On-line Απιστία: 8 Σημάδια ότι ο σύντροφός σου σε απατάει διαδικτυακά

On-line Απιστία: 8 Σημάδια ότι ο σύντροφός σου σε απατάει διαδικτυακά

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας φέρνουν πιο κοντά, αλλά ταυτόχρονα, μπορεί και να μας απομακρύνουν από τους ίδιους τους αγαπημένους μας ανθρώπους! Ο λόγος είναι η διαδικτυακή απιστία, ένα φαινόμενο που έχει πάρει τεράστιες διστάσεις στις μέρες μας. Ειδικά τώρα, που οι άνθρωποι είναι περιορισμένοι λόγω κορωνοϊού, το διαδικτυακό φλερτ, σχέσεις και απιστία πάνε σύννεφο!

Τι ακριβώς είναι η on-line απιστία

Σχεδόν πάντα ξεκινάει αθώα: μερικά σχόλια κάτω από φωτογραφίες, μερικές σκέψεις, ένα κομπλιμέντο… Συχνά αυτά είναι στα δημόσια σχόλια, δηλαδή σε κοινή θέα. Στη συνέχεια υπάρχει και ένα προσωπικό μήνυμα. Τα δύο αυτά άτομα αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, να λένε διάφορα πράγματα, να εκμυστηρεύονται τα προβλήματά τους. Υπάρχει διάθεση εξομολόγησης, η αίσθηση ότι ο άλλος σε καταλαβαίνει, η αίσθηση ότι επικοινωνείτε σε βαθύτερο επίπεδο. Υπάρχει μία υποψία φλερτ. Νιώθεις ότι βγαίνεις από το τέλμα της σχέσης ή του γάμου σου, από τη ρουτίνα σου. Λες μέσα σου «δεν κάνω και τίποτα κακό!». Σε λίγο έρχεται και ένα πιο «τολμηρό» μήνυμα. Και αυτό σε αναστατώνει! Νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει πιο δυνατά, το αίμα σου να κυλάει πιο γρήγορα στις φλέβες σου, την ανάσα σου να κόβεται. Καιρό είχες να νιώσεις έτσι! Όπως όταν είχες ερωτευτεί τον/τη σύντροφό σου! Απαντάς με ανάλογο τρόπο και αφήνεις ένα «τυράκι» στο τέλος του μηνύματός σου, μία πρόκληση, κάτι για να πιαστεί ο άλλος και να απαντήσει. Και έτσι ξεκινάει το παιχνίδι: τα τολμηρά μηνυματάκια γίνονται φουλ ερωτικά μηνύματα, αρχίζουν οι ανταλλαγές φωτογραφιών, σέξι φωτογραφιών, γυμνών φωτογραφιών, κλπ. Βομβαρδίζει ο ένας τον άλλον με παθιασμένα μηνύματα, στο κινητό, τα σόσιαλ μίντια ή το μέιλ. Μπορεί να υπάρξει και φυσική απιστία. Μπορεί όλη αυτή η ερωτική ένταση και το πάθος να μείνουν στο on-line κομμάτι. Αλλά το μυαλό σου και το σώμα σου είναι στο άλλο άτομο. Τσεκάρεις το κινητό σου να δεις αν ήρθε μήνυμα. Αν ναι, νιώθεις την καρδιά σου να σκιρτάει και πέφτεις με τα μούτρα να απαντήσεις.

Να τα σημάδια που δείχνουν ότι ο/η σύντροφός σου έχει μία διαδικτυακή σχέση:

  1. Έχει μυστικό κωδικό στο κινητό, το τάμπλετ, το λάπτοπ.

Δε θέλει να σου δώσει τον κωδικό. Αν επιμείνεις και αναγκαστεί να σου τον πει, θα τον αλλάξει σύντομα με κάποια δικαιολογία. Αλλάζει τον κωδικό του συχνά. Όταν βάζει τον κωδικό στο τηλέφωνό του, φροντίζει να μη μπορείς να δεις. Και φυλάει το κινητό του σαν κόρη οφθαλμού.

  1. Κλείνει το κινητό ή κάποια άλλη συσκευή όταν μπαίνεις στο δωμάτιο

Σταματάει την όποια διαδικτυακή δραστηριότητα μόλις μπεις στο δωμάτιο. Αν πάλι τον «τσακώσεις» στο κινητό χωρίς να σε αντιληφθεί, θα κάνει σαν παιδάκι που το έπιασαν με το χέρι στο κουτί με τα γλυκά: θα σε κοιτάξει ένοχα, θα βάλει το κινητό πίσω από την πλάτη, θα το κλείσει και θα τραβήξει την προσοχή σου σε κάτι άλλο.

