Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουλίου 2024

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουλίου 2024

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουλίου 2024

O Ιούλιος ξεκινά με την ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα του πλανήτη των ψευδαισθήσεων και της φαντασίας στο ζώδιο των Ιχθύων και είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποιου είδους απογοήτευση αν είχαμε εξιδανικεύσει κάποιες καταστάσεις στη ζωή μας ή είχαμε μεγάλες προσδοκίες από πρόσωπα και καταστάσεις. Η είσοδος του Ερμή στον Λέοντα θα διώξει τις περίεργες σκέψεις και θα μας βοηθήσει να χαρούμε το καλοκαίρι μας με περισσότερο ενθουσιασμό. Θα επικοινωνούμε ευθέως και κυρίως από την καρδιά μας και δεν θα φοβόμαστε να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να υπερασπιστούμε τις ιδέες μας. Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο στις 06/07/2024 μας δίνει ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα, ενώ μπορούμε τώρα με τη βοήθεια της να σπείρουμε τους σπόρους μιας πιο ισορροπημένης και ασφαλούς οικογενειακής ζωής. Το ζώδιο του Καρκίνου συνδέεται και με αλλαγές, έτσι είναι πιθανόν τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο να αναζητήσουν κάποιο άλλο περιβάλλον είτε σπιτιού είτε εργασιακού χώρου. Η Νέα Σελήνη θα βοηθήσει να φροντίσουμε τόσο τον εαυτό μας αλλά και αυτούς που αγαπάμε. Στο μέσον του μήνα έχουμε την ιδιαίτερα δυνατή σύνοδο του Άρη με τον Ουρανό που φέρνει απρόβλεπτες εξελίξεις και μια έντονη επικαιρότητα. Είναι μια όψη παρόρμησης, ανάγκης δραστικών αλλαγών στη ζωή μας, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το ρίσκο. Η είσοδος του Άρη στους Διδύμους μας κάνει πιο φιλόδοξους μετά τις 20/07/2024, αλλά δημιουργεί και μεγαλύτερη ένταση στην καθημερινότητα μας στην επικοινωνία και τις επαφές μας. Η δεύτερη Πανσέληνος του φετινού καλοκαιριού στο ζώδιο του Αιγόκερω θα λάβει χώρα στις 21/07/2024 και θα φέρει υποθέσεις που ξεκίνησαν κοντά στις 22/06/2024 στο αποκορύφωμα τους και στο τέλος τους. Θα είμαστε αρκετά αποφασιστικοί κι έτοιμοι να κυνηγήσουμε τις φιλοδοξίες μας. Ο Ιούλιος είναι μήνας που ο Ερμής θα παραμείνει σε ορθή πορεία, κάτι που θα αλλάξει τον Αύγουστο που σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του θα είναι φαινομενικά ανάδρομος. Αν λοιπόν επιθυμείτε να κάνετε μια έναρξη σε επαγγελματικό επίπεδο, να υπογράψετε σημαντικά συμβόλαια και συμφωνίες ή να προχωρήσετε σε ακριβές αγορές, καλύτερα να αξιοποιήσετε στην ολότητα του τον Ιούλιο και ιδιαίτερα τις μέρες που ο Ερμής θα σχηματίζει θετικές όψεις.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Ιουλίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

2 Ιουλίου: Ο Ποσειδώνας μπαίνει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους Ιχθύς. Οι ανάδρομες πορείες των αργών πλανητών διαρκούν για μήνες και η επιρροή τους δεν είναι τόσο απτή όπως ας πούμε συμβαίνει με τον Ερμή ή την Αφροδίτη. Καθώς ο Ποσειδώνας είναι ένας «εσωτερικός» πλανήτης μάς καλεί να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην προσωπική μας ανάπτυξη κι εξέλιξη και να σκεφτούμε περισσότερο το νόημα όσων κάνουμε.

Την ίδια μέρα ο Ερμής από τον Καρκίνο συναντά σε όψη τριγώνου τον Ποσειδώνα και δίνει τάση για ονειροπόληση, οξυμένη διαίσθηση, καλλιτεχνική έκφραση, τάση για εξιδανίκευση και ωραιοποίηση. Αφορά Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες του τέλους του τρίτου δεκαήμερου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 29η μοίρα.

