Η αστρολογία είναι η επόμενη μεγάλη τάση στην ευεξία

Η αστρολογία είναι η επόμενη μεγάλη τάση στην ευεξία

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η αστρολογία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, κερδίζει «έδαφος» και οι άνθρωποι απευθύνονται σε αυτή για να βρουν λύσεις και να νιώσουν καλύτερα. Για να δοθεί η απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι κάνει έναν άνθρωπο να είναι καλά και να νιώθει ευτυχισμένος. Η Αστρολόγος Francesca Oddie βάζει τα πράγματα στην θέση τους και εξηγεί πως η αστρολογία μπορεί να λειτουργήσει ως τον «παρονομαστή» της ευεξίας.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η διεθνούς φήμης αστρολόγος, οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν καλά, να κοιμούνται ήρεμα, να κατανοούν αυτό που τους συμβαίνει και να έχουν διαχειρίσιμα συναισθήματα. Μέσω της αστρολογίας μπορούν να εξηγήσουν μερικά από τα φαινομενικά «παράλογα» συναισθήματά τους και να βρουν τη ρίζα τους. Όταν τα προβλήματα κατανοούνται μπορούμε να προχωρήσουμε, είτε στη λύση τους αν είναι εφικτή, είτε στην αποδοχή τους.

Η αστρολογία, με λίγα λόγια, μας βοηθά να μάθουμε και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας και τις επιλογές της ζωής μας. Όταν τα πετύχουμε όλα αυτά είμαστε πιο ήρεμοι, πιο ξαλαφρωμένοι, πιο ευτυχισμένοι και ερχόμαστε πιο κοντά στην ευεξία. Διότι η ευεξία δεν αφορά μόνο στη σωματική άσκηση και τον διατροφικό έλεγχο, αλλά και στην ψυχική υγεία και την πνευματική ηρεμία.

Ενδοσκόπηση

Η αστρολογία, όπως και η ευεξία μας βοηθούν να επιστρέψουμε στη φύση και συνδεθούμε με το διαισθητικό μυαλό μας. Να ακούσουμε το σώμα μας και την ψυχή μας που «φωνάζουν», καθώς συνεχίζουμε να αγνοούμε τον υψηλότερο εαυτό μας. Η αστρολογία μας βοηθά να κοιτάξουμε μέσα μας και να εξηγήσουμε τις συμπεριφορές που μας κρατάνε δεμένους σε καταστάσεις που μας βασανίζουν. Με την κατανόηση του εαυτού μας και την αποδοχή της αλήθειας έρχεται η απελευθέρωση της ύπαρξης και τα βήματα προς την ευεξία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Πλανήτες

Ας μην ξεχνάμε ότι η αστρολογία είναι η μελέτη των πλανητών και ο τρόπος με τον οποίο οι πλανητικές θέσεις και κινήσεις συσχετίζονται με το ταξίδι του καθενός μας στη γη. Μπορεί για πολλούς να ακούγεται περίεργο και μακρινό όλο αυτό, αλλά -όπως αναφέρει και η αστρολόγος Francesca Oddie- η αστρολογία είναι απλώς η μελέτη της φύσης, καθώς ημέρες, μήνες και εποχές υπαγορεύουν το εγκόσμιο περιβάλλον της καθημερινής μας ζωής.

Βέβαια, η επίδραση του ηλιακού μας συστήματος δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Δεχόμαστε τον Ήλιο ως δωρητή της ζωής όλων μας και ότι χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε η τροφική αλυσίδα. Πιστεύουμε ότι η Σελήνη επηρεάζει τις παλίρροιες και όλα τα όντα που στο σώμα τους έχουν νερό. Συνεπώς, πώς μπορούμε να αγνοήσουμε την επιρροή των άλλων πλανητών; Του Ερμή, της Αφροδίτης, του Άρη; Σίγουρα είναι πιο λογικό να υπάρχει επιρροή και έχει νόημα να κατανοήσουμε την αστρολογία, καθώς και ότι οι κινήσεις στο ηλιακό μας σύστημα έχουν αντίκτυπο σε εμάς στη γη.

Πηγή : www.hipandhealthy.com