15 Σημάδια ότι του αρέσεις αλλά δε θέλει σχέση

15 Σημάδια ότι του αρέσεις αλλά δε θέλει σχέση

Του αρέσεις, αλλά δε σε θέλει; Μα πώς είναι δυνατό; Σε θέλει, αλλά δε θέλει σχέση μαζί σου; Μα πώς γίνεται; Μερικές φορές μπλέκεις σε τέτοιες αναζητήσεις και τελικά χάνεις τον χρόνο σου!

Εδώ σου δίνω τα 15 σημάδια ότι του αρέσεις, αλλά ότι δε θέλει σχέση. Το για ποιο λόγο δε θέλει σχέση μπορεί να είναι είτε πολύ απλό είτε πολύ περίπλοκο, αλλά τις περισσότερες φορές δε σχετίζεται μαζί σου! Είναι δικό του θέμα. Μελέτησε τα, για να ξέρεις να μη χάνεις το χρόνο σου και να μην απογοητευτείς.

 1. Επικοινωνεί μαζί σου, αλλά δε σου ζητάει να βγείτε

Σου στέλνει μηνύματα στο κινητό, στο messenger, στο μειλ σου… Μιλάτε με τις ώρες τηλεφωνικά ή με βιντεοκλήση, αλλά δε σου ζητάει να βγείτε ραντεβού. Ή αν βγείτε ένα ή δύο ραντεβού υπάρχει συζήτηση, αλλά όχι κάτι ρομαντικό. Και φυσικά δεν ακολουθεί τρίτο ραντεβού.

Ναι, του αρέσεις! Ο άντρας αυτός σε έχει προσεγγίσει επειδή του αρέσει η συζήτηση μαζί σου, περνάει καλά αναλύοντας θέματα που τον αφορούν και τον απασχολούν, αλλά και βρίσκει συναισθηματική κατανόηση και υποστήριξη στο πρόσωπό σου. Το θέμα είναι ότι εσύ δε βρίσκεις ανάλογη ικανοποίηση σε αυτή τη σχέση, αφού περιμένεις το ραντεβού που θα οδηγήσει στο να γίνετε ζευγάρι. Αυτός παίρνει αυτό που χρειάζεται από εσένα. Εσύ όμως δεν παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι από αυτόν. Αν λοιπόν επιθυμείς να κάνεις μία σοβαρή σχέση, αυτός σίγουρα δεν είναι ο άνθρωπος σου!

 1. Σου λέει «Να βρεθούμε» αλλά δε σου κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση

Άλλο σπαστικό κι αυτό! Μιλάτε, επικοινωνείτε, σου δείχνει ότι του αρέσεις και στο τέλος μιας συζήτησης ή ενός μηνύματος σου πετάει το δόλωμα «να βρεθούμε». Αλλά δε σου διευκρινίζει πότε, που, και τι ώρα, το αφήνει να αιωρείται. Αν τον πιέσεις να σου πει πού και πότε να βγείτε, σου τα γυρίζει, σου τα μασάει και, τελικά, δε βγαίνετε.

 1. Το μέλλον είναι αβέβαιο

Ο άνθρωπος αυτός με τον οποίο περνάς σημαντικό χρόνο ανταλλάσσοντας μηνύματα και συζητώντας μιλάει για το μέλλον, αλλά δεν έχει μία συγκεκριμένη τοποθέτηση ή δέσμευση. Ίσως σου λέει τα όνειρά του ή κάνει σχέδια για μαζί, αλλά δεν κάνει το επόμενο βήμα. Δεν σε παίρνει καν τηλέφωνο για να βγείτε την επόμενη μέρα, αλλά ούτε και σχεδιάζει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί σου. Στην ουσία δεν υπάρχεις πουθενά στο μέλλον του.