Την ίδια μέρα ο Ερμής προχωρά στον Λέοντα σε ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές και πύρινο ζώδιο δίνοντας έναν πιο ευχάριστο αλλά και πιο θεατρικό τόνο στις συζητήσεις και τις επαφές μας με τους άλλους. Θα κάνουμε πιο ζωντανές συζητήσεις, θα σκεφτόμαστε πιο τολμηρά, θα νιώθουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα είμαστε πιο αποφασιστικοί στη δράση μας. Θα ευνοήσει ιδιαίτερα τα ζώδια της φωτιάς, δηλαδή Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

3 Ιουλίου: Η Αφροδίτη από τον Καρκίνο σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια όψη που είναι βοηθητική για σοβαρές συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, για να πάρουμε αποφάσεις βασισμένες στη λογική και το συμφέρον. Επηρεάζει θετικά Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του τέλους του δευτέρου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 19 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ερμής από τον Λέοντα σχηματίζει αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, μια όψη δυσκολίας που ενισχύει την αρνητική σκέψη, την καχυποψία, την εκδικητικότητα και μπορεί να βγάλει όλα τα αρνητικά μας συναισθήματα στην επιφάνεια. Δείχνει ακόμη μυστική δράση ή υπονόμευση. Επηρεάζει αρνητικά Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 1η μοίρα.

5 Ιουλίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Άρη από τον Ταύρο με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Αυτή η όψη είναι βοηθητική για τη δράση μας φέρνοντας ευκαιρίες να βάλουμε τα σχέδια μας σε εφαρμογή, ενώ θα έχουμε καλή αίσθηση του μέτρου βλέποντας τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά μιας κατάστασης. Θα είμαστε πιο πρακτικοί, ρεαλιστές και θα υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο να οργανώσουμε κάτι και να ανακαλύψουμε κάτι καινούριο. Ευνοεί ιδιαίτερα τις επιδόσεις στα σπορ και τη χειρωνακτική εργασία. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Παρθένους, Καρκίνους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 19 μοίρες.

6 Ιουλίου: Σχηματίζεται η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο που είναι εξαιρετικά βοηθητική για νέα ξεκινήματα και για να έχουμε εξελίξεις σε θέματα οικογένειας, σπιτιού αλλά και καριέρας. Ευνοούνται αλλαγές και μετακομίσεις. Επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του τρίτου δεκαήμερου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και προσωπικούς πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 14 μοίρες.

8 Ιουλίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, μια βοηθητική όψη για νέες γνωριμίες, κεραυνοβόλους έρωτες, συναρπαστικές εξόδους, ξαφνικά δώρα ή και κέρδη. Βοηθητική όψη αν θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στην εμφάνιση ή τη γκαρνταρόμπα μας. Ωραία μέρα για καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ευχάριστες εκπλήξεις μπορεί να έχουν Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 26 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το εξάγωνο του Ερμή από τον Λέοντα με τον Δία στους Διδύμους. Εξαιρετική μέρα για θέματα επικοινωνίας, για ταξίδια, για ευχάριστες επαφές και συναντήσεις, για κλείσιμο συμφωνιών, για καλά αποτελέσματα σε εξετάσεις και σπουδές, για εκκίνηση διακοπών, για εξελίξεις σε δοσοληψίες και γραφειοκρατικά θέματα, για επισημοποιήσεις σχέσεων και συνεργασιών, για υπογραφή συμβολαίων, για αγορά μεταφορικού μέσου ή τεχνολογικού εξοπλισμού, για να έχουμε καλές ιδέες. Ευνοεί Λέοντες, Κριούς, Τοξότες, Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους του τέλους του πρώτου δεκαημέρου – αρχές δευτέρου.

