Ποια είναι τα τυχερά χρώματα για το 2024 σύμφωνα με το Feng Shui

Ποια είναι τα τυχερά χρώματα για το 2024 σύμφωνα με το Feng Shui

Ποια είναι τα τυχερά χρώματα για το 2024 σύμφωνα με το Feng Shui

Προερχόμενα από την Κινέζικη αστρολογία, την ανάλυση των στοιχείων που συνοδεύουν τα ζώδια και την ετήσια ροή ενέργειας, κάποια χρώματα θεωρούνται πιο τυχερά και ότι δημιουργούν την εκάστοτε χρονιά θετικότερες δονήσεις. Η ενσωμάτωση αυτών των χρωμάτων στην καθημερινή μας ζωή, στα ρούχα που φοράμε, στη διακόσμηση του σπιτιού και η αλληλεπίδραση με αυτά γενικότερα, μπορεί να χρησιμεύσει για την ευθυγράμμιση με τις ευνοϊκές ενέργειες του 2024.

Σμαραγδένιο πράσινο

Σύμφωνα με το Feng Shui, την αρχαία Κινέζικη τέχνη της αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και της σωστής αξιοποίησης ενεργειών, το πιο τυχερό χρώμα του 2024 είναι το σμαραγδένιο πράσινο, διότι είναι το χρώμα του στοιχείου του ξύλου, που είναι το βασικό στοιχείο της χρονιάς. Το ξύλο αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, την επέκταση και τη δημιουργικότητα. Υποστηρίζει και θρέφει επίσης το στοιχείο της φωτιάς, που είναι το στοιχείο του Δράκου. Φορώντας το σμαραγδένιο πράσινο ή διακοσμώντας το σπίτι ή τον χώρο εργασίας με αυτό το χρώμα, μπορείτε να αυξήσετε τη θετική ενέργεια των στοιχείων ξύλου αλλά και της φωτιάς στη ζωή σας και να απολαύσετε μια ευημερούσα και επιτυχημένη χρονιά.

Το πράσινο συμβολίζει την ανάπτυξη, την αναγέννηση, την αρμονία με τη φύση και τη φρεσκάδα, αλλά μπορεί επίσης να το δείτε να σχετίζεται τον πλούτο, την πολυτέλεια, την κομψότητα και την εξυπνάδα. Διαθέτει επίσης μια πνευματική ή μυστικιστική σημασία, αφού είναι ένα χρώμα που συνδέεται με θεϊκές ιδιότητες καθώς ταυτίζεται με το τσάκρα της καρδιάς, το κέντρο της αγάπης, της συμπόνιας και της θεραπείας. Το σμαραγδένιο πράσινο θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσει διαφορετικά συναισθήματα και διαθέσεις, ανάλογα με το πλαίσιο και το άτομο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το βρουν καταπραϋντικό και χαλαρωτικό, ενώ άλλοι μπορεί να το βρουν διεγερτικό, τονωτικό και ικανό να εμπνέει τη δημιουργικότητα τους. Τίποτε από αυτά δεν φαντάζει περίεργο σε κάποιον που έχει βιώσει την ενέργεια αλλά και την ηρεμία που μπορεί να χαρίσει ένας απλός περίπατος μέσα στην καταπράσινη φύση, αλλά και κοιτάζοντας μια λίμνη ή μια φουρτουνιασμένη πρασινογάλαζη θάλασσα.

Βαθύ κόκκινο

Εκτός από το πράσινο, το πλούσιο κόκκινο και το χρυσοκίτρινο ταιριάζουν με τον αστερισμό του Δράκου, το ζώδιο της δύναμης, της ηγεσίας και της επιτυχίας στην Κινέζικη κουλτούρα. Το βαθύ κόκκινο είναι ένα χρώμα που μπορεί να προκαλέσει πολλά διαφορετικά συναισθήματα και… να φέρνει ποικίλες αντιδράσεις. Κυρίως συνδέεται με το πάθος, την αγάπη, τον ρομαντισμό και την επιθυμία. Αλλά μπορεί επίσης να συμβολίζει τη δύναμη, την εξουσία, τη βία, τον κίνδυνο και το θυμό. Σε ορισμένες ασιατικές χώρες, το πλούσιο κόκκινο είναι ένα τυχερό χρώμα που αντιπροσωπεύει την ευτυχία και την ευημερία. Στον δυτικό κόσμο, το βαθύ κόκκινο έχει ταυτιστεί περισσότερο με τη μαχητικότητα, το θάρρος, τη δύναμη και τη ζωτικότητα. Όμως σε Ανατολή και Δύση έχει εξίσου ισχυρή απήχηση και πολύ ξεχωριστή σημασία.

Αυτοκρατορικό κίτρινο

Το αυτοκρατορικό κίτρινο, δηλαδή το χρυσοκίτρινο, είναι ένα χρώμα που συχνά αντιπροσωπεύει την ευτυχία, την αισιοδοξία και τη φώτιση. Συνδέεται με τον ήλιο, τον χρυσό και τον πλούτο. Το χρυσοκίτρινο επίσης συμβολίζει τη σοφία, τη γνώση και τη δημιουργικότητα.

Άλλα αναζωογονητικά και εξισορροπητικά χρώματα για αυτή τη χρονιά περιλαμβάνουν το ανοιχτό πράσινο, το λευκό, το καφέ, το μπλε, το μωβ και το κίτρινο.