 1. Δε σε συστήνει στους φίλους και τους συγγενείς του

Αν είσαι η κοπέλα του και σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του, το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή, -συντομότερα παρά αργότερα- θα σε συστήσει σε συγγενείς και φίλους. Αν δεν το κάνει αυτό, οτιδήποτε σου πει είναι απλώς δικαιολογία. Οι άνθρωποι που αγαπάνε αισθάνονται την ανάγκη να συστήσουν τον/τη σύντροφό τους στον φιλικό και οικογενειακό τους κύκλο και να τους εντάξουν σε αυτόν.

 1. Δε θέλει να τον πιέζεις και σε καθησυχάζει ότι όλα είναι καλά

Στην πραγματικότητα αρνείται να ξεκαθαρίσει το είδος της σχέσης σας και τις προθέσεις του. Περνάει καλά στο εδώ και τώρα, αλλά δεν τον νοιάζει για τις δικές σου επιθυμίες ή το κοινό σας μέλλον.

 1. Εξαφανίζεται και πάλι εμφανίζεται

Ο άντρας αυτός μπαινοβγαίνει στη ζωή σου με άνεση. Τη μία στιγμή είναι εκεί, μαζί σου, φλερτάροντας με μηνύματα και τηλεφωνήματα και την άλλη στιγμή εξαφανίζεται χωρίς εξηγήσεις. Η συμπεριφορά του δεν έχει τη συνέχεια και συνέπεια που απαιτεί μία μόνιμη σχέση.

 1. Δεν έχει χρόνο να σε δει

Σου δηλώνει ότι είναι πολυάσχολος και δεν έχει χρόνο να σε δει. Σου μιλάει με λεπτομέρειες για τη δουλειά του, για το επαγγελματικό του πήξιμο, για τα θέματα που τον απασχολούν. Ή ίσως έχει τόσες πολλές ασχολίες και δραστηριότητες που δεν του περισσεύει χρόνος για εσένα. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Όταν κάποιος νοιάζεται για κάποιον άλλον, θα κινήσει γη και ουρανό να είναι μαζί του. Αν δεν το κάνει, αυτό πάει να πει ότι δεν τον θέλει και τόσο.

 1. Είναι πολύ φιλικός, αλλά δεν τηλεφωνεί την επόμενη μέρα

Μια τον βλέπεις, μια τον χάνεις. Όταν όμως τον συναντήσεις σε ένα πάρτι, σε μία φιλική έξοδο, κάπου τέλος πάντων, σου δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον του και σου δίνει το 100% της προσοχής του. Αλλά την επόμενη μέρα είναι πάλι φευγάτος και δε σου τηλεφωνεί. Να ξέρεις ότι αν δε θέλει να σε δει, απλώς δε θέλει και να έχει σχέση μαζί σου.

 1. Δεν επισημοποιεί/μονιμοποιεί τη σχέση σας

Μπορεί να βγαίνετε μήνες ή χρόνια, παρόλα αυτά δεν κάνει τη σχέση «επίσημη», με την έννοια ότι δε σε συστήνει ως κοπέλα του και δεν κάνει σχέδια μαζί σου για το μέλλον. Ούτε λέει ότι πρόκειται για μόνιμη σχέση. Όλα είναι μετέωρα, όλα εννοούνται, αλλά τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Αν ήθελε να είναι σε σχέση μαζί σου θα το ξεκαθάριζε με κάθε τρόπο.

 1. Λέει ότι του του λείπεις, αλλά δεν κάνει κάτι για να βρεθείτε

Είναι ο τύπος του άντρα που ξέρει να πει τα σωστά πράγματα για να σε κάνει να νιώσεις όμορφα, αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνει καμία ενέργεια για να βρεθείτε και να είστε μαζί σαν ζευγάρι. Τα λόγια του είναι κενά περιεχομένου.

 1. Έχει προβλήματα που πρέπει να λύσει

Είναι όμορφος, καλός συζητητής, γοητευτικός! Το μόνο ζήτημα είναι ότι έχει κάποιο ή, ακόμα χειρότερα, κάποια σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει να λύσει πρώτα πριν γίνει το «τέλειο» άτομο για σχέση. Αν δεις ότι το άτομο που σου αρέσει έχει σημαντικά ελαττώματα ή προβλήματα που πρέπει να λύσει (συνήθως με τη βοήθεια ειδικού) να ξέρεις ότι δεν έχει διαθέσιμα αποθέματα για να κάνει μία σωστή σχέση. Αν προσπαθήσεις να κάνεις σχέση μαζί του να ξέρεις ότι τα προβλήματά του θα γίνουν και δικά σου.

