ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Η Τάση της Ημέρας για Όλα τα Ζώδια

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Η Σελήνη προχωρά στον Καρκίνο τις πρωινές ώρες και μπορούμε πιο εύκολα μέσα σε όλα όσα «πρέπει» να κάνουμε, να επιδιώξουμε και μερικές στιγμές ξεκούρασης ή ικανοποίησης των αισθήσεων μας. Η μέρα ξεκινά με την επιρροή του θετικού τριγώνου Σελήνης-Κρόνου που βοηθά στο να πάρουμε πρωτοβουλίες και να δείξουμε αυτοπεποίθηση στις διεκδικήσεις μας, να κάνουμε επαγγελματικές συναντήσεις, ραντεβού και συσκέψεις, ενώ μπορούμε να πάρουμε πιο εύκολα και οικονομικές αποφάσεις. Μετά από ένα ιδιαίτερα έντονο ξεκίνημα εβδομάδας με την επιρροή της Πανσελήνου στους Διδύμους, μολονότι και η Τετάρτη κρατά τον χαρακτήρα της δυναμικότητας, είναι πιο ασφαλής για δράση και ξεκινήματα. Το βράδυ το τυχερό εξάγωνο της Σελήνης με τον Δία είναι εξαιρετικό για συναντήσεις με την οικογένεια, τους φίλους και γενικώς τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Προσφέρεται να ασχοληθούμε με τον χώρο του σπιτιού, π.χ. να το στολίσουμε για τα Χριστούγεννα ή να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας την αγαπημένη μας σειρά ή ταινία.

[...]

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Η Τάση της Εβδομάδας για Όλα τα Ζώδια

27/11/2023 - 03/12/2023

Η εβδομάδα ξεκινά κάτω από την επιρροή της Πανσελήνου του Νοεμβρίου στο ζώδιο των Διδύμων για την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ. Η Πανσέληνος αυτή αφορά ιδιαίτερα τις σχέσεις προσωπικές κι επαγγελματικές και μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες φαίνεται ότι θα είμαστε πιο πρόθυμοι να εξερευνήσουμε τις προοπτικές μιας προσωπικής ή επαγγελματικής δέσμευσης. Κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι ο κυβερνήτης των Διδύμων, δηλαδή ο Ερμής. Αν πρόκειται να μπείτε σε μια νέα σχέση – συνεργασία προσπαθήστε να έχετε ολοκληρώσει τις διαδικασίες ή να έρθετε σε κάποια συμφωνία πριν τις 13/12 που ο Ερμής θα γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία. Παράλληλα με την Πανσέληνο ολοκληρώνεται το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα την ίδια μέρα, μια όψη που θυμίζει πολύ «τοπίο στην ομίχλη». Ό,τι αγγίζει ο Ποσειδώνας, ειδικά σε μια απαιτητική όψη σαν κι αυτή, είναι σαν να το καλύπτει με ένα σύννεφο και δεν βλέπουμε ξεκάθαρα τι κρύβει. Με κάποιο τρόπο θολώνει η κρίση μας και είναι δύσκολο να δούμε ξεκάθαρα τις καταστάσεις γύρω μας. Η χειρότερη τακτική είναι να βιαστούμε σε μια απόφαση μας ή να πιστέψουμε σε κάτι το οποίο φαίνεται αληθινό αλλά δεν είναι. Μολονότι ο Άρης βρίσκεται στον Τοξότη και μας δίνει δύναμη και αποφασιστικότητα, οι πρώτες μέρες της εβδομάδας δεν προσφέρονται για δεσμεύσεις και μεγάλες υποσχέσεις. Ας κρατήσουμε τη διάθεση για αλλαγές, για νέα ξεκινήματα και δυναμικές ενάρξεις στη ζωή μας για τις επόμενες ημέρες που το κλίμα θα είναι πολύ διαφορετικό! Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του στις 27/12 και στις 09/01/2024. Ο Δεκέμβριος έρχεται με αλλαγή στο πλανητικό σκηνικό, καθώς ο Ερμής προχωρά στο ζώδιο του Αιγόκερου την 1η Δεκεμβρίου. Σε αυτό το ζώδιο θα γυρίσει φαινομενικά ανάδρομος στις 13/12 και θα οπισθοχωρήσει σε αυτή την ανάδρομη πορεία στον Τοξότη από τις 23/12 μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Θα ξαναπεράσει στον Αιγόκερω σε ορθή πορεία πλέον στις 12/01/24. Πολλά λοιπόν από τα πράγματα που συμβαίνουν αυτές τις μέρες μπορεί να μείνουν σε εκκρεμότητα και να τα ξαναδούμε πάλι ώστε να αποφασίσουμε για την τύχη τους αργότερα μέσα στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το τετράγωνο της Αφροδίτης από τον Ζυγό με τον Πλούτωνα που παίζει πολύ με το συναίσθημα μας. Άλλωστε τι μας ελκύει σε έναν άνθρωπο και τι μας απωθεί είναι ένα μυστήριο. Η όψη αυτή θέλει προσοχή στις ερωτικές σχέσεις, καθώς μπορεί να βγαίνουν στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να πηγάζουν από τραύματα στη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας, τα οποία έχουν απωθηθεί στο ασυνείδητο και βγαίνουν με ορμή ως προβολές στις σχέσεις μας. Προσοχή χρειάζεται και στις οικονομικές μας δοσοληψίες. Καλό είναι να μην εμπιστευόμαστε εύκολα.

