άλλη, ο Ουρανός είναι ο πλανήτης του ξαφνικού και του απροόπτου. Αυτό μπορεί να δείξει ξαφνικά έσοδα από εκεί που δεν το περιμένετε (μια κληρονομιά, ένα μπόνους, χρήματα από τυχερό παιχνίδι), μπορεί όμως και να συμβεί το αντίθετο να χάσετε χρήματα, γι’ αυτό καλό είναι να μην παίρνετε ρίσκο. Η σύνοδος Δία-Κρόνου στον φιλικό σας Υδροχόο στις 21/12 (θα αναλυθεί σε ξεχωριστό άρθρο) θα σας αποζημιώσει για τα χαμένα και για τους κόπους που έχετε καταβάλλει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τον παραδοσιακό σας κυβερνήτη Άρη να βρίσκεται στον τομέα της καθημερινότητας, της εργασίας σας και της υγείας, από το τέλος Ιουνίου μέχρι τις 6/1/21, για ένα πράγμα δεν θα παραπονεθείτε μέχρι το τέλος του 2020: ότι δεν θα έχετε πολλή δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο πολλά έχετε να κάνετε στον επαγγελματικό τομέα, τόσο πιο ικανοποιημένοι θα νιώθετε στη διάρκεια της χρονιάς. Αντιθέτως, αν δεν εργάζεστε ή δεν βρίσκετε κάποια δουλειά λόγω συνθηκών θα μεγαλώσει η εσωτερική σας ανησυχία και θα τρώγεστε με τα ρούχα σας. Η δουλειά μπορεί να λειτουργήσει και ως ψυχοθεραπεία, αναπληρώνοντας ίσως κάποιες άλλες ελλείψεις. Μέχρι το τέλος του 2020 θα είστε μαχητικοί, διεκδικητικοί και μολονότι η πίεση, η ρευστότητα, το στρες και το άγχος δεν θα λείψουν (κυρίως την περίοδο του ανάδρομου Άρη από τις 9/9 μέχρι τις 14/9), εσείς θα τα καταφέρετε να υπερπηδήσετε και τα πιο δύσκολα εμπόδια. Με την πολυαστρία στον Αιγόκερω με Δία, Κρόνο, Πλούτωνα στον 3ο Ηλιακό σας οίκο και μάλιστα σε ορθή πορεία από τώρα, η ζωή σας θα γίνει αν μη τι άλλο πιο ενδιαφέρουσα, κυρίως λόγω των γνωριμιών, των καινούριων ανθρώπων που θα συναντήσετε και θα συνεργαστείτε, αλλά και λόγω της αυξημένης σας επιθυμίας να μάθετε κάτι παραπάνω, να γυρίσετε δηλαδή στα θρανία για να μάθετε μια ξένη γλώσσα, για ένα μεταπτυχιακό, για ένα σεμινάριο πάνω σε ένα αντικείμενο που σας ενδιαφέρει ή για να εκπαιδευτείτε σε νέες τεχνολογίες και υπολογιστές. Άλλωστε και λόγω των συνθηκών της πανδημίας το να γνωρίζετε πώς θα εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία και το διαδίκτυο είναι σχεδόν μονόδρομος. Στον επαγγελματικό τομέα, θα εκπέμπετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις γνώσεις και τις ικανότητες σας κι αυτό είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο. Άλλωστε, δεν θα είναι λίγες οι φορές που ακόμη κι οι προϊστάμενοι σας θα ζητούν τη συμβουλή ή τη γνώμη σας γιατί θα «μετράει». Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα επηρεάζετε με την κρίση σας πολλούς περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που πιστεύατε ότι επηρεάζετε. Δεν σας κρύβω φυσικά ότι και το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς θα είναι απαιτητικό, κουραστικό, μερικές φορές εξαντλητικό, σε ότι αφορά τους ρυθμούς και πιθανώς φειδωλό στα αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα νιώθετε ότι δουλεύετε χωρίς λόγο ή χωρίς ανταπόκριση κι αυτό είναι σημαντικό. Το μόνο που πρέπει να διαφυλάξετε κυρίως στην περίοδο του ανάδρομου Άρη (9/9-14/11) είναι η υγεία σας, που κινδυνεύει από νευρική υπερένταση και την καθημερινή κόπωση. Τον Οκτώβριο και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, κρύβεται το πιο σύνθετο και προβληματικό μέρος του δευτέρου εξαμήνου του 2020 -με τον Άρη ανάδρομο στον Κριό και τον ανάδρομο επίσης Ερμή στο ζώδιο σας- με επιπτώσεις όχι μόνο στην εργασία, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής σας, όπως και στην υγεία σας. Οικονομικά, με τις εκλείψεις στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, ετοιμαστείτε για αλλαγές μες τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Αυτές δεν είναι απαραίτητα δύσκολες, αλλά θα πρέπει ειδικά το 2021 να είστε αρκετά πειθαρχημένοι με τα έξοδα σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μέχρι τώρα η χρονιά αυτή, μολονότι δεν σας στέρησε κάποιες χαρές και ικανοποιήσεις, δεν απέδωσε στο μέγιστο και σίγουρα δεν εκπλήρωσε πολλές από τις ευχές που κάνατε στο ξεκίνημα της, κυρίως στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα. Ένα ουσιαστικό πρόβλημα για εσάς τους Τοξότες, σε όλη τη διάρκεια του 2020 μέχρι τώρα, ήταν ότι δεν είχατε τον απόλυτο έλεγχο σε καταστάσεις, πράγματα και συνεργασίες. Άλλος φαίνεται να είχε το πάνω χέρι κι εσείς απλώς προσπαθήσατε για το καλύτερο κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο Δίας, στον ένα από τους δυο οικονομικούς τομείς του ωροσκοπίου σας σε ορθόδρομη πορεία από 13/9, θα βοηθήσει βέβαια λίγο να γεμίσει το πορτοφόλι, αφού θα απομακρύνει κάποια εμπόδια και δυσκολίες στην εισροή χρήματος στην τσέπη σας. Όσο κι αν φημίζεστε για το επικοινωνιακό σας χάρισμα, δυστυχώς στον τομέα των οικονομικών δεν μπορέσατε να κάνετε καλή χρήση αυτού του ταλέντου. Πιθανώς, γιατί υπήρξαν αυξημένες ανάγκες, γιατί κάτι δεν πήγε όπως το σχεδιάζατε στη δουλειά ή γιατί ακόμη χειρότερα εγκαταλείψατε μια αποδοτική εργασία για λόγους ανωτέρας βίας. Βέβαια, παίζει πάντα το ενδεχόμενο τα χρήματα να πήγαν σε καλή μεριά, να κάνατε ας πούμε μια ανακαίνιση της επιχείρησής σας, να ξεκινήσατε μια καινούρια επιχείρηση ή να την έχετε στα σκαριά για να κάνετε την εκκίνηση λίγο αργότερα, να φτιάξατε το σπίτι σας ή ακόμη να προχωρήσατε σε μια συμβίωση ή ένα γάμο που απορρόφησε αρκετά μετρητά. Με τη θέση του Δία στον τομέα των οικονομικών, θα υπάρξουν νέες πηγές εσόδων και μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά που κερδίζετε και σ’ αυτά που σπαταλάτε. Φυσικά πρέπει να προσμετρηθεί ότι Κρόνος και Πλούτωνας εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη στον τομέα των οικονομικών κι αυτό ήταν και εξακολουθεί να είναι το μεγάλο αγκάθι. Έτσι από την μια μπορεί το χρήμα να μπαίνει, αλλά από την άλλη να βγαίνει για ψύλλου πήδημα. Το διάστημα που