Τα τυχερά χρώματα για το σπίτι σας το 2022 σύμφωνα με το Feng Shui

Τα τυχερά χρώματα για το σπίτι σας το 2022 σύμφωνα με το Feng Shui

Τα τυχερά χρώματα για το σπίτι σας το 2022 σύμφωνα με το Feng Shui

Το χρώμα έχει ιδιαίτερη σημασία στη χρήση του Feng Shui, τόσο επειδή έχει να κάνει με την αντανάκλαση του φωτός, δηλαδή της ενέργειας, όσο και με την όραση, την πιο κυρίαρχη από τις αισθήσεις μας. Όταν χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, θεωρείται ότι εναρμονίζει την ενέργεια φέρνοντας αυτή την ισορροπία και την τύχη που έχουμε ανάγκη.

Το 2022 είναι η χρονιά της Τίγρης του νερού σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία. Επίσης, σύμφωνα με το σύστημα των εννέα αστεριών Qi, για το 2022 το στοιχείο είναι η γη και έχει τον αριθμό 5.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, το Feng Shui προτείνει να εισάγουμε λίγα περισσότερα στοιχεία από την ενέργεια του νερού και της γης στο οικιακό μας περιβάλλον κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Τα χρώματα που σχετίζονται με το νερό είναι το μαύρο, το ανθρακί, οι αποχρώσεις του μπλε, αλλά και του λευκού. Εκείνα που σχετίζονται με το στοιχείο της γης είναι οι γήινοι φυσικοί τόνοι, όπως οι αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, αλλά και τα πορτοκαλί και τα κίτρινα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας, είτε βάφοντας επιφάνειες και τοίχους, είτε με την προσθήκη αντικειμένων, αλλά και κρυστάλλων. Η χρήση τους θεωρείται ότι θα αυξήσει την καλή ενέργεια της χρονιάς και θα υποστηρίξει με καλή τύχη τα κεκτημένα, αλλά και τους νέους στόχους.

Μαύρο

Προσελκύστε τη σοφία, τη γνώση, και ισορροπήστε τις αρνητικές ενέργειες χρησιμοποιώντας κρυστάλλους, όπως τουρμαλίνη ή οψιδιανό κοντά στην είσοδο του σπιτιού σας.

Χρησιμοποιήστε ένα μαύρο σουμέν προστατευτικό γραφείου, μαύρα δερμάτινα σημειωματάρια ή εβένινες μολυβοθήκες για να φέρετε πρόοδο και νέα πνοή στην εργασία σας. Μία νέα μαύρη καρέκλα στο γραφείο θεωρείται ιδανική για να υποστηρίξει τις νέες ιδέες αυτή τη χρονιά. Εταζέρες μαύρου χρώματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα σημεία του σπιτιού και μπορεί να αξιοποιηθούν για διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, όπως κοσμήματα, κλειδιά, κ.α.

Ανθρακί

Ο χαλαζίας καπνίας (smoky quartz) είναι ιδανικός όταν κάποιος επιθυμεί να απαλλαγεί από συναισθήματα, σκέψεις και μοτίβα συμπεριφορών που τον κρατούν σε στασιμότητα. Αυτός ο κρύσταλλος θεωρείται ότι γειώνει, βοηθώντας την ανακύκλωση της ενέργειας, καθώς βοηθάει τη σύνδεση με τη γη και προφυλάσσει το ενεργειακό πεδίο από τις χαμηλές δονήσεις. Η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη ανάμεσα στους Δρυίδες, οι οποίοι πίστευαν και ότι εντείνει τη σύνδεση με τον πνευματικό κόσμο και τη φύση.

