12 Σημάδια που δείχνουν ότι ο/η σύντροφός σου θέλει να χωρίσετε

12 Σημάδια που δείχνουν ότι ο/η σύντροφός σου θέλει να χωρίσετε

12 Σημάδια που δείχνουν ότι ο/η σύντροφός σου θέλει να χωρίσετε

Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι μπορεί να χωρίσει… Πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι η σχέση θα προχωρήσει και ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν θεαματικά, ώστε το ζευγάρι να ζήσει μια όμορφη ζωή. Δυστυχώς όμως, μερικές φορές η πραγματικότητα είναι διαφορετική: το άλλο άτομο θέλει να χωρίσετε. Αλλά δεν το λέει! Συχνά ο σύντροφος που θέλει να χωρίσει ξεκινάει δείχνοντας κάποια σημάδια, χωρίς όμως να λέει ότι έχει στο μυαλό του τον χωρισμό.

Σε αυτό το άρθρο σου παρουσιάζω τα πιο συνηθισμένα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφος σου θέλει να χωρίσετε.

 1. Δεν σου λέει πράγματα για την καθημερινότητά του

Ο σύντροφος σου δείχνει απόμακρος. Όταν τον ρωτάς πώς ήταν η μέρα του σου απαντάει με αοριστίες, χωρίς να σου λέει λεπτομέρειες. Αισθάνεσαι ότι είστε ζευγάρι και έχετε μία ζωή μαζί, αλλά ο άλλος έχει τη δική του ατζέντα.

 1. Αποφεύγει να κάνετε σχέδια για το μέλλον

Τον ρωτάς για τις επόμενες διακοπές σας και αποφεύγει να σου απαντήσει. Τον ρωτάς τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο και ξεφεύγει με αοριστίες.

 1. Ξαφνικά αργεί να απαντήσει

Ενώ στην αρχή απαντούσε άμεσα στα τηλεφωνήματα και τα μηνύματά σου, τώρα αργεί πολύ να απαντήσει και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Πρόκειται για έναν νέο τρόπο επικοινωνίας, αδιάφορο και απόμακρο. Μερικές φορές μάλιστα μπορεί να μην μπει καν στον κόπο να σου απαντήσει.

 1. Η συζήτηση μαζί του/ης δεν πάει πουθενά

Προσπαθείς να κάνεις μία οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του: για το αν θα πάτε μαζί για φαγητό σε ένα καινούριο εστιατόριο, αν του αρέσει αυτό ή εκείνο το ζευγάρι παπούτσια που του δείχνεις και του ρωτάς τη γνώμη του για να αγοράσεις για τον εαυτό σου, για το πώς ήταν η μέρα του στη δουλειά, για την επικαιρότητα και… τίποτα! Το απόλυτο κενό! Σου απαντάει μονολεκτικά και σου δείχνει με κάθε τρόπο ότι δεν τον ενδιαφέρει η συζήτηση.

 1. Νιώθεις ότι είσαι αόρατη/ος γι’ αυτόν/η

Δεν είναι μόνο ότι αποφεύγει να συζητήσει μαζί σου, αλλά σου δίνει την εντύπωση ότι γενικά δεν σε προσέχει: δεν παρατηρεί τι φοράς, σταμάτησε να σου κάνει κομπλιμέντα, δεν ακούει τι του λες, όταν είστε μαζί ασχολείται με το κινητό του πολύ περισσότερο απ’ ότι παλαιότερα, δεν παρατηρεί το νέο σου κούρεμα, κλπ. Είναι λιγάκι σαν να έχεις γίνει συναισθηματικά αόρατη γι’ αυτόν, σαν να μη σε «πιάνει» το ραντάρ του.

 1. Σταμάτησε να λέει «σε αγαπώ»

Ενώ παλαιότερα το έλεγε και το έδειχνε, τώρα το έχει σταματήσει. Αν τον ρωτήσεις τι συμβαίνει θα σου απαντήσει ότι δεν συμβαίνει τίποτα, όλα καλά. Παρόλα αυτά δεν θα αλλάξει συμπεριφορά και δεν θα ξαναρχίσει να σου κάνει δηλώσεις της αγάπης του. Όχι μόνο δε σου λέει το «σε αγαπώ», αλλά δείχνει γενικά αδιάφορος ή ότι τον απασχολούν άλλα πράγματα και όχι εσύ και η ποιότητα της σχέσης σας. Αν τον παραζορίσεις για μια δήλωση αγάπης, θα πει το «σε αγαπώ», αλλά χλιαρά και αμήχανα.

