ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Η Τάση της Ημέρας για Όλα τα Ζώδια

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ας καλωσορίσουμε τη φθινοπωρινή ισημερία που πραγματοποιείται σήμερα, καθώς ο Ήλιος περνά στον Ζυγό απόψε το βράδυ. Ίση μέρα ίση νύχτα, έστω και για μια μέρα πριν αρχίσουν οι νύχτες μας να μεγαλώνουν και να μπαίνουμε σιγά σιγά στο τελευταίο μέρος αυτής της τόσο ιδιαίτερης και δύσκολης χρονιάς. Το φθινόπωρο ξεκινά ουσιαστικά με τη φθινοπωρινή ισημερία, μολονότι οι θερμές μέρες θα μας ακολουθήσουν για αρκετό καιρό ακόμη. Και ειδικά φέτος το φθινόπωρο, εύχομαι το θερμές μέρες να αναφέρεται μόνο στη θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι σε άλλες καταστάσεις που ανεβάζουν το θερμόμετρο. Η Σελήνη εξακολουθεί την πορεία της στον Κριό, αλλά η κύρια όψη της ημέρας είναι το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα, που λειτουργεί σαν μαγνήτης της έντασης στις επαφές μας, προκαλώντας παιχνίδια εξουσίας, έντονο συναισθηματισμό κυρίως στις ερωτικές σχέσεις, τάση για ζήλια, κτητικότητα, αλλά και εμμονές. Με αυτή την όψη προσπαθούμε να βρούμε ουσία, βάθος, και δεν μας αρκεί μια επιφανειακή προσέγγιση των καταστάσεων και των σχέσεων. Επειδή η μέρα χαρακτηρίζεται αρκετά από την Πλουτώνια επιρροή, μπορεί να νιώθουμε ότι δεν έχουμε τον έλεγχο των πραγμάτων, να αισθανόμαστε ένα ανικανοποίητο στις προσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις και να γινόμαστε -χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε- χειριστικοί και ελεγκτικοί στην προσπάθεια μας να καταλάβουμε τι γίνεται.

[...]

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Η Τάση της Εβδομάδας για Όλα τα Ζώδια

20/09/2021 - 26/09/2021

Η εβδομάδα ξεκινά με μια Πανσέληνο στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, δημιουργώντας πιο έντονη ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα της εβδομάδας και ίσως αρκετό άγχος στα ζώδια της μεταβλητής ομάδας: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, που μπορεί να εκφράζουν πιο έντονα τα συναισθήματα τους θετικά ή αρνητικά. Για την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου μπορείτε να διαβάσετε την ανάλυση μου πατώντας εδώ. Η Πανσέληνος σχηματίζεται τα ξημερώματα της Τρίτης 21/9. Μια ώρα πριν, το τρίγωνο Ερμή-Δία ολοκληρώνεται στα ζώδια του Ζυγού και του Υδροχόου, επηρεάζοντας κυρίως τη Δευτέρα, την οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για θέματα επικοινωνίας, διαπραγματεύσεων, διπλωματικών κινήσεων, αγοραπωλησιών, συμφωνιών, εμπορικών δοσοληψιών. Πολύ διαφορετική η Τετάρτη με το τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα. Η όψη αυτή, όπως και κάθε όψη στην αστρολογία, έχει δυο νομίσματα. Από τη μια ευνοεί την εμβάθυνση και την έρευνα κι από την άλλη εύκολα μπορεί να παρασυρθούμε από φοβίες, θεωρίες συνωμοσίας και το μυαλό μας να κατακλύζεται από αρνητικές σκέψεις. Γι’ αυτό κυρίως τα παρορμητικά ζώδια: Κριοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Ζυγοί του τρίτου δεκαημέρου, ας είναι πιο προσεκτικοί. Το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου ο Ήλιος περνά στον Ζυγό κι έχουμε φθινοπωρινή ισημερία. Σιγά-σιγά οι μέρες μας θα αρχίσουν να μικραίνουν και οι νύχτες να μεγαλώνουν. Στις 23/9 μια άλλη όψη έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα, καθώς η Αφροδίτη σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό δημιουργώντας αστάθεια, αποστάσεις στις σχέσεις, ενώ μπορεί να υπάρχει τάση για ξαφνικούς χωρισμούς ή επανασυνδέσεις. Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαήμερου οι αποδέκτες της όψης αυτής. Η εβδομάδα θα κλείσει με το τρίγωνο του Άρη προς τον Κρόνο που κυριαρχεί το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σταθερή όψη, που τα χαρακτηριστικά της είναι η δύναμη, η φιλοδοξία, η επιμονή και η υπομονή για να πραγματοποιήσουμε και τον πιο δύσκολο στόχο. Η πειθαρχία, η πίστη, η αφοσίωση είναι αυτά που θα φέρουν επιτυχία σε Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους του 1ου δεκαημέρου.

