Τοξότης ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2024

Το 2024 είναι μια σύνθετη χρονιά στο σύνολο της, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει χρονιά στασιμότητας και έλλειψης δράσης. Αντιθέτως το 2024 θα σας επιτρέψει να ενισχύσετε τις σημαντικές σας σχέσεις και να έλξετε νέες και συναρπαστικές σχέσεις και συνεργασίες, ενώ θα σας ενθαρρύνει να κυνηγήσετε τους στόχους σας και να εκφράσετε τα ταλέντα και τις ικανότητες σας.

Γίνεστε πιο επιδραστικοί με τις ιδέες και τον λόγο σας

Η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή της νέας χρονιάς αφορά την είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου τον Ιανουάριο. Ήδη το 2023 πήρατε μια πρώτη γεύση αυτής της επιρροής από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Τώρα ο Πλούτωνας με εξαίρεση το διάστημα 02/09 με 19/11, που θα ολοκληρώσει τελειωτικά την πορεία του στον Αιγόκερω, θα μείνει στον Υδροχόο τους περισσότερους μήνες της χρονιάς ενισχύοντας το επικοινωνιακό σας χάρισμα. Είναι η στιγμή να δημιουργήσετε κάτι νέο που πιθανόν να επηρεάσει πολλούς, να συνεργαστείτε με άτομα πάνω σε αντικείμενα που θέλουν βαθιά έρευνα και μελέτη και να εξερευνήσετε νέες διεξόδους για να εκφράσετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο θα αποδειχθούν ιδιαίτερα βοηθητικά για τους στόχους σας και θα ενισχύσουν και το εισόδημα σας.

Ο έρωτας σε νέα μονοπάτια

Αν μέχρι τώρα κάτι σας κρατούσε πίσω από το να δεχτείτε και να δώσετε αγάπη, να ζήσετε έναν δυνατό έρωτα, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) στον Κριό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και οι εκλείψεις στον Κριό και τον Ζυγό θα σας ευνοήσουν να επαναπροσδιορίσετε τη σημασία του έρωτα και της αγάπης στη ζωή σας. Θα κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις, ενώ θα γίνει κι ένα γερό ξεκαθάρισμα στις φιλικές σας σχέσεις. Ακόμη θα συμβάλλει θετικά στα θέματα των παιδιών, της δημιουργικής έκφρασης, της φήμης αλλά και της ψυχαγωγίας.

Οι προσπάθειες για καλύτερη υγεία πιάνουν τόπο

Μέχρι τον Μάιο ο Δίας, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου δίνοντας έμφαση στην υγεία, τη φυσική σας κατάσταση και την καθημερινότητα της δουλειάς σας. Στο πρώτο πεντάμηνο μπορείτε να επιλύσετε θέματα υγείας, να υιοθετήσετε πιο σωστές διατροφικές αντιλήψεις και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στην καθημερινότητα σας για να είστε σε φόρμα. Πέραν της διατροφής και της άσκησης είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε, να φροντίζετε για τη χαλάρωση, τον ύπνο αλλά και την ψυχική σας υγεία. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό, μια από τις κορυφαίες όψεις του 2024 την άνοιξη, με αποκορύφωμα τον Απρίλιο που γίνεται ακριβείας, θα σας ανοίξει νέους δρόμους στο να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στη δουλειά, αλλά ταυτόχρονα να σημειώσετε πρόοδο σε μικρό χρονικό διάστημα και σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης. Αν μέσα στους στόχους για το 2024 συμπεριλαμβάνεται κάτι που αφορά στο βάρος σας είτε να χάσετε είτε να πάρετε, να τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα, να βρείτε τους κατάλληλους γιατρούς, θεραπευτές, διαιτολόγους, ψυχολόγους, γυμναστές, κλπ., έχετε την τύχη με το μέρος σας και θα τα καταφέρετε.