11 Ιουλίου: Ο Ήλιος σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο, μια όψη που μας καλεί να δείξουμε υπευθυνότητα, να αναλάβουμε υποχρεώσεις, αλλά και να ολοκληρώσουμε εργασίες που απαιτούν καλή συγκέντρωση και πειθαρχία. Επηρεάζει θετικά Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο – αρχές τρίτου, ή όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες κοντά στις 19 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη από τον Καρκίνο σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Αφροδίτη στο ζώδιο που κυβερνά ο Ποσειδώνας, στους Ιχθύς, βρίσκεται σε έξαρση κι αυτό σημαίνει ότι στις θετικές όψεις της προς τον πλανήτη αυτόν πάντα μπορεί να υπάρχει ένα δώρο. Μπορεί να ανταμειβόμαστε για μια καλή πράξη που κάναμε στο παρελθόν, να μας εμπνέει να δώσουμε βοήθεια σε αυτούς που υποφέρουν γύρω μας, ενώ μπορεί να έλξουμε και την αληθινή αγάπη. Είναι μια υπέροχη στιγμή αν είστε καλλιτέχνες για να έχετε έμπνευση στη μουσική, στη ζωγραφική, στο να υιοθετήσετε ένα νέο χόμπι, να πάτε θέατρο, κινηματογράφο, να φιλοξενείτε φίλους σπίτι σας, να απολαύσετε μια μέρα στην παραλία ή θαλάσσια σπορ. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 29 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα τις βραδινές ώρες η Αφροδίτη προχωρά στον Λέοντα και ξυπνάει μέσα μας την ανάγκη διασκέδασης, έρωτα, ομορφιάς, απολαύσεων. Θα επηρεάσει θετικά Κριούς, Λέοντες και Τοξότες ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια. Μάλιστα φέτος αντίθετα με πέρυσι που η Αφροδίτη ήταν ανάδρομη στον Λέοντα θα είναι σε ορθή πορεία, άρα και πιο ευνοϊκή.

12 Ιουλίου: Σχηματίζεται η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, μια όψη που δείχνει έντονα και ταραχώδη συναισθήματα στον έρωτα, ένταση και παθιασμένες αντιδράσεις, αίσθημα απώλειας και οικονομικά προβλήματα. Επηρεάζονται κυρίως Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στην 1η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

15 Ιουλίου: Σχηματίζεται η σύνοδος Άρη-Ουρανού στον Ταύρο που επηρεάζει όμως από την προηγούμενη ημέρα όπως και την επόμενη. Η σύνοδος αυτή από τη μια μας κάνει ιδιαίτερα ενεργητικούς, αναζητάμε την ελευθερία χωρίς περιορισμούς, παίρνουμε πιο εύκολα ρίσκο και πρωτοβουλίες κι από την άλλη μπορεί να μας βάλει σε κίνδυνο, αν για παράδειγμα οδηγώντας δε θέλουμε να τηρήσουμε τους κανόνες κυκλοφορίας επειδή βιαζόμαστε. Είναι μια όψη «πυροτεχνημάτων» με την έννοια της έντασης στην καθημερινότητα μας, ενώ στην επικαιρότητα μπορεί να υπάρχουν πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές, ατυχήματα, απρόοπτα γεγονότα. Επηρεάζονται περισσότερο τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου και κυρίως όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 26 μοίρες.

18 Ιουλίου: Μια πιο ευχάριστη μέρα καθώς ο Ήλιος από τον Καρκίνο σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό. Ενισχύει τη διάθεση σας για αλλαγές, σας κάνει πιο επινοητικούς, ενώ μπορεί να έχετε κι ευχάριστες εκπλήξεις στη διάρκεια της. Η ανάγκη για ανεξαρτησία, ελευθερία και αυτονομία θα είναι έντονη κυρίως για Καρκίνους, Σκορπιούς, Ταύρους, Αιγόκερους και Ιχθύες του τρίτου δεκαήμερου.

20 Ιουλίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Άρη από τον Ταύρο με τον Ποσειδώνα που μας ανοίγει την όρεξη για δραστηριότητες στη θάλασσα, για θαλάσσια σπορ, για να εκπληρώσουμε ίσως κάποιες φαντασιώσεις μας ή και για να βρούμε άκρη σε παρασκηνιακές καταστάσεις. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 29 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Άρης προχωρά στους Διδύμους όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 04/09/2024. Δίνει έμφαση στην επικοινωνία, μας κάνει πιο αποφασιστικούς, μιλάμε περισσότερο, σκεφτόμαστε πιο γρήγορα αλλά έχουμε τάση και για αμετροέπεια. Θα επηρεάσει τα ζώδια της μεταβλητής ομάδας: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα παραπάνω ζώδια.