Για να διαβάσετε τις ερωτικές προβλέψεις της εβδομάδας για το ζώδιο ή τον ωροσκόπο σας πατήστε εδώ.

[...]

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Η Τάση του Μήνα για Όλα τα Ζώδια

Σεπτέμβριος 2021

Μπορεί το καλοκαίρι να μην τελειώνει ουσιαστικά ακόμη και οι θερμοκρασίες να είναι υψηλές, αλλά με τόσους πλανήτες στην Παρθένο η δουλειά, οι σπουδές, η υγεία, τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας, κλέβουν την προσοχή από τις παραλίες και τις διακοπές του καλοκαιριού. Βέβαια, ουσιαστικά η λήξη του καλοκαιριού δεν έρχεται όταν μπαίνει ο Σεπτέμβριος, αλλά όταν ο Ήλιος περάσει στον Ζυγό και φτάσουμε έτσι στη φθινοπωρινή ισημερία, που φέτος είναι στις 22/9. Το φετινό καλοκαίρι είχε ένα έντονα χαοτικό στοιχείο και σίγουρα δεν ήταν το ανέμελο και ξένοιαστο καλοκαίρι που θα επιθυμούσαμε. Ιδιαίτερα ο μήνας Αύγουστος, όπως άλλωστε σας είχα περιγράψει και στην αντίστοιχη εισαγωγή για τον μήνα, δοκίμασε για τα καλά τη χώρα μας. Ο Σεπτέμβριος είναι σαφώς πιο ήπιος μήνας, μολονότι δεν στερείται δυσκολιών.

Η Νέα Σελήνη της αναδιοργάνωσης

Η πρώτη σημαντική ένδειξη αλλαγής προτεραιοτήτων στην καθημερινότητα μας έρχεται με τη Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου στις 7/9 στο ζώδιο της Παρθένου. Η πιο σημαντική της όψη είναι το τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Αυτή η Νέα Σελήνη δείχνει ότι παγκοσμίως οι άνθρωποι θα εστιάσουν περισσότερο σε θέματα που αφορούν την υγεία, αλλά και τα θέματα του περιβάλλοντος. Σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο μας δίνεται η ευκαιρία να αναδιοργανώσουμε την καθημερινότητα μας, να υιοθετήσουμε μια πιο υγιεινή προσέγγιση στον τρόπο που διατρεφόμαστε και ζούμε, να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες μας, να καθαρίσουμε τον χώρο του σπιτιού διώχνοντας ή χαρίζοντας ό,τι δεν χρησιμοποιούμε πλέον, καθώς ένας οργανωμένος και καθαρός χώρος θα βοηθήσει και το μυαλό μας να λειτουργεί καλύτερα. Η Νέα Σελήνη είναι πάντα μια καλή αφορμή για να εγκαινιάσουμε νέες δραστηριότητες, να κάνουμε νέα ξεκινήματα, να κάνουμε νέα πλάνα, που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Καθώς το ζώδιο της Παρθένου δίνει έμφαση στην υγεία, τη δουλειά, τις σπουδές, το περιβάλλον, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε νέα ξεκινήματα σε αυτούς τους τομείς.