Για τις ερωτικές προβλέψεις της εβδομάδας πατήστε εδώ.

[...]

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Η Τάση του Μήνα για Όλα τα Ζώδια

Νοέμβριος 2023

Γνωρίζοντας τις αστρολογικές προδιαγραφές ενός μήνα, πότε έχουμε σημαντικές όψεις, αλλαγές ζωδιακών θέσεων των πλανητών, φάσεις της Σελήνης όπως η Νέα Σελήνη ή η Πανσέληνος, μπορούμε πιο εύκολα να προγραμματίσουμε τις δραστηριότητες μας, αλλά και να προσαρμοστούμε ενεργειακά και συναισθηματικά. Σαν ένα δελτίο πρόγνωσης καιρού που σε προϊδεάζει για το πώς πρέπει να συμπεριφερθείς μια βροχερή μέρα ή ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγεις για να μην εγκλωβιστείς σε κακές καιρικές συνθήκες. Βοηθά όταν έχουμε πιο απαιτητικές επιρροές να είμαστε πιο υπομονετικοί κι όταν η ώρα είναι κατάλληλη να εκμεταλλευόμαστε τις θετικές όψεις για να αναλάβουμε δράση είτε στους προσωπικούς είτε στους επαγγελματικούς μας στόχους. Καθώς αφήνουμε πίσω μας τις εκλείψεις του Οκτωβρίου και μπαίνουμε σε ένα πιο «κανονικό» μοτίβο καθημερινότητας είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε αλλαγές που δυσκολευόμασταν να εγκαινιάσουμε. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή του Σκορπιού από τις 23/10 μέχρι τις 22/11 που ο Ήλιος θα προχωρήσει στον Τοξότη. Ό,τι είναι κρυμμένο ή σκοτεινό είτε αφορά εμάς τους ίδιους, τις σχέσεις μας ή και την κοινωνία που ζούμε έρχεται στο φως. Ο Σκορπιός, το μυστηριώδες αυτό συναισθηματικό ζώδιο δεν μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τις σκιές και τα σκοτάδια, την άβυσσο της ίδιας της ψυχής. Ήδη στο ζώδιο αυτό βρίσκονται ο Ήλιος, ο Άρης ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου, αλλά και ο Ερμής. Ο Νοέμβριος ξεκινά με την ορθή πορεία του Κρόνου στις 04/11 στο ζώδιο των Ιχθύων, κάτι που θα δώσει έμφαση στην ανάληψη δράσης και στις εξελίξεις. Το προηγούμενο διάστημα ειδικά σε επαγγελματικά και οικονομικά οι ρυθμοί ήταν αυτοί του σαλιγκαριού. Από δω και κάτω τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται πιο γρήγορα και πιο δυναμικά. Στις 08/11 η Αφροδίτη προχωρά στον Ζυγό, στο ζώδιο που κυβερνά και θα έχουμε μεγαλύτερη στήριξη στον τομέα των σχέσεων μας, ενώ θα δίνουμε προτεραιότητα στην αγάπη, τη δικαιοσύνη και την αρμονία πολύ περισσότερο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Θα την ακολουθήσει ο Ερμής που προχωρά στον Τοξότη στις 10/11. Οι δυο αυτοί πλανήτες θα παραμείνουν σε αυτά τα ζώδια μέχρι το τέλος του μήνα δίνοντας έναν τόνο αμεσότητας αλλά και ειλικρίνειας στις επαφές μας με τους άλλους. Σαφώς οι θέσεις αυτές είναι πιο αισιόδοξες και ελπιδοφόρες.