κονταροχτυπιούνται Άρης με Κρόνο και Πλούτωνα είναι και το πιο απαιτητικό του φθινοπώρου. Το τέλος της χρονιάς πάντως, δηλαδή ο Δεκέμβριος, υπόσχεται να πραγματοποιήσει κάποιες επιθυμίες σας. Μια δουλειά που μπορεί να είναι όνειρο ζωής, μια προαγωγή στην ήδη υπάρχουσα δουλειά σας ή η απόφαση να καθίσετε στα θρανία ξανά για να επιμορφωθείτε πάνω στις καινούριες εξελίξεις στον τομέα απασχόλησής σας, μια επιχείρηση διαδικτυακή είναι μερικά από τα πιθανά σενάρια. Οι εκλείψεις που ξεκίνησαν από τον Ιούνιο του 2020 και συνεχίζονται Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα δείξουν ποιες από τις συνεργασίες σας έχουν μέλλον και προοπτικές. Η περίοδος των γενεθλίων σας είναι το διάστημα της χρονιάς, με ορθόδρομο Άρη και Ερμή και Αφροδίτη στο ζώδιο σας, που θα βγείτε μπροστά, θα στείλετε βιογραφικά, θα περάσετε από συνεντεύξεις, θα σκεφτείτε πώς θα υλοποιήσετε τις εμπνεύσεις και τις ιδέες σας και γενικώς θα ψαχτείτε. Τα ευρήματα είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσουν όταν τον Δεκέμβρη απαλλαγμένοι από άγχος και στρες για την πορεία της καριέρας σας, θα αρχίσετε να απολαμβάνετε όσα χτίσατε. Η πιο σημαντική όψη του δευτέρου εξαμήνου είναι η Μεγάλη Σύνοδος του κυβερνήτη σας Δία με τον Κρόνο, που θα λάβει χώρα στις 21/12 και αναμένεται να φέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση και επιτυχία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η απογοήτευση που ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα το 2020, αρχίζει να δίνει σιγά σιγά τη θέση της σε λίγο πιο αισιόδοξα συναισθήματα. Μπορεί με τον Δία στο ζώδιο σας να μην άλλαξαν όλα όσα θα θέλατε να αλλάξουν ως δια μαγείας στη δουλειά, ώστε να πάρετε την ικανοποίηση που θέλετε. Πρέπει όμως για αρκετούς από εσάς να ήρθαν οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι μπορεί να πάει καλύτερα, με την ανάλογη κούραση βέβαια, γιατί καλώς ή κακώς δεν πρέπει να ξεχνάμε την δύσκολη πορεία του Κρόνου στο ζώδιο σας μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας, των κόπων και των επενδύσεων, θα έρθουν με την είσοδο του 2021, αλλά ήδη από το φετινό φθινόπωρο και κυρίως μετά τις 13/9 που ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία στο ζώδιο σας και θα είναι πιο βοηθητικός, θα νιώθετε λίγο μεγαλύτερη αισιοδοξία και θα έχετε και την αναγνώριση από τους προϊσταμένους ή τους συνεργάτες σας. Αυτό το πολύ λεπτό θέμα της αναγνώρισης, της ηθικής ουσιαστικά ανταμοιβής για όσα κάνατε, ήταν και είναι η αχίλλειος πτέρνα σας. Δεν φτάνει μόνο να αμείβεστε σωστά, θέλετε να σας αποδίδουν και τα εύσημα. Ιδιαίτερη προσοχή βέβαια χρειάζεται η ανάδρομη πορεία του Άρη το διάστημα 9/9 με 14/11. Μολονότι ο Άρης δεν κυβερνά κάποιον οίκο σχετιζόμενο με τα επαγγελματικά ή τα οικονομικά σας, είναι μια αντίξοη επιρροή που σας βάζει σε αρκετά έξοδα, ενδεχομένως για την οικογένεια ή το σπίτι ή για ένα νέο ξεκίνημα. Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του, βέβαια, καλό είναι να μην κάνετε νέες εκκινήσεις και να πάρετε ρίσκο. Αφήστε το καινούριο μετά τον Δεκέμβριο. Ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε όλοι οι Αιγόκεροι και κυρίως οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο με τον Δία στο ζώδιο σας, είναι η υπερβολή. Δεν είναι δύσκολο, ένα δίκαιο αίτημα σας (για μια αύξηση ας πούμε, ή για λιγότερες υπερωρίες) αν το χειριστείτε υπεροπτικά και χωρίς ευελιξία, να γυρίσει μπούμερανγκ κι όχι μόνο να μην δικαιωθείτε, αλλά να βρεθείτε και με «συνέπειες» για τη συμπεριφορά σας. Τα οικονομικά θα δείξουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης (όπου θα μείνει και κάτι στην τσέπη σας από αυτά που βγάζετε) στο τέλος της χρονιάς. Πάντα ο Κρόνος αφήνει το δωράκι του στο τέλος της πορείας του στο ζώδιο μας. Το 2021 είναι η χρονιά που υπόσχεται να σας ανταμείψει υλικά. Ο Οκτώβριος και το πρώτο μέρος του Νοέμβρη, είναι το διάστημα που θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση, να περιμένετε αυξημένο ανταγωνισμό, περισσότερα εμπόδια ή τρικλοποδιές και φυσικά περισσότερα έξοδα. Εκεί βλέπετε συντονίζονται ανάδρομος Άρης μαζί με ανάδρομο Ερμή και μπορεί να υπάρχουν παρεξηγήσεις, διάφορα εμπόδια, καθυστερήσεις ή και ένας πιο ύπουλος ανταγωνισμός. Η επαγγελματική και οικονομική σας ζωή θα ανακάμψει από το 2021 και ο Δεκέμβριος θα είναι ο προπομπός για τα θετικά που έρχονται στην καινούρια χρονιά. Ο Κρόνος και ο Δίας παίρνουν την άγουσα από το ζώδιο σας και θα σχηματίσουν την Μεγάλη Σύνοδο του 2020 στο ζώδιο του Υδροχόου μέσα στον τομέα των οικονομικών σας στις 21/12 (η επιρροή της Μεγάλης Συνόδου θα αναλυθεί σε ξεχωριστό άρθρο). Προσοχή σε θέματα υγείας, αλλά και σε σχέσεις με συναδέλφους στην περίοδο των εκλείψεων (30/11 και 14/12). Ενδεχομένως να έχετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα της δουλειάς σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κοιτάζοντας πίσω το 2020 μετά από αρκετά χρόνια, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τους αγώνες που χρειάζεται να δώσετε, σίγουρα θα το κατατάξετε ανάμεσα στις χρονιές σταθμούς στη ζωή σας, αφού για πρώτη φορά πήρε θέση στο ζώδιο σας ο Κρόνος (μετά από σχεδόν 28 χρόνια) δοκιμαστικά από Μάρτιο μέχρι αρχές Ιουλίου και κανονικά από τις 17/12 κι έπειτα. Ο Κρόνος πάντα συνδέεται με χρονιές σταθμούς στη ζωή μας. Και σίγουρα είναι μια από τις ενδείξεις όταν ανεβαίνουμε ιεραρχικά. Στο ζώδιο σας εξάλλου θα λάβει χώρα και η Μεγάλη Σύνοδος του Δία και του Κρόνου που θα πραγματοποιηθεί στις 21/12 (θα αναλυθεί σε ξεχωριστό άρθρο) ανοίγοντας ένα νέο και πολύ σπουδαίο κεφάλαιο εμπειριών. Έτσι το βλέμμα σας πρέπει να στραφεί στον Δεκέμβριο, τότε που θα μπορέσετε να ανέλθετε, να κυνηγήσετε την επιτυχία και κυρίως να αποκτήσετε ένα μεγάλο κύκλο συμπαθούντων και υποστηρικτών. Δεν είναι και λίγο εδώ που τα λέμε!