Ο Ερμής της διπλωματίας

Ένα ακόμη ζώδιο που η παρουσία του είναι έντονη τον Σεπτέμβριο είναι ο Ζυγός. Ήδη από τις 30 Αυγούστου ο Ερμής θα βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο, διευκολύνοντας την επικοινωνία, τις διαπραγματεύσεις, τις δοσοληψίες. Τα θέματα των σχέσεων και των συνεργασιών θα είναι στο μυαλό μας και θα θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι συντονιζόμαστε στους στόχους και τις επιθυμίες μας με τις σημαντικές μας σχέσεις -ερωτικές, φιλικές και επαγγελματικές. Ο Ερμής θα περάσει ένα αναλογικά μεγάλο διάστημα στον Ζυγό, καθώς στο τέλος του μήνα, στις 26/9, θα γίνει φαινομενικά στάσιμος για να ξεκινήσει η ανάδρομη πορεία του. Έτσι, προς το τέλος του μήνα κυρίως, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη σύγχυση σε θέματα σχέσεων, να είμαστε πιο αναβλητικοί κι αναποφάσιστοι, να βιώνουμε καθυστερήσεις, αναβολές, μικροαναποδιές στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις. Από την άλλη, μας δίνεται η ευκαιρία αν υπάρχουν άλυτα προβλήματα σε μια σχέση, όσο δύσκολα κι αν είναι, να τα αντιμετωπίσουμε, ώστε να επιλυθούν. Η περίοδος του ανάδρομου Ερμή θα μας απασχολήσει περισσότερο φυσικά τον επόμενο μήνα.

Η Αφροδίτη και ο Άρης σε θέση αδυναμίας

Η Αφροδίτη μέχρι τις 10/9 παραμένει στο ζώδιο που αγαπά, τον Ζυγό, προάγοντας την ευγένεια, τους καλούς τρόπους, την αντικειμενικότητα, αλλά και την υποχώρηση στις σχέσεις και στη συνέχεια περνά στον Σκορπιό. Έτσι, η ερωτική μας ζωή θα επηρεαστεί από αυτή την πιο σκοτεινή, μυστηριώδη και παθιασμένη Αφροδίτη, που δεν διστάζει να πάει στο βάθος των σχέσεων, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ένα ταξιδάκι στην κόλαση. Στη θέση αυτή η Αφροδίτη βρίσκεται σε αδυναμία παραδοσιακά. Σε θέση αδυναμίας θα περάσει κι ο Άρης, καθώς προχωρά στον Ζυγό στις 14/9. Γίνεται πιο αναβλητικός στη δράση του, δύσκολα ξεκινά μια διαμάχη και προτιμά να αρέσει στους άλλους, παρά να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Και πάλι οι σχέσεις προσωπικές ή επαγγελματικές, οι συνεργασίες, οι συνεταιρισμοί θα μας απασχολήσουν περισσότερο και θα είμαστε πιο πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τους άλλους για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Η Πανσέληνος των συναισθημάτων

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα της 21ης πραγματοποιείται στο συναισθηματικό και ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων και μας επηρεάζει για κάποιες ημέρες πριν και μετά. Η Πανσέληνος δείχνει την κορύφωση καταστάσεων και συνήθως συνδέεται με αλλαγές, αποκαλύψεις, ανακαλύψεις, επιτυχίες ή και το τέλος σχέσεων και καταστάσεων, που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Η διαίσθηση μας θα είναι ιδιαίτερα έντονη με αυτή την Πανσέληνο, ενώ μπορεί να φέρει την κορύφωση θεμάτων, που μας απασχόλησαν τον Μάρτιο αυτής της χρονιάς. Στις 22/9, μια μέρα μετά, ο Ήλιος προχωρά στον Ζυγό και το φθινόπωρο διαδέχεται το καλοκαίρι ουσιαστικά, ενθαρρύνοντας μας να δώσουμε προσοχή στις σχέσεις μας και στο πώς συνυπάρχουμε, συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους στη ζωή μας.

[...]

ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

2021

Λίγο έμεινε για να τελειώσει η χρονιά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και η αγωνία για το τι θα φέρει το 2021 κορυφώνεται. Το 2020 ήταν η χρονιά που οι… συναντήσεις του Κρόνου με τον Πλούτωνα καθόρισαν τις εξελίξεις και «βοήθησαν» να διαλυθούν σχεδόν τα πάντα. Το 2021, καλούμαστε να μαζέψουμε κάποια από τα κομμάτια μας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ξανά από την αρχή. Όμως για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον όλα έχουν αλλάξει και μόνο μέσω της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, της ανανέωσης των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών μας θεσμών, θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω. Αυτή είναι και η τεράστια πρόκληση του 2021 με τα 3 τετράγωνα που θα γίνουν μεταξύ του Κρόνου (που θα βρίσκεται στον Υδροχόο και είναι το ζώδιο της συλλογικότητας) και του Ουρανού (που είναι στον Ταύρο και έχει ως κύρια θέματα του την ασφάλεια).

[...]