21 Ιουλίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Λέοντα με τον Δία, μια από τις πιο τυχερές όψεις της παραδοσιακής αστρολογίας που ευνοεί ιδιαίτερα τις σχέσεις, τις επισημοποιήσεις ερωτικών και επαγγελματικών σχέσεων, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τις ευχάριστες συναθροίσεις, τα πάρτι, τις εκδρομές, τα φλερτ. Βοηθά σε γνωριμίες, στις διασκεδάσεις αλλά και στα οικονομικά. Επηρεάζει θετικά Κριούς, Λέοντες και Τοξότες ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 12 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η Πανσέληνος του Ιουλίου στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου με συμμετοχή του Ποσειδώνα, του Κρόνου, του Ουρανού, αλλά και του Πλούτωνα εκτός ζωδίου σε όψεις. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα έντονη Πανσέληνο κυρίως για τα επαγγελματικά μας θέματα ή σχέσεις. Μπορεί να οδηγήσει σε ρήξεις, ασυμφωνίες, αντιπαραθέσεις και διαμάχες καθώς πραγματοποιείται στην τελευταία αναιρετική μοίρα του ζωδίου του Αιγόκερω. Πρόκειται για τη δεύτερη φέτος το καλοκαίρι Πανσέληνο στο ίδιο ζώδιο. Υποθέσεις που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Πανσέληνο στις 22/06 φαίνεται ότι τώρα θα φτάσουν στο αποκορύφωμα τους και θα ολοκληρωθούν. Επηρεάζονται κυρίως τα παρορμητικά ζώδια: Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 26 ως τις 29 μοίρες. Επηρεάζονται ακόμη Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι των πρώτων δυο ημερών των ζωδίων τους.

22 Ιουλίου: Ο Ερμής από τον Λέοντα σχηματίζει ακριβές τετράγωνο με τον Ουρανό, μια όψη που δείχνει απρόοπτα, ξαφνικές αλλαγές και εκπλήξεις, απρόβλεπτες συμπεριφορές, προβλήματα με τεχνικά μέσα ή μέσα επικοινωνίας ή και το διαδίκτυο και προβλήματα σε ταξίδια. Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου του τρίτου δεκαημέρου ή και όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 26 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τρίγωνο του Ήλιου από τον Καρκίνο με τον Ποσειδώνα. Εξαιρετική μέρα για χαλαρές δραστηριότητες, για καλλιτεχνική δημιουργία, για ό,τι χρειάζεται φαντασία και δημιουργικότητα, για ρομάντζα, διακοπές, ταξίδια στη θάλασσα. Χαρίζει έμπνευση σε Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο.

Την ίδια μέρα ο Άρης από τους Διδύμους σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μια όψη θετική αν θέλουμε να φέρουμε εις πέρας απαιτητικές δραστηριότητες, να έχουμε ενέργεια, αυτοπεποίθηση, υψηλές φιλοδοξίες και θάρρος. Επηρεάζει θετικά Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 1η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος εισέρχεται στον Λέοντα! Ξεκινούν τα γενέθλια του 5ου ζωδίου του ζωδιακού και φυσικά μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού.

23 Ιουλίου: Ο Ήλιος από τον Λέοντα σχηματίζει αντίθεση με τον Πλούτωνα και δημιουργεί ένταση, αντιπαραθέσεις, κόντρες συμφερόντων, τάση για έλεγχο και χειριστικές συμπεριφορές στις σχέσεις αλλά και ρήξεις. Επηρεάζει αρνητικά Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 1η μοίρα.

26 Ιουλίου: Ο Ερμής προχωρά στην Παρθένο, το ζώδιο της διακυβέρνησης του και προάγει την αναλυτική σκέψη, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ορθολογιστική κρίση. Από δω και κάτω θα παρατηρούμε πιο εξονυχιστικά τα πράγματα, θα μας ενδιαφέρει η ακρίβεια στην αποτύπωση των γεγονότων και δεν θα μένουμε στην επιφάνεια. Εξαιρετική θέση για οργάνωση και πρόγραμμα. Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της γης Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, αλλά και τους Καρκίνους και τους Σκορπιούς. Στο ζώδιο αυτό θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία ο Ερμής τον Αύγουστο, γι’ αυτό γρηγορείτε αν θέλετε να κάνετε σημαντικές ενάρξεις, συμφωνίες, αγορές.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος από τον Λέοντα σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη στους Διδύμους, μια ιδιαίτερα θετική όψη για την επικοινωνία, για να είμαστε δυναμικοί στην προσέγγιση μας στα πράγματα, για να είμαστε πιο αποφασιστικοί στη δράση μας αλλά και διεξοδικοί στις συζητήσεις μας. Επηρεάζει θετικά Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, Λέοντες, Τοξότες και Κριούς του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 3 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.