Σχέσεις και συνεργασίες σας βάζουν σε διλήμματα

Από τον Μάιο το κέντρο βάρους της χρονιάς μετατοπίζεται από τον τομέα εργασίας και υγείας στον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου με την είσοδο του κυβερνήτη σας Δία στους Διδύμους στις 25/05. Θα δημιουργηθεί η ανάγκη να ξεκαθαρίσετε στη ζωή σας τον ρόλο που παίζουν οι σχέσεις και τη δική σας συμμετοχή σε αυτές. Ο Δίας θα επηρεάσει τους Τοξότες κυρίως του πρώτου και δευτέρου δεκαημέρου μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου θα επηρεαστούν το 2025. Ο Δίας θα σας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσετε καλύτερα τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, να αποφασίσετε μια επισημοποίηση ή να δεχτείτε μια πρόταση γάμου ή συμβίωσης μετά από μια μακροχρόνια σχέση ή αν είστε αδέσμευτοι-ες, ίσως φέρει τον μεγάλο αληθινό έρωτα που ονειρευόσασταν χρόνια. Αν είστε σε μια σχέση στάσιμη, που δεν σας επιτρέπει να εξελιχτείτε, να προχωρήσετε μπροστά, τότε θα καταφέρετε να βγείτε πιο εύκολα μέσα στην καινούρια χρονιά από αυτή. Ίσως ένα τρίτο άτομο παίξει έναν καταλυτικό ρόλο και λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για να πάρετε τη σημαντική απόφαση. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όμως με την επιρροή του Δία είναι πως κάποιες φορές μας κάνει υπεραισιόδοξους και ίσως υποτιμήσετε τον σύντροφό σας πιστεύοντας ότι θα βρείτε κάτι καλύτερο. Όσοι έχετε μια επιτυχημένη σχέση με μικροπροβλήματα προσπαθήστε να λύσετε τις διαφορές και μη φτάνετε σε ακραίες λύσεις. Ο Δίας μπορεί να φέρει ακόμη προτάσεις για συνεργασίες και μάλιστα μπορεί να σας βάλει και σε δίλημμα ποια να επιλέξετε. Βέβαια η επιρροή του Κρόνου θα παίξει σημαντικό ρόλο και στις σχέσεις και μπορεί να φέρει μοιραίες καταστάσεις ή και πρόσωπα που θα παίξουν έναν καταλυτικό ρόλο στη ζωή σας.

Βάζετε τα θεμέλια για μια νέα ζωή

Ήδη από τον Μάρτιο του 2023 η νέα θέση του Κρόνου στους Ιχθύς δημιούργησε, κυρίως για τους γεννημένους στις πρώτες ημέρες του ζωδίου τον Νοέμβριο, νέες ευθύνες, υποχρεώσεις και περιορισμούς. Η επιρροή του Κρόνου θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του 2024 με άμεσους αποδέκτες τους γεννημένους στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Οι τομείς της οικογένειας, του σπιτιού και της υγείας είναι αυτοί που θα σας απασχολήσουν ή θα σας επιβαρύνουν περισσότερο. Τα σενάρια είναι πολλά και ποικίλα. Κάποιοι από σας μπορεί να επενδύσετε στην αγορά ή την κατασκευή ενός ακινήτου, άλλοι να έχετε προβλήματα με ένα ακίνητο, κάποιοι θα έχετε αλλαγές στη σύνθεση της οικογένειας ή μπορεί να δημιουργείτε τώρα τη δική σας οικογένεια. Για κάποιους άλλους, μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα από το οικογενειακό σας περιβάλλον είναι πιθανό να σας υποχρεώσουν σε μεγαλύτερες φροντίδες και βάρη. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας σε κάθε περίπτωση είναι η ανάγκη της οριοθέτησης σας, ώστε να μην «κουβαλήσετε» ευθύνες που δεν σας αναλογούν. Στον επαγγελματικό τομέα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί στις απαιτήσεις που έχετε για να μην διαταράξετε ισορροπίες. Μην ξεχνάτε ότι ο Κρόνος απαιτεί συνέπεια, πειθαρχία και οργάνωση, κυρίως όμως υπομονή για να μπορέσετε να τα βγάλετε πέρα με την επιρροή του. Αν βιάζεστε, επιθυμείτε το εύκολο κέρδος, κάνετε παρορμητικές κινήσεις στις επιλογές σας, τότε το 2024 θα σας δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Η πρώτη έκλειψη στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου στις 18/09 μπορεί να οδηγήσει σε μια μετακόμιση ή σε αλλαγές στη σύνθεση της οικογένειας τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο.

Τα απαιτητικά διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

1 Ιανουαρίου – 4 Ιανουαρίου

23 Μαρτίου – 30 Απριλίου

21 Ιουλίου – 4 Σεπτεμβρίου και κοντά στις 18/09 με την έκλειψη στους Ιχθύς

Τοξότης

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΖΩΔΙΟ

2024

Κάθε νέα χρονιά αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, φέρει τη δική της διαφορετική ενέργεια, τις δικές της προκλήσεις και ευκαιρίες. Το 2024 δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τον κανόνα αυτό. Οι πλανήτες κινούνται αέναα στο Ηλιακό μας σύστημα, αλλά κάποιες από τις κινήσεις και τις όψεις τους είναι πιο σημαντικές μέσα στη νέα χρονιά. Ας δούμε λοιπόν τις κορυφαίες αστρολογικές επιρροές του 2024 και πώς θα μας επηρεάσουν αναλυτικά.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι το 2044