Χρησιμοποιήστε το χρώμα του πορτοφολιού σας για να προσελκύσετε χρήματα και αφθονία το 2024

Αν θέλετε να ενισχύσετε την οικονομική σας τύχη και ευημερία τη χρονιά του Δράκου, επιλέξτε ένα πορτοφόλι που ταιριάζει με το τυχερό χρώμα της χρονιάς και αν φέρει και το έμβλημα του Δράκου θα είναι διπλά ενισχυμένο. Τοποθετήστε μερικά σύμβολα ή γούρια του Feng Shui στο πορτοφόλι σας για να ενεργοποιήσετε την καλή του τύχη και να προσελκύσετε περισσότερο πλούτο. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα νόμισμα από νεφρίτη ή αβεντουρίνη, μία φωτογραφία ή ένα μικρό γούρι από έναν τρίποδο βάτραχο, μια χελώνα-δράκο ή μια τυχερή γάτα. Αυτά τα σύμβολα μπορούν να ενισχύσουν τη δύναμη του πορτοφολιού σας και να σας φέρουν καλά έσοδα και οικονομική προστασία.

Ντυθείτε, χτενιστείτε και μακιγιαριστείτε με «αυτοκρατορικό αέρα» αυτή τη χρονιά

Αν θέλετε να προσελκύσετε περισσότερη τύχη το 2024, ίσως να σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά σοφιστικέ βαθυπράσινα, χρυσοκίτρινα ή πλούσια κόκκινα κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας, στις παλέτες σας ή στη μπιζουτιέρα σας.

Πολλές νεαρές και νεαροί Ασιάτες έχουν ήδη κάνει την αρχή προσθέτοντας πράσινες ανταύγειες στα μαλλιά τους για την Κινέζικη πρωτοχρονιά και αναμένεται ότι θα παρατηρηθούν αυξημένες τάσεις προς την κόκκινη και χρυσαφένια κόμη, καθώς θεωρούν ότι έτσι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες και τύχη στα αισθηματικά και στην υγεία τους.

Δράκος

Οι απεικονίσεις του Δράκου είναι από τις πιο ισχυρές και ευοίωνες για το Feng Shui. Ο Δράκος αντιπροσωπεύει την επιτυχία, την ευημερία, την εξουσία και την προστασία. Προσελκύει επίσης καλή τύχη και θετική ενέργεια σε όσους τον τιμούν.

Για να προσελκύσετε καλή τύχη το 2024, τοποθετήσετε ένα άγαλμα ή μία εικόνα Δράκου -ακόμη καλύτερα αν είναι σε πράσινο χρώμα- σε μια περίοπτη θέση στο σπίτι ή στη δουλειά, όπως το σαλόνι, στην τραπεζαρία ή στο γραφείο σας. Μπορείτε επίσης να φορέσετε κοσμήματα όπως σκουλαρίκια, μενταγιόν, δαχτυλίδια ακόμη και ζώνες με εγχάρακτο Δράκο για τόνωση της αυτοπεποίθησης και της ισχύος σας.

Στον Βόρειο τομέα που αντιστοιχεί με τον πλούτο μπορείτε να τοποθετήσετε εκτός από τον Δράκο, ένα πράσινο φυτό με το όνομα του (μία δράκαινα) ή ένα δέντρο της αφθονίας με πράσινες, κόκκινες ή χρυσές λεπτομέρειες. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα χρυσό νόμισμα ή ένα χρυσό κουτί με απεικόνιση Δράκου για να προσελκύσετε περισσότερα χρήματα και ευκαιρίες.

Στον Βορειοδυτικό τομέα (έρωτας) μπορείτε να βάλετε και μερικούς πράσινους κρυστάλλους αβεντουρίνης ή ένα ζευγάρι πράσινες πάπιες για να ενισχύσετε τη ρομαντική σας σχέση ή να προσελκύσετε ένα νέο σύντροφο. Φυσικά είναι πάντα καλό να έχετε εκεί μια καρδιά από ροζ χαλαζία, (αλλά φέτος τοποθετήστε την μέσα σε χρυσό τάσι), για να διατηρηθούν και να έρθουν στη ζωή σας η αγάπη και η αρμονία.

Τυχερό χρώμα 2024 σύμφωνα με το ζώδιο σας

Σύμφωνα με τον Κινέζικο ζωδιακό κύκλο, εκτός από τα προαναφερθέντα χρώματα που αφορούν όλους, κάθε ζώδιο έχει τα δικά του τυχερά χρώματα που μπορούν να φέρουν επίσης ξεχωριστά στο κάθε ένα καλή τύχη και ευημερία το 2024.

Αν θέλετε να μάθετε ποιο ζώδιο εκπροσωπείτε στην Κινέζικη αστρολογία ανάλογα με το έτος που γεννηθήκατε πατήστε εδώ.

Αρουραίος: Μπλε, Χρυσό, Πράσινο

Βόδι: Πράσινο, Λευκό, Χρυσό

Τίγρης: Μπλε, Πορτοκαλί, Γκρι

Κουνέλι: Ροζ, Μωβ, Κόκκινο

Δράκος: Χρυσό, Ασημί, Γκρίζο, Λευκό

Φίδι: Μαύρο, Κόκκινο

Άλογο: Κόκκινο, Μωβ, Μπλε

Κατσίκα: Καφέ, Κόκκινο

Πίθηκος: Γκρι, Μπλε, Μαύρο

Πετεινός: Καφέ, Χρυσό, Κίτρινο

Σκύλος: Κόκκινο, Πράσινο, Ροζ

Χοίρος: Πορτοκαλί, Γκρι, Καφέ

Τα χρώματα μπορούν να ενισχύσουν το στυλ, την ευχαρίστηση, τη δημιουργικότητα και τη διάθεση μας. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να τα χρησιμοποιούμε με αυτοπεποίθηση, σκοπό και σιγουριά. Με αυτόν τον τρόπο, αξιοποιούμε τις θετικές δονήσεις του δυναμικού ζωδίου του Δράκου, δημιουργώντας χώρο στη ζωή μας για νέες φανταστικές πιθανότητες.