Δεν είναι ότι το φθινόπωρο δεν έχει χαρές και συγκινήσεις να σας προσφέρει, είναι ότι μαζί με το καλό σάς φέρνει από κοντά και το δύσκολο και κυρίως την αμφιβολία για το μέλλον. Η σύντομη, αλλά έντονη επιστροφή του Κρόνου στο ζώδιο σας από τον Μάρτιο μέχρι αρχές Ιουλίου, δεν σας επέτρεψε να κανονίσετε όπως συνήθως, ούτε τις διαθέσεις ούτε τον προϋπολογισμό σας. Οι περισσότεροι Υδροχόοι ή όσοι έχετε ωροσκόπο σ’ αυτό το ζώδιο, παραπονούνται τα τελευταία χρόνια για τα οικονομικά τους και την στενότητα που υπήρχε σε έσοδα. Τα οικονομικά σας επηρεάζονται από τον Ποσειδώνα όχι μόνο τώρα, αλλά και μέσα στα επόμενα χρόνια. Η αλήθεια είναι πως ο Ποσειδώνας δεν αποτελεί και την πιο εύκολη επιρροή, καθώς πολλές φορές μας μπερδεύει ή γινόμαστε εύκολα θύματα εξαπάτησης ή μπορεί να προκύπτουν και σκάνδαλα σε σχέση με τα οικονομικά μας. Από την άλλη, μπορεί να μην είναι πολύ ξεκάθαρη η κρίση μας όταν παίρνουμε οικονομικές αποφάσεις. Το 2020 δεν ήταν μια εύκολη χρονιά, αλλά ήταν ίσως λίγο πιο θετική στον τομέα των οικονομικών σε σχέση με τις προηγούμενες, με τα αδύναμα μεν, αλλά γεμάτα με προοπτικές εξάγωνα του Δία με τον Ποσειδώνα. Το διάστημα που θα έχουμε ταυτόχρονα ανάδρομο Άρη και Ερμή -δηλαδή στην ουσία ο Οκτώβριος και οι αρχές Νοεμβρίου- είναι το πιο πολυέξοδο, ασαφές και επικίνδυνο για ρίσκο διάστημα, γι’ αυτό προσέξτε αρκετά τις κινήσεις σας και μην ξανοίγεστε. Αν έχετε μια επιχειρηματική ιδέα είναι προτιμότερο να περιμένετε τον τελευταίο μήνα της χρονιάς ή να το μεταφέρετε στην επόμενη, κυρίως από Μάρτιο και έπειτα. Η συνύπαρξη Δία-Κρόνου στο ζώδιο σας από τα μέσα Δεκεμβρίου και έπειτα, απαιτεί να βάλετε κάποιες σταθερές στη ζωή σας. Περισσότερο από ποτέ, τώρα έχετε την ανάγκη να υπάρξουν κάποια πράγματα σταθερά, ασφαλή, ώστε να νιώθετε ικανοποιημένοι. Ένας άλλος παράγοντας επιρροής για το ζώδιο σας είναι ο Ουρανός, που φέτος τουλάχιστον επηρεάζει τους γεννημένους τέλος Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου.