Πέρυσι όπως και φέτος έχουμε το παιχνίδι του Πλούτωνα ανάμεσα σε δυο ζώδια: τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο. Το 2023 είχαμε το ίδιο παιχνίδι, μόνο που η δοκιμαστική του πτήση στον Υδροχόο κράτησε πολύ λιγότερο σε σχέση με την περίοδο που έμεινε στον Αιγόκερω. Φέτος θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Θα μείνει στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στον Υδροχόο, όπου θα εγκατασταθεί για τα καλά για τα επόμενα 20 χρόνια στις 19/11/2024, ενώ θα αποχαιρετήσει τον Αιγόκερω εντελώς μένοντας μόνο από τις 02/09/2024 μέχρι τις 19/11/2024. Ο Πλούτωνας στην ελληνική μυθολογία ήταν ο βασιλιάς του «κάτω κόσμου». Συνδέεται με τον θάνατο και την αναγέννηση, τη μεταμόρφωση, την ενδυνάμωση, τη δύναμη, την εξουσία και το ασυνείδητο. Συμβολίζει το αόρατο, το μυστήριο, την ψυχή και κάθε ζωδιακή του μετακίνηση δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και το συλλογικό ασυνείδητο, τις μάζες και τη ζωή στον πλανήτη. Σαφώς τη μετάβαση από τον Αιγόκερω που παρέμεινε από το 2008 στον Υδροχόο θα την αισθανθούμε σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε πήραμε μια γεύση το 2023. Από το 2008 ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω με κάποιο τρόπο διέλυσε κοινωνικές και πολιτικές δομές, άλλαξε πολλά από τα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία, δημιούργησε μεγάλες ανασφάλειες και γκρέμισε σχεδόν ό,τι μας έδινε ασφάλεια και σιγουριά για να γεννήσει μια εντελώς νέα κατάσταση από τη νέα του θέση στον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σχετίζεται με την πρόοδο της τεχνολογίας, την επανάσταση, την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και τη δύναμη που επιστρέφει πλέον στον άνθρωπο μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Σαφώς και μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε τις όποιες παθογένειες έχουμε εντοπίσει αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου, ή όσοι έχουν πλανήτες ή και ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τη 0η μέχρι και την 3η μοίρα. Αναλυτικά για τον Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο την άνοιξη του 2024 (21/04/2024)

Μια αρκετά σπάνια όψη θα σχηματιστεί την άνοιξη του 2024 ανάμεσα στον Δία και τον Ουρανό που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ζώδιο του Ταύρου. Η όψη θα είναι ακριβείας στις 21/04/2024, αλλά το εύρος της επιρροής της θα είναι πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα από τις 24/02/2024 μέχρι τις 25/05/2024. Πάντα η συνάντηση δυο αργών πλανητών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι σημαντική για τα τεκταινόμενα. Όταν οι αργοί πλανήτες μας επηρεάζουν ο αντίκτυπος τους δεν αφορά μόνο τις μέρες που σχηματίζουν μια όψη, αλλά πολλές φορές και ολόκληρους μήνες ή χρόνια. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό θα ενεργοποιήσει αλλαγές τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό στον πλανήτη μας. Ο Δίας είναι ο ευεργέτης πλανήτης της αστρολογίας που ό,τι αγγίζει το μεγεθύνει, το επεκτείνει. Φέρνει ευκαιρίες, αισιοδοξία, ελπίδα και δίνει νόημα στη ζωή μας. Ο Ουρανός από την άλλη είναι ο πλανήτης της αλλαγής. Είναι ο πλανήτης της επανάστασης, της απελευθέρωσης από οτιδήποτε μας πιέζει και μας κάνει να ασφυκτιούμε είτε είναι καταστάσεις είτε άνθρωποι. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την εξέλιξη της ανθρωπότητας, του «ξυπνήματος» της συλλογικής μας συνείδησης και φέρνει εκπλήξεις και απρόοπτα. Καθώς είναι ο πιο «απρόβλεπτος» από τους πλανήτες είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός φυσικά από τα βασικά της επιρροής που είναι οι κατακλυσμιαίες αλλαγές. Η κορυφαία συνάντηση Δία-Ουρανού υπόσχεται να μας ξυπνήσει, να μας ενεργοποιήσει προς την κατεύθυνση των αλλαγών, ενώ θα δούμε και ένα επαναστατικό ρεύμα σε κοινωνικό επίπεδο να ενώνει τις φωνές πολλών ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για περισσότερη δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους. Η όψη αυτή είναι ωδή στη διαφορετικότητα και μας ανοίγει νέους ορίζοντες σκέψης. Αναλυτικά για την επιρροή της συνόδου του Δία με τον Ουρανό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας θα βρίσκεται σε δυο ζώδια στη νέα χρονιά, στον Ταύρο μέχρι τις 25 Μαΐου και στους Διδύμους από τις 25/05/2024 μέχρι τις 09/06/2025