  1. Έχει εμμονή με το να απαντάει αμέσως

Με το που ακούει το «ντιν» του εισερχόμενου μηνύματος, είναι στο κινητό του και απαντάει. Αν ρωτήσεις ποιος είναι απαντάει συγκεχυμένα, ή λέει κάτι γενικό, τύπου «από τη δουλειά». Το πρόβλημα εδώ δεν είναι τόσο ότι απαντάει αμέσως, γιατί τελικά αυτό μπορεί να το κάνουμε όλοι, αλλά το ότι προσπαθεί να σου αποκρύψει το με ποιον μιλάει ή τι είναι αυτό που του τράβηξε το ενδιαφέρον. Και ποτέ δε θα σου δείξει το μήνυμα!

  1. Παίρνει και απαντάει σε μηνύματα μέρα-νύχτα

Και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, δε σου λέει με ποιον επικοινωνεί και δε σου δείχνει ποτέ τα μηνύματα, ούτε και μοιράζεται κάτι σχετικά με αυτά, όπως θα έκανε κάποιος που θα μπορούσε να πει «α, δες μου έστειλε η ξαδέρφη μου ένα ωραίο αστείο τέτοια ώρα!». Αυτό δε θα το κάνει ποτέ! Επίσης, μπορεί να ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας και να τον/την βρεις να απαντάει σε μηνύματα.

  1. Προσπαθεί να μην αφήνει ίχνη

Αν ο/η σύντροφος σου σβήνει το browser history, αναλαμβάνει να πληρώνει τους λογαριασμούς ίντερνετ και κινητού χωρίς να τους βλέπεις και γενικά διαπιστώνεις ότι δεν αφήνει ίχνη της δραστηριότητάς του, ίσως αυτό είναι μία ένδειξη ότι κάτι σου κρύβει επιμελώς. Βέβαια, αυτό από μόνο του δε λέει κάτι, σε συνδυασμό με άλλες μυστικοπαθείς συμπεριφορές μπορεί να δείχνει ότι κάτι τρέχει και δε θέλει να το ανακαλύψεις.

  1. Διπλή ζωή

Ένα άλλο σημάδι ότι ο/η σύντροφός σου έχει διπλή ζωή είναι το αν έχει δημιουργήσει κάποιο ψεύτικο προφίλ στα σόσιαλ μίντια και κινείται μέσα από αυτό για να γνωρίζει ανθρώπους και να έχει κοινωνική on-line δραστηριότητα. Μπορεί να έχει έναν κρυφό λογαριασμό μειλ, ώστε να λαμβάνει εκεί μηνύματα που δε θέλεις να δεις. Μπορεί να ανακαλύψεις ότι έχει ένα άλλο κινητό, για του οποίου την ύπαρξη ιδέα δεν είχες μέχρι που το ανακάλυψες! Όλα αυτά είναι ανησυχητικά σημάδια που καλό είναι να τα συζητήσεις μαζί του/της και να φτάσεις στην αλήθεια.

  1. Ξαφνική αλλαγή διάθεσης και συμπεριφοράς

Όταν ξαφνικά και χωρίς κάποια αιτία που μπορείς να διακρίνεις ο/η σύντροφος σου αλλάξει διάθεση και συμπεριφορά απέναντί σου, καλό είναι να το προσέξεις. Ίσως να έγινε πιο νευρικός και ευέξαπτος, ξεκινώντας καβγάδες χωρίς λόγο, επειδή νιώθει πιεσμένος/η, θεωρεί ότι εσύ είσαι το εμπόδιο στην ευτυχία του, κλπ. Ή μπορεί ξαφνικά και αναίτια να έγινε πολύ γλυκός/γλυκιά, όλο κομπλιμέντα και κολακείες, ίσως για να καλύψει τις τύψεις και την κακή του συμπεριφορά απέναντι σου.

  1. Προτιμάει να περνάει τον χρόνο του/της στα σόσιαλ μίντια αντί μαζί σου

Έχετε φτάσει στο σημείο να μη μπορείτε να δείτε μια ταινία μαζί, γιατί αυτός/ή σκαλίζει διαρκώς το κινητό του και δεν προσέχει ούτε την ταινία, ούτε τι του λες εσύ. Αν ρωτήσεις τι συμβαίνει, θα σε κάνει να νιώσεις ότι εσύ είσαι ο παράξενος άνθρωπος που «κατασκοπεύεις», «καταπιέζεις» και του/της «στερείς την ελευθερία».

 

* Ψάχνεις τη σχέση που σου αξίζει; Να βρεις τον άνθρωπό σου; Στο βιβλίο «Σχέσεις: Βρες τον άνθρωπο που ονειρεύεσαι» δείχνω µε απλό τρόπο και συγκεκριμένα βήματα πώς να ξεκινήσεις να γνωρίζεις ανθρώπους και να ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού, μέχρι να βρεις το κατάλληλο άτομο. Μην περιμένεις, κάνε το πρώτο βήμα για να βρεις τη σχέση που σου αξίζει!

 

Πηγή: https://varvogli.gr