Αλλάξτε το χαλάκι της εισόδου σας με ένα νέο σε γκρι αποχρώσεις, για να ανανεώσετε την ενέργεια στο σπίτι σας. Αναβαθμίστε την αισθητική στα φυτά εσωτερικού χώρου, με σοφιστικέ ανθρακί κασπώ και γλάστρες. Εάν σας επηρεάζει εύκολα η αρνητική ενέργεια, γεμίστε διακοσμητικά ποτηράκια με κομματάκια κάρβουνο και θαλασσινό αλάτι και τοποθετήστε το σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας. Εκτός από τον αρνητισμό, εξουδετερώνει και τις δυσάρεστες μυρωδιές, λειτουργεί όπως τα φίλτρα κρατώντας την ατμόσφαιρα καθαρή.

Βαθύ μπλε

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλε κρυστάλλους, όπως λάπις λαζούλι, για να αποκτήσετε καλύτερη σύνδεση με τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Θεωρείται ότι ανοίγει το μυαλό, αυξάνει την αντίληψη, τη μνήμη και την αυτοπεποίθηση και επιφέρει κατανόηση.

Για να έχετε περισσότερη αρμονία προσπαθήστε να βάλετε αυτό το χρώμα κοντά στην είσοδο, είτε σε κάποιο διακοσμητικό είτε ως χρώμα σε κάποια επιφάνεια. Ίσως έναν νέος πίνακας στο χολ με θέμα τη θάλασσα σε αυτό το χρώμα να είναι μία τέλεια προσθήκη για αυτή τη χρονιά. Δοκιμάστε το σε αντικείμενα, υφάσματα ή μαξιλάρια, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον χώρο σας.

Γήινα χρώματα και λευκά

Οι κρύσταλλοι, όπως ο γήινος ιάσπις, καταλαγιάζουν τους φόβους και τα άγχη, αυξάνουν την αρμονία και προσφέρουν την αίσθηση της εσωτερικής δύναμης και ηρεμίας. Τα γήινα χρώματα είναι πιο ευπροσάρμοστα μέσα στο σπίτι και δημιουργούν μία αίσθηση γαλήνης, καθαρότητας και χαλάρωσης. Είναι τα πιο εύκολα όταν πρόκειται για κουρτίνες και χαλιά, καθώς έχουν μία μεγάλη γκάμα εύκολα προσαρμόσιμων χρωμάτων.

Τα αντικείμενα από πηλό, όπως γλάστρες και διακοσμητικά κεραμικά, γειώνουν και δημιουργούν το αίσθημα της σύνδεσης με τη μητέρα γη.

Κίτρινο και πορτοκαλί

Ο κιτρίνης και ο πορτοκαλί καλσίτης είναι κρύσταλλοι που αυξάνουν την αφθονία στη ζωή, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα. Φέρνουν χαρά και σύνδεση με το κοινωνικό σύνολο και τους αγαπημένους μας.

Τα κίτρινα λουλούδια στολίζουν και ζωηρεύουν την ενέργειά του χώρου μας και μας υπενθυμίζουν με τη γλώσσα του συμβολισμού να δείχνουμε αγάπη, αλλά και φροντίδα στον εαυτό μας.

Όχι μόνο για αυτή τη χρονιά, αλλά και γενικότερα, μία φρουτιέρα γεμάτη πορτοκάλια και λεμόνια προσελκύει την τύχη, αλλά και την αφθονία στο σπίτι και προσφέρει ευκολία και βιταμίνες στους ενοίκους. Τα κίτρινα κεριά παρομοιάζουν με την ενέργεια και τη ζεστασιά του ήλιου. Ένα ριχτάρι ή μία κουβέρτα σε γήινο πορτοκαλί, ζεσταίνει όχι μόνο την ατμόσφαιρα, αλλά και την καρδιά των μελών της οικογένειας. Τόσο το κίτρινο όσο και το πορτοκαλί χρώμα είναι πολύ θετικά για χώρους που συγκεντρώνεται η οικογένεια, διότι θυμίζουν τη λιακάδα και γι’ αυτό φωτίζουν και εναρμονίζουν σε ένα συμβολικό επίπεδο τις οικογενειακές σχέσεις.