Για την επιρροή του Δία στον Ταύρο στο πρώτο πεντάμηνο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Ο Δίας στους Διδύμους, στο δεύτερο ζώδιο που θα επισκεφθεί το 2024, είναι μια θέση που ο πλανήτης της αφθονίας, της επέκτασης και της σοφίας βρίσκεται σε «αδυναμία» σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, καθώς βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο της διακυβέρνησής του τον Τοξότη. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν παύει να είναι ένας πλανήτης που χαρίζει τύχη, εύνοια, φέρνει ευκαιρίες και δώρα στη ζωή μας. Στο ζώδιο των Διδύμων τα πάντα κινούνται γύρω από το μυαλό και τη σκέψη. Εδώ ο Δίας γίνεται περίεργος, έχει δίψα για μάθηση, έχει ζωντανή και παιχνιδιάρικη διάθεση και προσαρμόζεται. Άλλωστε οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο της επικοινωνίας, της πληροφορίας, της κοινωνικής δικτύωσης. Τα δώρα του Δία από αυτή τη θέση είναι η επέκταση και το άνοιγμα των οριζόντων μας που προέρχεται από τη διάθεση μας να σκεφτούμε, να μάθουμε, να μοιραστούμε με τους άλλους. Θα μας δώσει ευκαιρίες να ισχυροποιήσουμε την αυτοπεποίθησή μας στην επικοινωνία, θα μας κάνει πιο ανοιχτούς και πιο κοινωνικούς και θα θελήσουμε να μάθουμε και να δούμε νέα πράγματα, να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές και να κάνουμε επίσης αλλαγές στη ζωή μας. Όμως ο Δίας φέτος θα σχηματίσει τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο τετράγωνα με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Τα τετράγωνα αυτά αφορούν κυρίως τα μεταβλητά ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Όμως όλοι στα ωροσκόπια μας έχουμε αυτά τα 4 ζώδια σε κάποιους οίκους, ή έχουμε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, άρα αφορούν όλους μας. Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο δημιουργεί συνήθως εσωτερικές εντάσεις, ενώ μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με οξεία κριτική ή περιοριστικές αντιλήψεις ή συνθήκες. Ενδεχομένως κάποιες από τις απόψεις, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις μας να γκρεμιστούν με αυτή την επιρροή και να νιώθουμε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια σαν να χάνουμε τον έλεγχο στη ζωή μας. Το τετράγωνα του Δία με τον Κρόνο επίσης συνδέονται με οικονομικές δυσχέρειες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Δεκέμβριο με τα έξοδά μας. Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και με τις σχέσεις μας. Προβλήματα χρόνων που κρύβαμε επιμελώς κάτω από το χαλάκι μπορεί να έρθουν με βιαιότητα στο προσκήνιο ώστε να τα αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο. Μια στάση υπευθυνότητας, πειθαρχίας και η θετική μας στάση απέναντι στις προκλήσεις θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να βγούμε κερδισμένοι μακροπρόθεσμα.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στους Ιχθύς σε όλη τη διάρκεια του 2024

Ο Κρόνος έχει πάρει θέση στους Ιχθύς από τις 07/03/2023 και θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς επηρεάζοντας τους γεννημένους στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Αναλυτικά για την επιρροή του Κρόνου στους Ιχθύς μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2024

Οι εκλείψεις είναι δείκτες σημαντικών αλλαγών στη ζωή μας. Οδηγούν σε ξεκαθαρίσματα, σηματοδοτούν το τέλος καταστάσεων και σχέσεων και οδηγούν σε νέες σχέσεις και καταστάσεις. Ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον κύκλο της ζωής. Κάθε χρονιά κατά μέσο όρο έχουμε δυο περιόδους εκλείψεων με 4 συνήθως εκλείψεις και το 2024 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τη χρονιά αυτή συνεχίζονται οι εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, ενώ θα ξεκινήσει και ο νέος κύκλος εκλείψεων που θα ξεδιπλωθεί τα επόμενα χρόνια στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου από τον Σεπτέμβριο. Αναλυτικά έχουμε:

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 25 Μαρτίου 2024 στον άξονα Ζυγού (Σελήνη) – Κριού (Ήλιος). Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 08 Απριλίου 2024 στο ζώδιο του Κριού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 στον άξονα Ιχθύων (Σελήνη) – Παρθένου (Ήλιος). Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 02 Οκτωβρίου 2024 στο ζώδιο του Ζυγού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου – αρχές δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

[...]