 1. Είναι ασταθής

Τη μία μέρα θέλει να μιλάτε με τις ώρες, την άλλη δεν απαντάει στα μηνύματά σου. Κάνετε σχέδια και ακυρώνει την τελευταία στιγμή. Τη μία σου μιλάει όμορφα σαν να πρόκειται να σε παντρευτεί, την άλλη σε κρατάει σε απόσταση σαν να σε γνώρισε πριν πέντε λεπτά. Η συμπεριφορά του σε κάνει να αναρωτιέσαι για το αν πρόκειται για το ίδιο άτομο που ξέρεις.

 1. Αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις συναισθηματικού περιεχομένου

Ενώ συζητάτε και περνάτε ωραία, όταν του κάνεις συγκεκριμένες ερωτήσεις για το είδος ή το μέλλον της σχέσης σας, αυτός αλλάζει θέμα και συστηματικά αποφεύγει να απαντήσει. Αυτό είναι μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι δεν θεωρεί ότι είστε ζευγάρι και δεν έχει καν τα κότσια να σου το ξεκαθαρίσει.

 1. Δε βγαίνετε κανονικά ραντεβού

Περνάτε όμορφα όταν είστε μαζί, αλλά αυτό γίνεται στο σπίτι του, στο σπίτι σου ή στο αυτοκίνητο. Αποφεύγει να βγαίνετε μαζί και να σας βλέπουν άλλοι και σίγουρα δεν έχει φωτογραφίες σου στα σόσιαλ μίντια του. Δεν είναι ότι κρατάει μυστική τη σχέση σας, είναι ότι δεν έχει σχέση μαζί σου.

 1. Λέει ξεκάθαρα ότι δε θέλει να κάνει σχέση

Μπορεί να λέει ότι δε θέλει να κάνει σχέση, γενικά και αόριστα, μπορεί όμως και να σου δηλώνει ξεκάθαρα ότι δε θέλει σχέση μαζί σου, πέρα από το να περνάτε καλά. Αν κάποιος σου το πει έτσι, καθαρά και ξάστερα, να τον πιστέψεις! Μην κάνεις το λάθος να τον αγνοήσεις ή να θεωρήσεις ότι εσύ, με την αγάπη σου ή κάποιον τρόπο θα τον αλλάξεις! Σεβάσου την επιθυμία του και παράλληλα σεβάσου τη δική σου επιθυμία να κάνεις σχέση. Απομακρύνσου από αυτό το άτομο και γνώρισε καινούργια άτομα, που είναι διαθέσιμα και επιθυμούν όπως κι εσύ να κάνουν μία όμορφη σχέση.

Έτσι λοιπόν τελματώνεις σε μία κατάσταση που δεν έχει μέλλον και συνεχίζεις να ελπίζεις. Αν είσαι με έναν τέτοιο άνθρωπο σκέψου τι θέλεις εσύ πραγματικά και τι μπορεί να σου προσφέρει ο άλλος. Και πάρε την απόφασή σου. Να είσαι σίγουρη ότι θα βρεις τη σχέση που σου αξίζει!

 

* Ψάχνεις τη σχέση που σου αξίζει; Να βρεις τον άνθρωπό σου; Στο βιβλίο «Σχέσεις: Βρες τον άνθρωπο που ονειρεύεσαι» δείχνω µε απλό τρόπο και συγκεκριμένα βήματα πώς να ξεκινήσεις να γνωρίζεις ανθρώπους και να ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού, μέχρι να βρεις το κατάλληλο άτομο.

 

Πηγή: varvogli.gr

https://varvogli.gr/15-simadia-oti-de-thelei-sxesi/