ΙΧΘΥΕΣ

Αν μπορούσατε να δείτε λίγο πιο αντικειμενικά τις εξελίξεις στη ζωή σας και κυρίως στους τομείς της καριέρας και των οικονομικών χωρίς φόβο και πάθος, τότε θα φτάνατε στη συνειδητοποίηση ότι μέσα στο 2020 μπορεί να μην είχατε τις τρομερές ευκαιρίες καταξίωσης ή οικονομικής προόδου (κυρίως εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας), αλλά σε σχέση με άλλους μπορεί να βρεθήκατε και κάπως ωφελημένοι. Το να κατορθώσετε να διατηρήσετε αξιοπρεπώς τη θέση και τα κεκτημένα σας, ίσως και να τα αυξήσετε κάπως στο υπόλοιπο της χρονιάς, είναι το μεγάλο στοίχημα του τελευταίου τετράμηνου. Για τους γεννημένους στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου, που επηρεάζονται από τον Ποσειδώνα, η κατάσταση είναι κάπως διαφοροποιημένη σε σχέση με τους υπόλοιπους Ιχθύες, αφού μπορεί να προκύψει σύγχυση ή και αλλαγές. Αλλαγές όχι μόνο με την έννοια των γεγονότων που συμβαίνουν και σας καλούν να πάρετε θέση, αλλά και αλλαγές που σχετίζονται με τη δική σας κοσμοθεωρία. Ο τομέας της καριέρας πάντως είναι αρκετά ενθαρρυντικός για όλους τους Ιχθύς ή όσους έχουν ωροσκόπο σ’ αυτό το ζώδιο, εξαιτίας της καλής θέσης των Δία, Κρόνου, Πλούτωνα που θα κάνει τους συνεργάτες σας πιο δοτικούς και γενναιόδωρους και θα σας φέρει στήριξη. Οι φίλοι ή οι συνεργάτες, οι ομοϊδεάτες σας, άνθρωποι που έχουν κοινούς στόχους με σας και που μπορεί να έχουν περισσότερη δύναμη από εσάς ή εξουσία, μπορεί να είναι το πιο τυχερό κομμάτι αυτής της χρονιάς μέχρι το τέλος της. Ακόμη μέχρι το τέλος της χρονιάς δείτε τι καινούριους στόχους μπορείτε να θέσετε και ασχοληθείτε περισσότερο και με το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν σκεφτόσασταν να μπείτε σε μια νέα συνεργασία ή να πάρετε μια χρηματοδότηση, προτιμήστε να το κάνετε μακριά από την περίοδο του ανάδρομου Άρη στον Κριό που ταυτόχρονα περικλείει και την ανάδρομη πορεία του Ερμή (9/9 – 14/11). Ο Άρης κυβερνά τον τομέα των οικονομικών στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο κι αυτό μπορεί να φέρει καθυστερήσεις ή ένα μεγαλύτερο προβληματισμό ή και έξοδα την ίδια περίοδο. Κάποιες λάθος επιλογές σε επενδύσεις, κάποιες αντιξοότητες της τύχης, οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας και στον κόσμο λόγω της πανδημίας, μπορεί να σας κάνουν κάπως πιο ανασφαλείς αυτό το διάστημα. Αν προκύψει μια πρόταση τώρα μπορείτε να διαπραγματευθείτε και να βάλετε λίγο αργότερα τις υπογραφές, μετά τις 14/11. Πολύ σημαντική είναι η επιρροή του Ερμή τον Νοέμβριο, σε ορθή πορεία μετά τις 11/11 στον Σκορπιό ένα ζώδιο υδάτινο όπως το δικό σας, που θα βοηθήσει στην επικοινωνία, το εμπόριο, τα νομικά θέματα, τις εκδόσεις, το διαδίκτυο, τους ξένους και το εξωτερικό. Οι ανάδρομες πορείες των πλανητών τον Οκτώβριο μπορεί να φέρουν κάποιες διαψεύσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά δεν θα σας χαλάσει τίποτε σημαντικό. Σε αυτό το διάστημα προσπαθήστε να χαμηλώσετε τις προσδοκίες σας. Ο Δεκέμβρης μυρίζει δουλειά και υποχρεώσεις, αλλά σας δίνει και εξαιρετικές ευκαιρίες προόδου ώστε να μπείτε στην καινούρια χρονιά με αισιοδοξία. Η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου στις 21/12 θα δώσει σε όλους νέα πνοή και σε σας κυρίως στην ψυχολογία σας!