 1. Σταμάτησε να είναι εκδηλωτικός

Όταν ξεκίνησε η σχέση σας ήσασταν όλη την ώρα αγκαλίτσα και χεράκι-χεράκι. Τώρα τίποτα. Δεν περνάει το χέρι του γύρω από τους ώμους σου όταν κάθεστε, δεν σε φιλάει όταν είστε έξω με παρέα ή όταν είστε στο σπίτι μόνοι. Γενικά δεν δείχνει πια τρυφερότητα και συναισθηματική εγγύτητα με τη γλώσσα του σώματος.

 1. Συχνά σου αλλάζει τα σχέδια

Ενώ έχετε συμφωνήσει ότι θα κάνετε κάτι μαζί ως ζευγάρι ή με κοινούς φίλους, την τελευταία στιγμή σου το ακυρώνει. Συχνά αποφεύγει να το κάνει πρόσωπο με πρόσωπο, οπότε καταφεύγει σε ένα ψυχρό μήνυμα για να σου πει ότι «άκυρο», γιατί έχει να κάνει κάτι με τους φίλους του.

 1. Κρύβει το κινητό του

Και όχι μόνο αυτό! Κρύβει το κινητό του, κάνει αναρτήσεις στα social media του και δεν σε αφήνει να τις δεις ή τσαντίζεται μαζί σου αν του κάνεις ερωτήσεις σχετικά με την παρέα ή το περιεχόμενό τους. Ανακαλύπτεις ότι έχει κρυφούς λογαριασμούς στο Facebook και στο Instagram όπου, φυσικά δεν είσαι φίλη του!

 1. Σε κατηγορεί για το κάθε τι

Ακόμα και για τη μύγα που πετάει ή για τις αλλαγές του καιρού, φταις εσύ και μόνο εσύ! Βρίσκει αφορμές να σε κατηγορεί για μικρότερα ή μεγαλύτερα πράγματα και βρίσκει ευκαιρίες για να τσακωθείτε χωρίς λόγο. Όσο εσύ προσπαθείς να τον κάνεις να δει την αλήθεια κατάματα, να του εξηγήσεις τη θέση σου ή να δει τον παραλογισμό των επιχειρημάτων του, τόσο τσαντίζεται μαζί σου και φουντώνει ο καβγάς.

 1. Σε κατηγορεί ότι είσαι ανασφαλής

Μη την παραμικρή αφορμή σου λέει ότι είσαι ανασφαλής, ελεγκτική ή καταπιεστική. Διαστρεβλώνει το αυθεντικό ενδιαφέρον και το νοιάξιμο ως υστερικές συμπεριφορές. Στην ουσία σου δίνει έναν λόγο για να αρχίσεις να αμφιβάλεις τόσο για τον ίδιο σου τον εαυτό όσο και για αυτόν.

 1. Έχεις την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά

Πες το ένστικτο, πες το ικανότητα να παρατηρείς απειροελάχιστες λεπτομέρειες, αλλά έχεις την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας. Δεν είναι εύκολο να το εκφράσεις με λόγια ή να τον κατηγορήσεις για κάτι, αλλά νιώθεις ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως πριν. Αντιλαμβάνεσαι ότι ο σύντροφος σου δεν είναι ευχαριστημένος με τη σχέση σας, παρόλο που δεν στο λέει. Αλλά ούτε και εσύ είσαι ικανοποιημένη, όμως δεν ξέρεις τι φταίει γι’ αυτό και πώς να το διαχειριστείς. Δεν σου ανοίγεται και δεν υπάρχει ουσιαστική συζήτηση για να λύσετε τα θέματά σας.

 

* Ψάχνεις τη σχέση που σου αξίζει; Να βρεις τον άνθρωπό σου; Στο βιβλίο μου «Σχέσεις: Βρες τον άνθρωπο που ονειρεύεσαι» από τις εκδόσεις «Mamaya» δείχνω µε απλό τρόπο και συγκεκριμένα βήματα πώς να ξεκινήσεις να γνωρίζεις ανθρώπους και να ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού, μέχρι να βρεις το κατάλληλο άτομο.

 

Πηγή: https://varvogli.gr