Η Νέα Σελήνη της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης

Στις 13/11 σχηματίζεται μια ισχυρή Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού με άμεση επιρροή από τον Ουρανό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από αυτό το φεγγάρι στον Ταύρο. Είναι μια Νέα Σελήνη αποκαλυπτική που φέρνει πληροφορίες που ήταν κρυμμένες στο φως. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των ξαφνικών γεγονότων, των εκπλήξεων αλλά και του χάους κάποιες φορές. Δημιουργεί έντονους κραδασμούς σε ενεργειακό επίπεδο και λειτουργεί καταλυτικά στις αποφάσεις για αλλαγές. Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο είναι αυτά της σταθερής ομάδας: Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, ή όσοι έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 21 μοίρες (+- 2 μοίρες). Η επιρροή της Νέας Σελήνης θα είναι ισχυρή τόσο σε επίπεδο επικαιρότητας όσο και σε προσωπικό επίπεδο για όλους μας. Μας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε μας βαραίνει και λειτουργεί τοξικά στη ζωή μας είτε είναι καταστάσεις, αυτοκαταστροφικές συνήθειες, τοξικές προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις και στη θέση τους να οικοδομήσουμε πιο υγιείς βάσεις στη ζωή μας. Είναι μια Νέα Σελήνη που θα σημάνει ραγδαίες εξελίξεις για το Μεσανατολικό αλλά και στον κόσμο της οικονομίας παγκοσμίως.

Μετά τη Νέα Σελήνη σχηματίζονται κάποιες απαιτητικές όψεις του Άρη με κυρίαρχη αυτή της συνόδου με τον Ήλιο στις 18/11 που επηρεάζει σαφώς κι από πιο πριν. Οι εντάσεις, τα νεύρα και οι εκδηλώσεις θυμού αφθονούν με αυτή την όψη και πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί στις επαφές μας με τους άλλους.

Ήλιος στον Τοξότη: Ναι στην περιπέτεια αλλά με οργάνωση και προσοχή

Στις 22 Νοεμβρίου ο Ήλιος στο αέναο ταξίδι του στο ζωδιακό προχωρά στο πύρινο ζώδιο του Τοξότη. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που πάντα ψάχνει νόημα στη ζωή, την αλήθεια και την ελευθερία. Μας προσκαλεί να κινηθούμε περισσότερο, να ψάξουμε νέες κατευθύνσεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, να αγκαλιάσουμε την περιπέτεια και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας πνευματικούς, γεωγραφικούς, φιλοσοφικούς. Το ζώδιο του Τοξότη συνδέεται με την αναζήτηση της αλήθειας, την πίστη, τη φιλοσοφία αλλά και με την ηθική. Ξεκινά μια περίοδος που θα παλέψουμε για τη δική του αλήθεια ο καθένας από μας και για τις πεποιθήσεις μας. Όμως φέτος ο Ήλιος δεν θα είναι τόσο ελεύθερος να εκφράσει το πύρινο ταπεραμέντο του, καθώς περιορίζεται από τον Κρόνο στους Ιχθύς. Και ναι ο Ήλιος στον Τοξότη είναι αισιόδοξος, αλλά φέτος ειδικά θα πρέπει να είναι και ρεαλιστής αλλά και προσεκτικός.

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στις 27/11

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, έναν άξονα γνώσης, πληροφορίας, επικοινωνίας, με συμμετοχή του Άρη από τον Τοξότη σε αντίθεση με αυτό το φεγγάρι. Ο Άρης που θα περάσει στις 24/11 στο ζώδιο του Τοξότη φημίζεται για το πείσμα και τον φανατισμό στα «πιστεύω» του. Θέματα που σχετίζονται με τις θρησκείες, φανατισμός, αλλά και θέματα ταξιδιών και χειμερινού τουρισμού φαίνεται ότι θα έρθουν στο προσκήνιο με αυτή την Πανσέληνο, όπου θα παρατηρηθεί και μεγαλύτερη πόλωση αλλά και ένταση. Από την άλλη, αυτή η Πανσέληνος μπορεί να μας μπερδέψει και να δημιουργήσει χάος ή και σύγχυση, καθώς ο κυβερνήτης της Πανσελήνου Ερμής θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Μπορεί να αποκαλυφθούν πολλά πράγματα στη διάρκεια αυτού του φεγγαριού, αλλά δεν χρειάζεται να δείξουμε τυφλή εμπιστοσύνη. Η Πανσέληνος τετραγωνίζει και τον Κρόνο δημιουργώντας περισσότερες δυσκολίες ειδικά για τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού: Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου.

[...]

ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

2023

Η αλήθεια είναι πως η τελευταία περιφορά του πλανήτη μας γύρω από τον Ήλιο ήταν αρκετά σύνθετη, αφού εκτός από την ήδη παρατεταμένη ανησυχία στον τομέα της υγείας με τη συνεχιζόμενη πανδημία, τα οικονομικά προβλήματα, προστέθηκε κι ένας πόλεμος στην ήπειρο μας κάνοντας μας όλους πιο ανήσυχους για το μέλλον και πιο αβέβαιους για το τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Θα ήθελα πολύ να σας διαβεβαιώσω ότι έτσι ήταν το 2022 και το 2023 θα είναι μια πιο ήσυχη χρονιά που θα φέρει λύσεις στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και δεν θα ενεργοποιήσει καινούρια. Δυστυχώς όμως οι αστρολογικές προδιαγραφές και της καινούριας χρονιάς που βρίσκεται προ των πυλών δεν μου το επιτρέπουν. Αυτό δε σημαίνει ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν θα έχουμε θετικές εξελίξεις και λόγους για να χαρούμε και να νιώσουμε ευτυχείς. Η χρονιά μπαίνει με αβεβαιότητα και ασταθείς συνθήκες, καθώς δυο πλανήτες θα είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία. Αναφέρομαι στον Ερμή που θα είναι ανάδρομος στον Αιγόκερω μέχρι τις 18/01/23 και στον Άρη που συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του μέχρι τις 12/01/23. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τις ιδιαιτερότητες του 2023 σε αστρολογικό επίπεδο.

Ο Ερμής ξεκινά αλλά και τελειώνει το 2023 σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία

Ήδη θα είναι ανάδρομος από τις 29/12/22 μέχρι τις 18/01/23 και ξανά στο τέλος της χρονιάς από τις 13/12/23 μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2024. Μη βιάζεστε λοιπόν να κάνετε τη λίστα με τις αποφάσεις και τους στόχους για τη νέα χρονιά στη διάρκεια των πρώτων της ημερών, γιατί πολλά θα αλλάξουν στην πορεία και μάλλον θα πάει χαμένη. Παρόλα αυτά το διάστημα της ανάδρομης πορείας του είναι κατάλληλο για απολογισμούς, για να δείτε τα σημεία επιτυχίας ή αποτυχίας μέσα στην χρονιά που τελειώνει, τα μαθήματα που πήρατε, τις αλλαγές που κάνατε. Σταδιακά μετά τις 18/01 θα νιώσετε πιο ανακουφισμένοι και πιο έτοιμοι να θέσετε τους νέους σας στόχους. Μάλιστα στις 21/01/23 θα έχουμε μια Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου που θα βοηθήσει να σκεφτούμε με ένα διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο όλα αυτά που θέλουμε να επιτύχουμε στη νέα χρονιά.

Τρεις σημαντικοί και αργοί πλανήτες αλλάζουν ζώδιο

Ο Δίας, ο Κρόνος αλλά και ο Πλούτωνας αλλάζουν ζώδιο την άνοιξη του 2023, φέρνοντας μεγάλες αλλαγές τόσο σε προσωπικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο. Πάντα όταν αυτοί οι πλανήτες που θεωρούνται κοσμοκράτορες (ο Δίας και ο Κρόνος) αλλάζουν θέση στον ζωδιακό βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό διάστημα, που δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση και αβεβαιότητα στις ζωές μας τουλάχιστον αρχικά, αλλά στην πορεία βοηθούν να σταθεροποιηθούν οι καταστάσεις γύρω μας. Καθώς ο Κρόνος απομακρύνεται από τον Υδροχόο στις 07/03 και σταματά να βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τον Ουρανό που βρίσκεται στον Ταύρο, θα έχουμε περισσότερες ελπίδες αν μη τι άλλο να υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην οικονομία. Ας εξετάσουμε όμως τις νέες θέσεις τους στον ζωδιακό.

Ο Κρόνος προχωρά στους Ιχθύς στις 7 Μαρτίου 2023

Στους Ιχθύς ο Κρόνος θα παραμείνει για τα επόμενα σχεδόν 3 χρόνια (με ένα μικρό διάλειμμα για λίγο διάστημα στον Κριό) από τις 07/3/22 μέχρι τις 13/02/26 προσπαθώντας να οργανώσει, να βάλει όρια και δομή σε ένα ζώδιο που είναι πιο απείθαρχο και που δεν έχει κανένα όριο. Το ζώδιο των Ιχθύων είναι συνδεδεμένο με τον Χριστιανισμό, αλλά και γενικότερα με όλες τις θρησκείες. Φαίνεται λοιπόν ότι τα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να υπάρχουν πολλές κρίσεις σε θέματα θρησκειών. Οι Ιχθύες είναι ένα πνευματικό ζώδιο που δεν συνδέεται μόνο με την πίστη σε θρησκευτικό επίπεδο, αλλά και τις μεταφυσικές ανησυχίες, την πνευματικότητα γενικότερα, το new age που άνθισε ιδιαίτερα από τότε που πέρασε ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς. Στη διάρκεια της πορείας του στους Ιχθύς πολλοί θα αμφισβητήσουν οποιαδήποτε πνευματική πρακτική και θα υπάρχει πιο έντονος σκεπτικισμός σε ό,τι αφορά τη μεταφυσική. Οι Ιχθύες είναι ένα καλλιτεχνικό ζώδιο που συνδέεται με τις τέχνες, όπως η μουσική, η φωτογραφία, ο κινηματογράφος, ο χορός, η μόδα. Έτσι θα δούμε πολλές αλλαγές να συμβαίνουν και σε πολιτιστικό επίπεδο. Ο Κρόνος στην παραδοσιακή αστρολογία είναι ο κυβερνήτης του Κάρμα. Ανάλογα με τα πεπραγμένα μας μπορούμε να περιμένουμε δικαίωση ή τιμωρία. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την πορεία και θα έχουν σημαντικές αλλαγές στις ζωές τους στα επόμενα τρία χρόνια είναι οι Ιχθύες, η Παρθένος, οι Δίδυμοι και ο Τοξότης.

Ο Δίας προχωρά στον Ταύρο στις 16 Μαΐου

Ο Δίας θα αφήσει τον Κριό στις 16/05/23 και θα περάσει στο πιο υλικό και προσγειωμένο περιβάλλον του Ταύρου για ένα ολόκληρο χρόνο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις πρακτικές μας ανάγκες, αλλά και στην οικονομία και την αφθονία. Το αίτημα του Ταύρου για ασφάλεια μπορεί να μας κάνει πιο πρόθυμους να βάλουμε κάτι στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, να κάνουμε μια επένδυση με μακροπρόθεσμο όφελος ή να αγοράσουμε ένα ακίνητο για να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Από την άλλη, ο Ταύρος ως ζώδιο της ύλης συνδέεται με την υλική μας υπόσταση το σώμα μας, την υγεία μας. Η υγεία μας είναι η περιουσία μας και ίσως το μόνο περιουσιακό στοιχείο που καλούμαστε να διαφυλάξουμε για να παρατείνουμε το ταξίδι μας στον γαλάζιο πλανήτη μας. Ας εκμεταλλευτούμε την πορεία του Δία στον Ταύρο για να φροντίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας, τη φυσική μας κατάσταση. Ας δείξουμε μεγαλύτερη τρυφερότητα σε μας τους ίδιους, ας προσέξουμε καλύτερα τη διατροφή μας και ας μη φτάνουμε τον οργανισμό μας στα άκρα. Ο Δίας από αυτή του τη θέση θα ευνοήσει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

Ο Πλούτωνας προχωρά στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου

Από το 2008 μέχρι τώρα ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω έχοντας δημιουργήσει μεγάλους τριγμούς και δονήσεις στον κόσμο της οικονομίας, στις πολιτικές και κοινωνικές δομές, στο τραπεζικό σύστημα, στην πολιτική, σε όλες τις δομές που αποτελούν τους πυλώνες ενός εύρυθμου κράτους. Τον Μάρτιο αρχίζουμε να βγαίνουμε από το τούνελ, καθώς ο Πλούτωνας μετακομίζει έστω προσωρινά για το 2023 και οριστικά από το 2024 κι έπειτα στον Υδροχόο για τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτή τη χρονιά θα δούμε λοιπόν τους ανοιξιάτικους μήνες από τις 23/03 και μέχρι τις 10/06 ένα τρέιλερ του τι μέλλει γενέσθαι παρακάτω στις ζωές μας. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε μεγάλες αλλαγές σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας, στην αναδιανομή του πλούτου, αλλά και θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα τεχνολογικά επιτεύγματα. Μπαίνουμε σε μια περίοδο πιο τεχνοκρατική όπου η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ θα κυριαρχήσουν. Το πιο σημαντικό είναι να μη χάσουμε εμείς οι ίδιοι την ανθρώπινη υπόσταση μας. Την τελευταία φορά που ο Πλούτωνας βρισκόταν στον Υδροχόο ήταν από το 1777 μέχρι το 1797, μια περίοδο συνδεδεμένη με πολλές επαναστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αυτή της Γαλλίας, την ανεξαρτησία της Αμερικής από την Αγγλία, τον Διαφωτισμό, τις απαρχές της βιομηχανικής επανάστασης. Οι μεταρρυθμίσεις στον ιδεολογικό χάρτη των επόμενων ετών θα είναι ριζικές. Τα ζώδια που θα βιώσουν μεγάλες αλλαγές θα είναι αυτά της σταθερής ομάδας, δηλαδή Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι.

Οι δεσμοί της Σελήνης και οι εκλείψεις αλλάζουν άξονα και προχωρούν στον άξονα Κριού-Ζυγού

Τα τελευταία χρόνια με τους δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και τις εκλείψεις σε αυτά τα ζώδια, η έμφαση ήταν στην οικονομία και στις υλικές συνθήκες. Πλέον οι δεσμοί της Σελήνης θα προχωρήσουν το καλοκαίρι του 2023 στον άξονα των σχέσεων, βοηθώντας μας να δούμε πίσω από την επιφάνεια των σχέσεων μας και καλώντας μας να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές μας ανάγκες και τις ανάγκες της σχέσης. Οι εκλείψεις στον άξονα αυτό θα ξεκινήσουν νωρίτερα τον Απρίλιο. Το 2023 θα έχουμε δυο σετ εκλείψεων. Δύο Ηλιακές στις 20/4 στον Κριό και στις 14/10 στον Ζυγό και δυο Σεληνιακές στις 05/05 στον Σκορπιό και στις 28/10 στον Ταύρο. Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα έχουν αλλαγές κατεύθυνσης στη ζωή τους και στις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες τους.

Η Αφροδίτη θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Λέοντα στις 22/07

Αν και η Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο βρίσκεται σε ένα ιδανικό περιβάλλον για να εκδηλώσει τα θερμά της συναισθήματα, στις 22/07 θα γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία ωθώντας μας να κάνουμε πιθανώς δεύτερες σκέψεις σχετικά με τις ερωτικές μας σχέσεις. Μπορεί να ξαναδούμε κάποια πράγματα που είχαν προκύψει στις σχέσεις μας την τελευταία φορά που η Αφροδίτη ήταν ανάδρομη σε αυτό το ζώδιο 8 χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2015. Φυσικά μια ανάδρομη Αφροδίτη συνδέεται πολλές φορές και με κάποιες οικονομικές δυσχέρειες και περιορισμούς. Λέοντες, Υδροχόοι, Ταύροι και Σκορπιοί πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα χρήματα και αισθήματα από τις 22/07 μέχρι τις 04/09.

[...]